Hayirlisi olsun arkadasim darisi basimiza insallah bende transfer icin bekliyorum ilacsiz düsünülüyor korkuyordum senin sonucunla mutlu oldum transfer sonrasi hic mi ilac kullanmadin crinone jel fln bide rahim kalinligin kacti?
Canım öncelikle sakin ol uzan rahatlamaya çalış embriyo tam yerleşme aşamasında yarın akşam tekrar bak beta hcgye bazen olabilir böyle sonra aniden yükseliyorkızlar mrb çok acil yardım lütfen.ben de memorialde tüp bebek tedavisi gördüm eylül 20 de ve ekim 16 da ilk testimi yaptım sonuç 62,5 ikinci testi 2 gün sonra değil de 3 gün sonra ekim 19'da yani bugün yaptım sonuç 112,5 çıktı.normal mi bu ben iki katı falan olması gerekiyor ikinci gün yapılacak testin diye duymuştum.kaldı ki ben üçüncü gün yaptım testi hala iki katı değil.bi sorun var mıdır sizce.hastane sonucu inceleyip dönecez dediler ama çok merak ediyorum
Canım hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin. Çok şanslısın ilaçsız bir süreç yaşamışsın benimki ilaçlı oldu 7 haftalık olacağım nerdeyse hala devam 12. Haftaya kadar sürecek ilaçlar. Bebek için zararlı mı bu ilaçlar bilmiyorum endişeleniyorum bu yüzdenamin canım amin, inşallah. allah razı olsun.
aslında ben de çok tedirgin başladım. hoş hala tedirginim ya. allah inşallah kucağımıza almayı nasip etsin.
bu ara semra hanım sanırım daha çok naturel tercih ediyor. vardı bir bildiği, önce allah'a sonra ona güveniyorum.
pek bilgi ben de bulamadım ilaçsız için, mümkün olduğunca ben yazmaya çalıştım.
bizim için çok rahat ilaçsız olması. ama riski daha fazla canım.
ne transfer öncesi ne sonası folik asit dışında hiç bir şey kullanmıyorsun. jel falan yok yani. 2. kontrolde ovulasyon kiti almanı istiyorlar. her sabah onu yapıp 2 günde 1 de kontrole gidiyorsun. çift çizgi olunca hastaneye gidiyorsun. kandan bakıyorlar lh değerine bir de e2 ye.
aynı gün arıyorlar çatlatma iğnesini vurmanı istiyorlar ve 6 gün sonrasına transfer için randevu vriyorlar.
semra hanım bana demişti her şeyi senin beynin yapacak vucudun kendini hazırlayacak diye. riskli olan kısım da bu zaten. dr ve ilaç müdahalesi olmaması.
CANIM zararı olsa kullanmayiz ki zaten ilaçsız baslayanlarda poxitiften sonra ilaç kullanıyorlar sanki ben öyle hatırlıyorum. Bu de bu ilaçlar 12+0 olunca birakiliyormu yoksa 12+6 dan sonra mi bırakılıyorCanım hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin. Çok şanslısın ilaçsız bir süreç yaşamışsın benimki ilaçlı oldu 7 haftalık olacağım nerdeyse hala devam 12. Haftaya kadar sürecek ilaçlar. Bebek için zararlı mı bu ilaçlar bilmiyorum endişeleniyorum bu yüzden
Bir çok makale var kullanılan progestan ve östrojen ilaçlarının özellikle erkek bebekler üzerindeki etkileri üzerine bunlar kadın cinsiyet hormonları illa bir yan etkisi olacak diye birşey yok ama X grubu ilaç katogorisindeler. Keşke mecbur kalıp kullanmasak ama el mahkumCANIM zararı olsa kullanmayiz ki zaten ilaçsız baslayanlarda poxitiften sonra ilaç kullanıyorlar sanki ben öyle hatırlıyorum. Bu de bu ilaçlar 12+0 olunca birakiliyormu yoksa 12+6 dan sonra mi bırakılıyor
Canım hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin. Çok şanslısın ilaçsız bir süreç yaşamışsın benimki ilaçlı oldu 7 haftalık olacağım nerdeyse hala devam 12. Haftaya kadar sürecek ilaçlar. Bebek için zararlı mı bu ilaçlar bilmiyorum endişeleniyorum bu yüzden
CANIM zararı olsa kullanmayiz ki zaten ilaçsız baslayanlarda poxitiften sonra ilaç kullanıyorlar sanki ben öyle hatırlıyorum. Bu de bu ilaçlar 12+0 olunca birakiliyormu yoksa 12+6 dan sonra mi bırakılıyor
Off bak bunu bilmiyordum yani riskli olduğunu, benimde natural olacak. Şimdi daha bi panikledim.yok canım naturel transferde hiç ilaç kullanılmıyor. sadece çatlatma iğnesi. pozitiften sonra da ilaç yok. o yüzden sağlık gebeliğin devamı riski ilaçlıya göre allah korusun tabii ama saha azmış.
Off bak bunu bilmiyordum yani riskli olduğunu, benimde natural olacak. Şimdi daha bi panikledim.
Fsh ım daha önce 10.7 idi. Bahçeci ile de görüşmüştüm orası daha olumsuz konuştu. Memorial da olumlu değildi ama iki yerde de bir an önce tüp bebek tedavisi olmam gerektiğini söyledi o yüzden bende bir an önce yaptırmak istiyorum. İnşallah olurÖn görüşmede ne dediler peki.. fsh nız kaç çıkmıştı?
Cnm ben onu drye sordum 12 nin sonunda bitiminde birakcaksin dedi yani 12+6CANIM zararı olsa kullanmayiz ki zaten ilaçsız baslayanlarda poxitiften sonra ilaç kullanıyorlar sanki ben öyle hatırlıyorum. Bu de bu ilaçlar 12+0 olunca birakiliyormu yoksa 12+6 dan sonra mi bırakılıyor
amin canım amin, inşallah. allah razı olsun.
aslında ben de çok tedirgin başladım. hoş hala tedirginim ya. allah inşallah kucağımıza almayı nasip etsin.
bu ara semra hanım sanırım daha çok naturel tercih ediyor. vardı bir bildiği, önce allah'a sonra ona güveniyorum.
pek bilgi ben de bulamadım ilaçsız için, mümkün olduğunca ben yazmaya çalıştım.
bizim için çok rahat ilaçsız olması. ama riski daha fazla canım.
ne transfer öncesi ne sonası folik asit dışında hiç bir şey kullanmıyorsun. jel falan yok yani. 2. kontrolde ovulasyon kiti almanı istiyorlar. her sabah onu yapıp 2 günde 1 de kontrole gidiyorsun. çift çizgi olunca hastaneye gidiyorsun. kandan bakıyorlar lh değerine bir de e2 ye.
aynı gün arıyorlar çatlatma iğnesini vurmanı istiyorlar ve 6 gün sonrasına transfer için randevu vriyorlar.
semra hanım bana demişti her şeyi senin beynin yapacak vucudun kendini hazırlayacak diye. riskli olan kısım da bu zaten. dr ve ilaç müdahalesi olmaması.[/QUOT
Canim cok sagol acikcasi benim gebelik olusuncaya kadar kismi ile var sonrasinda bebis saglikli ise tutunduktan sonra devam eder bende ki soru şu bu tedaviler sonrasi cok az adet olmaya basladim ben günde 1 ped cok dolu da degil kanama oluyor 3 histeroskopi sonrasi böyle oldu şimdi bana rahim ince gibi geliyor bana kobtrollerde bakiyorlar normal çikiyor 10mm örneğin sanki rahmın bir kösesi mi o değer anlamadim bu kadar normal ise ben niye az adet oluyorum kafamda ki sorun bu aslında
ben daha kasımda başlıyacagım belkıde aralıkta :))
canım bende anlamadım bence hamilesin sen değerın 7. güne göre iyikızlar bugün dayanamadım kan testi yaptırdım. 7. günüm. asıl test günüm cumartesi.
test sonucu şimdi mail olarak geldi.
87.93 diyor. ama kağıdın yan tarafında ref. aralığı var 2-3 hafta: 335-392
3-4 hafta : 335-1925
falan yazıyor. hiç bir şey anladım. sizce bu ne demek? olmadı mı yani? bu kadar yüksek olması normal mi hastanenin ref aralığının?
bilmiyorum canım oda olabılır bana öyle bilgi verdilerCANIM benim şu anda 4 dondurulmuş var ama eşimden 2100 almış 2600 alacağına acaba 2si aynı tüpte olduğu için mi ?
yaa aslında evet genetik olduğunu bende düşünmüyorum ne bileyim hiç düşük öyküm yada kimyasalım yok ... semra hanım açıkca söyledi sizdeki sorun bizim anlıyamadığımız birsey içerde doğal olarak döllenme olmuyor ama bu neden olmuyor bilemıyorum, biz zaten labaratuvar ortamında döllemeyi sağladık bundan sonrasını deneyecegız ... ilk denemede tutmama olasılığı gayet normal dedi ... 2. deneme için birsey tavisye etmedi ama 3. denemede rahim çizdirmeyi düşünebiliriz dedi ... başlarda pgt olabılır dedı , şimdi de gerek yok diyor... hayırlısı canım artık napayım
canım aslında bu genetik durum şöyle sende 9. kromozomda bozukluk çıktıysa ve eşinde aynı kromozomda bozukluk çıkmadıysa bebeğe geçme ihtimali çok çok düşük çünkü çekinik gen oluyor ve ihtimal azalıyor... Ama aynı gende eşinde de sıkıntı olsaydı %25 bebeğe geçme olasılıgı, %50 taşıyıcı olasılığı %25 ise tamamen sağlıklı bebek... aslında taşıyıcıda sağlıklı sadece hastalıgın genini taşıyor o kadar ... geçmiş olsun canım neden sadece eşinizden istediler?Selam kızlar benım de yarın opu var.. bu arada benden de genetik istemediler eşimden istediler sadece ben kendim içinde istediğimi belirttim .. sen bilirsin Gerek yoktu dediler çıkan sonuçta eşimde bir şey çıkmazken bende 9. Kromozomda bozukluk çıktı içiniz rahat olması İçin baştan ne gerekiyorsa(gerekmıyorsa) yaptırın hayırlı olsun
tesekkur ederım canım inş diyelım :) ikinci denemeye aslında hemen başlamak istiyorum ama genetik testte yaptıracagım sonucu 1,5 ay sonra çıkıyor zaten en fazla aralığa kayar tedavim :)çok sevindim canım allah güzel haberlerini arttırsın inşallah.
yani şimdi böyle konularda tavsiye vermek çok doğru değil ama ben eğer senin yerinde olsam yaptırmazdım 2. denememi hemen yapardım.
hem sen hep yazıyorsun ilkinde tutunma ihtimali her zaman %50 civarı diye. llk denemende olmuş bir şansızlık diyelim ya da allahın taktir ettiği zaman değildi diyelim. şimdi 2. de allahın izniyle inşallah kavuşacaksın bebeğine.
Bana da doktorum 9. Kromozon da hata var yer değiştirmiş gibi birşey dedi ama şuan ki yaşam popülasyonun da normal karşılıyoruz dedi tabi ben hiç birşey anlamadım ama resmen o an da kal geldi bana başka birşey soramadım 07.10 Semra hanımla görüşmem var ona sorucam bakalım ne olacakcanım aslında bu genetik durum şöyle sende 9. kromozomda bozukluk çıktıysa ve eşinde aynı kromozomda bozukluk çıkmadıysa bebeğe geçme ihtimali çok çok düşük çünkü çekinik gen oluyor ve ihtimal azalıyor... Ama aynı gende eşinde de sıkıntı olsaydı %25 bebeğe geçme olasılıgı, %50 taşıyıcı olasılığı %25 ise tamamen sağlıklı bebek... aslında taşıyıcıda sağlıklı sadece hastalıgın genini taşıyor o kadar ... geçmiş olsun canım neden sadece eşinizden istediler?
canım semra hanımın görüşü önemlı bizede bilgi verirsin geçmiş olsun bu rada bu 9. kromozom neyle alakalı_ ?Bana da doktorum 9. Kromozon da hata var yer değiştirmiş gibi birşey dedi ama şuan ki yaşam popülasyonun da normal karşılıyoruz dedi tabi ben hiç birşey anlamadım ama resmen o an da kal geldi bana başka birşey soramadım 07.10 Semra hanımla görüşmem var ona sorucam bakalım ne olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?