Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Biz 7 embriyoyu pgt ye gönderdik 4 ü saģlam cikti. Sonuć raporunda 23 kromozom analizi yer aliyordu ve hangi kromozomda artma hangisinde azalma ya da yer değiştirme olduğuna dair harflerle simgelendirmişler tamamı n(normal) olanları transfer ediyorlar embriyo başına 295 dolar

Çok saol canım İnşallah sende hayırlısıyla kucağına alırsın evladını

Arkadaşın da dediği gibi PGT de (aslında pgt genel adı yapılan işlem ngs yani ) bütün kromozomlara bakıliyor. Pıhtılaşma sorununu tespit etmek için sizin kandan genetik ve biyokimya trombofili paneline baktirmanız. lazım.

Tşk ler canım kandan bakılanları yaptırmıştık bişey çıkmamıştı ama pgt yapılmamıştı hiç

Hayurlısıyla sağlığıyla kucağına alırsın inşallah canım..sıkıntı neydi sizin, kaçıncı denemendi, yaş kaç? Biraz bahseder misin..
Sıkıntı eşimde trizomi13-15 ( Robertson translasyon) vardı. Bende pko ve kan pıhtılaşma çok az vardı canım.pgt yapıldı 3 sağlıklı embriyom vardı biri yerleştirildi..29 yaşındayım bi kere kendiliğinden hamilelik ve 7.5 haftalık gelişimi Durmuş kürtaj olmuştum..

Benim ilk randevum geçen yıl Ekim ayında idi. Yani 1 yıldır tedavim devam ediyor. Öncesinde hiç bir şey bilmiyorum tabi nette araştırırken hep bu site çıkıyor falan. Bi çok merkezin doktorun sayfasını incelemiştim. Hatta burayı tesadüfen gördüm baştan başladım okumaya. Biraz baştan biraz sondan derken karar verdim randevu aldım.
Burayı da takip ettim sürekli. İlk tedavimde yazmadım. Yazmadan da soru(n)larıma cevap bulabiliyordum. İkinci transferimde pozitif sonucu alıp değerin katlanışını da görünce yazdım ilk. Ama devam etmedi kaybettim. Bu süreçte o kadar çok hamile gördüm ki. Yazan insanlar sürekli değişti sayfada. Hamile görememenizin nedeni kişiden kişiye çok farkli. Genel olarak ya hamile topiklerine transfer oluyorlar ya da olumsuz durumlardan etkilenmemek için girmiyorlar siteye. Ama şu anda bile hamile olup yazan arkadaşlar var takvimleri olmasa da.

A
benzer şeyler yaşıyoruz o zaman bugün dr kontrolüm vardı 16. Haftaya kadar ceinione jele ve proluton a devam edicez dedi kanama alanı görülüyormuş hala.. bugün %90 cinsiyetini bile söyledi. O kadar değişik duygular ki.. allahım buradaki ve isteyen tüm herkese nasip etsin sağlıcakla bebişler.. ilk çok paniktim kanamalarda o kadar kanamalarda yaşadım ki şuan çok sakinim başa çıkmaya çalışıyorum gerisi allah a kalmış.. çok geçmiş olsun sanada Babil’lerimiz sıkı sıkı tutunur inş:)

Amin canım inşallah kanama alanini ultrason ile görebiliyorlar mi muayene etmesi gerekiyor mu? Bana öyle birşey demediler hiç. Bir de bi araştırmada okudum %72 ihtimalle pgt yapılan ve kaliteli olan embriyolar erkek oluyormuş sizin bebişin cinsiyeti neymiş?

Merhaba kızlar pgt ıcın bı kaç merkez arasında kararsızım burda tedavı olanlar memnun mu ? Benım esımde 17 ve 21 kromozomlarda dengelı translakasyon var 3 kaybımdan sonra ılk tüp bebek denemem olacak ?

Memorial erkek infertilitesinde iyi. Şöyle ki daha önce farklı yerlerde döllenme sağlıklı embriyo elde etme sorunu yaşayan çok kişinin burada hamileilklerini gördük.
Bu değerler Memorial'da yaptırdığınız testin sonuçları mı? Öyle ise kötü sayılmaz. Bizim değerlerimiz çok daha kötü olduğu halde döllenme veya 5.güne gelmede sorun yaşamadık iki tedavimizde de. Olan 5.gün oluyor ne oluyorsa. İlk tedavide 7de 2, 2.de 7de 4 blast embriyomuz oldu. Benim yaş faktörü de olduğu halde 1 tane de olsa genetikten sağlıklı gelen embriyomuz var.

Donmuş veya taze transfere kişinin durumuna göre karar veriliyor. Son istatistiklere göre donmuş transferde başarı oranı daha yüksek. Ama sırf dondurulmuş transfer yapabilmek için dondurulmaya uygun olmayan, çözülürken bozulma ihtimali fazla olan embriyoyu da dondurmak hiç mantıklı değil. Ohss riski varsa bir operasyon yapılması gerekiyorsa genetige gidecekse o zaman mecburen donduruluyor. Tabi 5.güne gelmiş ve blastosist aşamasına ulaşmış olan embriyolar donduruluyor. 5.gün hala yaşıyor ama blast olamadıysa 6.güne kadar takibe devam edilip istenilen duruma gelen olursa oyle donduruluyor. Benim ve benim gibi burdaki bazı arkadaşlara da uygulanan sistem embriyolar pgt ye gideceği halde opu sonrası transfere hazırlık ilaçlarını kullandık. Olaki embriyo gelişimlerinde sıkıntı olursa taze transfer yapılsın diye.
Geçenlerde siz yazmıştınız değil mi? 3.gün dondurup transfer zamanı 5 güne gitmesi bekleniyor. Bunun örneklerini zaman zaman görüyorum özellikle bunu yapan bir doktor var bahçecide. Sadece genetik bir hastalık için havuz yapılan durumlarda mantıklı geliyor bu. Diğer türlü anlamış değilim mantığını. Semra Hanım la görüştüğünüzde onun bukonuda ne yorum yapacağını da merak ediyorum. Bizimle de paylaşın. İnşallah burdan memnun ve bebekli ayrılırsınız.

Canım ultrasonda görülüyor kanama alanı.. dr na sor gittiğin muayene gösterir ultrasondan varsa inş olmasında.. ilk defa öyle bişey duydum:)

Merhaba kızlar pgt ıcın bı kaç merkez arasında kararsızım burda tedavı olanlar memnun mu ? Benım esımde 17 ve 21 kromozomlarda dengelı translakasyon var 3 kaybımdan sonra ılk tüp bebek denemem olacak ?
Merhaba. Bizde genetik bir sıkıntı yok. İlk tedavimizde 2 kere transfer oldu biri negatif diğeri düşükle sonuçlandı. 2. Tedavi için yaş faktörü de olunca pgt önerdiler. 4 embriyomdan 1 tane sağlıklı geldi. Transfere hazırlık sürecindeyim. Merkezden memnunum. Her yönden profesyonel ama özellikle labaratuar olarak çok iyi. Sizin düşündüğünüz diğer yerler neresi bilmiyorum ama bir çok merkez genetik inceleme işlemini yurt dışında yaptırıyor Memorial şişli bu işlemleri kendi labartuvarında yapıyor. Hatta bu alanda başarılarından dolayı dünya genetik cemiyeti başkanlıkları var Semra Hanım'ın. 350-500$ arası değişiyor diğer yerlerde embriyo başı genetik fiyatı hatta artı KDV artı biyopsi ücreti alanları gördüm. Burda 295$.
Aklınızdaki yerlerle yine gidin görüşün ama Semra Hanım la mutlaka görüşün. Öyle karar verin. Ben tavsiye ederim. Hayırlısı olsun inşallah bir an önce siz de biz de hepimiz yavrularımıza kavuşuruz sağ salim.

Kızlar kaçıncı haftadasınız? T Trizomi13-15
S Seyyahdilek ben de 6 haftalıkken kanama ile kaybettim bebeğimi. Ama sanırım genetiğine bakılmış ve sağlıklı embriyo ile pozitif sonuç alınmışsa daha sağlam tutunuyor. Allah ikinize de bundan sonrası için rahat bir hamilelik ve sağlıklı bir şekilde kucağıniza almayı nasip etsin.

Senin histereskopi oldu demek hadi hayırlı olsun geçmiş olsun. Semra hoca yok diye ertelenecek demiştiniz sen ve Defrent . Önümüzdeki ay transferin var o zaman senin de inşallah hayırlısı ile. Defrent ne yaptı acaba?

Aciklayici cevabin icin cok sagol cnm ne guzel ozetlemissin. Bu degerler 2 gun once memorialda verdgmz teste ait semra hocaya gtmeden memorialda yaptrlim guncel sonuclarla gidelim istedik. Dedigin gbi bahcecide guvenc hocayla tedavi olmistm 3. Gun dondrulup 5. Gune gitmeleri beklendi 5 embriyomdan 1 tanesi blast oldu 3bc kalitede transfer edildi ve negatf sonuc aldk. Ozmn sebepsz diye dusunuyrduk doktr da oyle tani girdi acaba o yuzden spermlere dair cok dikkatli calismadimi diyorum imsi teknigi uygulanmis aslinda ama butum embriyolar 4. Gunden snra bozulmaya basladi bunuda sperme bagladilar. Dna hasari vardr diye dusunduler hasar cikmadi. Sorun morfolojimi acaba bakalim semra hoca ne diyecek bu duruma. Siz transfer oldunuz mu? Butun denemeler memorialdami oldu havuz mu yapiyrsnz? Memorial kendi bunyesi disindaki sperm testini kabul ediyrmu? Biz bahcecide hic test yaptrmadk getirdgmz eski testlere baktilar cok da ustunde durmadilar sperm degerlerinin hatta esim sigara biraktm daha iyi oldu degerler dedgnde doktr onu bile onemsemedi bize 1 tane sperm yetiyo biz onu seceriz dedi. Fazla yogun bir merkezdi orasi doktrumuza istedgmz seyleri soramadk memorialda durum nasi tatmin olablyrmusunz? Acele bir sekilde muayene edip yolluyorlarmi?

Amin canım güzel dileklerin için tşkler 11+5 haftalık.. darısı senin ve buradaki tüm arkadaşların başına..

Amin canım inşallah darısı sizlerin başına tez zamanda
benimde 7+4 bugün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…