Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Aslında benim progestorene bakılmadı ama ben transferin 5.günü adet kanamasi gibi kanama olunca çıldırdım umut beye saydırdım aslında adamın hiç suçu 1 kere bile transfer sürecinde görüşmedik yücel bey yokru hastanede olan umut beye oldu :) oda bütün söylediklrrimi semra hocaya aktarmış semra hoca da beni arayıp bi şans daha dedi bu defa yine natural ama transfer sonrası progestorene kullanıcaz dedi kabul ettim o gün semra hoca aramasa imkano yok ben bi daha orda denemezdim psikolojim berbat şimdide saldım valla hiç düşünmüyorum tutmazsa alıp embriyolarımı yücel karamana geçmeyi düşünüyorum ama inş gerek kalmaz bu defa bebeğim gelir

Insallah canim boyle rahat olman cok güzel inşallah hersey yolunda gider sen ve diger herkes icin :)

Yazdıklarınıza istinaden bir şey sormak istiyorum arkdaşlarım. Şimdi hiç transfer olmayan biri olarak merak ediyorum. Progesteron değerine hiç bakılıyor mu takviyeye ihtiyacımız olup olmadığına hangi aşamada karar veriliyor ? İlk muayenede ki rahim kalınlığı bunun için yeterli bir bilgi oluyor mu? Birde lh ve e2 değeri hangi aşamada önemli yani hormon tahlillerine ne zaman bakılıyor?

Canim ben sana bildiklerimi yazayım ama bu merkezde bi kac kez tedavi olan daha cok bilgiye sahip arkadaslar sana eksikleri yime yazarlar. Simdi transfer islemine başlanacağı zaman adetin ikinci gunu eger kist vs. Varsa yada baska bir sebeple o gun e2 ve progesteron bakılıyor. Daha sonra eger naturel olacaksa tedavi yumurta boyutuna göre e2 lh progesteron bakilmaya başlanıyor. Catlatma ignesinden sonra bir daha bunlara hic bakılmiyor. Benim ilacliyidi ilaclida son kez progesteron baslamadan once progesteron bakilabiliyor herhangi bir ihtimal karsi yunurta baskilaniyor ama sanirim yinede progesteronun dogal yukselmesi ihtimaline karsi bakıldı. Hatta benim rahim kalınlaşmadi diye bana son bide e2 bakıldı. Ama transfer sonrasi bu merkesde hic duymadim e2 ve progesteron bakılan. Bazi yerler bakıyor transferin 4-5. Gunu onlar neden bakiyor burasi neden bakmiyor ben hic anlamiyorum.

Gerek olsa bakarlar diye düşünüyorum ya semra hocaya güveniyorum ama nasip işte

Hmm anladım çok teşekkür ederim. Ben şimdi şehir dışından geleceğim için dedim eğer gitmeden yaptırmam gereken testler varsa yaptırayım diye. Bana yücel bey ameliyat raporunu at merkeze gerekli işlemleri hemşireler söyler dedi ama ben maalesef henüz evime gidemediğim için raporu mail atamadım. 13 nisanda atıcam raporu merkeze. Transferden sonra neden bakılıyor olabilir düşünüyorum da bulamıyorum. Allah korusun düşük sebebiyle bakılıyorsa ne zamana kadar bakılabilir ki transferden 4-5 gün sonrası düşük için bakmak bir anlam ifade eder mi bilemedim. Neticede doktor değiliz sanırım her yiğidin yoğurt yiyişi farklı gibi bir durum var. Mesela geçen bir yer okudum bahçecide doğum olana kadar serum takmışlar bu serum dedikler şeyin bilimsel hiçbir kanıtı yok ama bazı devlet hastanelernde ki tüp bebek merkezlerinde bile ypılıyor. Görümcem ankara zübeyde hanım diye bi hastanede tüp bebek yaptırdı transfer günü hastanede yattı bide serum taktılar . Sonuç ne yazık ki olumlu olmadı ama bir çok farklı uygulamalar yapılabiliyor.

O serumu ben çok istedim düşük olduğunda ama yücel bey bana onun bilimsel kanıtlanmış bişey olmadığını para tuzağı olduğunu söyledi bilimsel kanıtı olsa emin ol biz burda uygularız bizde sizin bir an önce gebe kalmanızı en az sizin kadar istiyoruz uğraşıyoruz demişti bende o günden sonra daha bişey demedim

Evet bende bunun muhakkak yapılmasını istiyorum diye tutturmuştum bi ara eşime . Eşimde beni ikna etmek için kaç tane hocasıyla konuşturdu ikna oldum bi kanıtının olmadığına o yüzden bende hiç kurcalamıyorum artık

Hep sabahtan mı gitmeli illa? Derslerim 1 bucukta bitiyor öğleden sonra gidilebiliyorsa mükemmel olur
Yeni gördüm yazını canım. Maalesef hep öğleden önce bakılıyor. Gidince hemen kan veriyorsun e2 hormonu için( aç olmak zorunda değilsin, bazı aç gelip oralarda simit arayanları gördüğüm için yazıyorum. Kahvaltınızı güzelce yapıp gelin akdi söylenmedikçe, beklerken falan zaman alıypr bayağı) sonra kontrol oluyorsun. Sabah 08.30, 10.30 farklı saatlerde çağrıldım ben. Kontrol ve kan sonucunuza göre öğleden sonra 15.00 civarında kullanacağımız ikaç bilgisi geliyor. Bir de üstüne arıyorlar mesaj geldi mi anladınız mı diye..

Aaa ben de neden hiç gebe yok diyorum :)
Herhalde özellikle düşünülmüş olabilir, öyleyse tebrik etmek lazım merkezi. Gerçekten çok karışık ama çok sistemliler. Enterasan bir yer

Ne serumu arladaşlar bahsettiğiniz? Bildiğimiz izotonik serum mu? Serum işini de ilk defa duyuyorum, daha neler duyacağız. Bu tedavi işi derya deniz valla..

Ne serumu arladaşlar bahsettiğiniz? Bildiğimiz izotonik serum mu? Serum işini de ilk defa duyuyorum, daha neler duyacağız. Bu tedavi işi derya deniz valla..
Serumun içeriğini bilemiyorum ama güya tutunmayı artırıcı etki gösteriyormuş. Bende forumlarda çok denk geliyorum okuyorum ama dediğim gibi bbilimsel hiçbir dayanağı yok şuanda

Kızlar bu bahsettiğiniz intiralipit serum sanırım başka versiyonu da var mı bilmiyorum. Bağışıklığı baskılamak için uyguluyorlar vücut embriyoyu yabancı görüp atıyor falan diye. Bunu direk uygulayan yerler de var hasta ne olduğunu bilmeden. Bi de cd56 diye bir test yapıyorlar bazı merkezlerde. Transfere hazırlanır gibi ilaçlarla hazırlanıp transfer günü rahimden biopsi alınıyor ve inceleniyor naturel killer denen hücreler oluyormuş falan. Değeri yüksekçıkan kişilere uyguluyorlar serumu. Hatta bi de era testi var aynı şekilde rahimden parça alınarak yapılan. Rahim tutunmaya en uygun zamanını tespit etmek için yapıyorlar. Tabi bu testler için sıfırdan bir tedavi kadar para alıyorlar.
Bağışıklık baskılamak için prednol kullanıyoruz biz 4gün mesela onu da daha uzun süre kullandirtan doktorlar da gördüm. Tüm bu testlere rağmen pgtli embriyolarla yine negatif ve düşük yapan kişileri de gördüm. Bilimsel geçerliliği olmayıp, bu yolda herşeyi yapmaya hazır insanların daha fazla nasıl parasını alırız diye yapılan uygulamalar. Erayı gereksiz ve geçersiz kılan en iyi yöntem de naturel transfer diye düşünüyorum :)

Aaa ben de neden hiç gebe yok diyorum :)
Herhalde özellikle düşünülmüş olabilir, öyleyse tebrik etmek lazım merkezi. Gerçekten çok karışık ama çok sistemliler. Enterasan bir yer
Kanda pozitif gördükten ve 2 gün sonraki artıştan sonra 7.haftada kese ve kalp atışı için çağırıyorlar oraya gitmek isterseniz. 15 gün de kontrol süresi oluyor. Yani en fazla 9.haftaya kadar bakıyorlar gebeler de. Sonrasında istesen de orada devam edemiyorsun.
Evet çok düzenli ve sistemli çalışıyorlar.

merhaba deneyimli biri olarak bana önerileride bulun urmusunuz rica etsem ,ben dört beşkün önce ön görüşme içi semra hanımı istemştim malesef müsait olmadığı için umut beyle görüştüm ama durumun gayet uygun dedi adetin ikinci günü gelin dedi,şimdi yarın adetimin ikinci günü ,aradım randevu için semra hanımı yine istedim fakat müsait olamayabileceğini onun yerine dilek hanımında bakabileceğini söyledi,şimdi ben onun değerlendirmesiyle başlamak istiyordum,zaten ilk denemem hiçbir şey bilmiyorum böyle bodoslama başlatırlarsa nasıl bir yol izlemeliyim yol gösterin lütfen((

Sevgili arkadaşım. Bana sormadın ama cevap vermek istedim. Yarın pazartesi Semra hoca orada olur. Yani seni görmese bile toplantıda olacaktır. Randevunu da Yücel bey Gönül hanım Günseli hanım gibi biraz daha tecrübeli bir doktordan isteyebilirsin ama geç mi oldu bu saatten sonra randevu ayarlayabilir misin bilmiyorum. Yarın Zehra hanımla(kan almanın karşısında odası hasta ilişkileri gibi bişeydi sanırım ) görüşüp bu durumunu izah edersen o da sana yardımcı olabilir.

çok teşekür ederim acaba arasam değiştirirlermi semra şöyle söylediler semra hanıma randevu yazıyorum ama o gelemeyebilirse dilek hanım ilgilenir demesi beni çok rahatlatmadı sizce

Transfer öncesi ve sonrası her gün düzenli yeşil elma, havuç, ananas ve nar önerenler var; özellikle nar rahim kalınlığı için içiliyormuş sanırım;etkili olur mu bilmem ama eski sayfalarda okumuştum bunları, en azından transfer için regl olduğundan itibaren akşamlar tatlı ve atıştırmadık yerine bunları tüketmek hem daha sağlıklıdır hem de etkili olabilir diye düşünüyorum; transfer zamanı ben de uygulayacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…