Merhaba çok geçmiş olsun şükür atlattın.Kızlar merhaba bugün histereskopi oldum ve sizle detaylari paylaşmak istedim. Çünkü ben histereskopi olmadan önce çok araştırdım bu sayfaları herkesten bilgi almaya çalıştım. Bugün adetimin 10. Günüydü. Normalde ameliyatım yarındı ama sonradan arayıp bir gün öne çektiler. Rahimde perde vardı o alındı ve rahim injury yapıldı. Sabah 8.5 da hastanedeydik. Ilk önce yücel bey muayeneye aldi rahim kalınlığı falan ölçüldü. Operasyonla ilgili bilgi verdi. Sonra yatis yaptık odaya çıkardılar. Hemsire tansiyon nabiz vs ölçtü. Işleme alınmadan 10 dk önce de sakinleştirici bir ilaç verdi. Sonra ameliyathaneye indirdiler. Semra hanim ve yücel bey geldi. Semra hanim yapılacak işlemle ılgili bilgi verdi. Sonra uyuttular zaten uyanınca odaya aldılar. Biraz agrım vardi ama dayanamayacak kadar degil. Serum taktilar. Yücel bey gelip ameliyatın nasıl geçtiği ve bundan sonra ne olacağı ile ilgili bilgi verdi. Ben semra hanımı bekliyordum aslında. Saat 2 gibi yemek geldi. Ondan sonra hemşireler biraz yürüttü 4 gibi de çıktık hastaneden. Bi antibiyotik ve agri kesici yazdı doktor. Şuan gayet iyiyim lekelenme şeklinde kanamam var. Cisimi yaparkende sanki pıhtı geliyor. Ama normalmiş doktor bir kaç gün devam eder dedi. Ben bu haftayi rapor aldım. Memorialin raporunu çalıştığım kurum kabul etmediği için raporu başka bir doktordan ayarladım ama gerekte yokmuş aslında. Rapor alamayanlar ertesi gün ise başlayabilirler bence. Kusura bakmayın çok uzun ve ayrıntılı yazdım ama merak eden arkadaşlara fikir olur belki. Ben çok stres yaptim gece hiç uyuyamadım falan ama gerçekten gerek yokmuş. Gayet basit bir işlem.
Cnm zahmet falan diilde çektiğim yeri bulamadım screenshot yapmıştım anlaşılmıyomu pekCanım sana zahmet daha net çekme şansın var mı,orijinal sayfaya ulaşamadım ben
inşallah bunda güzel haberler alırız canım. Benide haberdar et mutlaka. Fırsat buldukça topiğe girip okuyorum yazdıklarınızı. Ben pek bir şey hissetmiyorum canım ya henüz. Sadece göğüs acısı ve hergün tartıda + kg ları görünce canım sıkılıyor. Beslenmem aynı şekilde abartı hiç birşey yemiyorum ama mütemadiyen bir kilo artışı var can sıkıcı. Ctesi ilk defa gidicem kalp atışını duyarız inşallah belki o zaman hamile olduğumu anlarım.canım bildiğin gibi beklemedeyim aralık adeti yada en geç ocak adeti ile ikinci denemeye başlıyacagım inş .... sen ne yaptın nasıl gidiyor hamilelik?
cnm sağlıklı bir şekılde bebeğini kucağına al da kilo hiç önemlı değil , doğumdan sonra verirsin inş... kalp atışı için ne zaman doktora gideceksin? bende beklemede olduğum için topikte çok aktif değilim ama her gün girip okuyorum yazılanları... haberdar ederım tabi... sende haberdar et canım :))inşallah bunda güzel haberler alırız canım. Benide haberdar et mutlaka. Fırsat buldukça topiğe girip okuyorum yazdıklarınızı. Ben pek bir şey hissetmiyorum canım ya henüz. Sadece göğüs acısı ve hergün tartıda + kg ları görünce canım sıkılıyor. Beslenmem aynı şekilde abartı hiç birşey yemiyorum ama mütemadiyen bir kilo artışı var can sıkıcı. Ctesi ilk defa gidicem kalp atışını duyarız inşallah belki o zaman hamile olduğumu anlarım.
Biliyor musun süreçlerimiz çok çok benziyor;bizde de glikolizasyon defekti tip 2b diye bir enerji mutasyon taşıyıclığı var, 2 yaşında kızımı kaybettim ben bu mutasyondan,normal yolla hamile kalmak yine aynı riski göze almak demek...o nedenle aynı sebepten tüp bebek yapma kararı aldık; ben ön görüşme ve ön muayeneye gittim 14 yumurtan var dedi Emre bey, gelecek ay set up için kan vereceğiz,sende de böyle bir set up yapıldı mı acaba,senin tecrübelerin benim için şu an çok önemli,paylaşırsan çok sevinirim; çünkü bizde de önce taşıdığımız mutasyon için genetik tarama yapılacak embriyolara; sonra da işte kromozamal tarama
Merhaba çok geçmiş olsun şükür atlattın.
Bende haftaya salı olucam histeroskopiyi
Adetimin 10. günü oluyor.
Bilgilendirme mesajın için çok sağol gayet güzel açıklama olmuş
İnsan daha önce başına gelmediği için merak ediyor tabi
Bundan sonraki işlemlerin de çok rahat geçsin inşALLAH
Amh testini memorialde yaptiran varmı aynı gün çıkıyor mu arkadaşlar[/
Kızlar ben amh testi yaptırdım dün çıktı sonucum 2.10 çıkmış yaşım 29 normal mi sizce? Her yerde farklı referans aralıkları var..
Ben yaptırdım aynı gün çıktı diye biliyorum ama ertesi günde olabilir çünkü bir gün sonraki muayenede sonucu söyledi doktorumAmh testini memorialde yaptiran varmı aynı gün çıkıyor mu arkadaşlar
Normal benim 4 çıktı hafif pco dedi Gönül hanım ..Kızlar Amh test sonucum 2.10 normal mi size yaşım 29?
Canım bende önmüzdeki ay tedaviye başlayacağım orada yani 2.10 sınır galiba korktum o yüzden birazcıkNormal benim 4 çıktı hafif pco dedi Gönül hanım ..
1.3 arası normalmiş canım benim 4 ama bi sıkıntı olmadı çok şükür hiç korkmaCanım bende önmüzdeki ay tedaviye başlayacağım orada yani 2.10 sınır galiba korktum o yüzden birazcık
Sen Gönül Hanımla mı tedavi oluyosun? Bende ilk görüşmeyi onunla yaptım. Kararsız kaldım.1.3 arası normalmiş canım benim 4 ama bi sıkıntı olmadı çok şükür hiç korkma
Ben ilk Sevinç hanımla görüştüm sonra Gönül hanıma randevu verdiler Sevinç hanımın izin günüymüş sonra hep Gönül hanım denk geldi son 2 Muayeneme de Sevinç hanım girdi .. Bence Gönül hanım .. ilk muayenede biraz soğuk gelmişti ama sonra çok güzel geçti o gün kendisinin kötü günüydü sanırım sonra ısrarla Gönül hanımı istedim malesef izinliydiSen Gönül Hanımla mı tedavi oluyosun? Bende ilk görüşmeyi onunla yaptım. Kararsız kaldım.
Kızlar uzun zaman sonra hepinize merhaba..
Öncelikle kısaca yeni gelen arkadaşlara ve diğer unutan arkadaşlara hatırlatma olarak kısaca durumumdan bahsetmem gerekirse erkek faktöründen dolayı doğal yollarla çocuk sahibi olamadığımızdan ilk tüp bebek deneyimim geçen sene başka bir klinikte negatifle sonuçlandı.. bu kez memorial hastanesinde 2. Denemeyi gerçekleştirdik 8 yum döllendi 5. Güne 2 tane kaldı genetik önerildi ve tek embriyo geri geldi oda mozaik olarak döndü.. genetik doktoru tutma olasılığının %20 olduğunu söyledi.. %19 dan iyidir diye düşündüm. Bu arada isterseniz hemen yeni tedaviye başlayalım diye bir teklif geldi, kabul etmedim. Dosyam dün doktoruma ulaşmış %30 hasar olduğunu bununda hafif hasar diye adlandırdı.. sonra olasılıklardan bahsetti işte burada benim kafam çok karıştı.. 3 olasılık var dedi..
1 ) sadece alınan parçada mozaiklik oluşmuş olabilir
2 ) embriyonun diğer bölgelerinde de mozaiklik olabilir
3 ) embriyonun diğer bölümlerinde farklı genetik hasarlar söz konusu olabilir..
Şimdi düşününce ben bu ngs yi olasılıkları ortadan kaldırmak için yaptıysam bu işlem bana ne kadar yardımcı oldu? Sonuçta kaliteli dedikleri embriyonun diğer bölümlerinde de hasar olma ihmali oluyor bu durumda. Sadece aldıkları parçayla embriyonun diğer bölümleriyle alakalı bilgi sahibi değil iseler bu işlemin yapılış amacını anlamış değilim açıkçası.. şuan görünürde kalan mozaik embriyonun tutunma olasılığı az evet bunu kabullenip tedaviyi devam ettiriyorum fakat bir sonraki deneme de kesinlikle bu işlemi yaptırmayacağım en azından bunu biliyorum. Kafanızı karıştırmak istemem ama sonuç olarak bana mantıklı gelmedi bu durum..
Anladım canım sağol :)Ben ilk Sevinç hanımla görüştüm sonra Gönül hanıma randevu verdiler Sevinç hanımın izin günüymüş sonra hep Gönül hanım denk geldi son 2 Muayeneme de Sevinç hanım girdi .. Bence Gönül hanım .. ilk muayenede biraz soğuk gelmişti ama sonra çok güzel geçti o gün kendisinin kötü günüydü sanırım sonra ısrarla Gönül hanımı istedim malesef izinliydi
Çok doğru dedin Allah ol derse olacak gerisi bahane ..selamlar,
Şimdi gelen telefonla ben de benzer durumda olan kimse var mı diye bakınırken rastladım yazına, öncelikle hakkında hayırlısını dilerim.
Beni de az önce aradılar 2 embriyodan birinin sağlıklı olduğu haberi dün gelmişti, bugün genetikten arayıp diğer embriyonun da sağlıklı kabul edilebileceğini ancak çok hafif bir mozaikliğin söz konusu olduğunu, patolojik olarak değerlendirilmese de bir risk unsuru olduğunu söylediler.
Sağlıklı olan ilk embriyo ile ilk denemenin yapılacağını ancak ikincinin de mutlaka korunmasını önerdiklerini söylediler. Seninkine benzer risklerden bahsetti %20'lerde tutunma şansı olduğundan bahsetti. Normal seyreden bir gebelik durumunda dahi 16. haftada amniosentez önerileceğini ilettiler. Geçmiş deneyimlerine dayanarak ne önerdiklerini sorduğumda ise mutlaka koruyalım bu embriyoyu da dediler.
Pgt'nin ne kadar doğru veriler sağladığına ilişkin kaygılarına ilişkin ben de hem fikirim, günün sonunda normal gebeliklerde bu kontrollerin hangisi yapılıyor. Yoktan vareden Allah ol derse, nasılsa olmayacak mı? Olmayacaksa da zaten birşeyler bahane olacak.
O yüzden benim içim çok rahat, biz elimizden geleni yaptık. Bilimin açtığı kapıdan girdik, gerisi ilahi takdir. Tüm embriyolarımızın şansı aynı, hepimizin şansı aynı:)
Amin canım inşallah. Seninkide inşallah kolay gecer sorunsuz bir sekilde atlatırsınMerhaba çok geçmiş olsun şükür atlattın.
Bende haftaya salı olucam histeroskopiyi
Adetimin 10. günü oluyor.
Bilgilendirme mesajın için çok sağol gayet güzel açıklama olmuş
İnsan daha önce başına gelmediği için merak ediyor tabi
Bundan sonraki işlemlerin de çok rahat geçsin inşALLAH
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?