İşte benim öyle 3 faktör heterozigot. Protrombin heterozigot olduğu için hasta olmuş oluyorum.Dominant geçişli olup heterozigotluk durumunda fenotipe hasta diyor not kısmında. Biyokimya testi dediğin hangisi oluyor? Çok soru sordum biliyorum ama bu konuda en bilgilimiz sensin Hakkını helel et.
Allah razi olsun cnm insaallah hepimiz guzel haberler aliriz icimi ferahlatttinKediligelin G Gulen yuzum Kızlar daha önce de yazdım yine yazayım. Naturel transfer bence çok büyük avantaj. Her şey doğal gelişiyor. Sağlıklı bir kadın her ay adet kanamasıyla döngüye başlıyor yumurta seçiliyor yumurta büyürken rahim kalinlaşıyor yumurta 19-20mm olduğunda lh pik yapıyor ve hemen sonrasında yumurta çatlıyor. Siz de sadece aksilik olmasın diye çatlatma iğnesi vurduruyorlar. Yumurta çatlayıncaya progesteron salgılanmaya başlıyor ve 5.günü 5 günlük embriyo transfer ediliyor.
İlaçlıda ne oluyor? Östrojen kullanıp hep gelişen yumurta baskilaniyor hem rahim kalinlassin diye uğraşılıyor üstüne yumurta gelişip çatlatmadigi için bi de progesteron takviyesi alıyoruz.
Yani kullanılan ilaçlarla sadece doğal olanı taklit etmeye çalışıyoruz. Sizin ikinizin de dogal süreç şu ana kadar gayet güzel işlemiş. Bundan sonra da yapay hormonlara maruz kalmayacaksınız bir aksilik olmadığı sürece. Ama ilaçlılar belli bi süre buna mahkum. Burda yıllardır bu uygulanıyor başarı oranının aynı olduğunu okudum hep. Yoksa yapmazlardı diye düşünüyorum. Bu hasta menfaatine bir uygulama kesinlikle.
Iciniz rahat olsun. Hadi güzel haberlerinizi duyalım inşallah.
yok canım şimdi dikkat ediyorum memorial naturele döndü bir bildiği vardır semra hocanın vücudun kendisini hazırlaması çok önemlıNaturalden bira korkuyorum açıkçası ilaçlıya göre daha riskli diye okudum. Allah hakkımızda hayırlısını nasip eder inşallah.
içim rahatladı cnm eğer embrıyo kalıtelıyse taze transferle de gebelık olblr yani, senın embrıyoların kalıtelıymıs baya da dondrulmusun kalmıs sanslısın illa biri sana evlat olacaktr öyle inanıyorum . bu denemede de tek embrıyomu transfer edeceklercanım benim kimyasal oldu. bende de 8 yumurta toplandı 8 i döllendi 5. güne 7 embriyo ile gittim. Taze transfere karar verdiler çok düşük bir değerle başladım test günüm aynı zamanda regli günümdü testim 7,79 ile başladı kanama olduğu halde yükselmeye devam etti. Sanırım 2 hafta gibi bi süreçte değerim sıfırlandı. Semra hanımla görüştüğümde rahimle ilgili bi sıkıntı olmadığını muhtemelen embriyonun kromozonları ile ilgili sıkıntı olduğu için kimyasal sonuçlandığını söyledi. Bir kaç arkadaşım var canım 3. gün embriyosu taze transfer ile hamile kalan. embriyo sayına göre taze deneyebilirsin. hakkında hayırlısı olsun canım.
içim rahatladı cnm eğer embrıyo kalıtelıyse taze transferle de gebelık olblr yani, senın embrıyoların kalıtelıymıs baya da dondrulmusun kalmıs sanslısın illa biri sana evlat olacaktr öyle inanıyorum . bu denemede de tek embrıyomu transfer edeceklercanım benim kimyasal oldu. bende de 8 yumurta toplandı 8 i döllendi 5. güne 7 embriyo ile gittim. Taze transfere karar verdiler çok düşük bir değerle başladım test günüm aynı zamanda regli günümdü testim 7,79 ile başladı kanama olduğu halde yükselmeye devam etti. Sanırım 2 hafta gibi bi süreçte değerim sıfırlandı. Semra hanımla görüştüğümde rahimle ilgili bi sıkıntı olmadığını muhtemelen embriyonun kromozonları ile ilgili sıkıntı olduğu için kimyasal sonuçlandığını söyledi. Bir kaç arkadaşım var canım 3. gün embriyosu taze transfer ile hamile kalan. embriyo sayına göre taze deneyebilirsin. hakkında hayırlısı olsun canım.
cnm yumurtan çatlıyor 5-6 gün sonra transfer yapılıyor senın erken çatladığı için erken yapılıyor olabılırbenimki de 16. güne denk geliyor erken mi??? normalde kaçıncı gün yapıyorlar?
cnm bu biyokımya dediğin kısmı bnde yaptrmadım , öngörüşmede sevınc hnm bunlar eksık dedi ama hangı testler oldgunu yazmadım kesın yaptırmam mı gerekıyor onu da bılmıyrm. siz memorıal da mı yaptrdnz ücreti nekdrdı ?İşte benim öyle 3 faktör heterozigot. Protrombin heterozigot olduğu için hasta olmuş oluyorum.
2 ayrı MTHFR geni ikisi de heterozigot ikisi bir arada olunca homozigot sayılıyormuş ve hasta oluyormuşum. Genetik doktoru bu şekilde anlatmıştı. Nottaki açıklama da arkadaşın dediği gibi genel açıklama.
Biyokimya dediğim hormonlardaki pıhtılaşma testleri. Protein S falan varya onları kastediyorum. Homosistein antikardiolipin falan bişeyler var. Benim onlar temiz çıkmıştı.
Ben memorialda yaptırdım canm. 675 ödedim. Bana gerek yok dediler ama ben ailese kalp rahatsızlığı olduğu için kendim istedim. Sanırım yaşa ve ailedeki duruma göre istiyorlar bu testlericnm bu biyokımya dediğin kısmı bnde yaptrmadım , öngörüşmede sevınc hnm bunlar eksık dedi ama hangı testler oldgunu yazmadım kesın yaptırmam mı gerekıyor onu da bılmıyrm. siz memorıal da mı yaptrdnz ücreti nekdrdı ?
Benim 3 dondurulmuş oldu ama gelişimleri yavaştı 6. Gün donduruldular bu biraz sıkıntı ama Allah nasio ederse 6. Günde 5. Günde 3. Günde olur diyorum. Evet canım tek embriyo transferi olacak. Bu da negatif olursa diğer kalan 2 si aynı anda transfer edilecek.içim rahatladı cnm eğer embrıyo kalıtelıyse taze transferle de gebelık olblr yani, senın embrıyoların kalıtelıymıs baya da dondrulmusun kalmıs sanslısın illa biri sana evlat olacaktr öyle inanıyorum . bu denemede de tek embrıyomu transfer edecekler
teşekürler canım o zaman adet döngğm aksamazsa aralık 24.25 te olacak kasımdaa olmasını çok istiyordum ama pgt den gelmesi beklenecek dedi sonuç önemliymiş hakkımızda hayırlısu bugün umutluyım yenidencnm transfer genel olarak adetin 19-21. günde oluyor
Ben devlet hastanesinden tıbbi genetikten randevu aldım önce genetikleri yaptırdım sonuç almaya gidince de aynı doktor biyokimya panelini yaptırdı. Hepsini birden ilk gittiğimde yapamayız kota var pahalı testler demişti. Yani ücretsiz yaptırdım hepsini.cnm bu biyokımya dediğin kısmı bnde yaptrmadım , öngörüşmede sevınc hnm bunlar eksık dedi ama hangı testler oldgunu yazmadım kesın yaptırmam mı gerekıyor onu da bılmıyrm. siz memorıal da mı yaptrdnz ücreti nekdrdı ?
Jeli uyguladıktan sonra 15-20 dk yürü evin içinde. Ne kadar hareket edersen o kadar iyi emiliyor. Yine posası geliyor biraz ama hareket etmezsen daha fazla akıyor.Crinone jel kullanam var mı kızlar geri akıyor ya problem olmaz dmi
20-25 gün diyorlar ne olur ne olmaz diye ama çok daha erken çıkıyor sonuç kendi bünyelerinde yapıldığı için. Beni sonuç için tam 10.gün aradılar . İlk değil 2.adetinin 20.günü civarı transfer oluyor. İlk adet de 2. Adet de kişiden kişiye değişiklik gösterebiliyor. Benim opudan tam 2 ay sonra transferim oldu.günaydın kızlar pgt den sonuç 20 ila 25 günde dönüyor dediler bu durumda sağlıklı dönerseki inşallah dönecek transfer aralık adetimle olacak aksama olmazsa 4 aralık adet olacağım ortalama kaç gün sonra transfer gerçekleşir deneyimi olan yazarsa sevinirim
Canım benim bebiş 7 haftalık oldu hala karın ultrasonda gözükmüyor daha doğrusu benim rahim arkadaymış baya karından ultrasonda rahim bile gözükmüyor. Doktor ancak 10. Haftadan sonra karından görebiliriz dedi O yüzden baştan beri hep vajinal ultrasonda muayene oluyorum gerçi vajinal ultrasonda herşey daha net gözüküyor ama maalesef çok iğrençCANIM çok sağol sıkışık olmaya gerek var mi ben de haftaya 6+2de gideceğim duyulur inşallah dua et olur mu
CANIM sen keseyi nasıl gormustun ? Karından mi vajinal mi ? Kanaman durdu mu? Senin rahminden dolayıdır.benim keseyi karından gördüCanım benim bebiş 7 haftalık oldu hala karın ultrasonda gözükmüyor daha doğrusu benim rahim arkadaymış baya karından ultrasonda rahim bile gözükmüyor. Doktor ancak 10. Haftadan sonra karından görebiliriz dedi O yüzden baştan beri hep vajinal ultrasonda muayene oluyorum gerçi vajinal ultrasonda herşey daha net gözüküyor ama maalesef çok iğrenç
umutsuz olucak bir durum yok yeter kı Rabbim ol desin olur inşteşekürler canım o zaman adet döngğm aksamazsa aralık 24.25 te olacak kasımdaa olmasını çok istiyordum ama pgt den gelmesi beklenecek dedi sonuç önemliymiş hakkımızda hayırlısu bugün umutluyım yeniden
Teşekkür ederim cnm ❤Jeli uyguladıktan sonra 15-20 dk yürü evin içinde. Ne kadar hareket edersen o kadar iyi emiliyor. Yine posası geliyor biraz ama hareket etmezsen daha fazla akıyor.
hadi hayırlısı aralık ayı bize şans getirsin inşallah yeni yılda anne olmanın heyecanını yaşayalım tüm isteyen herkes bebeğine kavuşsun rabbim çok bekletmesin bizleriumutsuz olucak bir durum yok yeter kı Rabbim ol desin olur inşbende aralık adetimle başlıyacagım inş
bak eerken çıkma olasılığını bilmek güzel sabırlı bir insanım ama anne olma telaşı isteği sabırsızlaştırıyor biraz cümlemize sabır ve bebek nasip olsun20-25 gün diyorlar ne olur ne olmaz diye ama çok daha erken çıkıyor sonuç kendi bünyelerinde yapıldığı için. Beni sonuç için tam 10.gün aradılar . İlk değil 2.adetinin 20.günü civarı transfer oluyor. İlk adet de 2. Adet de kişiden kişiye değişiklik gösterebiliyor. Benim opudan tam 2 ay sonra transferim oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?