- 25 Şubat 2016
- 6.034
- 10.224
- 248
Merhaba benimde transferim nasipse bayrama denk gelme ihtimali yüksek. Ama içiniz rahat olsun her gün merkezde doktor oluyor bayramda olsa . İşlem kesintisiz devam ediyor.Bir de mesela bayrama denk geldi diyelim 2. Adet. Muhattap bulabilir miyim? Yani işlemlerime aynen devam edilir mi
Benim adet tarihlerim, 26 nisan, 20 mayıs,13 haziran tahmini. Ve hazirandaki ramazan bayramından 2 gün önceye denk geliyor. Buna göre sence en uygunu nasıl?Şimdi opudan sonra ilk adet normal gününden erken oluyor. Daha sonraki normal zamanında oluyor. Ve o 2.adetin 20.günü civarlarında oluyor transfer. Eğer ilaçsız olacaksa ve döngünüz kısa ise daha erken olur tabi. Yumurtlamadan sonraki 5.gün transfer yapılıyor.
Estagfirullah. Şimdi şöyle anlatayım. Ön görüşmenizde tedavinizin ne şekilde olacağı durumunuza göre kararlaştırılır. Adetin 2.günü tedavi başlar. Muayene olursunuz kan verirsiniz. İğnelere başlarsınız. Sonra 2-3 günde bir sizi kontrole çağırırlar. Yumurtalar yeterli büyüklüğe gelince çatlatma iğnesini olursunuz. 2 gün sonra opu yani yumurta toplama işlemi yapılır. Ertesi günü toplanan yumurtaların kaçı olgun kaçı döllendi onun bilgisi size verilir telefonla. Sonra 3.4.5.gün embriyo gelişim bilgisi verilir yine. Bu günlerde de embriyo gelişim durumuna göre transfer yapılabiliyor. Ohss riski varsa(yani pcolu veya rezervi iyi olan hastaların fazla yumurta toplandığı için yumurtalıkların aşırı uyarılması sonucu oluşan bir durum) Embriyolara genetik tarama yapılacaksa ya da rahmi incelemek için histeroskopi yapılacaksa dondurulmuş transfer uygun görülüyor. Burda çoğunluk dondurulmuş transfer uygulanıyor. Sizin durumunuza hatta embriyo gelişimine göre taze transfer kararı da çıkabilir. Dondurulmuş transfer icin de 5.güne gelmiş iyi kalite embriyolar donduruluyor. Opudan sonraki 2.adetle transfer hazırlık süreci başlıyor. Yine adetin 2.günü kontrole gidiyorsunuz. Engel teşkil eden bir durum yoksa transferin ilaçlı mı yoksa ilaçsız (yani naturel siklus dediğimiz) olacağı kararlaştırılıyor. Ona göre kontrollere çağırıyorlar ve transfer günü belirleniyor.
Kısaca böyle özetlemeye çalıştım yine sorun olursa sorabilirsin.
Şöyle ki çemgelköy evet benim yuvam ama maalesef çalışma hayatı çok zor istanbulda işe gidip gelmek ölüm resmen trafik e haftasonu bir yere gitmek istesek keza öyle trabzonda her yer her yere yakın :) bunu sevdim sanırım . Ama çengelimi çok özlüyorum o ayrı bir durum. Kıyaslayamam bile Trabzon’la :)Çengelköylü bir insan hareket, tantanası had safhada olan Trabzon'u nasıl sevmiş? :)
Ben Trabzon'a yılda bir -iki gün ancak gelebiliyorum. Yıllardır yaylaya bile çıkamadım. İnşallah güzel haberlerle belki de bir gün Trabzon'da görüşürüz gerçekten neden olmasın? :)
Tedavinden haberdar et, ya da Memorialde yapabikeceğim birşey olursa senin için elimden geldiğince yardımcı olurum. Sürekli oraya gidip duruyorum bu ara.
Merhaba hayırlı olur inşallah. Bana tarihlerle nasıl ilerliyecek anlatırmısın? Kafam karıstıMerhaba benimde transferim nasipse bayrama denk gelme ihtimali yüksek. Ama içiniz rahat olsun her gün merkezde doktor oluyor bayramda olsa . İşlem kesintisiz devam ediyor.
Ben de keşke bayrama denk gelse diyorum hem tatil ,sonrası da izin alsam rahat rahat geçer günler diye.. Nasio, seninle benzer zamanlarda gün sayarız gibi hissediyorum:)Merhaba benimde transferim nasipse bayrama denk gelme ihtimali yüksek. Ama içiniz rahat olsun her gün merkezde doktor oluyor bayramda olsa . İşlem kesintisiz devam ediyor.
Hakkımızda hayırlısı olsun..Ay tahmşn etmeliydim ben orda yaptırcaktım görüşmeye gittim bizden hiçbi tahlil istenmedi adetin 2.günü gel iğnelere başlayalım dediler o zamanlar pek bilgim yok sonra bi kaç yerle daha görüşeyim dedim semra hocaya randevu aldım teledonu kapadım mesaj bi sürü tahlil ve film ile gelin orda anladım farkı
Memorial ın en güzel taraflarından biri de bu. Pazar bayram yılbaşı vs. Bütün işlemler aynen devam ediyor. Bu süreçte her gün çok önemli.Bir de mesela bayrama denk geldi diyelim 2. Adet. Muhattap bulabilir miyim? Yani işlemlerime aynen devam edilir mi
Benim de kafam orda gitti. 3. Adet mi yaniOPUdan sonraki 2. Adet derken? Opudan 3-5 gün sonra olan adet gibi şey 1. Adet mi sayılıyor? Ondan sonraki de 2. Oluyor ve transfer bunda mı yapılıyor?
Memur olmak daha rahatAminnn çok teşekkür ederim Rabbim benide kurtarsın bu cehennemdenbir yanım çık işten otur ders çalış diyor bir yanım yapamazsın kolay mı memur olmak diyor kaldım öyle bankada 5 yıldır. 27 yaşındayım
bayram tatilinde sanki merkezdaha sakin olur gibi, Bayram dolayısıyla transferini erteleyen veya tedavi başlangıcını bayramdan sonraya bırakanları düşünerek söylüyorum,benim de transferim Bayram civarına gelecek sanırım;dua ediyorum bayrama gelsin diye açıkçası:) ..o bahaneyle eşimin 3850 akrabasına el öpmeye gitmekten yırtabilirim:)Benim adet tarihlerim, 26 nisan, 20 mayıs,13 haziran tahmini. Ve hazirandaki ramazan bayramından 2 gün önceye denk geliyor. Buna göre sence en uygunu nasıl?
Opudan sonra 5-10 gün içinde gelen adet 1,sonraki 2.adet. 2.adetle transfer hazırlıklarına başlanıyor.Benim de kafam orda gitti. 3. Adet mi yani
Evet. Dün de sormuştunuz yazmıştım size. İlk kanama ilk adet oluyor. 2. adette transfer hazırlığı başlıyor.OPUdan sonraki 2. Adet derken? Opudan 3-5 gün sonra olan adet gibi şey 1. Adet mi sayılıyor? Ondan sonraki de 2. Oluyor ve transfer bunda mı yapılıyor?
Adetimi bekliyorum canım 2.gün allah nasip ederse başlayacağım.bu hafta içi olurum büyük ihtimal. Fazla yazmasam da sizleri takip ediyorum rabbim yüzümüzü güldürsün inşallah.Merhaba canım. Bende bugün aklımdan seni geçirdim uzun süredir yazmıyor diye içime doğmuş demek:) canım beni ilk 3 gün sonra çağırmışlardı sonra da iki üç günde bir çağırdılar. Kişiye göre değişir ama genelde bu sürelerde çağırıyorlar sonlara doğru yumurtalar iyice büyüdüğü için gün aşırı olabiliyor.
Memur olmak daha rahat
bayram tatilinde sanki merkezdaha sakin olur gibi, Bayram dolayısıyla transferini erteleyen veya tedavi başlangıcını bayramdan sonraya bırakanları düşünerek söylüyorum,benim de transferim Bayram civarına gelecek sanırım;dua ediyorum bayrama gelsin diye açıkçası:) ..o bahaneyle eşimin 3850 akrabasına el öpmeye gitmekten yırtabilirim:)
Benim de kafam orda gitti. 3. Adet mi yani[/QUOTE
Opu’dan sonraki bugün10. Günüm ve çok şükür bugün regl başlangıcı gibi bir şey oldu ama hiiiç yoğun değil lekelenme tarzı,KIzlar opudan sonraki ilk regl böyle mi oluyor ya; regl demek bile pek uygun değil hatta benim durumumda
Anladım canım çok teşekkür ederimİlk kontrole 3 gün sonra çağırıyorlar. Daha sonrakiler yumoşlarin durumuna göre oluyor
Canım hele öğretmenler için haziran ayı süper süper:)oh rahatladım. Öğretmenim ben. Ozaman en iyisi mayıs adetiyle tedavi. Yani nisan sonunda olcagım adeti kullanmayalım tedavi planlarken
Evet güzel haberlerle şenlensin buralar inşallah. Gerçekten samimi söylüyorum burada olumlu sonuçlar okudukça çok seviniyorum, umut doluyorum.Şöyle ki çemgelköy evet benim yuvam ama maalesef çalışma hayatı çok zor istanbulda işe gidip gelmek ölüm resmen trafik e haftasonu bir yere gitmek istesek keza öyle trabzonda her yer her yere yakın :) bunu sevdim sanırım . Ama çengelimi çok özlüyorum o ayrı bir durum. Kıyaslayamam bile Trabzon’la :)
Çok çok teşekkür ederim çok incesin. Belki bir gün merkezde de karşılaşırız :) Allah hepimizin yardımcısı olsun. Sende sık sık yaz buraya olur mu haberdar olalım birbirimizde. Mutlu haberler paylaşmayı Allah hepimize yaşatsın şenlensin buralar :)
Bende önce düşündüm ertelesem mi bayramda zor olur mu diye ama sonra düşündüm izin ayarlamak daha kolay hiç ertelemeyeyim :) ayyy hadi inşallah beraber gün sayalım güzel güzel sonuçlar verelim :) bayram şekerlerimizi alıp dönelim evlerimize ..Ben de keşke bayrama denk gelse diyorum hem tatil ,sonrası da izin alsam rahat rahat geçer günler diye.. Nasio, seninle benzer zamanlarda gün sayarız gibi hissediyorum:)
Sende pgt yapılacak mı;yapılacaksa ona göre düşünmek lazım tarihlerinioh rahatladım. Öğretmenim ben. Ozaman en iyisi mayıs adetiyle tedavi. Yani nisan sonunda olcagım adeti kullanmayalım tedavi planlarken
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?