- 17 Aralık 2014
- 4.323
- 4.955
- 133
Evet bende hep yükleme yaptrmam diye düşünüyordum dediğim gibi Bülent Traş beyin konuşması kafamı karıştırdı :)) yediklerime dikkat ediyorum boşuna yemediğim içmediğim şekeri yüklemeyim o zaman doktorda bulsam bi tane bakayım o ne diyecek ama sanırım yüklemem ..cnm o haftalarda değilim ama görümcem yaptırmıştı, şeker çıkmıştı onda yapılacak birsey yok doktor sadece yediklerine dikkat et dedi ekmek,şekeri kes çok fazla meyve yeme gibi önerilerde bulundu... işte bazı doktorlar bu yüzden yaptırmanın gereksiz olduğunu söylüyorlar hamileliğin boyunca yediklerine dikkat edersen sağlıklı bir şekılde doğumunu atlatırsın diyorlar, ama bazıları kesin yapılsın diyor sen doktoruna göre hareket edersin
şeker yükşeme işlemini bende istemiyorum. Faydalı olduğuna inanmıyorum. kanda triglesit ve insülin direnci bakılırsa ve bu değerler yüksek çıkarsa, şeker var demekmiş. Kız kardeşim ilk bebeğinde zorladılar yaptı. Şekeri yutar yutmaz istifar etmişti. ikincisinde kesinlikle yaptırmam dedi yepmadı. Ben yurt dışunda yaşıyorum. Babamın şekeri vardı. onu söylediğim için zorunlu tutuyorlar. Genede yapmamak için elimden geleni yapacağım. Yediklerime zaten dikkat ediyorum. Tatlıyı göresim bile yok.Evet bende hep yükleme yaptrmam diye düşünüyordum dediğim gibi Bülent Traş beyin konuşması kafamı karıştırdı :)) yediklerime dikkat ediyorum boşuna yemediğim içmediğim şekeri yüklemeyim o zaman doktorda bulsam bi tane bakayım o ne diyecek ama sanırım yüklemem ..
100 gr şeker bana çok çok fazla yani ben onu aç karna içsem zaten fenalaşırım :))şeker yükşeme işlemini bende istemiyorum. Faydalı olduğuna inanmıyorum. kanda triglesit ve insülin direnci bakılırsa ve bu değerler yüksek çıkarsa, şeker var demekmiş. Kız kardeşim ilk bebeğinde zorladılar yaptı. Şekeri yutar yutmaz istifar etmişti. ikincisinde kesinlikle yaptırmam dedi yepmadı. Ben yurt dışunda yaşıyorum. Babamın şekeri vardı. onu söylediğim için zorunlu tutuyorlar. Genede yapmamak için elimden geleni yapacağım. Yediklerime zaten dikkat ediyorum. Tatlıyı göresim bile yok.
ilk etapta 50 grammış şayet bir sıkıntı varsa şeker çıkarsa ikinci kez tekrar edilip 100 gram veriliyor. Ben çok saçma buluyorum. işte bir kez yaptın çıktı ikinci neden ne yapılması gerekiyorsa birinciden sonra yap. zaten diet veriliyormuş. Ve şekerr değil glikoz yükleniyormuş. benim fikrim ve düşüncem yapturmamak.100 gr şeker bana çok çok fazla yani ben onu aç karna içsem zaten fenalaşırım :))
Aynı düşüncedeyim inşallah bir sıkıntı yaşamayızilk etapta 50 grammış şayet bir sıkıntı varsa şeker çıkarsa ikinci kez tekrar edilip 100 gram veriliyor. Ben çok saçma buluyorum. işte bir kez yaptın çıktı ikinci neden ne yapılması gerekiyorsa birinciden sonra yap. zaten diet veriliyormuş. Ve şekerr değil glikoz yükleniyormuş. benim fikrim ve düşüncem yapturmamak.
şekerle çok haşır neşir değiliz ben yaşayacağımı sanmıyorum. Sabah üç dilim ekmek ve günde bir meyve yiyorum. Muz mesela çok fatdalı ama aşırı tatlı geliyor yarım muz küçük mayhoş bir elma yiyorum. Şekeri normal yaşamımdada tüketen biri değilim.Tabiki herkesin kendi kararı ama bebeğime zehir yüklemek istemiyorum. şeker en tatlı zehirmişAynı düşüncedeyim inşallah bir sıkıntı yaşamayız
Evet aynı şekilde muz bile çok tatlı geldiği için yeşil olanı yerim hep bi ara kabızlık sorunum olduğu için korkudan yiyemiyorum artık :))şekerle çok haşır neşir değiliz ben yaşayacağımı sanmıyorum. Sabah üç dilim ekmek ve günde bir meyve yiyorum. Muz mesela çok fatdalı ama aşırı tatlı geliyor yarım muz küçük mayhoş bir elma yiyorum. Şekeri normal yaşamımdada tüketen biri değilim.Tabiki herkesin kendi kararı ama bebeğime zehir yüklemek istemiyorum. şeker en tatlı zehirmiş
Evet aynı şekilde muz bile çok tatlı geldiği için yeşil olanı yerim hep bi ara kabızlık sorunum olduğu için korkudan yiyemiyorum artık :))
Aslında şeker hemen hemen yediğimiz herşeyde var hepsinden azar azar alıyoruz zaten ama ne bileyim ben yine de istemiyorum .. Canan Karatay ı çıkarıyor programa aksini konuşturuyor sonra kalkıp yükleme yapıyor bende anlamadım bişey .. biri bal ye diyo biri yeme :))))Muz konusunda aynı korkular bende de var . Ama hamilelikte muz çok faydaliymis bebege kilo aldiriyormus.
Dünkü programı bende seyrettim benim de kafamı karıştırdı Bülent bey iki portakal ile aynı şey dedi o yüzden ben de dr uma bırakacağım . Şeker bende kullanmıyorum mümkün olduğunca uzak duruyorum .
Aslında şeker hemen hemen yediğimiz herşeyde var hepsinden azar azar alıyoruz zaten ama ne bileyim ben yine de istemiyorum .. Canan Karatay ı çıkarıyor programa aksini konuşturuyor sonra kalkıp yükleme yapıyor bende anlamadım bişey .. biri bal ye diyo biri yeme :))))
Gözünüz aydın hayırlı olsun sağlıkla devam eder inşallahArkadaslar çok sükür bugun test gunumdu ama ben erken 7. Gunde yaptim pozitif cikmisti ve bugun tekrar yaptim ikiye katladi cok sukur rabbim herkeze nasip etsin insaallah kese ve kalbide duyarim
Cok sagol insaallahGözünüz aydın hayırlı olsun sağlıkla devam eder inşallah
Çok güzel bir karar almışsın canım sevdim bu sefer hayırlısıyla Rabbim nasip eder inşallah dualarım seninle hadi bismillahMerhaba kızlar bi süredir yazmıyordum takipte etmiyordum pat diye dalıyorum kusura bakmayın :) ben düşündüm taşındım 3.denemeyi yapacağım inşAllah bu adet ile ara vermek istemiyorum başka merkeze gitmeyi düşünüyordum ondanda vazgeçtim 2 embriyo taşımakla uğraşmayacağım zaten kimle görüşsem ordan ayrılma diye uyardı beni bende böyle bi kadar verdim 1 ay oldu nerdeyse negatif alalı haftaya adet tarihim erken mi olur acaba 6 ay ara verecektim sözde ama dayanamadım
Merhaba kızlar bi süredir yazmıyordum takipte etmiyordum pat diye dalıyorum kusura bakmayın :) ben düşündüm taşındım 3.denemeyi yapacağım inşAllah bu adet ile ara vermek istemiyorum başka merkeze gitmeyi düşünüyordum ondanda vazgeçtim 2 embriyo taşımakla uğraşmayacağım zaten kimle görüşsem ordan ayrılma diye uyardı beni bende böyle bi kadar verdim 1 ay oldu nerdeyse negatif alalı haftaya adet tarihim erken mi olur acaba 6 ay ara verecektim sözde ama dayanamadım
Arkadaslar çok sükür bugun test gunumdu ama ben erken 7. Gunde yaptim pozitif cikmisti ve bugun tekrar yaptim ikiye katladi cok sukur rabbim herkeze nasip etsin insaallah kese ve kalbide duyarim
Semra hoca ile görüşmek bana iyi geldi bana güven verdi yakından ilgileneceğini belirtince bi şans daha vermek istedim Allahım bu defa yüzümüzü güldürür inşAllahÇok güzel bir karar almışsın canım sevdim bu sefer hayırlısıyla Rabbim nasip eder inşallah dualarım seninle hadi bismillah
Amin insaallah cnm hepimiz sag saglim kucagimiza alalim insaallahRabbim sağ salim kucağınıza almak nasip etsin inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?