- 13 Ocak 2018
- 214
- 408
- 23
Transfere başka şehirden hazırlanıyorumMemorial Şişli'de her gün doktor var. Ama pazar doktorlar öğlen 11.30a kadar çalışıyormuş.
Yok cnm ya hiçbirşey yaptırmayacağım Rabbimden gelen herseye razıyımÖlçümler doktoruna göre maalesef çok değişebiliyor. Canını sıkma. Başka doktora da gidebilirsin. İyi bir perinatoloğa gidebilirsin. Çok ebdile duyarsan belki cvs veya amniyosentez yaptırırsın. Canını sıkma
Yok değilim canım aslen istanbul doğma büyüme istanbul çengelköylüyüm. Aİlemde istanbulda yaşıyor. Eşim trabzonlu ve işi orada. Üniversiteyi trabzonda okudum orada tanıştık ve yerleştik:) inşallah nasip olursa dediğim gibi beklerim benim trabzonda hiç akrabam yok. Çok şükür eşimin ailesi ve arkadaşlarım var .Evet canım Trabzonluyum. Yalayabilir miyim bilmiyorum ama sürekli burnumda tütüyor. Orada doğdum, ama 6 yaşından beri İstanbul'dayım maalesef. Sen şanslısın. Güzelce tedavine bak, yaylalara çık. Uçakla gidip gelmek zor değil artık nasılsa. Sen Trabzonlu musun anlamadım tam.
Evet canım 10-11. Gün çatlıyor opuda 12. Gündü yanlış hatırlamıyorsam naturel siklus çok mantıklı çünkü ben 25 günde bir adet oluyorum ve diğer transferlerim hep adetime yakın günlerde olmuştu 18-19. Gün falan zaten adet belirtilerim 1 haftadan önce başlıyor benim hiç adapte olamamıştım İnşâAllah hayırlısı nasılsa öyle olsun İnşâAllahBurda ilaçlı transfer genelde 20.gün civarı oluyor.19-20-21gibi. Ama naturel olacaksa transfer yumurtlamana bağlı. Siklus kısa olduğuna göre erken yumurtluyorsun demektir yani daha erken olur transferin
O ne demekki naturel siklus dondurulmus embriyo??? Ben bilmez anlamazEvet canım 10-11. Gün çatlıyor opuda 12. Gündü yanlış hatırlamıyorsam naturel siklus çok mantıklı çünkü ben 25 günde bir adet oluyorum ve diğer transferlerim hep adetime yakın günlerde olmuştu 18-19. Gün falan zaten adet belirtilerim 1 haftadan önce başlıyor benim hiç adapte olamamıştım İnşâAllah hayırlısı nasılsa öyle olsun İnşâAllah
Yumurtalar toplandıktan sonra bazı kişilerde donduruluyor bi kaç ay sonra transfer ediliyor naturel siklusda kendi yumurtanın çatladığı döneme denk getirip transfer yapılıyor rahim kalınlığı vs uygunsaO ne demekki naturel siklus dondurulmus embriyo??? Ben bilmez anlamaz
Benimde tüplerim problemli olduğu halde aşılama yapılmıştıBen de 24 günde bir oluyorum. Aşılamada benim yumurtalar sanırım 11.gün gibi büyümüştü kalınlık da tamdı. 12sinde olmuştu aşılama. Ama tabi eşimden dolayı tutması zaten imkansızmış. Devlet hast sağolsun sperm var diyip eşime sağlımlı dedi. Oysa hepsi bozuk spermmiş
Estagfirullah. Şimdi şöyle anlatayım. Ön görüşmenizde tedavinizin ne şekilde olacağı durumunuza göre kararlaştırılır. Adetin 2.günü tedavi başlar. Muayene olursunuz kan verirsiniz. İğnelere başlarsınız. Sonra 2-3 günde bir sizi kontrole çağırırlar. Yumurtalar yeterli büyüklüğe gelince çatlatma iğnesini olursunuz. 2 gün sonra opu yani yumurta toplama işlemi yapılır. Ertesi günü toplanan yumurtaların kaçı olgun kaçı döllendi onun bilgisi size verilir telefonla. Sonra 3.4.5.gün embriyo gelişim bilgisi verilir yine. Bu günlerde de embriyo gelişim durumuna göre transfer yapılabiliyor. Ohss riski varsa(yani pcolu veya rezervi iyi olan hastaların fazla yumurta toplandığı için yumurtalıkların aşırı uyarılması sonucu oluşan bir durum) Embriyolara genetik tarama yapılacaksa ya da rahmi incelemek için histeroskopi yapılacaksa dondurulmuş transfer uygun görülüyor. Burda çoğunluk dondurulmuş transfer uygulanıyor. Sizin durumunuza hatta embriyo gelişimine göre taze transfer kararı da çıkabilir. Dondurulmuş transfer icin de 5.güne gelmiş iyi kalite embriyolar donduruluyor. Opudan sonraki 2.adetle transfer hazırlık süreci başlıyor. Yine adetin 2.günü kontrole gidiyorsunuz. Engel teşkil eden bir durum yoksa transferin ilaçlı mı yoksa ilaçsız (yani naturel siklus dediğimiz) olacağı kararlaştırılıyor. Ona göre kontrollere çağırıyorlar ve transfer günü belirleniyor.Dondurulmus transfer nedir? Ben sanki gidicem hemen hop o ay olup biticek gibi geliyorduilk deneme olacak nolur cahilliğimi mazur görün
Ay tahmşn etmeliydim ben orda yaptırcaktım görüşmeye gittim bizden hiçbi tahlil istenmedi adetin 2.günü gel iğnelere başlayalım dediler o zamanlar pek bilgim yok sonra bi kaç yerle daha görüşeyim dedim semra hocaya randevu aldım teledonu kapadım mesaj bi sürü tahlil ve film ile gelin orda anladım farkıValla söylemek ne kadar doğru olur bilemedim. Kötülemek istemiyorum ama sonuçta bu bilgiler de bizim için çık önemli. Liv Hospitalde olmuştum.
Bunu daha önce de soran arkadaşlar olmuştu ve sanırım 3.gün de gidebilirsin demişlerdi. Yine de siz hastaneyi arayıp sorun. Çünkü bizi ilaçlı transferde 2.gün estrofem e başlatıyorlar ve sabah dozunu da öğlen iki tane olarak içiriyorlar. Neyse böyle yazdık belki yine ararlar sizi :)Adetin 2.günü pazara denk gelirse ve istanbul dışında isek nasıl bir yol izleniyor bilen var mı? Doktorum izinli o gün. 3.güne mi bırakılır muayene yoksa kadın doğum acile mi gidilmeli?
Merhaba canım. Bende bugün aklımdan seni geçirdim uzun süredir yazmıyor diye içime doğmuş demek:) canım beni ilk 3 gün sonra çağırmışlardı sonra da iki üç günde bir çağırdılar. Kişiye göre değişir ama genelde bu sürelerde çağırıyorlar sonlara doğru yumurtalar iyice büyüdüğü için gün aşırı olabiliyor.ARkadaşlar merhaba bi sorum olacaktı. Adetin 2. Günü başlanıyor sonra kaç gün sonra çağırılıyoruz herkesin farklı mı
Cook cook tesekkur ederim aydınlandım resmen. Ozaman mayıs adetiyle başlasam gayet uygun cünkü genetiğe gidicek muhtemel bizim de eşimden dolayı. Şimdii size sorum şu. Mayıs adetimle başlasam haziran adetimden sonraki 10 15.gün civarı mı transferEstagfirullah. Şimdi şöyle anlatayım. Ön görüşmenizde tedavinizin ne şekilde olacağı durumunuza göre kararlaştırılır. Adetin 2.günü tedavi başlar. Muayene olursunuz kan verirsiniz. İğnelere başlarsınız. Sonra 2-3 günde bir sizi kontrole çağırırlar. Yumurtalar yeterli büyüklüğe gelince çatlatma iğnesini olursunuz. 2 gün sonra opu yani yumurta toplama işlemi yapılır. Ertesi günü toplanan yumurtaların kaçı olgun kaçı döllendi onun bilgisi size verilir telefonla. Sonra 3.4.5.gün embriyo gelişim bilgisi verilir yine. Bu günlerde de embriyo gelişim durumuna göre transfer yapılabiliyor. Ohss riski varsa(yani pcolu veya rezervi iyi olan hastaların fazla yumurta toplandığı için yumurtalıkların aşırı uyarılması sonucu oluşan bir durum) Embriyolara genetik tarama yapılacaksa ya da rahmi incelemek için histeroskopi yapılacaksa dondurulmuş transfer uygun görülüyor. Burda çoğunluk dondurulmuş transfer uygulanıyor. Sizin durumunuza hatta embriyo gelişimine göre taze transfer kararı da çıkabilir. Dondurulmuş transfer icin de 5.güne gelmiş iyi kalite embriyolar donduruluyor. Opudan sonraki 2.adetle transfer hazırlık süreci başlıyor. Yine adetin 2.günü kontrole gidiyorsunuz. Engel teşkil eden bir durum yoksa transferin ilaçlı mı yoksa ilaçsız (yani naturel siklus dediğimiz) olacağı kararlaştırılıyor. Ona göre kontrollere çağırıyorlar ve transfer günü belirleniyor.
Kısaca böyle özetlemeye çalıştım yine sorun olursa sorabilirsin.
İlk kontrole 3 gün sonra çağırıyorlar. Daha sonrakiler yumoşlarin durumuna göre oluyorARkadaşlar merhaba bi sorum olacaktı. Adetin 2. Günü başlanıyor sonra kaç gün sonra çağırılıyoruz herkesin farklı mı
Şimdi opudan sonra ilk adet normal gününden erken oluyor. Daha sonraki normal zamanında oluyor. Ve o 2.adetin 20.günü civarlarında oluyor transfer. Eğer ilaçsız olacaksa ve döngünüz kısa ise daha erken olur tabi. Yumurtlamadan sonraki 5.gün transfer yapılıyor.Cook cook tesekkur ederim aydınlandım resmen. Ozaman mayıs adetiyle başlasam gayet uygun cünkü genetiğe gidicek muhtemel bizim de eşimden dolayı. Şimdii size sorum şu. Mayıs adetimle başlasam haziran adetimden sonraki 10 15.gün civarı mı transfer
Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin inşallahYok cnm ya hiçbirşey yaptırmayacağım Rabbimden gelen herseye razıyım
Anladım canım. Yakın şehirde değilsen bir sor doktorlara bir çözüm bulurlar elbet.Transfere başka şehirden hazırlanıyorum
Çengelköylü bir insan hareket, tantanası had safhada olan Trabzon'u nasıl sevmiş? :)Yok değilim canım aslen istanbul doğma büyüme istanbul çengelköylüyüm. Aİlemde istanbulda yaşıyor. Eşim trabzonlu ve işi orada. Üniversiteyi trabzonda okudum orada tanıştık ve yerleştik:) inşallah nasip olursa dediğim gibi beklerim benim trabzonda hiç akrabam yok. Çok şükür eşimin ailesi ve arkadaşlarım var .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?