Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Çok teşekkür ederim Çok haklısınız umarım bende başarabilirim ..

Peki opuya kadar olan sürecte yani tedavinin ilk ayı hep sabahtan mı cagırıyolar? Öğleden sonra 14.30 gibi gidilebiliyor mu mesela?
Bende bir öğretmen olarak direk bunu merak ettim Stresimiz yetmiyormuş gibi bir sde bu dert var nasıl izin alcam‍ Bende haziran gibi düşünüyorum memorialda ön görüşme yaptım bahceci de de yaptım sanki memorial daha içime sindi ama tam karar veremiyorum aslında bahceci umut için sgk raporum var daha uygun olcak ama memorialda daha iyi gibi geldi siz nasıl karar verdiniz

Bir de transferin direk olmadığı durumlar ohss gelişmesi değil mi yani hersey normaş giderse rahimde müsait olursa direk o ay transfer yapılmıyor mu

Bir de transferin direk olmadığı durumlar ohss gelişmesi değil mi yani hersey normaş giderse rahimde müsait olursa direk o ay transfer yapılmıyor mu

Taze transfer ı soruyorsunuz sanırım . Memorial için konuşuyorum embriyo gelişimine göre bazen taze olarak transfer yapılıyor . Ama genellikle embriyolar dondurulup rahim dinlendirilip transfer sonra yapılıyor. Sadece ohss de vakalarında yapılmıyor.

Karar vermek kişinin beklentilerine göre değişiyor bence . İçinize sinen yerde tedavi olmak önemli tedavi gerçekten stresli bir de acabalarla kafa karıştırmamak gerekiyor.
O yüzden gerçekten güvendiğiniz içinize sinen yer hangisiyse orayı seçmekte fayda var . Bende acıbadem bahceci ve memorial ile görüştüm . Çok zor olmadı benim için Semra hanımla olan görüşme açık ara öndeydi çünkü ve hepsinden fazla güven verdi . Tabi labaratuvar kalitesini de geçemeyeceğim.

Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah .

Evet canım sanırım herkese o şekilde veriyorlar,ben akşam 7 yi belirlemiştim;her gün o saatte vuruyordum
Anladım canım eğer öyle bi seçeneğim olursa 7 çok iyi bende işten gelmiş oluyorum.kaç gündür onu düşünüyordum İğneyi işte nasıl yaparım diye oh içim rahatladı :)

Vuu bu gece tek uykusuz ben değilim galiba :) Şaşırdım :)
Aynen bende okumaktan uyuyamıyorum:) ben semra hanımı göremedim bugün randevu isteyince illa yücel bey de müsaitlik var dediler bizi sanırım ipek hanım muayne etti önce sonra yücel beyde geldi bende burda ilgiyi daha fazla buldum bikere 1 saat sürmüş bir öngörüşme başka bir yerde olmadı hiç ne sorcağımı hızla düşünmek zorunda bırakıldım hep..taz transfer işini de malum meslekten ötürü sordum bir de bana bahçecide sen de ohss gelişmez muhtemelen direk transfer olur demişlerdi de ondan sordum başka sebepler var mı diye..bugünde memorialda bahsetmediler transfer ertlemeden hiç

Hakkınızda hayırlısı olsun tekrar sizin için en doğru kararı alırsınız inşallah .
İlk görüşmeleri Semra hanımla yapmanin herzaman avantajli olduğunu düşünüyorum .

Transfer de anlattığım gibi oluyor bi sorun olmazsa bile dinlendirmeyi tercih ediyorlar . Yumurta toplamadan sonra ki 2. Regl ile yapılıyor .

Eğer embriyolar blastosist dediğimiz aşamaya ulaşabiliyorsa dondurulup daha sonra rahmin daha doğala yakın, hatta naturel siklus ile en doğal olduğu zamanda transfer edilmesi başarı oranını bir miktar artırıyor. Hem rahim hem beyin biraz dinleniyor. Hormonlar bi kendine geliyor. Hem tedavi stresi hem transfer ve sonuç bekleme stresi üstüste yaşanmamış oluyor. Aslında biran önce olup bitse istiyor insan ama işin içine girince bu da bir avantaj. Burda zaten kolay kolay kimse ohss olmuyor. Taze transferi de daha çok embriyo gelişimi iyi olmayan durumlarda yapıyorlar benim gördüğüm. Tabi istisnalar da vardır.

Bunu hesaba katmak gerek yani iyi oldu öğrendiğim teşekkürler:) ben fiyat bilgisi alamadım bugün yoktu ilgili kişi sgk raporu olanlara biraz indirim oluyormus diye duymustum bilginiz var mı? Bu arada transfer beklerken dondurma olması gerekir ya onun için ayrı ücret var mı yoksa pakete dahil mi

Eski de olsa raporunuz varsa eğer 1000 lira gibi bir indirim uygulanıyor sadece ama sgk ile anlaşmaları olmadığından ilaçlar karşılanmıyor malesef .

Dondurma ücreti embriyo sayısına göre değişmekle beraber transferden sonra alınıyor .

Bazı merkezler bu şekilde transfer yaptığında rahim dinlendirme adı altında ücret alıyor. Hatta dondurmaya ayrı çözmeye ayrı ücret alanı bile okudum. Memorialda tedavi gereği yapılan bu işlemlerin hepsi pakete dahil. Rapor için de anlaşmalı olmadığı halde %20 indirim yapıyorlar ama rapor hakkını kullanmış olmuyorsunuz.

Rahim dinlendirme parasını duyunca çok şaşırdım gerçekten . Geçenlerde başka bir topikte okudum çok ilginç gerçekten .

Evet bir an önce olsun istiyoruz tabi ama en hayırlısı ne şekildeydr öyle olsun tabi cok teşekkürler yorum için:)

Bana taze transfer yapıldı geçen ay. Embriyo sayısı ve gelişimi çok iyiydi. Ohss de olmadım. İstisnayım ben :)
Pgt yapılmadığı için taze transfer olduğunu düşünüyordum hep. Yeni şeyler öğrendim sayende teşekkürler.
Neyse bu ay natureli deneyimleyeceğim bir de :)

Bazı yerler gercekten bu işin suyunu cıkarmış durumda allah iyilere düşürsün:) rapor varsa eğer ilaçları her türlü karşılar diye düşünyodum bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…