- 23 Ocak 2017
- 4.217
- 5.571
- 158
- 33
Eşimde cok yüksek baş anomalisi var. Ayrıca annesi 2 düşük yaşamış ve eşim de 4 yıl sonra olmuş. Sonra da cocukları olmamış. Muhtemelen dna hasarı zamanında babasında da vardı diye düsünüyorum. Genetik testlerimizi martta verdik, nisan sonunda sonuclar cıkıcak. Biz de o dönem tüpe başlarız diye düşünüyorum. Bir de uzun ve kısa protokol var. Pgt ngs ile sürec kac ay sürüyor vs bunlarla ilgili de bilgi verirmisiniz? Benim rahim filmi ultrason, yumurta rezervi vs iyi. Sadece prolaktin yükseliyor onun icin de haftada 2 yarım dostinex devamlı kullanıyorum.Dna hasarı varsa pgt isterler diye düşünüyorum birde fish yöntemi sanırım bu konuda uygulanılıyor
1 yıla yakın eşimdeki dna hasarı ve %98 baş anomalisi ile mücadele ediyoruz. Prof kaan aydosla hasarı düşürmeyi başardık. O doğal yolla olacagını bile söyledi ama icime sinmiyor. Bu yöntemleri özellikle istemek de bana düşüyor. Bahceci bende hicbir sıkıntı yok diye normal tüpbebek protokolu söyledi ve eşimin durumunu ciddiye almadı. Ben de güvenip tedaviye orda başlamadım ataşehir memorial doktor cem demirel ile başlamayı düşünüyorum
Atasehir memorial de aynı lab dediler bana oyüzden atasehir dedim. Eğer farkediyorsa şişliye gideyimO zaman size lab. Olarak şişli memorial ı öneririm en azından bir ön görüşme yapın.
%98 baş anomalisi ciddi bir sorun kaliteli bir labaratuvar ve işini bilen embriyologlar lazım size dr dan önce .
Eşimde cok yüksek baş anomalisi var. Ayrıca annesi 2 düşük yaşamış ve eşim de 4 yıl sonra olmuş. Sonra da cocukları olmamış. Muhtemelen dna hasarı zamanında babasında da vardı diye düsünüyorum. Genetik testlerimizi martta verdik, nisan sonunda sonuclar cıkıcak. Biz de o dönem tüpe başlarız diye düşünüyorum. Bir de uzun ve kısa protokol var. Pgt ngs ile sürec kac ay sürüyor vs bunlarla ilgili de bilgi verirmisiniz? Benim rahim filmi ultrason, yumurta rezervi vs iyi. Sadece prolaktin yükseliyor onun icin de haftada 2 yarım dostinex devamlı kullanıyorum.
Atasehir memorial de aynı lab dediler bana oyüzden atasehir dedim. Eğer farkediyorsa şişliye gideyim
Evet sonuc bekliyoruz. Yöntem secimlerini doktorlara bırakmaya korkuyorum bahcecide hic problem değil yoldan cevirin herkesin sonucu böyle cıkar dediler normal protokol önerdiler. Baş anomalisi fazla, dna hasarı yeni düştü. Bile bile lades demek istemiyorum. Atasehirde cem hoca ilgiliymis bu konulara oyüzden onu düsündüm. Lab da aynı dediler bana şişli ile. Ama tabi siz daha iyi bilirsiniz tecrübeleriniz ve tavsiyelerinize ihtiyacım varÇift olarak genetik testleriniz yapılmış sonuç bekliyorsunuz doğru anladığımı umuyorum . Pgt 21 gün sürüyor diyor arkadaşlar bazen erken de gelebiliyormuş .
Semra hoca ilgilenemiyor hep farklı doktorlar bakıyor dediler, cok kalabalık ilgi yeterli değil vs... ben de korktumNe desem bilemedim şimdi direk etkilemek istemem ama ben olsam şişli yi tercih ederim ki ettim zaten . Bu hastanenin seçilme amacı Semra hanım ve labaratuvar ı bence .
Semra hoca ilgilenemiyor hep farklı doktorlar bakıyor dediler, cok kalabalık ilgi yeterli değil vs... ben de korktumembriyolog filan da farkediyor ozaman
Aldım randevu pazartesiye :) adetimin de 8.günü oluyor. Yine de muayene eder mi?Semra hanımın bu konulardaki yaklaşımını özellikle biliyorum . Hassasiyetinizi çok iyi anlıyorum . Bizimde sıkıntımız bu yöndeydi ciddi baş anomalisi morfoloji 0 dı. Benimde ekstra sorunlarım vardı . İlk denemede hiç döllenme olmamıştı başka merkez de .
Sonra memoriale görüşmeye gittim . Semra hanım uzunca bir muayeneden sonra testlerimize de baktıktan sonra tedavi planını çıkardı . Dosyayı hazırladı ve gerekli notları aldı açıklamaları bilgisi ve ilgisiyle ikna olmuştuk . Diğerleri gibi hallederiz işini yok demediler .
Semra hanımı sürekli göremiyorsunuz evet doğru ama kesinlikle hastaları takip ediyor arka planda. Mesela kontrolde bi baktım muayeneme girdi kendisi görmek istemiş.
Yani uygulanacak prosedürü ayarlaması önemli olan gerisini zaten takip ediyor .
Yani en azından bi on görüşme yapın derim ondan sonra karar verin .
Merhaba. Öncelikle geçmiş olsun. Tedaviniz hayırlı olsun. Umarım seçiminiz her ne olursa olsun sonucunda evladınıza kavuşmak nasip olsun.Semra hoca ilgilenemiyor hep farklı doktorlar bakıyor dediler, cok kalabalık ilgi yeterli değil vs... ben de korktumembriyolog filan da farkediyor ozaman
Aldım randevu pazartesiye :) adetimin de 8.günü oluyor. Yine de muayene eder mi?
İnşallah hepimiz hakkında hayırlısı olsun... Öğretmenim acaba yaz tatilini mi beklesem diyorum ama süreç nasıl ilerler kac ay sürer kestiremediğimden başlıcam sanırımBence eder . Umarım hakkınız da hayırlısı olur inşallah bi görüşmekte fayda var .
Cnm aylarca sürmüyor pgt benim embriyolar 5.güne gelince biyopsi alınıp genetiğe gitti 12.günde çıkto sonuçlarEşimde cok yüksek baş anomalisi var. Ayrıca annesi 2 düşük yaşamış ve eşim de 4 yıl sonra olmuş. Sonra da cocukları olmamış. Muhtemelen dna hasarı zamanında babasında da vardı diye düsünüyorum. Genetik testlerimizi martta verdik, nisan sonunda sonuclar cıkıcak. Biz de o dönem tüpe başlarız diye düşünüyorum. Bir de uzun ve kısa protokol var. Pgt ngs ile sürec kac ay sürüyor vs bunlarla ilgili de bilgi verirmisiniz? Benim rahim filmi ultrason, yumurta rezervi vs iyi. Sadece prolaktin yükseliyor onun icin de haftada 2 yarım dostinex devamlı kullanıyorum.
Bu süreç fazla hesap yapmaya gelmiyor. Görüşme esnasında Hocanın dikkatini çeken ufak tefek ayrıntılar ekstra isteyebilecegi tahliller olabiliyor. Ya da işte önden giden yumurta kist ya da hormon değerlerindeki herhangi bir sorun süreci aksatabiliyor. Yani görüşmeye ne kadar erken gidersen o kadar iyi. Ama genel olarak dondurulmuş transferi ile süreç tedavi başlangıcından gebelik testine kadar 3 ayı buluyor. Yani opudan sonraki 2.adetle teansfer hazırlığına baslanildigi için. Pgt yapılacaksa da bu bekleme sürecinde çıkıyor zaten.İnşallah hepimiz hakkında hayırlısı olsun... Öğretmenim acaba yaz tatilini mi beklesem diyorum ama süreç nasıl ilerler kac ay sürer kestiremediğimden başlıcam sanırım
Merhaba hayırlı olsun tedaviniz. Eğer cinsiyet tercihiniz bilhassa yoksa yücel beyi öneririm . Hemcinsim olarakta gönül hanımla iletişim halindeydim onuda önerebilirim ama transfere kendim yücel beyle hazırlanmak istiyorum özellikle. Hayırlısı olsun hakkınızda.arkadaşlar merhaba öncelikle herkesin her aşamasında bol şans ve hayırlı olsun,bende dün başladım ön görüşme oldu,birkaç gün içinde adetimde gideceğim,ama dr a karar veremedim,tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum
Ön görüşmemizde ilk muayenenizi kim yaptı? Sevdiyseniz onunla devam edebilirsiniz. Burda sistem diğer merkezlerden biraz farklı ekip çalışması var. Yani siz bir doktor secseniz de sizin kontrolünüz onun izin gününe vs. denk geldiğinde başka doktorlar da kontrollerinize girebiliyor ama dosyada gerekli bilgiler olduğu için sizin bişeyler anlatmanız gerekmiyor. Tedaviyle ilgili kararlar da toplantıda değerlendirilip öyle alınıyor. Yani doktorun kim olduğu çok büyük önem arzetmiyor. Yine de isim vermek gerekirse ben Gönül hanım ve Günseli hanımı tavsiye ederim. Erkek doktorlardan da Yücel bey ve Emre beyin hastaları çok memnun.arkadaşlar merhaba öncelikle herkesin her aşamasında bol şans ve hayırlı olsun,bende dün başladım ön görüşme oldu,birkaç gün içinde adetimde gideceğim,ama dr a karar veremedim,tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum
teşşekürler ilginiz içn umut beyle öngörüşme yaptık ama yücel bey olabilir sanırım herkes tavsiye ediyorÖn görüşmemizde ilk muayenenizi kim yaptı? Sevdiyseniz onunla devam edebilirsiniz. Burda sistem diğer merkezlerden biraz farklı ekip çalışması var. Yani siz bir doktor secseniz de sizin kontrolünüz onun izin gününe vs. denk geldiğinde başka doktorlar da kontrollerinize girebiliyor ama dosyada gerekli bilgiler olduğu için sizin bişeyler anlatmanız gerekmiyor. Tedaviyle ilgili kararlar da toplantıda değerlendirilip öyle alınıyor. Yani doktorun kim olduğu çok büyük önem arzetmiyor. Yine de isim vermek gerekirse ben Gönül hanım ve Günseli hanımı tavsiye ederim. Erkek doktorlardan da Yücel bey ve Emre beyin hastaları çok memnun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?