Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Geçmiş olsun cycas . Bende de aynı durum olmuştu geçen ay. 46 gibi bi şeydi sanki bhcg. İki günde bir tekrarlandı. Yavaş yavaş düştü. Test gününden 4 gün sonra adet başladı.
Sonuçları hep mail attım aradım ama Emre bey ile görüşmem 10 günü buldu neredeyse.
İkinci adette gelebilirsin dedi. Bu süre yeterliymiş. İlaçlıydı benim de. 5aa tek embriyo idi
Senin de bir çocuğun var diye hatırlıyorum sanki, yanlış mıyım?

Evet canim çok şükür kızım var bu yüzden daha kolay atlatıyorum sanırım..
Ben dün sonuç yollamamıştım bugun direkt iki sonucu birden yolladim pazar gunude yaptığım sonucuda yazdim beni arayan kişi kendini tanitmadi bende sormak aklima gelmedi ama sanirim bayan doktorlardan biriydi. Ikinci adette baslayabiliriniz dedi pazartesi tekrae beta hcg baktir dedi sifirlandigini görmek istiyorlar o gun tekrar mail atacagim tekrar konuşuruz dedi.
Benim doktorumda Emre beydi ama ayrılmış merkezden diye yazdılar simdi kim bizim doktorumuz kim olacak ?

Ben yücel beyi isterim. Kadın dr tercih etmiyorum.
Bir kaç hafta önce beni semra hoca aradı. Dosyama hemşire semra hocayla görüşmek istiyor diye not almış, o da aramış. Direkt böyle bir talebim hiç olmamıştı benim. Topikteki arkadaşlar bazı sorularım için Semra hocaya danış demişlerdi o kadar. Sıkı takipte olduklarını da anlamış oldum böylece :)
O da 2.adette başlamamı söyledi. Süreci anlattı. Tek embriyo mu çift embiyo mu konusunda da beni çok aydınlattı. İyi ki aramış.
1 haftaya adet olur başlarım dondurulmuşla hayırlısıyla.
İstambul dışındayım ben de.
Ayy ne çok yazmışım. Uzun zaman olmuştu yazmayalı.
Herkese selamlar

Bende bayan doktor tercih etmiyorum ama Yücel bey olmadığında yada yogun olduğunda illaki denk gelecek sanirim o zamanda ikinci tercihim Gönül hanim olur burada adini en sık duydugum bayan doktor.
Evet burasini onlar icin müşteri memnuniyet anketi gibi değerlendiriyor bence mantiklida baska hic bir yerde bu kadar gerçekçi anket bulamazlar :)
Banada ikinci adet ile baslayabilirsin dedi bugün konuştuğum kişi ama ben dün bütün planları yaptim mayis ayında bir seyehat planladım bu yüzden erteleyebilirim hazirandada olmaz temmuza kalır ama nasip bakalim adet düzenim nasil olur bilmiyorum opudan sonra bir daha adet olmadim lucrin depot kullanmıştım 2 ay oldu adet olmayalı:/

T Turuncu pembe birde Semra hoca embriyo sayısı hakkında ne söyledi?
Ben geçen bir makale okudum zeynep kamil hastanesinde yapilan bir arastirma ile ilgili tup bebekte 35 yas altinda cift embriyonun tek embriyoya göre basari şansının anlamli olmadigini ama 35 yas üstünde daha kabul edilebilir farklar oldugu yazıyordu. Cok ilginç geldi. Zaten 5. Gun embriyosu oldugu icin ben hic 2 embriyo dusunmemistim arastirmayida baska birsey ararken bulmustum

Bilmiyorum ama 6aa nin tutunma yeteneğinden şüphe duyar oldum zira bir cok 6aa embriyo hep hüsranla sonuçlandı
Benimde dondurulmuş 5 emberiyomdan 3 tanesi 6aa bir tanesi 6ab biride 4ba . Aslında ilk duyduğumda çok mutlu olmuştum yüksek kalite diye ama şimdi grupta böyle şeyler okuyunca üzüldüm ilk transferimi haziranda olacağım nasipse. Tabi nasip kısmet bu işler ama insan her şeyi düşünüyor. İnşallah en kısa sürede hepimiz pozitif sonuçları alırız ..

6aa bence çok dış ortamda durduğu için mi böyle oluyor bilmiyorum
Çok dış ortamda durduğundan kastın kabuğunu delip iyice dışarı çıkması mı yoksa gün olarak daha fazla beklediğinden mi bahsediyorsun canım
Gün olarak 6.gün embriyosu olmak zorunda değil çünkü, gelişimle alakalı bir şey tamamen. Tutunmaya en hazır embriyo oluyorlar, devam etmemelerinin sebebi bence 6aa oluşları değildir. Benim 2 tane 6aa,1 tane 4aa vardı pgt li hepsi.. Öncelikli 6aa lar dan birini transfer ettiler, ikincisi yine diğer 6aa olacak.
Bunların tutunma şansı birbirinden farklıdır diyemeyiz ama içlerinden illa birini seçeceksek tabi ki de 6 olanlar demişti embriyolog.
İnşallah bir sonraki transferlerimiz bize evlat olur, ama yine 6aa ya da 6ab li embriyolar transfer edilecekse bir önceki tecrübeden dolayı umutsuz olmayalım diye yazayım dedim. Ya da zaten transfer olup test günü bekleyenler umutsuz olmasın :)

Canim sen takılma bunlara belkide hepsi tesadüf sonuçta 6aa en iyi grade embriyo bizimkiler belkide aci bir tesadüf. Insallah sen ilk transferinde bebegine kavusursun ve geride kalanlar kardes ici icin kullanılır

Ya benimki tamamen bi düşünce cnm yoksa bişey okumadım bu konu hakkında :) nasip olcaksa 2.gün transfer olup tutanlar var herşey nasip diyorum :)

Kızlar daha önceden de sormuştum bu 5. Gün 6. Gün embriyosu nasıl hesaplanıyor benim 8 Ocak'ta opu oldu 13 Ocak'ta donduruldu telefonda embriyoloğa özellikle sordum 5. Gün dedi ilk günü saymıyoruz dediler daha önce ki tedavimden de böyle 5. Gün embriyosu ama ben onu bilmediğimden 6. Gün embriyosu sanıyordum semra hoca 6. Gün hiç duymamıştım demişti 4aa ilkinde transfer olmuştu 5. Günde 4. Gün kalitesi demekmiş

8 ocakta opu olduysan 9 ocak 1 gün 11 ocak 3.gün 13 ocak 5.gün oluyor evet. 4aa 5.günde 4.gün kalitesi miymiş? O zaman zaman 3aa gibi bişey 3.gün kalitesi demek olur ki 3.gün 8 hücreli oluyor embriyo. Yani bu biraz benim mantığıma yatmadı. 3 aşamalı kriter var diye biliyorum.baştaki sayı boyutu ile ilgili demişti bir arkadaş.iki harften biri iç hücre yapısı biri dış hücre yapısını gösteriyor.

Canım herkesin bünyesi farklı ama; bir fark olduğunu sanmıyorum ama orta kaliteli olanların da tutunma şansı olup gebelik olabileceğini düşünüp sevinmek lazım bence.. Öyle olmasa bu kadar zaman embriyoları kalitelerine göre ayırıp bir de embriyo sahiplerine o şekilde bilgi vermezlerdi tüp bebek sürecinde.. Ben her şeyin kısmet olacağını düşünüyğrım

Bir de burada yapılan yorumlar gerçekten çok yardımcı oluyor süreç hakkında,hatta bazı bilgileri hemşireye veya doktora sormaya gerek kalmadan buradaki tecrübeli arkadaşlardan öğrenebiliyorsun ama bazı yorumların da maalesef amacını aştığını veya yanlış yorumlandığı ve çok kişi okuduğu için yanlış algı oluştuğunu düşünüyorum.. Neredeyse 6aa kalitede olan embriyolarına üzüleceksin baksana:) Bence kendi enerjine inan ve aklına takılan ciddi sorularda hemşire ve doktorundan bilgi al..:)

Herkes burda yaşadıklarını söylüyor gayet açık 6aa olması tutacaği anlamına gelmiyor ya da 3ab olması da tutmayacaği anlamına gelmiyor yanlış algılanacak bişey yazdığımı düşünmüyorum. Ki yaptığum açıklama sadece bir fikir yürütme olduğunu belirttim herhangi bi bilimsel açıklamaya dayanıyor gibi algı şaşırtıcı bişey yazmadım

Canım üzerine alınmana gerek yok; bazen farklı yorumlayabiliyor yazdım;sana ya da yazdıklarına özel yönelik yazmadım zaten, bazen okuduklarını insanlar yanlış anlayabiliyor ve algı o şekilde devam ediyor demek istiyorum..

Anladım cnm şaşırdım bende ama şimdi ne demek istediğini anladım :)

Arkadaş embriyolarım kaliteli, yazılanları okuyunca canım sıkıldı demiş ona binayen yazdım.. Amacım kimseyi kırmak veya üzmek değil kısacası... Ki bu forumdan en çok faydalananlardan biri benim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…