Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Hayirlisi olsun arkadasim darisi basimiza insallah bende transfer icin bekliyorum ilacsiz düsünülüyor korkuyordum senin sonucunla mutlu oldum transfer sonrasi hic mi ilac kullanmadin crinone jel fln bide rahim kalinligin kacti?

amin canım amin, inşallah. allah razı olsun.
aslında ben de çok tedirgin başladım. hoş hala tedirginim ya. allah inşallah kucağımıza almayı nasip etsin.
bu ara semra hanım sanırım daha çok naturel tercih ediyor. vardı bir bildiği, önce allah'a sonra ona güveniyorum.
pek bilgi ben de bulamadım ilaçsız için, mümkün olduğunca ben yazmaya çalıştım.

bizim için çok rahat ilaçsız olması. ama riski daha fazla canım.
ne transfer öncesi ne sonası folik asit dışında hiç bir şey kullanmıyorsun. jel falan yok yani. 2. kontrolde ovulasyon kiti almanı istiyorlar. her sabah onu yapıp 2 günde 1 de kontrole gidiyorsun. çift çizgi olunca hastaneye gidiyorsun. kandan bakıyorlar lh değerine bir de e2 ye.
aynı gün arıyorlar çatlatma iğnesini vurmanı istiyorlar ve 6 gün sonrasına transfer için randevu vriyorlar.
semra hanım bana demişti her şeyi senin beynin yapacak vucudun kendini hazırlayacak diye. riskli olan kısım da bu zaten. dr ve ilaç müdahalesi olmaması.

Canım öncelikle sakin ol uzan rahatlamaya çalış embriyo tam yerleşme aşamasında yarın akşam tekrar bak beta hcgye bazen olabilir böyle sonra aniden yükseliyor

Canım hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin. Çok şanslısın ilaçsız bir süreç yaşamışsın benimki ilaçlı oldu 7 haftalık olacağım nerdeyse hala devam 12. Haftaya kadar sürecek ilaçlar. Bebek için zararlı mı bu ilaçlar bilmiyorum endişeleniyorum bu yüzden

CANIM zararı olsa kullanmayiz ki zaten ilaçsız baslayanlarda poxitiften sonra ilaç kullanıyorlar sanki ben öyle hatırlıyorum. Bu de bu ilaçlar 12+0 olunca birakiliyormu yoksa 12+6 dan sonra mi bırakılıyor

CANIM zararı olsa kullanmayiz ki zaten ilaçsız baslayanlarda poxitiften sonra ilaç kullanıyorlar sanki ben öyle hatırlıyorum. Bu de bu ilaçlar 12+0 olunca birakiliyormu yoksa 12+6 dan sonra mi bırakılıyor
Bir çok makale var kullanılan progestan ve östrojen ilaçlarının özellikle erkek bebekler üzerindeki etkileri üzerine bunlar kadın cinsiyet hormonları illa bir yan etkisi olacak diye birşey yok ama X grubu ilaç katogorisindeler. Keşke mecbur kalıp kullanmasak ama el mahkum

çok tesekkür ederim. allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.

bebişlere zararlı olduğunu sanmıyorum canım benim yaw, öyle olsa kullandırmazlardı. hiç endişe etme aklına olumsuz şey getirme. sonuçta her şeyin riski var. embriyo oluşturmak için hepimiz aynı ilaçları kullanıyoruz.
bakma sen seçme şansım olsa ben de ilaçlı seçerdim. ama imkanım yoktu şiddetli endo odaklarım ilaçlarla daha kötü olacak diye ilaçsız yaptılar. şans değil yani çaresizlik maalesef. ama çok şükür, allah inşallah sağlıkla devamını nasip eder.

yok canım naturel transferde hiç ilaç kullanılmıyor. sadece çatlatma iğnesi. pozitiften sonra da ilaç yok. o yüzden sağlık gebeliğin devamı riski ilaçlıya göre allah korusun tabii ama saha azmış.

yok canım naturel transferde hiç ilaç kullanılmıyor. sadece çatlatma iğnesi. pozitiften sonra da ilaç yok. o yüzden sağlık gebeliğin devamı riski ilaçlıya göre allah korusun tabii ama saha azmış.
Off bak bunu bilmiyordum yani riskli olduğunu, benimde natural olacak. Şimdi daha bi panikledim.

Off bak bunu bilmiyordum yani riskli olduğunu, benimde natural olacak. Şimdi daha bi panikledim.

tatlımmm panikleme, paniklemek beyni hormonları olumsuz etkiler.
allah nasip etmişse zaten hiç bir şey olmaz. nasip etmemişse biz nasıl tedavi görürsek görelim ne yaparsak yapalım olmaz.
sen elinden geleni yap pozitif ol, allah'a sığın ve teslim ol, ben öyle yapıyorum.

Ön görüşmede ne dediler peki.. fsh nız kaç çıkmıştı?
Fsh ım daha önce 10.7 idi. Bahçeci ile de görüşmüştüm orası daha olumsuz konuştu. Memorial da olumlu değildi ama iki yerde de bir an önce tüp bebek tedavisi olmam gerektiğini söyledi o yüzden bende bir an önce yaptırmak istiyorum. İnşallah olur

Cnm ben onu drye sordum 12 nin sonunda bitiminde birakcaksin dedi yani 12+6

canım bende anlamadım bence hamilesin sen değerın 7. güne göre iyi

yaa aslında evet genetik olduğunu bende düşünmüyorum ne bileyim hiç düşük öyküm yada kimyasalım yok ... semra hanım açıkca söyledi sizdeki sorun bizim anlıyamadığımız birsey içerde doğal olarak döllenme olmuyor ama bu neden olmuyor bilemıyorum, biz zaten labaratuvar ortamında döllemeyi sağladık bundan sonrasını deneyecegız ... ilk denemede tutmama olasılığı gayet normal dedi ... 2. deneme için birsey tavisye etmedi ama 3. denemede rahim çizdirmeyi düşünebiliriz dedi ... başlarda pgt olabılır dedı , şimdi de gerek yok diyor... hayırlısı canım artık napayım

canım aslında bu genetik durum şöyle sende 9. kromozomda bozukluk çıktıysa ve eşinde aynı kromozomda bozukluk çıkmadıysa bebeğe geçme ihtimali çok çok düşük çünkü çekinik gen oluyor ve ihtimal azalıyor... Ama aynı gende eşinde de sıkıntı olsaydı %25 bebeğe geçme olasılıgı, %50 taşıyıcı olasılığı %25 ise tamamen sağlıklı bebek... aslında taşıyıcıda sağlıklı sadece hastalıgın genini taşıyor o kadar ... geçmiş olsun canım neden sadece eşinizden istediler?

tesekkur ederım canım inş diyelım :) ikinci denemeye aslında hemen başlamak istiyorum ama genetik testte yaptıracagım sonucu 1,5 ay sonra çıkıyor zaten en fazla aralığa kayar tedavim :)

Bana da doktorum 9. Kromozon da hata var yer değiştirmiş gibi birşey dedi ama şuan ki yaşam popülasyonun da normal karşılıyoruz dedi tabi ben hiç birşey anlamadım ama resmen o an da kal geldi bana başka birşey soramadım 07.10 Semra hanımla görüşmem var ona sorucam bakalım ne olacak

canım semra hanımın görüşü önemlı bizede bilgi verirsin geçmiş olsun bu rada bu 9. kromozom neyle alakalı_ ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…