- 13 Şubat 2017
- 424
- 392
- 103
- 36
Allah razı olsun İnan fotosunu çektim yazdıklarını canım sıkıldıkça bakıp kendimi rahatlıcam. Dün batmalar bugün yolculuk uçakla şimdi eşimle bir hotel gidelim kafamız dağılsın dedik 2 gün oraya geldik ama hiç belirti Yok deli gibi oldum ama birbirimizi anlayabiliriz Allah’tanCnm sen transferini oldun artık embriyo kalitesine hiç takılma ki takılsan da 5. Günde eğer embriyon 6aa kalitesine ulaştıysa çok ii çünkü grade olarak ondan daha iisi yok diye biliyorum ben hatta bi hafta önce falan bu konuyu tartışmıştık burda da emin ol sen embriyona güven şüphe duyma o artık senin içinde olacağına inan ktfn o kadar güçlü olmasa bi tek o kalıp o dereceye gelip zaten sana transfer edilmezdi maşallah Allah hayırlısını versin hepimiz için inşallh
İnşaAllah Balım inşaAllah :))) hayırla sağlıkla canımEvet evet o benim :) artık bebek annesi olmak istiyorum :))
Amin canımmm hepimizin hakkında hayırlısı olsun inşaAllahAynen canim hadi hayirlisi olsun
İnşaAllah Balım inşaAllah :))) hayırla sağlıkla canım
Allah razı olsun İnan fotosunu çektim yazdıklarını canım sıkıldıkça bakıp kendimi rahatlıcam. Dün batmalar bugün yolculuk uçakla şimdi eşimle bir hotel gidelim kafamız dağılsın dedik 2 gün oraya geldik ama hiç belirti Yok deli gibi oldum ama birbirimizi anlayabiliriz Allah’tan
Sübyan dişi şeytan demek değil çocuk demektir ve ümmü sıbyan dişi şeytanın ismidir bunların duası var onu mutlaka yazdır mesela bende dış gebelik yaşadım ve hoca banada nazardan olduğunu söylemişti ki yıldızım çok düşüktür dua yazdırdım ama o duadan sonra çok şükür rahatım Rabbim korusunHocaya inanmamamı düşündüren şey nedir hocanın bana tavsiyesini biliyor musun? Sübyan denilen şey dişi bir şeytandir keşke biraz bu tarz şeylere inancınız olsa inanmıyorsunuz diye bu tarz şeylerin yok olduğunu sanmayın eğer doğurupta kaybetseydiniz inanın herşeye inanırdınız ki bu zaten var olan bişey siz her ne kadar yok desenizde.
Korkma cnm sizin embriyolara ngs yapılmadı mı ? Cnm onda çıkardı inş sağlıkla kucağına alırsınBunu anlamak icin 12. haftada cvs yapilacak. talasemili ise alacaklar. 10 yildir bulmak icin ugrastigim bebegim su an benimle fakat benden ayirma ihtimalleri var. 2 haftadir moralim alt ust. nefes bile alamiyorum. kalp atisini bile duymaya gidemedim. ne olur dua edin bana bebegim saglikli ciksin cvs sonucunda.
Yazdılar cnm inş onu kaplatıp takacağım bende nazar diye gittim ama sübyan olduğunu belirttiler zaten hiç bi ücrette talep etmediler bana dua yazdı bir de her gece yatmadan 7 ayetel kürsi felak nas okumamı abdestli uyumamızı ve 1 de her gece yatmadan 1 yasin suresi okumamı belirtti yazan kişiSübyan dişi şeytan demek değil çocuk demektir ve ümmü sıbyan dişi şeytanın ismidir bunların duası var onu mutlaka yazdır mesela bende dış gebelik yaşadım ve hoca banada nazardan olduğunu söylemişti ki yıldızım çok düşüktür dua yazdırdım ama o duadan sonra çok şükür rahatım Rabbim korusun
Cnm ben pgt için tüpe geçtim semra hoca beni hastanedeki genetik doktoruna gönderdi görüştük bana kızımda bişey varsa bi daha tekrarlıcağını sanmam dedi ama garantisi de yok dedi ben genetik ve kromozom testlerini yaptırmıştım bunlar temiz ama bebek oluşurken sorun olabiliyor kromozomlarda demişti o zamam içimden şey geçmişti o zamam neden bu testleri yaptırdım :) ama negatif ya da düşüğün yoksa pgt mantıklı değilKızlar inanın yazılanları okudukça kafam karıştı yani embriyolarım gelişirse pgt’ye göndermek istemiyorum yani sonuçta işlem görücek belki sağlıklıyken sağlıksız olucak bide şu yönden düşünüyorum eğer ki annede veya babada genetik bi problem yoksa Rabbim bize öyle nasip edicekse biz sanki buna karşı geliyoruz gibi hissediyorum sonuçta tüp bebek yaptırmasak nerden bilicez ki evladımızın ne olucağını? O yüzden ben istemiyorum ya Rabbime teslim oluyorum tamamen
pgt de çıkmıyormu bu sonuçta genetik araştırma ve akdeniz anemisi genetik bir hastalık. en azından ben öyle biliyorum. yada pgt de neye bakıyorlar anlayamadım. kafam karıştı yeniden umarım bebeğin seninle kalırarkadaslar canim cok sıkkın. 14 kasimda transferim yapilmisti.esimdeki translokasyondan dolayi pgt yapildi.tek embriyo kaldi ve cok sukur pozitif sonuç aldik. Daha bunun sevincini yasayamadan bebegimin alinma ihtimali oldugunu ogrendim.
Soyle ki aile hekimimiz son 1 yildir saglik ocaginda kan tahlili yaptirdigimizda sizde talasemi tasiyiciligi mi var.degerleriniz cok dusuk diyip duruyordu.bende evlenirken mecburi bakiliyor buna.olsa soylerlerdi diyordum.fakat aklima takildi.tupbebek tedavisine baslamadan once adana numune hastanesinde genetik bolumune gidip durumu anlattim ve kan tahlili yapildi.bunun sonucunu da pozitif sonuc aldiktan birkac gun sonra aldik. meger esimde bende talasemi tasiyicisiymisiz. hemen solugu hematoloji profoser yaninda aldim.o da bir kac arkadasiyla gorustu.bebek yuzde 25 ihtimal talasemi hastaligiyla dogabilirmis.
Saol cnm Ne demek hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz yardımcı olucaz tabi birbirimize bu arada belirti arama hiç kendini dinleme ben 3 kere transfer yaşadım ilk ikisi tutmadı 3.tuttu.üçü arasında belirti olarak arıyoruz ya kendimizde hiç bi fark yok vücut aldığı ilaçlara tepki veriyoo sadece bu arada ilk ikisinde yattım üçüncüde ilk beş gün hiç yatamadım çünkü bayramdı sonrasında bi iki gün yatabildim tuttu fakat sonrasında kanama oldu ve gelişimi durdu sonuç kürtaj.yani demek istediğim belirti diye bişe yok arama okuma hiç belirtileri falan zaten belirtiler sen test sonucu öğrendikten sonra 8-9.haftada falan çıkıyoo o da bazen sen mutlu olacağın şeyleri yap kendini çok kasmadan çok ayakta durma eğilme uzanma ağır kaldırma çok sıcak suyla duş alma ılık suyla o da ayakta duş al.çok baharatlı yeme salam sosis sucuk maydanoz ve hurma yeme.protein ağırlıklı süt ve ürünlerini tüket meyve ve sebze ye.sakatat yeme ve çiğ ete çıplak elle tutma.benim duyduklarım ve bildiklerim bu kadar cnm Allahım sanada bizede en yakın zaman da inşallah kucağımızda sewdirsin sonuna kadar ii oluruz inşallahAllahım evladımızla ewimize dönmeyi nasip etsin inşallah.bu arada eksik ya da yanlış yazdığım varsa arkadaşlar yardımcı olur cnmAllah razı olsun İnan fotosunu çektim yazdıklarını canım sıkıldıkça bakıp kendimi rahatlıcam. Dün batmalar bugün yolculuk uçakla şimdi eşimle bir hotel gidelim kafamız dağılsın dedik 2 gün oraya geldik ama hiç belirti Yok deli gibi oldum ama birbirimizi anlayabiliriz Allah’tan
Cnm cinsiyet yok senin okuduğun merkez Kıbrıs'ta olabilir miBi merkezde embriyoları 3.günde pgt ye yolluyorlarmış az önce okudum birde cinsiyetide belirleniyormuş pgt de bizim merkezde böyle birşey duydunuz mu .. varsa tabiki seçim yapmayacağım Allah hayırlısını sağlıklısını versin cinsiyet çok önemli değilde merak ettim ..
Acaba sadece tranklasyon lu kromozomlara mı bakıldıpgt de çıkmıyormu bu sonuçta genetik araştırma ve akdeniz anemisi genetik bir hastalık. en azından ben öyle biliyorum. yada pgt de neye bakıyorlar anlayamadım. kafam karıştı yeniden umarım bebeğin seninle kalır
Cnm pgt de cinsiyet belirleniyor sonuçta xx veya xy bu çok kolay ama Türkiye de açıklanması yasak bir de Memorial de ngs mi chg mi yapılıyor acaba? Sana ne yapılmıştıCnm cinsiyet yok senin okuduğun merkez Kıbrıs'ta olabilir mi
Ngs yapılıyoo cnm bana gönderilen raporda öle yazıyoduu ama bilemem tabiCnm pgt de cinsiyet belirleniyor sonuçta xx veya xy bu çok kolay ama Türkiye de açıklanması yasak bir de Memorial de ngs mi chg mi yapılıyor acaba? Sana ne yapılmıştı
Neye bakılıyor hiç bilmiyorum. Benimde eşiminde ailesinde genetik bir hastalık yok. Babamı kalp krizinden kaybettim. Aynı şekil babamın babası dedemde kalp krizinden rahmetli oldu. Üçüncü krizde hakka yürüdüler. Sadece bu var. Ama bizim yaş faktöründen yapılması gerekli dendi. Üç embriyonun ikisinde sıkıntı varmış. 18 inde transfer için gittiğimde soracağım. Sıkıntı neydi diye. Allah’a bin şükür tek embriyomuz kaldı. Oda tutarsa çok güzel olacak artık nasip kısmet.Acaba sadece tranklasyon lu kromozomlara mı bakıldı
Transfer günü veriyolar kağıt sıkıntılı olan hamgi kromozmlarda problem çıktıysa belgeli şekilde elinize veriyolarNeye bakılıyor hiç bilmiyorum. Benimde eşiminde ailesinde genetik bir hastalık yok. Babamı kalp krizinden kaybettim. Aynı şekil babamın babası dedemde kalp krizinden rahmetli oldu. Üçüncü krizde hakka yürüdüler. Sadece bu var. Ama bizim yaş faktöründen yapılması gerekli dendi. Üç embriyonun ikisinde sıkıntı varmış. 18 inde transfer için gittiğimde soracağım. Sıkıntı neydi diye. Allah’a bin şükür tek embriyomuz kaldı. Oda tutarsa çok güzel olacak artık nasip kısmet.
Çok sağol bilgi için. İlk denemem. Dolayısıyla ben hiç bir şey sormadım. Ne soracağımıda çok bilemedim. Embriyo kalitemi bile bilmiyorum hala. A mı B mi bildiğim tek sağlıklı pgt olmuş embriyom var. İnşallah benim olarak kalır.Transfer günü veriyolar kağıt sıkıntılı olan hamgi kromozmlarda problem çıktıysa belgeli şekilde elinize veriyolar
Canım E eylul_eylul dede Talasemi olsa ngs de çıkardı bence Memorial in genetikcisi ile görüşsünNgs yapılıyoo cnm bana gönderilen raporda öle yazıyoduu ama bilemem tabi
canım bu tür genetik geçişli hastalıklar şeker kalp şizofreni gibi olanlar pgt ile tespit edilemiyor kromozomsal hastalıklar trizomi tranklasyon talesemi down gibi hastalıklar bulunuyor cnmNeye bakılıyor hiç bilmiyorum. Benimde eşiminde ailesinde genetik bir hastalık yok. Babamı kalp krizinden kaybettim. Aynı şekil babamın babası dedemde kalp krizinden rahmetli oldu. Üçüncü krizde hakka yürüdüler. Sadece bu var. Ama bizim yaş faktöründen yapılması gerekli dendi. Üç embriyonun ikisinde sıkıntı varmış. 18 inde transfer için gittiğimde soracağım. Sıkıntı neydi diye. Allah’a bin şükür tek embriyomuz kaldı. Oda tutarsa çok güzel olacak artık nasip kısmet.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?