Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Merhaba çok geçmiş olsun şükür atlattın.
Bende haftaya salı olucam histeroskopiyi
Adetimin 10. günü oluyor.
Bilgilendirme mesajın için çok sağol gayet güzel açıklama olmuş
İnsan daha önce başına gelmediği için merak ediyor tabi
Bundan sonraki işlemlerin de çok rahat geçsin inşALLAH

S sinkar canım merhaba nasılsın? Uzun zamandır bakmıyordum topiğe merak ettim seni ne yaptın durumlar nedir?
canım bildiğin gibi beklemedeyim aralık adeti yada en geç ocak adeti ile ikinci denemeye başlıyacagım inş .... sen ne yaptın nasıl gidiyor hamilelik?

canım bildiğin gibi beklemedeyim aralık adeti yada en geç ocak adeti ile ikinci denemeye başlıyacagım inş .... sen ne yaptın nasıl gidiyor hamilelik?
inşallah bunda güzel haberler alırız canım. Benide haberdar et mutlaka. Fırsat buldukça topiğe girip okuyorum yazdıklarınızı. Ben pek bir şey hissetmiyorum canım ya henüz. Sadece göğüs acısı ve hergün tartıda + kg ları görünce canım sıkılıyor. Beslenmem aynı şekilde abartı hiç birşey yemiyorum ama mütemadiyen bir kilo artışı var can sıkıcı. Ctesi ilk defa gidicem kalp atışını duyarız inşallah belki o zaman hamile olduğumu anlarım.

cnm sağlıklı bir şekılde bebeğini kucağına al da kilo hiç önemlı değil , doğumdan sonra verirsin inş... kalp atışı için ne zaman doktora gideceksin? bende beklemede olduğum için topikte çok aktif değilim ama her gün girip okuyorum yazılanları... haberdar ederım tabi... sende haberdar et canım :))

Çok üzüldüm canım, mekanı cennet olsun. Senin sınavın çok büyük olmuş, ama çok şükür ki Allah çözüm kapısını açmış bak. Bundan sonra her şey çok güzel olacak, O'nun da izniyle.

Setup bu tarz ikili gen taramalarında zaruri, bize de yapıldı. Benden, eşimden hatta incelenen gen bölgesine ait ailevi bilgilendirici marker ların belirlenmesi için annemin hayatta olan kardeşlerinden kan örnekleri alındı ve Memorial'ın anlaşmalı olduğu Amerika'daki bir hastaneye gönderildi. 14 haftaya yakın devam ediyor bu hazırlık, yani en azından bizim için öyle oldu. Bu süreçte tek yapman gereken sabırla beklemek. Süreç tüp bebek ekibi tarafından değil, genetik ekibince takip ediliyor. Tamamlandığında hastaneden bilgi veriyorlar ve ilk reglin ile birlikte tüp bebek kısa protokolü başlıyor. Üreme ile ilgili bir sıkıntı yoksa elbette, bu konuda en doğru yönlendirmeyi tüp bebek doktorun yapacaktır.

Yumurta toplandıktan sonra embriyolar 5. güne kadar izleniyor ve uygun bulunanlar incelemeye gidiyor mutasyon taraması için, daha önce hazırlanan setup referans alınarak. Bu süreçte 2 hafta kadar sürüyor. Allah kısmet ederse sağlıklı bulunanlar son olarak da standart kapsamlı kromozom taramasına giriyor. Bu da 2 hafta kadar devam ediyor. Sonra Allah'ın izniyle hayırlı haberleri alacaksın. Bizim yolculuğumuz tek sağlıklı embriyo ile sonlandı, buna da şükür. Dilerim sen de sayı daha çok olsun, olmazsa hiç üzülme Allah ol derse birden de olur nasılsa, nasip çok güzel bir ihtimal!

çok geçmiş olsun, güzelliklere vesile olsun inşallah.

Sen Gönül Hanımla mı tedavi oluyosun? Bende ilk görüşmeyi onunla yaptım. Kararsız kaldım.
Ben ilk Sevinç hanımla görüştüm sonra Gönül hanıma randevu verdiler Sevinç hanımın izin günüymüş sonra hep Gönül hanım denk geldi son 2 Muayeneme de Sevinç hanım girdi .. Bence Gönül hanım .. ilk muayenede biraz soğuk gelmişti ama sonra çok güzel geçti o gün kendisinin kötü günüydü sanırım sonra ısrarla Gönül hanımı istedim malesef izinliydi

selamlar,

Şimdi gelen telefonla ben de benzer durumda olan kimse var mı diye bakınırken rastladım yazına, öncelikle hakkında hayırlısını dilerim.

Beni de az önce aradılar 2 embriyodan birinin sağlıklı olduğu haberi dün gelmişti, bugün genetikten arayıp diğer embriyonun da sağlıklı kabul edilebileceğini ancak çok hafif bir mozaikliğin söz konusu olduğunu, patolojik olarak değerlendirilmese de bir risk unsuru olduğunu söylediler.

Sağlıklı olan ilk embriyo ile ilk denemenin yapılacağını ancak ikincinin de mutlaka korunmasını önerdiklerini söylediler. Seninkine benzer risklerden bahsetti %20'lerde tutunma şansı olduğundan bahsetti. Normal seyreden bir gebelik durumunda dahi 16. haftada amniosentez önerileceğini ilettiler. Geçmiş deneyimlerine dayanarak ne önerdiklerini sorduğumda ise mutlaka koruyalım bu embriyoyu da dediler.

Pgt'nin ne kadar doğru veriler sağladığına ilişkin kaygılarına ilişkin ben de hem fikirim, günün sonunda normal gebeliklerde bu kontrollerin hangisi yapılıyor. Yoktan vareden Allah ol derse, nasılsa olmayacak mı? Olmayacaksa da zaten birşeyler bahane olacak.

O yüzden benim içim çok rahat, biz elimizden geleni yaptık. Bilimin açtığı kapıdan girdik, gerisi ilahi takdir. Tüm embriyolarımızın şansı aynı, hepimizin şansı aynı:)

Anladım canım sağol :)

Çok doğru dedin Allah ol derse olacak gerisi bahane ..

Amin canım inşallah. Seninkide inşallah kolay gecer sorunsuz bir sekilde atlatırsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…