öyle bir seçeneğim olsaydı çift isterdim kesinlikle. Binlerce insan ikiz doğuruyor tüp bebek yöntemiyle. Tüp bebekte doğuma kadar hiç bir şey kesin değil. Hamile kalmak kadar canlı doğuma kadar gitmekte önemli. Nasip herşey. Benim tek embriyom vardı malesef. Çift olsaydı ikisinide koymalarını isterdim. Tabiki karar senin ve eşinin. hakkında hayırlısu olsun.Merhaba hanımlar. Zihnimi meşgul eden bir sorum var...
Önümüzdeki adette dondurulmuş ile tedaviye tekrar başlıyorum kısmetse.
1.ve 2.tedavide çift embriyo transfer edilmişti 2014 te. Bir oğlum var hamd olsun.
Geçtiğimiz ay yapılan 3.tedavide ise tek embriyo ve negatif sonuç aldık.
4.tedavi için memorial çift embriyo transferine yeşil ışık yaktı gibi. Ama Semra hoca risklerinden de bahsetti, düşün taşın dedi. Çoğul gebeliğin risklerini hepimiz az çok biliyoruz. Tedirginim açıkcası.
4 tane 5aa dondurulmuşum var.
Çift embriyo transferi mi seçmeliyim şimdi yoksa bu sefer de tek deneyip tutmazsa mı sonra çift embriyo deneyeyim?
Benim durumumda olan var mı? Sizler ne karar verdiniz?
Ne karar verirdiniz?
Hem heyecan hem korku var canım zor olunca insan hep diken üstünde oluyormuş meğer.gerçekten iyi ki ikiz değil bi taneyi bile zor taşıyorsun nefes Alman zor .bu arada acaba semra hoca tüp bebek yapanlar için hangi doğumu öneriyor bir bilgisi olan var mi ?Amin canım aminn tüm bekleyenlerin inşallah. Sen nasılsın baya ilerledi gebelik heyecanlı mısın :)
Çok haklısın canım ama inşallah kolayca geçecek bu süreçte için gönlün rahat olsun bak ne aşamalardan geldin bugünlere. Doğum şekli konusunda inan hiçbir şey duymadım semra hanımdan ya da diğer doktorlardan. Bence tüp bebekte olsa fizyolojin izin veriyorsa normal vermiyorsa sezaryen olmalı. Ama tabi bizzat arayıp sorabilirain istersen ekip doktorlarına .Hem heyecan hem korku var canım zor olunca insan hep diken üstünde oluyormuş meğer.gerçekten iyi ki ikiz değil bi taneyi bile zor taşıyorsun nefes Alman zor .bu arada acaba semra hoca tüp bebek yapanlar için hangi doğumu öneriyor bir bilgisi olan var mi ?
Normal doğumda n korkuyorum canım Bisey olacak diydiye bizim genetik olarak normal doğum çok zor oluyor. Alttan çok dikiş oluyor . Bi ara memorialde gazete yazıları varya duvarlarda semra hoca Orda epidural sezeryan önermişti okumuştum . Ama şimdi biri birebir sorsa içim daha rahat ederdiÇok haklısın canım ama inşallah kolayca geçecek bu süreçte için gönlün rahat olsun bak ne aşamalardan geldin bugünlere. Doğum şekli konusunda inan hiçbir şey duymadım semra hanımdan ya da diğer doktorlardan. Bence tüp bebekte olsa fizyolojin izin veriyorsa normal vermiyorsa sezaryen olmalı. Ama tabi bizzat arayıp sorabilirain istersen ekip doktorlarına .
Rabbim hayırlısı doğumlar nasip etsin bi avazda doğyrursunuz inşallah ama normal dogumdan korkmayın ben oğlumu normal doğumla dünyaya getirdim inanın korkulacak hic bir şey yok Rabbim yardımcınız olsunNormal doğumda n korkuyorum canım Bisey olacak diydiye bizim genetik olarak normal doğum çok zor oluyor. Alttan çok dikiş oluyor . Bi ara memorialde gazete yazıları varya duvarlarda semra hoca Orda epidural sezeryan önermişti okumuştum . Ama şimdi biri birebir sorsa içim daha rahat ederdi
Hmm anldım canım bende normalden çok korkuyorum da zaten benimki sezeryan gibi duruyor bu kadar ameliyattan sonra tabi o günlere gelebilirsem :) bence mutlaka ara sor hiç çekinecek bir şey yok bunda sor canısı için rahatlasın .Normal doğumda n korkuyorum canım Bisey olacak diydiye bizim genetik olarak normal doğum çok zor oluyor. Alttan çok dikiş oluyor . Bi ara memorialde gazete yazıları varya duvarlarda semra hoca Orda epidural sezeryan önermişti okumuştum . Ama şimdi biri birebir sorsa içim daha rahat ederdi
Bende doktorumun telefon numarası var kafama takılan birsey olursa direkt whatsapptan yaziyorum tedavi asamasinda randevularda sıkıntı olmuyor iletişim hemsirelerle sikinti oluyor sanirim yoğunluktan kaynakli
Doktorların kartı oluyor sekreterlerin orda ben aldım soruyom hep cevap veriyor gönül hanım
Hayır canım dikiş yerlerine bakar yani benim öyle olmuştu:)Çok teşekkür ederim canım. Çarşamba kontrolüm var zaten. Acaba yine alttan mı mıayene edecekyahu o kadar muayene oldum alışamayacağım sanırım hiçbir zaman :)))
Sizin tüp bebek miydiRabbim hayırlısı doğumlar nasip etsin bi avazda doğyrursunuz inşallah ama normal dogumdan korkmayın ben oğlumu normal doğumla dünyaya getirdim inanın korkulacak hic bir şey yok Rabbim yardımcınız olsun
Bu sorunun cevabını bende merak ediyorum canım açık konuşmak gerekirse normal doğumdan bende korkuyorum öncelikle yaş 39 da ilk gebelik ve orta ciddiyet de bel fıtığım var galiba arkadaşın dediği gibi fizyolojik ayrıntılar önemli unsur bu konuda birde bildiğim kadarıyla tüpbebek Doğum şekli genelde sezeryan yönündeHem heyecan hem korku var canım zor olunca insan hep diken üstünde oluyormuş meğer.gerçekten iyi ki ikiz değil bi taneyi bile zor taşıyorsun nefes Alman zor .bu arada acaba semra hoca tüp bebek yapanlar için hangi doğumu öneriyor bir bilgisi olan var mi ?
Evet normal doğum yapan kişi sayısı çok az .Bu sorunun cevabını bende merak ediyorum canım açık konuşmak gerekirse normal doğumdan bende korkuyorum öncelikle yaş 39 da ilk gebelik ve orta ciddiyet de bel fıtığım var galiba arkadaşın dediği gibi fizyolojik ayrıntılar önemli unsur bu konuda birde bildiğim kadarıyla tüpbebek Doğum şekli genelde sezeryan yönünde
Hayır normal gebelikti benimSizin tüp bebek miydi
cnm senin miniğin rahat durmamış ters dönmüş, mecbur searyan olmak zorundaydı sanırım böyle durumlarda planlı sezaryan en iyisi ... ama benim demek istediğim sırf tüp bebek diye sezaryan olmayalım, her gebelık,her bebek özeldir. O zamana kadar gelmiş her kadın bebeğini sağ salim doğurmak ister. Sezaryan doğum risksiz doğum demek değildir. Bildiğin ameliyat oluyorsun , en iyisi Rabbim nasip ederse normal doğum... Türkiyede sezaryan doğumda malesef 1 numara kadınların %56 sı sezaryan doğum yapıyor... Hepsi mi sorunlu diyorum içimden? Yane bu kadar kadının sezaryan doğum yapması doğaya aykırı...Benim ilk gebeligimde tüp bebekti 34. Haftaya kadar ne olacagini bilmeden kararsiz hayırlısı diye diye bekledik ama o haftalarsa benim kiz ters döndü ve öyle kaldi. Acikcasi normal doğumdan değilde bebege dogumda birsey olur diye cok korkuyordum ama hep yinede hayırlısı diyordum sonuc olarak bebek ters geldigi icin 38+2 de sezeryan oldu ama sezaryan olacak arkadaslara tavsiyem en azindan 39. Haftayi doldurun hatta dogum emareleri gözükünce sezaryen olsun yani bebek istedigi zamanda doğsun ben en cok bu konuda pismanlik hissediyorum planli sezaryen olmasindan. Sonrasindada keske normal doğurabilseydim diye hayıflandım ama nasip.
Evet canim maalesef fazla sezaryen. En güzeli akışına bırakmak şuan bile ssvd düşünmeye başladım buda cok riskli ama en güzeli normal doğum ben cok cabuk ayaga kalkmama ragmen bebekle rahat ilgilenemiyorsun sezeryan sonrasi normal dogumda hemen cocugunu kucagina alıp yürüyebiliyorlar bunlar cok harika. Hakkımızda hangi dogum sekli hayırlısı ise oyle olsun dogumlar illede normal yada illede sezeryan diye diretilmemeli. Korkulari yenmek icin gebelik egitimlerine gidilebilir dogum ebeleriyle gorusme yapılabilir. Simdi yeni moda dogal dogum bayılıyorum onlaracnm senin miniğin rahat durmamış ters dönmüş, mecbur searyan olmak zorundaydı sanırım böyle durumlarda planlı sezaryan en iyisi ... ama benim demek istediğim sırf tüp bebek diye sezaryan olmayalım, her gebelık,her bebek özeldir. O zamana kadar gelmiş her kadın bebeğini sağ salim doğurmak ister. Sezaryan doğum risksiz doğum demek değildir. Bildiğin ameliyat oluyorsun , en iyisi Rabbim nasip ederse normal doğum... Türkiyede sezaryan doğumda malesef 1 numara kadınların %56 sı sezaryan doğum yapıyor... Hepsi mi sorunlu diyorum içimden? Yane bu kadar kadının sezaryan doğum yapması doğaya aykırı...
Merhaba doktor ismi vermek ne kadar soğru bilemedim ama ssvd hakkında bende biraz araştırma yapıyorum da gördüğüm kadarıyla furkan kayabaşoğlu ve banu çiftçi diye iki doktor ssvd doğum yaptırıyor baya denk geldim. Ama tabi hastanın durumu bebeğin durumu çok önemli.Evet canim maalesef fazla sezaryen. En güzeli akışına bırakmak şuan bile ssvd düşünmeye başladım buda cok riskli ama en güzeli normal doğum ben cok cabuk ayaga kalkmama ragmen bebekle rahat ilgilenemiyorsun sezeryan sonrasi normal dogumda hemen cocugunu kucagina alıp yürüyebiliyorlar bunlar cok harika. Hakkımızda hangi dogum sekli hayırlısı ise oyle olsun dogumlar illede normal yada illede sezeryan diye diretilmemeli. Korkulari yenmek icin gebelik egitimlerine gidilebilir dogum ebeleriyle gorusme yapılabilir. Simdi yeni moda dogal dogum bayılıyorum onlara
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?