Haklısın canım keşke bütün testleri tedaviye başlamadan isteseler.illaki negatif alıp yada düşük olduktan sonra mı baktırmak gerekiyor olan zamanımıza ve psikolojimize oluyorCanım karyotip kromozom analizi senin kromozom dizilişini sayı ve şekil olarak ortaya koyan test. Ben mesela anomali gebeliğim 20. Haftaya geldiğinde bellioldu. Sonra araştırıldı bebek anomali çıktı ileri derece, bize de bakıldı öyle olunca. Ben de ddngeşi translokasyon varmış ve hatta aileme de yapıldı, annemde de varmış vs. Genelde düşük olunca, negatif sonuç alınınca bakılıyor. Ben acısını çektiğim için varsa şansınız baktırın diyorum çevreme. Çünkü benim durumum 600/1 sıklıkta görünen birşey. Çok da düşük bir oran sayılmazz. Keşke vatandaşlar olarak kromozom, pıhtılaşma standart herkese bakılsa başkaülkelerde olan yerler var.
Çok haklısın, ol derse olacak. İsterse tek bi tane en düşük kalite 7.gün embr olsunEvet 2.tedaviye başlamadan önce yaptırdık. İlk tedaviden önce hikayemizden gerek görülmemişti. Karyotiplerimizde sorun yok çok şükür. Trombofilide 3 faktörde heterozigot mutasyon var protrombin ve mthfr lerin 2 sinde. 3.transferiminde iğne kullandım estrofem kullandığım için. Başka bir sorun olmasa bile 38 yaş üstü öneriyorlar pgt yi. Bizim spermler de sıkıntılı. Son testte %97 baş anomalisi çıktı.
Dünyaya imtihan için geldik. Öyle veya böyle bir şekilde bişeylerle sınanacagız. İnşallah bu konudaki imtihanı kazananlardan oluruz. Allah her birimize hayırlı evlatlar nasip etsin. Sabrımızın karşılığını hem bu dünyada hem öbür tarafta göstersin. Her şey onun dilemesi ile. Ol dedi mi olacak.
Cnm benim eşimde 2-3 te olmuş bnm de blastosist sorunum oldu eşimde translasyon ne kadar yayılmış ona bakılacak3-7 arası canım.3teki çok küçük ya o sorun bizde. Sen ne durumdasın? Sende de beya eşinde translokasyon vardı.
Tedavide misin?
İpek hanım. Randevum yücel beydi. İşi uzun sürünce ipek hanımı gönderdiler. Ben itiraz ettim ama bidahakine o bakar dediler. Smdi yarın kalkıp gitsem adını ne koycam? İlacı bırakmamı ve öyle 1 2 ay gecsin yükselip yükselmediğine göre bakalım diyor. Suan ilac sebebiyle düsük prolaktinimEkip doktorun kim? Benimde yükseliyor ara ara hoca bunu fark etti makroprolaktin baktı eğer sıkıntı çıksaydı emar isticekti
Bi sonrakinde yücel beye söylerseniz o çaresine bakar diye düşünüyorumİpek hanım. Randevum yücel beydi. İşi uzun sürünce ipek hanımı gönderdiler. Ben itiraz ettim ama bidahakine o bakar dediler. Smdi yarın kalkıp gitsem adını ne koycam? İlacı bırakmamı ve öyle 1 2 ay gecsin yükselip yükselmediğine göre bakalım diyor. Suan ilac sebebiyle düsük prolaktinim
Rahim filmin var mı? Gerekli görse Semra hoca söylerdi o gerek yok dediyse canını sıkacak bir durum yok diye düşünüyorum. Ama rahim filmin yoksa mutlaka çektir.Benim rahim darmış biraz yücel hocayı beklerken ipek hanım geldi o muayene etti. Histeroskopi gerekebilir dedi. Semra hoca gerek yok dedi. Düşük riski olur dedi ipek hanım cok gerildim hamile kalmadan düser mi diye düsünüyorum. Ama histeroskopi gerekse semra hoca da derdi dmi
Bu önemli bir faktör olmasa idi dikkate almazlardı emin ol. Yani bodoslama tedaviye başlamış olmayı mı tercih ederdin? Benim de zaman zaman yükseldiği oluyor. Dostinex kullandığım zamanlar da oldu. Dediğin gibi bu konuda doktorların yaklaşımı farklı oluyor. Tedavinde taze transfer düşünüyorlarsa zaten sana hemen tedaviye başlamak uymuyordu sanki. Bu konuyu netleştirmiş olursun bu arada da. Benim de her tedavi transfer öncesi istiyorlar prolaktini. En son yüksek çıktığında makroprolaktin e bakıldı o normal çıkınca ılaca gerek yok dedi doktorum. Yani senin de önce makroya bakıp sonra mr isterler sanırım.Bende ilac bırakınca yükselen prolaktin var. En cok 64 oldu. Kadın dogum cocuk olana kadar dostinex kullan dedi. Endokrin dikkate değer bulmadı. 200 üstü değerlendirilmeli dedi. Ben de ilac iciyordum bırakıp yükseliyor mu gözlemleyip ona göre beyin mr isticeklermis.ee ben bunu 1 yıldır yasıyorum. Basa mı döndük smdi yükselmesini bekle, düsürmeye ugras... ne zaman tüpe başlıcam ben
Bu arada genetik sonucunuz da çıkmış olur. Sorun çıkarsa(ki inşallah çıkmaz) o zaman zaten mecburen pgt yapılır. Yaşınız genç se ve düşük geçmişiniz yoksa genetik bir sorun da yoksa önermiyorlar.Biz bunları yaptırdık sonuc bekliyoruz. Ama bize de genetik tarama yapmak istemedi embryoya semra hoca. Ben de işine karısmak istemedi.
Rahim filmin var mı? Gerekli görse Semra hoca söylerdi o gerek yok dediyse canını sıkacak bir durum yok diye düşünüyorum. Ama rahim filmin yoksa mutlaka çektir.
Bu önemli bir faktör olmasa idi dikkate almazlardı emin ol. Yani bodoslama tedaviye başlamış olmayı mı tercih ederdin? Benim de zaman zaman yükseldiği oluyor. Dostinex kullandığım zamanlar da oldu. Dediğin gibi bu konuda doktorların yaklaşımı farklı oluyor. Tedavinde taze transfer düşünüyorlarsa zaten sana hemen tedaviye başlamak uymuyordu sanki. Bu konuyu netleştirmiş olursun bu arada da. Benim de her tedavi transfer öncesi istiyorlar prolaktini. En son yüksek çıktığında makroprolaktin e bakıldı o normal çıkınca ılaca gerek yok dedi doktorum. Yani senin de önce makroya bakıp sonra mr isterler sanırım.
Bu arada genetik sonucunuz da çıkmış olur. Sorun çıkarsa(ki inşallah çıkmaz) o zaman zaten mecburen pgt yapılır. Yaşınız genç se ve düşük geçmişiniz yoksa genetik bir sorun da yoksa önermiyorlar.
Rahim filmim var tüpler acık, sadece rahim biraz darmış. Ozaman ben smdi dostinex kullanmayıp yükselmesini bekleyeyim onların da dediği gibi? Evet mayıs gibi düsünüyoruz. Bir de yas 26 2 yıllık evliyiz hic gebelik olmadı diye önermediler pgt aynen. Sadece esimde bas anomalisine yogunlastılarRahim filmin var mı? Gerekli görse Semra hoca söylerdi o gerek yok dediyse canını sıkacak bir durum yok diye düşünüyorum. Ama rahim filmin yoksa mutlaka çektir.
Bu önemli bir faktör olmasa idi dikkate almazlardı emin ol. Yani bodoslama tedaviye başlamış olmayı mı tercih ederdin? Benim de zaman zaman yükseldiği oluyor. Dostinex kullandığım zamanlar da oldu. Dediğin gibi bu konuda doktorların yaklaşımı farklı oluyor. Tedavinde taze transfer düşünüyorlarsa zaten sana hemen tedaviye başlamak uymuyordu sanki. Bu konuyu netleştirmiş olursun bu arada da. Benim de her tedavi transfer öncesi istiyorlar prolaktini. En son yüksek çıktığında makroprolaktin e bakıldı o normal çıkınca ılaca gerek yok dedi doktorum. Yani senin de önce makroya bakıp sonra mr isterler sanırım.
Bu arada genetik sonucunuz da çıkmış olur. Sorun çıkarsa(ki inşallah çıkmaz) o zaman zaten mecburen pgt yapılır. Yaşınız genç se ve düşük geçmişiniz yoksa genetik bir sorun da yoksa önermiyorlar.
pgt yi düşük olduğunda mı öneriyorlar eşinizin anomali için gerek yok muRahim filmim var tüpler acık, sadece rahim biraz darmış. Ozaman ben smdi dostinex kullanmayıp yükselmesini bekleyeyim onların da dediği gibi? Evet mayıs gibi düsünüyoruz. Bir de yas 26 2 yıllık evliyiz hic gebelik olmadı diye önermediler pgt aynen. Sadece esimde bas anomalisine yogunlastılar
Kız döverim seni :) daha yolun başındasın sakin ol. Yavaş ve emin adımlarla ilerliyorsun. 5 tane bebiş annelerine kavuşacağı günü bekliyor sabırsızlıkla. Bir dahaki gelişinde karnı dolu döneceksin inşallah. Sonra bulantılar falan derken uykusuz geceler gelecek arkasından. O yüzden şu günlerinin tadını çıkar. Bırak sorvayvırı filan da aç çocuk gelişimi kitapları oku :)Merhaba arkadaşlar , nasılsınız ? Bugün Trabzon’a döndüm. Evde yine iki kişi olduğumu görünce hüzün çöktü .. her İstanbul’a gidiş gelişimde böyle oluyorum tedavi için gidiyorum ama karnı boş dönüyorum:) biliyorum bir gün bizlerde mutlu sona ulaşacağız . Ama bazen çok çöküyorum kendimi sürekli her şeyi sorgularken buluyorum onu yaptırsa mıydın bunu neden yaptırmadım acaba şunu söylesem mi doktora bunu mu yapsa vs vs vs ... gibi yüzlerce soru aklımdan geçiyor sanki kendim doktormuşum bu işi biliyormuşum gibi. He birde bazen snki hiç olmayacakmış gibi geliyor çok düşüyorum diyorum ki acaba içime mi doğuyor yoksa bu süreçten geçen herkeste böyle soruların olması çok mu doğal ?
Diyorum ki şimdi gece bebeğim olsaydı belkide şuan ağlıyor oluyordu belkide ben onu emziriyo olucaktım. Ama survivor izlemekle meşgulüm maalesef :)))
Hayatımda hiç çift çizgiyi göremedim gebe kalamadım nasıl bir duygudur ki. Bir kere evliliğimin başında reglim 5 gün geçmişti psikolojik sanırım başım dönmeye midem bulnmaya başlamıştı :) test yaptırmamıştım ama acaba mı diye düşünürken o heyecan o mutluluk !!! Sonra kırmızı kartı yedim tabi :))) sonra o kartların ardı arkası kesilmedi .. Allah’ a hamd olsun binlerce şükür bugünümüze sağlığımız yerinde imkn var fırsat var ki tedavi görüyoruz .
Eğer sizi olumsuz etkilersem bu yazdıklarımla nolur kusura bakmayın hakkınızı helal edin .. bu şehirde yalnız olunca gece böyle hüzün çöküyor bide raporluyum ya yalnız kaldıkça kuruyor insan. Buraya yazıp dertleşmek istedim. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Hepimizin amaç gayesi aynı , aramızda çok derin hüzün ve burukluk yaşayanlar var biliyorum uzun sürelerdir aynı sorunla mücadele eden... sorunlar ayrı olsada derdimi gayemiz ortak .. rabbim bu yolda hepimizi muzaffer eylesin. Hepimizi her namazda her aklıma geldiğinde isimlerinizi bilmesekte rumuzlarımızla dua ediyorum . Allah kabul etsin. Hakkınızı helal edin çok uzattım :)
Aminnn aminnn inşallah hepimiz evlerimizde çocuk sesleriyle neşelenelim :) öngörüşme için seninle yazıştıklsrımı hatırlıyorum da sakın hastaneden kaçma uslu uslu otur sıranı bekle demiştin :))) nerden nerelere.. bir sonraki topikte ( 2019 ..... anneleri) buluşuyor olalım tümmm isteyen herkesle bu topikte ve nerde el açıp dua eden varsa ..Kız döverim seni :) daha yolun başındasın sakin ol. Yavaş ve emin adımlarla ilerliyorsun. 5 tane bebiş annelerine kavuşacağı günü bekliyor sabırsızlıkla. Bir dahaki gelişinde karnı dolu döneceksin inşallah. Sonra bulantılar falan derken uykusuz geceler gelecek arkasından. O yüzden şu günlerinin tadını çıkar. Bırak sorvayvırı filan da aç çocuk gelişimi kitapları oku :)
Anladm cnm teşekkür ederm silivrideym ben ve burda doğru dzgn doktor yk malesef her sıkıntımda iki üç doktora gitmek zorunda kalıyorumAcıbadem maslakta cnm
Canım benim seninle aynı duyguları yaşıyoruz bizde şuan survivor izliyoruz :)o umutsuzluk nedense bende de var her tedavimde negatif olunca maalesefMerhaba arkadaşlar , nasılsınız ? Bugün Trabzon’a döndüm. Evde yine iki kişi olduğumu görünce hüzün çöktü .. her İstanbul’a gidiş gelişimde böyle oluyorum tedavi için gidiyorum ama karnı boş dönüyorum:) biliyorum bir gün bizlerde mutlu sona ulaşacağız . Ama bazen çok çöküyorum kendimi sürekli her şeyi sorgularken buluyorum onu yaptırsa mıydın bunu neden yaptırmadım acaba şunu söylesem mi doktora bunu mu yapsa vs vs vs ... gibi yüzlerce soru aklımdan geçiyor sanki kendim doktormuşum bu işi biliyormuşum gibi. He birde bazen snki hiç olmayacakmış gibi geliyor çok düşüyorum diyorum ki acaba içime mi doğuyor yoksa bu süreçten geçen herkeste böyle soruların olması çok mu doğal ?
Diyorum ki şimdi gece bebeğim olsaydı belkide şuan ağlıyor oluyordu belkide ben onu emziriyo olucaktım. Ama survivor izlemekle meşgulüm maalesef :)))
Hayatımda hiç çift çizgiyi göremedim gebe kalamadım nasıl bir duygudur ki. Bir kere evliliğimin başında reglim 5 gün geçmişti psikolojik sanırım başım dönmeye midem bulnmaya başlamıştı :) test yaptırmamıştım ama acaba mı diye düşünürken o heyecan o mutluluk !!! Sonra kırmızı kartı yedim tabi :))) sonra o kartların ardı arkası kesilmedi .. Allah’ a hamd olsun binlerce şükür bugünümüze sağlığımız yerinde imkn var fırsat var ki tedavi görüyoruz .
Eğer sizi olumsuz etkilersem bu yazdıklarımla nolur kusura bakmayın hakkınızı helal edin .. bu şehirde yalnız olunca gece böyle hüzün çöküyor bide raporluyum ya yalnız kaldıkça kuruyor insan. Buraya yazıp dertleşmek istedim. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Hepimizin amaç gayesi aynı , aramızda çok derin hüzün ve burukluk yaşayanlar var biliyorum uzun sürelerdir aynı sorunla mücadele eden... sorunlar ayrı olsada derdimi gayemiz ortak .. rabbim bu yolda hepimizi muzaffer eylesin. Hepimizi her namazda her aklıma geldiğinde isimlerinizi bilmesekte rumuzlarımızla dua ediyorum . Allah kabul etsin. Hakkınızı helal edin çok uzattım :)
Orayı biliyorum ya inş özel araban vardır cnm gebelik olursa ki inş olucak gebelik doktoru çok ama çok önemliAnladm cnm teşekkür ederm silivrideym ben ve burda doğru dzgn doktor yk malesef her sıkıntımda iki üç doktora gitmek zorunda kalıyorum
Merhaba bende bu duygulari zaman zaman yasiyorum. Sonra diyorum ki eğer varsa nasibimizde olacak yeter ki biz umudumuzu kaybetmeyelim. Ben 6. Tedavime basladim ve içim umutla dolu....Merhaba arkadaşlar , nasılsınız ? Bugün Trabzon’a döndüm. Evde yine iki kişi olduğumu görünce hüzün çöktü .. her İstanbul’a gidiş gelişimde böyle oluyorum tedavi için gidiyorum ama karnı boş dönüyorum:) biliyorum bir gün bizlerde mutlu sona ulaşacağız . Ama bazen çok çöküyorum kendimi sürekli her şeyi sorgularken buluyorum onu yaptırsa mıydın bunu neden yaptırmadım acaba şunu söylesem mi doktora bunu mu yapsa vs vs vs ... gibi yüzlerce soru aklımdan geçiyor sanki kendim doktormuşum bu işi biliyormuşum gibi. He birde bazen snki hiç olmayacakmış gibi geliyor çok düşüyorum diyorum ki acaba içime mi doğuyor yoksa bu süreçten geçen herkeste böyle soruların olması çok mu doğal ?
Aminn canım benim . Bence dönem dönem düşmemiz çok normal ama sonra silkelenip hemen toparlanmalıyız ve bence bunuda başarıyoruz . Başarıyoruz ki bak yılmadan tedaviye devam ediyoruz . Biz elimizden geleni yapıcaz Rabbimde vakti gelince nasip edecek . Dua çok rahatlatıyo ben bir terapi niyetine tesbih çekiyorum dua okuyorum çok rahatlatıyoCanım benim seninle aynı duyguları yaşıyoruz bizde şuan survivor izliyoruz :)o umutsuzluk nedense bende de var her tedavimde negatif olunca maalesefİnşâAllah bu sefer olacak öyle inanalım bütün engelleri kaldırdık Rabbim sebep kılsın bu tedaviyi
Ne umut dolusunuz maşallahKız döverim seni :) daha yolun başındasın sakin ol. Yavaş ve emin adımlarla ilerliyorsun. 5 tane bebiş annelerine kavuşacağı günü bekliyor sabırsızlıkla. Bir dahaki gelişinde karnı dolu döneceksin inşallah. Sonra bulantılar falan derken uykusuz geceler gelecek arkasından. O yüzden şu günlerinin tadını çıkar. Bırak sorvayvırı filan da aç çocuk gelişimi kitapları oku :)
Evet canım seni çok yakından takip ediyorum sürekli okuyorum yazdıklarını ve çok dua ediyorum. Umuyorum ve inanıyorum ki bu başladığın tedavi sana yavrunu nasip edecek . Sınavımızdan galip gelmeyi Allah nasip etsin.Merhaba bende bu duygulari zaman zaman yasiyorum. Sonra diyorum ki eğer varsa nasibimizde olacak yeter ki biz umudumuzu kaybetmeyelim. Ben 6. Tedavime basladim ve içim umutla dolu....
Inan sende tekrar baslayinca için umut dolacak. Allah izin verirse bizde birgun o duyguyu tadicaz brn inaniyorum.. ne yapalim buda bizim sinavimiz...
Amin canim Allah razı olsun. Bugun kont vardi 10 tane olmuşlar insallah kaliteli olurlar ..... femara ise yaradi galiba :)Evet canım seni çok yakından takip ediyorum sürekli okuyorum yazdıklarını ve çok dua ediyorum. Umuyorum ve inanıyorum ki bu başladığın tedavi sana yavrunu nasip edecek . Sınavımızdan galip gelmeyi Allah nasip etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?