Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

memorail'ın kendi sayfasında embriyo kaliteleri ile iligli açıklamalar var arkadaşlar.

Merkezimizde , pronücleus değerlendirmesi şu şekilde yapılmaktadır;

A: Çekirdekçik öncü cisimcikleri büyük, kesişim noktasında ve sıralı

B: Çekirdekçik öncü cisimcikleri küçük, kesişim noktasında ve sıralı

C: Çekirdekçik öncü cisimcikleri büyük ve dağınık

D: Çekirdekçik öncü cisimcikleri küçük ve dağınık

E: Çekirdekçik öncü cisimcikleri büyüklü küçüklü, kesişim noktasında

F: Çekirdekçik öncü cisimcikleri büyüklü, küçüklü ve dağınık

G: Pronükleuslar birbirinden ayrı veya boyutları farklı

J: Erken singami(erken birleşme)

A,B,C,D,E,F normal döllenen zigot olarak kabul edilir ve embriyo gelişiminde fark gözlenmez. G,J olarak sınıflanan zigotlarda normal döllenen zigot olarak kabul edilir fakat diğerlerinden ayrı olarak takip edilir.

Blastosist skorlama sisteminde her bir embriyoya aşağıdaki kriterlere göre 3 ayrı skor verilir,
  1. Blastosist gelişim seviyesi (kavitasyonun başlangıcından tomurcuklanmaya kadar)
  2. İç hücre kütlesi kalitesi
  3. Dış hücre kütlesi kalitesi
Skor Blastosist gelişim seviyesi
1 Kavitasyonun başlaması, blastosöl hacminin embriyo hacminin yarısından az olması
2 Blastosöl hacminin embriyo hacminin yarısından fazla olması
3 Blastosöl hacminin embriyo hacminin tamamını kaplaması
4 Blastosöl hacminin embriyo hacminden büyük olması, dış çeperin incelmesi
5 Dış çeperin kırılarak tomurcuklanmanın başlaması
6 Embriyonun dış çeperden tamamen ayrılması, tomurcuklanmanın tamamlanması

Skor Dış hücre kitlesi kalitesi
A Birbirine sıkıca bağlı birçok hücreden oluşan epitel yapı
B Daha gevşek bağlı birkaç hücreden oluşan epitel yapı
C Çok az ve büyük hücrelerden oluşan epitel yapı

Skor
İç hücre kitlesi kalitesi
A Sıkı paket halinde çok hücre içermesi
B Gevşek ama birçok hücre içermesi
C Çok az sayıda hücre içermesi

Aynen bende senin gibiydim tedaviye basladim ayse hanimla devam edemeden ayrildi hastaneden ama pesini birakmadim tup bebegi memorialde yaptirdim hamilelik haberiyle direk ayse hanimla devam ettim 9 ay boyunca sevecenligi sicakligi bambaska dogumumuda o yaptirdim bende ikinci tup bebegi ona gitmeyi dusunuyorum kismet

Ben de paylasacaktim şimdi :) eline sağlık canım .

Aynen öyle arkadaşım bende böyle biliyorum beninde 5.güne gitti ama mesela 4ab filan günle alakası yok o rakamların

Aynen öyle arkadaşım bende böyle biliyorum beninde 5.güne gitti ama mesela 4ab filan günle alakası yok o rakamların
Embriyolog bana da 5.gün biyopsi alındıktan sonra kabupundan çıkıp gelişmeye devam etmiş o yüzden 6AA demişti .. ama görüyorum ki bunlar çok önemli değil zaten yeter ki Rabbim ol desin ..

Embriyolog bana da 5.gün biyopsi alındıktan sonra kabupundan çıkıp gelişmeye devam etmiş o yüzden 6AA demişti .. ama görüyorum ki bunlar çok önemli değil zaten yeter ki Rabbim ol desin ..
Demek ki benimde öyle olmuş ama yukarıda dediğim gibi bi arkadaşla beraber transfer oldum 2.gün embriyosu kızı apar topar transfer ettiler benim 6aa benim olmadı maşAllah onun oldu

Demek ki benimde öyle olmuş ama yukarıda dediğim gibi bi arkadaşla beraber transfer oldum 2.gün embriyosu kızı apar topar transfer ettiler benim 6aa benim olmadı maşAllah onun oldu

Benimde 3. gün transfer olmuştu
Artık kaliteye takılmayın
Ben onu anladım
Rabbim ol deyince oluyor ne yazıkki

İnşallah Rabbim bana da nasip etsin dualarinizdan eksik etmeyin her şeye sil bastan başlamak çok zor

Kızlar eşimin dna hasarı yeni düştü. Sizce tüpbebekte hangi yöntem olmalı? Ve embriyolar genetik taramaya girmeli mi? Pgt ngs duyuyorum bunlar nedir ve gerekli mi

Kızlar eşimin dna hasarı yeni düştü. Sizce tüpbebekte hangi yöntem olmalı? Ve embriyolar genetik taramaya girmeli mi? Pgt ngs duyuyorum bunlar nedir ve gerekli mi
Dna hasarı varsa pgt isterler diye düşünüyorum birde fish yöntemi sanırım bu konuda uygulanılıyor

Buradan tam olarak sağlıklı bir şekilde yonlendiremeyiz sizi . Çift olarak profesyonel birisi tarafından muayene edilip bir tedavi şekli çıkarılmalı . Sizin ve eşinizin detaylı bir şekilde muayene olmanız ve tetkiklerinizin yapılması gerekir. Pgt ve ngs denilen testler çiftte genetik bozuklar saptanması, aileden gelen kalıtsal bozuklukların olması, kadın yaşının 35 yaş üstünde olması , ciddi sperm morfoloji bozuklukların da kesinlikle yapılması tavsiye ediliyor . Bu sayılanlar olmasa bile düşük ihtimallerini de ortadan kaldırmak için yapılabiliyor ( %100 ortadan kalktığını dusunmemeliyiz tabi ki yine de olabiliyor ) .

Tedavi düşünüyorsanız öncelikle bir ön görusme yapmanızı tavsiye ederim .

1 yıla yakın eşimdeki dna hasarı ve %98 baş anomalisi ile mücadele ediyoruz. Prof kaan aydosla hasarı düşürmeyi başardık. O doğal yolla olacagını bile söyledi ama icime sinmiyor. Bu yöntemleri özellikle istemek de bana düşüyor. Bahceci bende hicbir sıkıntı yok diye normal tüpbebek protokolu söyledi ve eşimin durumunu ciddiye almadı. Ben de güvenip tedaviye orda başlamadım ataşehir memorial doktor cem demirel ile başlamayı düşünüyorum

Hayırlısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…