Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Allah yardımcın olsun canım sabrını versin inşallah bundan sonrası güzel olur

Hakkınızda hayırlısı olsun canım. Ama mozaik embriyo Ne denekmiş ki? Şöyle düşün.her ay sağlıklı bir çiftin bebeğinin olma olasılığı da %20-25 arası.Bana bu transferde %35 şans verdiklerinde eşim söylemişti bana bunu Ve gerçekten moral olmuştu bana.sen de böyle düşün dene şansını.Gerisini Allah'a bırak

canım benim, Allah geciktirdikçe güzelleştirdiği şeyi sana tez vakitte bi mucizeyle versin.

Canım mozaik embriyo ne deme k tam olarak, benim önceki tedavide 3te 0 sağlıklı gelmişti. Hiç mozaik vs transfer edelimden bahsetmediler bile. Sana öyle bi opsiyon sunduklarına göre demek ki o kadar da ümitsiz değil durum. Ne olacağı belli olmaz, Rabbim büyük, yardımcın olsun

İnşaAllah o günlere denk gelirde semra hoca yapar canım sen hamilemisin?

Buna benzer bi durumu yaşamıştım hatırlarsan. Bi an önce sıfırlansın da müdehaleye gerek kalmasın diye dua ediyordum en son. Allah hakkında hayırlısını nasip etsin arkdaşım. Keşke teselli edecek cümleler kurabilsem.

Canım tamamen Allaha tevekkül et ve moralini yüksek tut böyle yap ki meleğin sana sımsıkı tutunsun

Bana da 6. Güm embriyosu 5 AB transferi yapıldı. Embriyolog bilgi verirken %40 demişti daha çözdürmemişlerdi. Embriyolog çözülen embriyonun fotosunu getirdiğinde hala canlı ancak istediğimiz gelişimde değil bu da şansımızı düşürdü dedi %25-30 falan dedi. Benimde ümidim yoktu hiç birşeyede dikkat etmedim yememe içmeme hareketlerime ama yinede sonuç şimdilik pozitif. Ümidini asla kaybetme inançlı ol. Hep derler regli ağrısıyla gebelik belirtileri aynıdır diye bende mutlaka bir fark vardı derdim inan pozitif alana kadar regli oldum kesin oldum diye yeminler edebilirdim. Hala göğüslerim şiş hala olacak gibiyim. Gerçi bugün ki artış daha önemli benim için inşallah sağlıkla devam ediyordur.

Bunu da ilk defa duydum 6.gün embriyosu gün arttıkça daha mı iyi demek oluyor acaba

Kızlar mozaik embriyo hakkında benimde çok bildiğim bir şey yok açıkçası sadece genetikte hasarlı olan bir embriyo olduğunu biliyorum 20. Kromozomda genetik hasara rastlanmış.. ve bu yüzden tutma olasılığı %20 imiş. Eğer gebelik oluşursa 4. Hafta da tekrar test yapılacakmış zaten 4. Haftaya gelirse kendi kendini onarma imkanı çok yüksekmiş. Ama düşük kimysal ve negatif olma olasılığı da var giden embriyonun kalitesi 6ab idi aradıklarında 6aa olduğu söylendi. Genetikten negatif gelmesi demek diğer kromozomlarda sorun olduğunda oluyor mesela 21. Kromozom en önemlisi bunun yanında 2. 13.14.15.16.18 var atladığım olabilir. Bunlardan birinde sıkıntı olduğunda negatif sonuç alıyoruz. Diğer giden embriyoda bunlardan biri olduğu için geri dönmedi.. attığınız mesajlarla daha iyi hissediyorum şuan kızlar teşekkür ederim.. daha başka bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim..

Bunu da ilk defa duydum 6.gün embriyosu gün arttıkça daha mı iyi demek oluyor acaba
Hayır. 5. Günde blast olamamış embriyoyu ümit varsa bir gün daha bekletiyorlar. İstedikleri 5. Gün blast olması ama bazen şans vermek adına 6. Güne bekletiyorlar. Buda embriyonun şansını biraz düşürüyor. 5. Gün blast olan tek embriyom vardı onu transfer ettiler ama olmadı. Kısmet şansı düşük dedikleri 6. Güneymiş.

Yani 3 5 farketmiyor hayırlısı Allahtan çok kafa yormayalım o zaman herşeyi merak ediyorum

Canım bende ne olduğunu merak ettim bakıyordum bunu gördüm belki işine yarar

NGS ile hassas olarak raporlanan mozaiklik oranı ile çiftlere gebelik şansları hakkında daha doğru ve gerçekçi bilgi verebilmek mümkün olmaktadır. Ancak normal yapıda ve sayıda kromozomlara sahip embriyoların transferi her zaman öncelikli olmalıdır. Normal embriyo bulunmadığı durumlarda bazı kromozomları etkilenmiş düşük oranlı mozaik embriyoların transferi hastanın bilgilendirilmiş onamı ile yapılabilir. Mozaik monozomili embriyoların transferi göreceli olarak daha az risk taşımaktadır. Riskli olarak değerlendirilen 2, 7, 13, 14, 15, 16, 18, ya da 21 numaralı kromozomlar için mozaik trizomi tanısı alan embriyonun transferi trizomik sendromlu bir çocuğun doğumuna neden olacağı için önerilmemektedir. Bu durumda genetik danışmanlık çok büyük önem kazanmaktadır. Sonuç olarak mozaik embriyo transferi düşünülen çiftlerde her zaman PGDIS (Preimplantasyon Genetik Tanı Uluslararası Cemiyeti) kararları doğrultusunda öncelikle normal embriyo bulunması amacıyla yeni bir tüp bebek denemesi tavsiye edilmektedir.

EN
BİZE SORUN

Canım çok teşekkür ederim bana da zaten bu doğrultuda yeni tedavi önerdiler ama istemedim. Doğru mu yaptım yanlış mı hiç bilmiyorum kafam çok karışık. Acaba bu şekilde çocuk sahibi olan var mıdır.. o kadar çok baktım ki bulamıyorum bi türlü..

İçini ferah tut,inşlh bebeğin seninle olacak.Ben o kadar dikkat ettim ki bu kez evden bile çıkmadım günlerdir.Ne bileyim o şişlikler göğüs ağrıları falan kullandığımız hormonlardan mıydı acaba.senin dönmüş olduğu İçin onları yaşamamışsındır tabi.o kadar ümit bağlamıştım ki bu tedaviye,umarım negatif olmaz.Çünkü bu 9. Tedavimdi sanırım.artık çok yoruldum gerçekten.

Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi’l-hayr”

“Rabbim! kolaylaştır zorlaştırma, Rabbim hayırla sonuçlandır”

Bu duayı oku canım bol bol

İnşallah senin bebeğin sana tutunur 4.haftasını tamamlar ve kendini yeniler transfer günün ne zaman acaba dua edelim hakkınızda hayırlısı olsun
Adetimle birlikte transfer için gerekli aşamalar gerçekleşir sanırım.. hafta içi doktorum arayacakmış bakalım o ne diyecek bu konuda inşallah canım rabbim dualarımızın karşılığını versin..

Canım inşallah sende güzel haberlerle dönersin pazar günü emeğinin karşılığını kucağında bulman dileğiyle..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…