nşaBana taze transfer yapıldı geçen ay. Embriyo sayısı ve gelişimi çok iyiydi. Ohss de olmadım. İstisnayım ben :)
Pgt yapılmadığı için taze transfer olduğunu düşünüyordum hep. Yeni şeyler öğrendim sayende teşekkürler.
Neyse bu ay natureli deneyimleyeceğim bir de :)
İlaçları raporu çıkardığı yerden yazdiranlar olmuştu daha önce burda yazan. Bunu deneyebilirsiniz mümkünse. Bizim rapor durumu olmadığı içinayrıntılarını bilemiyorum ama.Bazı yerler gercekten bu işin suyunu cıkarmış durumda allah iyilere düşürsün:) rapor varsa eğer ilaçları her türlü karşılar diye düşünyodum bende
Bazı yerler gercekten bu işin suyunu cıkarmış durumda allah iyilere düşürsün:) rapor varsa eğer ilaçları her türlü karşılar diye düşünyodum bende
İnşallah sonuc güzel olur
İlaçları raporu çıkardığı yerden yazdiranlar olmuştu daha önce burda yazan. Bunu deneyebilirsiniz mümkünse. Bizim rapor durumu olmadığı içinayrıntılarını bilemiyorum ama.
Aa ozman yazdırmayıda mutlaka denemek lazım cok teşekkür bilgi için:)İlaçları raporu çıkardığı yerden yazdiranlar olmuştu daha önce burda yazan. Bunu deneyebilirsiniz mümkünse. Bizim rapor durumu olmadığı içinayrıntılarını bilemiyorum ama.
İşte dediğim gibi varmış istisnalar :) Öyle ki bazı şeyler okuyorum. Sırf dondurulmuş daha iyi diye 3.gün embriyoları dondurup(tabi rahim dinlendirme parası alıyorlar bunu yaparken de hatta dondurma da alıyor olabilirler) sonra transfere hazırlayıp çözdürülüp 5.güne gitmezse 4.günde transfer yapıyorlar. İnsafsızlık resmen. Akıbeti belli olmayan embriyo için oyalıyorlar insanları.Bana taze transfer yapıldı geçen ay. Embriyo sayısı ve gelişimi çok iyiydi. Ohss de olmadım. İstisnayım ben :)
Pgt yapılmadığı için taze transfer olduğunu düşünüyordum hep. Yeni şeyler öğrendim sayende teşekkürler.
İlaçları raporu çıkardığı yerden yazdiranlar olmuştu daha önce burda yazan. Bunu deneyebilirsiniz mümkünse. Bizim rapor durumu olmadığı içinayrıntılarını bilemiyorum ama.
Bana taze transfer yapıldı geçen ay. Embriyo sayısı ve gelişimi çok iyiydi. Ohss de olmadım. İstisnayım ben :)
Aa nerde yaptırdın o zaman trombofiliyi? Dediğim gibi benim rapor konusunda bir deneyimim yok. Burda yazanlar olmuştu ama. Hatta fazla fazla yazdırıp ilaç topiğinde elden çıkaranlar da vardı. Şansını bi denesin arkadaş. Olur mu olur.O iş çok sıkıntılı . Benim aklıma gelmişti yapsam diye çünkü dozum yüksekti maliyeti biraz daha düşürmek adına düşünmüştüm. Sonra vazgeçtim tabi ki .
Gerçi şehirden şehire değişebilir durum .
Malum üniversite hastanelerinde çıkıyor rapor sadece . Orada ilaç yazdirabilmek ne mümkün . Normal kan testlerine bile bin surat yapıyorlar trombofili testini yapmadilar. Aklıma geldikçe sinirleniyorum .
Aa nerde yaptırdın o zaman trombofiliyi? Dediğim gibi benim rapor konusunda bir deneyimim yok. Burda yazanlar olmuştu ama. Hatta fazla fazla yazdırıp ilaç topiğinde elden çıkaranlar da vardı. Şansını bi denesin arkadaş. Olur mu olur.
Hmm. Bize istem kağıdı verdiler o şekilde sorun olmadı. O şekilde genelde devlette yaptırdık biz hep tahlilleri. Tabi eşim arada git gelden sıkıldığı zamanlarda uygun özel bi tıp merkezi var orada da yaptırdığımız oldu. Sizin ordakiler baya uyuzmuşŞehirden şehire değişebilir diye o yüzden yazdım . Yeni bir arkadaşım başlayacak tedaviye öncesinde bulunduğumuz şehirde testleri yaptırmak istedi hiçbirini yapmamışlar. Benimkileri yapmışlardı yine de. Bu konuda çok sinirliyim gerçekten resmen hakkımızı elimizden alıyorlar.
Trombofili yi kafama göre isteyemezmisim güzel güzel ifade ettim halbuki . 3 kere düşük yapmam lazımmış o zaman film koptu bende .
Memorial da yaptırdım testi sonra .
Hmm. Bize istem kağıdı verdiler o şekilde sorun olmadı. O şekilde genelde devlette yaptırdık biz hep tahlilleri. Tabi eşim arada git gelden sıkıldığı zamanlarda uygun özel bi tıp merkezi var orada da yaptırdığımız oldu. Sizin ordakiler baya uyuzmuş
Normal devlet hastanesi yok mu? Ben ilk gittiğim tüp bebek doktoru bi dünya tahlil istemişti. Devlet hastanesine dahiliyeden randevu aldım koydum listeyi doktorun önüne. İşaretledi bi kısmını ben bunları isteyebilirim diğerleri için aile hekimine yazdırın dedi. Hemen aynıyerdeki aile hekimine barkod aldık o da birazını daha işaretledi. Amh prolaktin falan kaldı bunları kadın doğumcu yazabilir dedi. Amh için zeynep kamile gittik yapmadılar onu özelde yaptırmıştık. Daha sonra başka bir devlet hastanesi aile hekimine makroprolaktin bile baktırdım. Çok ilginçmiş cidden. İstem kağıdına rağmen üstelik...Ozel hastanenin istem kağıdını kabul etmiyorlar ki orada tedavi olmak zorundaymisiz falan filan ay sinirim geçmemiş hala . Arkadaşıma normal hormon testlerini bile yapmamışlar daha yeni . Malesef böyle sorunlar yaşıyoruz .
Rabbim ellerine düşürmesin ne diyeyim .
Bizim burada ki ozellerde memorial ile aynı fiyattaydi merkezde yaptırayım bari dedim. Sırf onun içinde İstanbula gittim bi daha .
Normal devlet hastanesi yok mu? Ben ilk gittiğim tüp bebek doktoru bi dünya tahlil istemişti. Devlet hastanesine dahiliyeden randevu aldım koydum listeyi doktorun önüne. İşaretledi bi kısmını ben bunları isteyebilirim diğerleri için aile hekimine yazdırın dedi. Hemen aynıyerdeki aile hekimine barkod aldık o da birazını daha işaretledi. Amh prolaktin falan kaldı bunları kadın doğumcu yazabilir dedi. Amh için zeynep kamile gittik yapmadılar onu özelde yaptırmıştık. Daha sonra başka bir devlet hastanesi aile hekimine makroprolaktin bile baktırdım. Çok ilginçmiş cidden. İstem kağıdına rağmen üstelik...
Gelmiş geçmiş olsun sinirim bozuldu benim de. Bi şey diycem... diyemiyorum... neyse...Tatlım normal devlet hastanesi bildiğin üzere hepsini yapmıyor işte anlattığın gibi .
Oraya gitmek mecburiyetinde kalıyoruz ama gördüğümüz muamele aynen bu şekilde malesef.
Devlet hastanesi genetik testleri zaten yapmıyoruz üniversiteye yaptırmanız lazım dedi en azından anlayislilardi.
Neyse geçti gitti diyeceğim ama bir ben değilim ki kimbilir kaç kişi bu şekilde vergisini ödediği hizmetten yararlanamiyor. Şikayetler de ise yaramıyor malesef.
Ya eski raporumun çıktısını alabilmek için kaç takla attım . En son hasta ilişkilerine gittim durumu anlattım da yardımcı oldular . Yoksa evrakları sgk ya yolladık yok deyip gecistiriyorlar.
Eski rapor derken de gittiğim tarihten 3 ay öncesiydi. Ay ne dolmuşum ama .
Gelmiş geçmiş olsun sinirim bozuldu benim de. Bi şey diycem... diyemiyorum... neyse...
Ben de "biz baya şanslıymışız o zaman " diye avutayım olmazsa biraz kendimi. Avuntuya ihtiyacım var neticede
Gelmiş geçmiş olsun sinirim bozuldu benim de. Bi şey diycem... diyemiyorum... neyse...
Ben de "biz baya şanslıymışız o zaman " diye avutayım olmazsa biraz kendimi. Avuntuya ihtiyacım var neticede
Uyku sorunu yaşıyorum genel olarak ama bu ara iyice stres yaptı daha kötü durumdayım. Bı kaç gündür de burda böyle her şeye atlayıp yazıp duruyorum işte ne yaptığımı bilmediğimden.Sen bu aralar mi uyumuyorsun yoksa hep mi böyle . Kaç gün kaldı sonuçlara ?
Canım ilaçlar konusunda ben de sayfaya şöyle bir uyarı yapayım; ön görüşmede ortalama ilaç masrafları 1500-2000 tl arasında tutar deniliyor ama ilaçlarının her bünyeye etkisi farklı olduğundan bu ücret değişebiliyor,mesela benim opuya kadar ilaç masrafım 3950 tl oldu,net. Benim kilom fazla olduğundan vücut yüksek dozda ilaca ancak tepki veriyor dedi doktorum. Yani demem şu ki yeni başlayacak ve bütçesini hastanenin söylediği fiyatlara göre ayarlayacak arkadaşlar siz toplam masrafınıza 2000-3000 daha ekleyin,lazım olabiliyor.. Biz biraz zorlanmıştık opu öncesi:)Bazı yerler gercekten bu işin suyunu cıkarmış durumda allah iyilere düşürsün:) rapor varsa eğer ilaçları her türlü karşılar diye düşünyodum bende
Canım natürel mi ilaçlı mı olacağı neye göre karar veriliyor?İşte dediğim gibi varmış istisnalar :) Öyle ki bazı şeyler okuyorum. Sırf dondurulmuş daha iyi diye 3.gün embriyoları dondurup(tabi rahim dinlendirme parası alıyorlar bunu yaparken de hatta dondurma da alıyor olabilirler) sonra transfere hazırlayıp çözdürülüp 5.güne gitmezse 4.günde transfer yapıyorlar. İnsafsızlık resmen. Akıbeti belli olmayan embriyo için oyalıyorlar insanları.
Benim 3 transferim de ilaçlı oldu ama naturel her zaman favorim. İnşallah bi dahaki sefere ısrar edeceğim ben de naturelde. İnşallah senin için de sonu mutlu bir deneyim olur :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?