Bant Tedavisi uygulandı cnm üç bant kullandım ama değişen bir şey olmadı yine bir tanesi fırladı gittiCanım merhabalar önden büyüyen yumurta oldu mu genelde band tedavisi uyguluyorlar baskılamak için sana da yaptılar mı
cnm senin kilo problemın pkodan olabılır... insilün direnci için test yaptırdın mı? bende de semra hanım pko var dedi ama kilo yada kıllanma problemım yok üstelik adetımde düzenli ama ultrasyon bulguları pko diyor... amh 5,67 çıktı 5 ve üzeri olunca amh pko teşhisi koyuyorlar... eğer yaptırmadıysan amh ve insilün testi yaptır... ben yaptırdım insilün testi normal çıktı, buna rağmen semra hanım metrofon diye bir ilaç verdi ve bu ilaçla 4 kg verdim ... normalde boyum 1,63 58 kg ama bu ilaçla 54 kg oldum tedavi esnasında ...Ya polikistik over var bende bilmiyorum ki o kiloylamı alakalı doktorlar pco var kilo ver diyolardı sürekli. Seninde kilon varmı canım. Başka herhangi bi problem yok
bu arada pkoluların tüp bebekte şansları daha fazla... çok sayıda yumurta elde edilebiliyor ve başka sorun yoksa çok sayoda döllenmiş yumurtan oluyor... ben en düşük dozda ilaç kullandım 15 yumurtam oldu ve hepsi döllendi 11 tanesi 1. kalite donduruldu... ilk denemem negatif ama dondurulmuşum olduğu için ikinci tedavim daha kolay olucakEvet ya bu pco adet düzensizliğine sebep olmuyomu ben öyle biliyorum hep
Sağol canım bilgilendirmen için...Bu eski fiyatlar sanırım 7.200 tl Yen'i fiyatlar hatta zam bile gelicekmiş menekşe hanımla erkenden görüşmekte fayda var
Bu bilgilendirmen çok hoşuma gittiTüp bebek yapılması gereken PCOS'lu hastalar gebe kalınabilirlik açısından en kolay hasta grubuna girerler. Çünkü bu hastalarda yumurtalık rezervi, yani yumurtalık uyarımı sonrasında elde edilen yumurta sayısı oldukça iyidir ve diğer nedenlere bağlı gebe kalamama sonucu tüp bebek yapılan hastalara göre gebelik oranları daha bile yüksek olmaktadır. Aynı zamanda bu grup hastalarda transfer edilen embriyo- embriyolar dışında dondurulacak vasıfta embriyo elde edilmesi ihtimali de çok daha yüksek olmaktadır. Yakın zamanda yaptığımız ve yurtdışı saygın bir dergide yayınladığımız çalışmamızda da görüldüğü gibi sadece erkeğe bağlı kısırlık olan olgularda gebelik oranı %44, sadece polikistik over görüntüsü olan ancak yumurtlama problemi olmayan hastalarda gebelik oranı %59.6 iken PCOS'li hastalarda bu oran %66 olmaktadır. Bu nedenle PCOS olan hastaların tüp bebek gerekmeden dahi, hap ya da günlük iğne tedavisi+aşılama ( low-dose step-up+intrauterin inseminasyon) ile gebe kalabilme şansları olabildiği gibi, eğer tüp bebek gerekir ise de çok etkin mücadele imkanı olduğunu ve gebelik oranlarının oldukça yüz güldürücü olduğunu da tekrar belirtmek isteriz. Ancak unutulmamalıdır ki, PCOS'lu hastalarda uygun protokol seçimi, uygun olan en düşük dozun uygulanması çok önem arzetmektedir. Kontrolsüz yapılan, tüp bebek için uyarımlar sonucunda aşırı uyarım sendromu gelişme riski olabilmekte ve bu tablo hayatı dahi tehdit edecek kadar ciddi sağlık problemlerine neden olabilmektedir
Pkolu olan arkadaşlar tek derdimiz pko olsun Rabbim başka dert vermesin inş :)) kilo problemi olan arkadaşlar kendi sağlığınız için kilo verin, şekerli besinler kesinlikle tüketmeyin çünkü bizin insilün direncimiz düşük ve normal kişilere göre canımız daha çok tatlı çekebiliyor, bunun için metrofon diye bir ilaç verdi semra hanım bana ve işe yaradı kilo problemim yoktu bu ilacı kullandığımdan beri hergün tatlı yiyen ben birdenbire tatlıdan soğdum ve 4 kg verdim... kendi sağlığınız , hamileliğinizin daha kolay geçmesi ve hayat kaliteniz açısından tavsiyem kilo vermeden tedaviye başlamayın...
Yaptırmadım canım sanırım bilmiyorum ki. Okadar test falan yaptırdım ki hangisi ne için bilmiyorum. Bende kilo ve kıllanmada var canım.şu ana kadar hep söylenilenleri yaptık ney ne içindir diye hiç araştırmadık çok askıya aldık bu işi aslında. Oyüzdende bu gecikmemiz.. Gerçi dün gecede eşimle girdiğimiz tartışmadan sonra bütün hevesim kaçtı... ben şuan diyetteyim eşimle konustuk 80 olduğum zaman gidecekdik tüp bebeğe. Ama burada sordum herkese yaklaşık bi 3-4 ay civarı sürüyomuş işlemler bende dedim bi doktorla görüşmeye gidelim zaten uzun bi süreçmiş dedim o aradada veririm ben kilomu fazlasıyla dedim oda hayır dedi 80 olmadan hiç bi yere gitmem dedi öyle bi tartışma yaşandı aramızda..cnm senin kilo problemın pkodan olabılır... insilün direnci için test yaptırdın mı? bende de semra hanım pko var dedi ama kilo yada kıllanma problemım yok üstelik adetımde düzenli ama ultrasyon bulguları pko diyor... amh 5,67 çıktı 5 ve üzeri olunca amh pko teşhisi koyuyorlar... eğer yaptırmadıysan amh ve insilün testi yaptır... ben yaptırdım insilün testi normal çıktı, buna rağmen semra hanım metrofon diye bir ilaç verdi ve bu ilaçla 4 kg verdim ... normalde boyum 1,63 58 kg ama bu ilaçla 54 kg oldum tedavi esnasında ...
Canım sen kilonu dert etmiyorsun tedaviye başlayınca vereceğim diyorsun eşin neden böyle tepki veriyor anlayamadım sana destek olup başlayalım o zaman hevesle verirsin kiloyu demesi gerekiyor ki doktorlarda dert etmiyor kiloyu zaten sadece rahat gebelik geçirmek için .. eğer kilodan dolayı tutunma olmaz diye düşünüyorsa yazdıklarımızı gösterbilirsin ona kilo problem değilYaptırmadım canım sanırım bilmiyorum ki. Okadar test falan yaptırdım ki hangisi ne için bilmiyorum. Bende kilo ve kıllanmada var canım.şu ana kadar hep söylenilenleri yaptık ney ne içindir diye hiç araştırmadık çok askıya aldık bu işi aslında. Oyüzdende bu gecikmemiz.. Gerçi dün gecede eşimle girdiğimiz tartışmadan sonra bütün hevesim kaçtı... ben şuan diyetteyim eşimle konustuk 80 olduğum zaman gidecekdik tüp bebeğe. Ama burada sordum herkese yaklaşık bi 3-4 ay civarı sürüyomuş işlemler bende dedim bi doktorla görüşmeye gidelim zaten uzun bi süreçmiş dedim o aradada veririm ben kilomu fazlasıyla dedim oda hayır dedi 80 olmadan hiç bi yere gitmem dedi öyle bi tartışma yaşandı aramızda..
Canım problemim pko 3 negatif denemem oldu başka merkezde embyo kalitemde iyiydi çözülünce de inşallah iyi olur folic asit rulid prednol estrofem cleaxan birde vajinal jel kullanıormCanım hayırlı olsun şimdiden ben transferden önce 4günlük antibiyotik ve kortizon ilacı kullandım bunun dışında sürekli kullandığım estrofem ve folica bide iğnemi kullandım sana zaten bilgi verirler eğer gerek görürlerse ilaç verirlerse yAni.problemin ve embriyonun kalitesi ne acaba
Bilmiorm transfermi kimin yapacğımı sanırım emre bey yapar yumurta toplama işlemimi o yapmştı aynen bende ilaçlar bir hayli fazlaCanım bazen değişebiliyor ben kel bant folik kullandım seninde olur inşallah transferini kim yapacak
Yok cnm öyle olmz bize 6800 demişlrdi mayıa ayında ancak temmuzda tedaviye başlayabildik 6800 knşmuştuk sizinle dedi zam geldi ama size eski fiyattan yaoacğız dediler ve öyle de oldu ne knştuysanz o olur benceBu kadar insanları sömürüyorlarsa yuh artık adetimin 2.günü gideceğim zaten 3 günüm falan var gidince böyle fiyat çıkartırsa kesinlikle itiraz ederim hatta yaptırmam bile gerekirse
Evet yani mantıklı olanda o zaten .. inşallah bi sorun çıkmaz yeteri kadar stresli bir dönem zatenYok cnm öyle olmz bize 6800 demişlrdi mayıa ayında ancak temmuzda tedaviye başlayabildik 6800 knşmuştuk sizinle dedi zam geldi ama size eski fiyattan yaoacğız dediler ve öyle de oldu ne knştuysanz o olur bence
Valla canım pko da şanslı değil bizde pko dışında sorun yok başka merkezde 3 negatif denemem oldu A kaliteydi yumurtam ama hiç bir şekilde tutunma olmadj sonra semra hocaya başka bir doktorumjn tavsiyesi üzerine geldim ve bambaşka bir tedavi uyguluor şuan da bana inşallah bunsefer tutunur pozitif sonuç alırız bakalm hakkımda hayrlısıbu arada pkoluların tüp bebekte şansları daha fazla... çok sayıda yumurta elde edilebiliyor ve başka sorun yoksa çok sayoda döllenmiş yumurtan oluyor... ben en düşük dozda ilaç kullandım 15 yumurtam oldu ve hepsi döllendi 11 tanesi 1. kalite donduruldu... ilk denemem negatif ama dondurulmuşum olduğu için ikinci tedavim daha kolay olucak
Aynen çıkarmıorlar paracı değiller zaten dediğin gibi manevi acıdan zor dönemler geçiriorzEvet yani mantıklı olanda o zaten .. inşallah bi sorun çıkmaz yeteri kadar stresli bir dönem zaten
Birde ben ne zaman çocuk işine kalkışsam bir engel çıkıyor şuan da bile dolgum kırıldı yaptırayım diye gittim ağrım sızım yoktu madem gebelik düşünüyosun yüzeysel dolgular var onları da yapalım hamilelikte iyice çürümesin dedi tamam dedim o günden beri ağrıyor 20 gün oldu ağrı başıma vuruyor kasılıp kalıyorum dolguları yeniledi yine aynı şimdi antibiyotik ve ağrı kesici kullanmam gerekiyor Sevinç hanımdan tel bekliyorum inşallah bu da tedaviyi ertelemez yine ramazandan önce gidip görüştük hala başlayamadık .. vardır bir hayırAynen çıkarmıorlar paracı değiller zaten dediğin gibi manevi acıdan zor dönemler geçiriorz
Pko her hasta için aynı şansı vermior maalesef canım ben de pkoluyum evet avantajı yumurta dondurabiliorsn kalitelide olan oluor kalitesiz boş çıkanda diyeceğim şu ki bu merkez çok başka benim 3 negatif denemem var ve yumurta toplanırken ben canımdan oluordm şiddetli ohss oldum acıbademde. Semra hoca çok başka tedavi ıyguladı ne ohss oldum ne başka bir sorun çıktı çok şükür histeroskobide olmuştm acıbademde ama semra hoca beğenmedi yeniden histeroskobi oldum şimdide ön hazırlık aşamasındayız kısmetse transferm olack inşaşlah bunca emeğe pozitif sonuçlar alırzTüp bebek yapılması gereken PCOS'lu hastalar gebe kalınabilirlik açısından en kolay hasta grubuna girerler. Çünkü bu hastalarda yumurtalık rezervi, yani yumurtalık uyarımı sonrasında elde edilen yumurta sayısı oldukça iyidir ve diğer nedenlere bağlı gebe kalamama sonucu tüp bebek yapılan hastalara göre gebelik oranları daha bile yüksek olmaktadır. Aynı zamanda bu grup hastalarda transfer edilen embriyo- embriyolar dışında dondurulacak vasıfta embriyo elde edilmesi ihtimali de çok daha yüksek olmaktadır. Yakın zamanda yaptığımız ve yurtdışı saygın bir dergide yayınladığımız çalışmamızda da görüldüğü gibi sadece erkeğe bağlı kısırlık olan olgularda gebelik oranı %44, sadece polikistik over görüntüsü olan ancak yumurtlama problemi olmayan hastalarda gebelik oranı %59.6 iken PCOS'li hastalarda bu oran %66 olmaktadır. Bu nedenle PCOS olan hastaların tüp bebek gerekmeden dahi, hap ya da günlük iğne tedavisi+aşılama ( low-dose step-up+intrauterin inseminasyon) ile gebe kalabilme şansları olabildiği gibi, eğer tüp bebek gerekir ise de çok etkin mücadele imkanı olduğunu ve gebelik oranlarının oldukça yüz güldürücü olduğunu da tekrar belirtmek isteriz. Ancak unutulmamalıdır ki, PCOS'lu hastalarda uygun protokol seçimi, uygun olan en düşük dozun uygulanması çok önem arzetmektedir. Kontrolsüz yapılan, tüp bebek için uyarımlar sonucunda aşırı uyarım sendromu gelişme riski olabilmekte ve bu tablo hayatı dahi tehdit edecek kadar ciddi sağlık problemlerine neden olabilmektedir
Pkolu olan arkadaşlar tek derdimiz pko olsun Rabbim başka dert vermesin inş :)) kilo problemi olan arkadaşlar kendi sağlığınız için kilo verin, şekerli besinler kesinlikle tüketmeyin çünkü bizin insilün direncimiz düşük ve normal kişilere göre canımız daha çok tatlı çekebiliyor, bunun için metrofon diye bir ilaç verdi semra hanım bana ve işe yaradı kilo problemim yoktu bu ilacı kullandığımdan beri hergün tatlı yiyen ben birdenbire tatlıdan soğdum ve 4 kg verdim... kendi sağlığınız , hamileliğinizin daha kolay geçmesi ve hayat kaliteniz açısından tavsiyem kilo vermeden tedaviye başlamayın...
Cnm ben temmuzda yumurta toplandı eylülde histeroskobi oldum daha kasımda anca adet oldumda transferm olack adet düzenim de bozuldu diyecğim şu ki Kısmet bir engel çıkıorsa bil ki vardr bunda da bir hayır çok zorlama ben 2 yıldır tüp bebek tedavisi içerisimdeyim ve 2 defa yumurta toplandı 2 deffa histeroskobi oldum 3 negatif transferm oldu kısmetse bu 4. İnşallah da son olur hepimiz için pozitif sonuçlar alırızBirde ben ne zaman çocuk işine kalkışsam bir engel çıkıyor şuan da bile dolgum kırıldı yaptırayım diye gittim ağrım sızım yoktu madem gebelik düşünüyosun yüzeysel dolgular var onları da yapalım hamilelikte iyice çürümesin dedi tamam dedim o günden beri ağrıyor 20 gün oldu ağrı başıma vuruyor kasılıp kalıyorum dolguları yeniledi yine aynı şimdi antibiyotik ve ağrı kesici kullanmam gerekiyor Sevinç hanımdan tel bekliyorum inşallah bu da tedaviyi ertelemez yine ramazandan önce gidip görüştük hala başlayamadık .. vardır bir hayır
İnşallah canım inşallah hakkımızda hayırlısı .. sen de zor bi süreçten geçmişsin Allahım bu sefer hayırlısıyla nasip eder inşallah .. amiinnCnm ben temmuzda yumurta toplandı eylülde histeroskobi oldum daha kasımda anca adet oldumda transferm olack adet düzenim de bozuldu diyecğim şu ki Kısmet bir engel çıkıorsa bil ki vardr bunda da bir hayır çok zorlama ben 2 yıldır tüp bebek tedavisi içerisimdeyim ve 2 defa yumurta toplandı 2 deffa histeroskobi oldum 3 negatif transferm oldu kısmetse bu 4. İnşallah da son olur hepimiz için pozitif sonuçlar alırız
cnm pkolu olduğun için büyük ihtimalle dondurulmuş transfer olursun, aslında bir ön muane olmanda fayda var hemen tüp bebek yaptıracak değilsiniz, eşine sperm testi muhakkak memorilin labaratuvarında yaptır, mesala ben eşimin bütün değerleri iyi diye biliyrdum semra hanım bizim labaratuvarda sperm testi yaptırın diyince morfolojisinin düşük olduğunu öğrendim sayı ve hareketlılık iyi ama ... ben mesala mayıs ayında görüşme yaptım, temmuz ayında tedaviye başladım ve eylül ayında transfer oldum...Yaptırmadım canım sanırım bilmiyorum ki. Okadar test falan yaptırdım ki hangisi ne için bilmiyorum. Bende kilo ve kıllanmada var canım.şu ana kadar hep söylenilenleri yaptık ney ne içindir diye hiç araştırmadık çok askıya aldık bu işi aslında. Oyüzdende bu gecikmemiz.. Gerçi dün gecede eşimle girdiğimiz tartışmadan sonra bütün hevesim kaçtı... ben şuan diyetteyim eşimle konustuk 80 olduğum zaman gidecekdik tüp bebeğe. Ama burada sordum herkese yaklaşık bi 3-4 ay civarı sürüyomuş işlemler bende dedim bi doktorla görüşmeye gidelim zaten uzun bi süreçmiş dedim o aradada veririm ben kilomu fazlasıyla dedim oda hayır dedi 80 olmadan hiç bi yere gitmem dedi öyle bi tartışma yaşandı aramızda..
cnm tabiki kısmet olmayınca olmuyor benımde ilk denemem negatifValla canım pko da şanslı değil bizde pko dışında sorun yok başka merkezde 3 negatif denemem oldu A kaliteydi yumurtam ama hiç bir şekilde tutunma olmadj sonra semra hocaya başka bir doktorumjn tavsiyesi üzerine geldim ve bambaşka bir tedavi uyguluor şuan da bana inşallah bunsefer tutunur pozitif sonuç alırız bakalm hakkımda hayrlısı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?