Bu yapılan testler ilk yaptıranlardan hep isteniyormu bende ön görüşmeye gittim yücel bey e Pgt ye gerk yok dedi diğer bu testlerden de bahsetmedi sizden neden istendi acaba?Yapıldı sonucları henüz cıkmadı bu ay sonu cıkıcakmıs. Ama esimde şiddetli baş anomalisi var spermde
Cnm sonu güzel olur inşallahBende ilac bırakınca yükselen prolaktin var. En cok 64 oldu. Kadın dogum cocuk olana kadar dostinex kullan dedi. Endokrin dikkate değer bulmadı. 200 üstü değerlendirilmeli dedi. Ben de ilac iciyordum bırakıp yükseliyor mu gözlemleyip ona göre beyin mr isticeklermis.ee ben bunu 1 yıldır yasıyorum. Basa mı döndük smdi yükselmesini bekle, düsürmeye ugras... ne zaman tüpe başlıcam ben
Kanda fetal DNA yaptır cnm harmony testi olabilirKan sonucunu bekliyorum cnm. Cvs yaptırmam düşük riski var.
Nerede o doktor cnmBenimde perinatılogum aynı şeyi yapınca ben ibrahim hocayı buldum inan şu an iyi ki tüp bebekte negatifi ve düşüğü yaptığıma üzülmüyorum o gebeliklerm devam etseydi ben çol sıkıntılı gebelik geçiricektim şimdi çok daha huzurluyum güveniyorum önce Allaha sonra İbrahim beye doktorluğu kadar insanlığıda çok çok iyi Rabbim böylr doktorlar ile ksrşılaştırsın istanbulda isen bizzat gitmeni tavsiye ederim
Ya nasıl bakıldı makroprolaktinBenim doğumdan sonra ara ara yükseliyor daha doğrusu ilacı bırakınca ama yücel bey bana makroprolaktin baktı temiz çıktı strese bağlı yükseldiğini söyledi şimdi ara ara dostineks alıyorun
Kanda bakılıyor cnm normal prolaktin baktırır gibi ama memorialde baktır başka laboratuvarda değilYa nasıl bakıldı makroprolaktin
Acıbadem maslakta cnmNerede o doktor cnm
Evet o da devam edemedi, sonlandıPeki sonuç kötü mü çıktı cnm şu an gebe değilsin sanırım
İnş olcak cnm Allah büyük pgt hiç yapılmadı mi sana neden cvs yaptılarEvet o da devam edemedi, sonlandı
Şimdi memorialde başladım direkt. Kürtaj olalı 35 gün olmuştu semra hoca ve yücel bey ile ilk görüşmeyi yapalı. İkisinin de ortak fikri durum iyi başkayalım dediler. Ben başkadalar diyordum ama başlayalım demeye cesaret edemiyordum, yine de adet görmeye yakın gittim belki başlanır diye. Onlar da teyid verince kabul ettik başladık bu ay hayırlısı
Doğru aslında ilk tedavide ve genetik belirli bir sebep yoksa pgt gereksiz. Çok da maliyetli. Ama devlette ücretsiz yapılıyor, sadece bazen düşük vs yoksa yazmıyormuş doktorlar. Bilmiyorum hiç düşüğünüz vs var mı? Bir araştırma hastanesinin Tıbbi genetiğine ysptırabilirsiniz belki ücretsiz. Yoksa özelde o da para. Karyotip kromozom analizi bence rutinde herkrse yapılmalı. Ya da bem direkt bundan ağzım yandığı için önüme gelene soruyorum. Çünkü kandan alınıp eşlerde bakılan bir test buBu yapılan testler ilk yaptıranlardan hep isteniyormu bende ön görüşmeye gittim yücel bey e Pgt ye gerk yok dedi diğer bu testlerden de bahsetmedi sizden neden istendi acaba?
Canım bu kromozom testleri ne işe yarıyor sorunlu çıktı diyelim tedavisi var mı yada ne yapılması gerekiyor. Bizde eşim sadece normal testini yaptırdı kromozom falan kimse yaptır demedi.doktor mu yönlendiriyorDoğru aslında ilk tedavide ve genetik belirli bir sebep yoksa pgt gereksiz. Çok da maliyetli. Ama devlette ücretsiz yapılıyor, sadece bazen düşük vs yoksa yazmıyormuş doktorlar. Bilmiyorum hiç düşüğünüz vs var mı? Bir araştırma hastanesinin Tıbbi genetiğine ysptırabilirsiniz belki ücretsiz. Yoksa özelde o da para. Karyotip kromozom analizi bence rutinde herkrse yapılmalı. Ya da bem direkt bundan ağzım yandığı için önüme gelene soruyorum. Çünkü kandan alınıp eşlerde bakılan bir test bu
Hayırlı oldun şimdiden, duaların da kabul olsun. Sakin olmaya çalış. Nasipte ne varsa o..ARkadaşlar bende birkaç gün içerisinde tedaviye başlayacağım inşallah. Bugün gönül hanımla konuştuk problem Yok adetin 2.günü gel dedi çok heyecanlıyım. Özellikle embriyo gelişimlerinde aradıklarında çok stres yapıyorum heyecandan kalbim fırlayacak gibi oluyor.ilk tedavimde orta kalite 2 embriyo transfer edilmişti maalesef tutmadı. Allahım ne olursun bana da isteyen herkese nasip etsin inşallah
Bana onu istemediler ki. Dostinexi bırak kanda ilac cıksın sonra 1 2 ay ölçelim yükselirse beyin mr isteyelim dediler. Cok canım sıkıldı. Diyorum 1 yıldır ilac bırakınca yükseliyor. Hala en başa sarıyolarKanda bakılıyor cnm normal prolaktin baktırır gibi ama memorialde baktır başka laboratuvarda değil
Canım bu bahsettiğim doğal gebelikti bu nedenle cvs yapıldı. Bu arada bana başka genetikçiler de memorial de pgt ike grbelik olsa bile cvs veya amniyosentez öneriyor. Benim özellikle translokasyonuma özel.İnş olcak cnm Allah büyük pgt hiç yapılmadı mi sana neden cvs yaptılar
Evet 2.tedaviye başlamadan önce yaptırdık. İlk tedaviden önce hikayemizden gerek görülmemişti. Karyotiplerimizde sorun yok çok şükür. Trombofilide 3 faktörde heterozigot mutasyon var protrombin ve mthfr lerin 2 sinde. 3.transferiminde iğne kullandım estrofem kullandığım için. Başka bir sorun olmasa bile 38 yaş üstü öneriyorlar pgt yi. Bizim spermler de sıkıntılı. Son testte %97 baş anomalisi çıktı.Merhaba canım. Genetik olarak sizde tarama yapıldı mı? Karyotip kromozom analizi falan? Trombofili paneli ? Yapılmıştır muhtemelen ama olur ya ben yine bildiğimi başıma geleni paylaşayım istedim
Dünyaya imtihan için geldik. Öyle veya böyle bir şekilde bişeylerle sınanacagız. İnşallah bu konudaki imtihanı kazananlardan oluruz. Allah her birimize hayırlı evlatlar nasip etsin. Sabrımızın karşılığını hem bu dünyada hem öbür tarafta göstersin. Her şey onun dilemesi ile. Ol dedi mi olacak.Biliyor musun benim erken hadta düşüklerimden biri de 16 trizomi idi. Ve 8. Haftada düşük oldu. O yüzden yazını görünce şaşırdım.
Genetikçi de dedi ki sizde 3-7 translokasyon var buna takılmamış gitmiş herhangi bir anomali çıkmış, talihsizlik dedi. Ben talihsizlil değil imtihan dedim adam suratıma öylece baktı E öyle ama? Defalarca çeşit çeşit üzüntü yaşadım ve belki daha bitmedi bilemiyoruz ki..
Teşekkür ederim canım allah isteyen herkese nasip etsin inşallah . Tabiki herşey nasip insanın elimde olmuyor maalesef bu heyecanımı kontrol edemiyorumHayırlı oldun şimdiden, duaların da kabul olsun. Sakin olmaya çalış. Nasipte ne varsa o..
Kırılmalar çok mu küçük cnm hangi kromozom larda varCanım bu bahsettiğim doğal gebelikti bu nedenle cvs yapıldı. Bu arada bana başka genetikçiler de memorial de pgt ike grbelik olsa bile cvs veya amniyosentez öneriyor. Benim özellikle translokasyonuma özel.
Canım karyotip kromozom analizi senin kromozom dizilişini sayı ve şekil olarak ortaya koyan test. Ben mesela anomali gebeliğim 20. Haftaya geldiğinde bellioldu. Sonra araştırıldı bebek anomali çıktı ileri derece, bize de bakıldı öyle olunca. Ben de ddngeşi translokasyon varmış ve hatta aileme de yapıldı, annemde de varmış vs. Genelde düşük olunca, negatif sonuç alınınca bakılıyor. Ben acısını çektiğim için varsa şansınız baktırın diyorum çevreme. Çünkü benim durumum 600/1 sıklıkta görünen birşey. Çok da düşük bir oran sayılmazz. Keşke vatandaşlar olarak kromozom, pıhtılaşma standart herkese bakılsa başkaülkelerde olan yerler var.Canım bu kromozom testleri ne işe yarıyor sorunlu çıktı diyelim tedavisi var mı yada ne yapılması gerekiyor. Bizde eşim sadece normal testini yaptırdı kromozom falan kimse yaptır demedi.doktor mu yönlendiriyor
Ekip doktorun kim? Benimde yükseliyor ara ara hoca bunu fark etti makroprolaktin baktı eğer sıkıntı çıksaydı emar isticektiBana onu istemediler ki. Dostinexi bırak kanda ilac cıksın sonra 1 2 ay ölçelim yükselirse beyin mr isteyelim dediler. Cok canım sıkıldı. Diyorum 1 yıldır ilac bırakınca yükseliyor. Hala en başa sarıyolar
3-7 arası canım.3teki çok küçük ya o sorun bizde. Sen ne durumdasın? Sende de beya eşinde translokasyon vardı.Kırılmalar çok mu küçük cnm hangi kromozom larda var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?