- 3 Aralık 2016
- 3.758
- 2.084
- 133
Tüp bebekciler bu işi bilmiyor kim ne derse desin hiç-bir problemi olmayanadaveriyorlar bazen semra hanım bana test gününe kadar clkesan kullanma dedi ben kullanıcam perinatologum kullan Dedi dedim kullanıyorumCnm bilmiyorum işte kullanmaya başladım bakalım işin ilginci merkezde üstüne basa basa sormuştum bi sorun yok denmişti ilk denemede.şimdi bu doktorum kullanacaksın genetikte sorun var dedi 10.gün ilacı kullandıktan 4 saat sonra test istedi o teste göre dozu ayarlıycak ayın 15 inde de perinatolog randevum var.işin tuhafı baksana çoğu kişiye de verilmemiş benim gibi bazılarınada verilmiş neye göre karar vardiler bilmem.
Anladım cnm.belkide semra hanım görmemiş bile olabilir testlerimi bilmiyorum.bakalım kullanmaya başladım 15.inde perinatolog randevum var ilk onu sorucam zaten.senin de birebir benimle aynımı cnm heterozigot mu yazıyoo o iki değer de.çünkü genelde homozigot olanlara verilirmiş galiba ondan sordum.Tüp bebekciler bu işi bilmiyor kim ne derse desin hiç-bir problemi olmayanadaveriyorlar bazen semra hanım bana test gününe kadar clkesan kullanma dedi ben kullanıcam perinatologum kullan Dedi dedim kullanıyorum
Allah Allah dr dan dr farkediyor sanırım önce drum coraspinle başlatıcaktı kanama var diye 1 hafta erteledik kanamayı artırır diye o bir haftada günde 1 progestan haftada bir pruleton depot verdi clexsanı perinatologda onaylayınca direkt başladık 0,4 ml le daha sonra yükselteceğini söylediCnm rahimde benim de iki tane küçük kanama alanı var doktor belkide bu sebepten bile kanıyo olabilirsin dedi.ben günde iki ampul progestan iğne,sabah akşam progestan fitil ve 4 günde bir de proluton iğne vuruluyorum.progestan ampulu merkezde vermişlerdi.diğerlerini bu doktorum ekledi kanama alanlarını görünce.Allahım bebeklerimizi korusun inşalllah.Allahım bizlerede isteyen herkesede sağlıklı sıhatlı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah
Birebir aynı canım genlerimiz benimde o iki gen heterozigot semra hoca benimkini bizzat gördü hatta bana ilk transferde coraspin iğne verdi kanama yaptı 2.transferde sadece iğne verdi 3.de hiç bişey vermicem dedi ama ben perinatologumudegistirdim kendisi transferden itibaren cl3ksan dedi 7.hafta bitibce coraspin başlıcaz dedi semra hocada onu dinleyelim dediAnladım cnm.belkide semra hanım görmemiş bile olabilir testlerimi bilmiyorum.bakalım kullanmaya başladım 15.inde perinatolog randevum var ilk onu sorucam zaten.senin de birebir benimle aynımı cnm heterozigot mu yazıyoo o iki değer de.çünkü genelde homozigot olanlara verilirmiş galiba ondan sordum.
Balım birsey soracağım hani diyorsun ya 2. Denemede sadece iğne verdi olmadı diye şimdi yine aynı iğneyi mi kullanıyorsun benn çok anlayamadım o yüzden soruyorumBirebir aynı canım genlerimiz benimde o iki gen heterozigot semra hoca benimkini bizzat gördü hatta bana ilk transferde coraspin iğne verdi kanama yaptı 2.transferde sadece iğne verdi 3.de hiç bişey vermicem dedi ama ben perinatologumudegistirdim kendisi transferden itibaren cl3ksan dedi 7.hafta bitibce coraspin başlıcaz dedi semra hocada onu dinleyelim dedi
Evet cnm yine aynı iğneyi kullanıyorum ama coraspin almıyorum şimdilik şimdi benim 27 haftalık kaybim var ya risk almaya gerek yok demişti semra hoca ilk görüşmedeBalım birsey soracağım hani diyorsun ya 2. Denemede sadece iğne verdi olmadı diye şimdi yine aynı iğneyi mi kullanıyorsun benn çok anlayamadım o yüzden soruyorum
Ne güzel yazmışsın canım bu kadar şeyi aklında nasıl tutuyorsun MâşâAllahKızlar dün akşam üstünden beri site güvenlik uyarısı verdi giremedim. Trombofili ile ilgili yazdıklarınızı yeni gördüm. Bir çok merkez trombofili paneline bakmaya gerek görmeden her hastaya kan sulandırıcı iğne ve coraspin kullandırıyor. İhtiyacı olmadan kullananlarda da kanamalara sebep olabiliyor ve kanama olunca kesiyorlar direk. Burda geçmişinde ailesinde risk faktörü görünen bir şeye rastlarlarsa testleri öyle istiyorlar ve ona göre veriyorlar. Doğru olan da bu diye düşünüyorum. İhtiyacım yoksa benim için gerekli değilse hatta gereksiz kullanımda kanama riski varsa kullanmak istemem kendi adıma.
Biz de genetik testleri ve trombofili panellerini 2.tedaviye başlarken yaptırdık. 6 haftalık düşük yapmıştım ve 3 faktör heterozigot çıkınca acaba sebep pıhtılaşma mı diye üzüldüm. Ama genetikcinin söylediği de kalp atışı görünce başlayacaksın doğuma kadar hatta doğumdan sonra da belli bir süre kullanacaksın. Kesinlikle doğum kontrol hapı kullanamasın. Daha önce ben 2 transfer sürecinde ve bir ay da kist olduğu için kullandım çok şükür bir sıkıntı yaşamadım.
Heterozigot taşıyıcı mı oluyor demişsiniz. Genetik doktorunun yaptığı açıklama: Faktör V Leiden en çok gebelikte düşüğe neden olan gen ve Faktör 2 Protrombin ikinci sırada düşüğe neden olan gen. Bu ikisi dominant olduğu için heterozigot da olsa hasta sayılıyor. Homozigot olan riski 10 kat artıyorsa heterozigot 2-3 kat riski artırıyor. Mthfr genleri ayrı ayrı heterozigot iken taşıyıcı gibi oluyor resesif olduğu için. Ama iki MTHFR geni de heterozigot ise homozigot gibi oluyor. Ama yine risk faktörü düşük. Mthfr de sorun varsa biyokimya panelindeki Homosistein değeri yükselebiliyor. Eğer homosisteinde de sorun çıkarsa nöral tüp dedektif riski artıyor folik asiti yüksek doz kullanmak gerekiyor folbiolde olduğu gibi.
Hamilelikte fıtrat gereği pıhtılaşma eğilimi artıyormuş ki onun da bir hikmeti var kadın doğumda fazla kan kaybetmesin.
Bu konularda hematologlar da kadın doğumcular da genetikciler de farklı görüş bildirebiliyor. Kesin bir kuralı yok. Doktorlar da kendini sağlama almak istiyor kullanın zararı yok diye belki.
Coraspin de trombofili biyokimya panelinde sorun varsa kullanılması gerekiyor.
Ben geçen gün Gönül hanıma 10:30 daki randevuma 12:30 da girdim üç odaya bakıyorduKonuyla çok alakalı değil ama memorial tüp bebek işinde çok çok iyi ancak bence artık şişli memorial şubesi doktor sayısını arttırmalı 5-6 doktorla çalışmak olmuyor hasta gözüyle bakınca. koca merkez çok yoğun tek bir kata sıkışmış herkes.Hacmini büyütmeli yazık bakıyorum hemşireler doktorlar hep koştur koştur çalışıyor çok yoğunlar.heryer mavi dosya.Yönetim bunu görmüyor mu.Bu kadar yoğunlukta çalışmaya devam ederlerse hatalarda kaçınılmaz olur.
Aynen hastalar bekliye bekliye perişan.Doktorlar hemşireler herkes perişan. Hasta hacmi çok fazla, doktor ve hemşire sıkıntısı had safada.Kesinlikle merkezin daha büyük bir yer olası ve çalışan sayısını arttırması lazım.Ben geçen gün Gönül hanıma 10:30 daki randevuma 12:30 da girdim üç odaya bakıyordu
Kızlar dün akşam üstünden beri site güvenlik uyarısı verdi giremedim. Trombofili ile ilgili yazdıklarınızı yeni gördüm. Bir çok merkez trombofili paneline bakmaya gerek görmeden her hastaya kan sulandırıcı iğne ve coraspin kullandırıyor. İhtiyacı olmadan kullananlarda da kanamalara sebep olabiliyor ve kanama olunca kesiyorlar direk. Burda geçmişinde ailesinde risk faktörü görünen bir şeye rastlarlarsa testleri öyle istiyorlar ve ona göre veriyorlar. Doğru olan da bu diye düşünüyorum. İhtiyacım yoksa benim için gerekli değilse hatta gereksiz kullanımda kanama riski varsa kullanmak istemem kendi adıma.
Biz de genetik testleri ve trombofili panellerini 2.tedaviye başlarken yaptırdık. 6 haftalık düşük yapmıştım ve 3 faktör heterozigot çıkınca acaba sebep pıhtılaşma mı diye üzüldüm. Ama genetikcinin söylediği de kalp atışı görünce başlayacaksın doğuma kadar hatta doğumdan sonra da belli bir süre kullanacaksın. Kesinlikle doğum kontrol hapı kullanamasın. Daha önce ben 2 transfer sürecinde ve bir ay da kist olduğu için kullandım çok şükür bir sıkıntı yaşamadım.
Heterozigot taşıyıcı mı oluyor demişsiniz. Genetik doktorunun yaptığı açıklama: Faktör V Leiden en çok gebelikte düşüğe neden olan gen ve Faktör 2 Protrombin ikinci sırada düşüğe neden olan gen. Bu ikisi dominant olduğu için heterozigot da olsa hasta sayılıyor. Homozigot olan riski 10 kat artıyorsa heterozigot 2-3 kat riski artırıyor. Mthfr genleri ayrı ayrı heterozigot iken taşıyıcı gibi oluyor resesif olduğu için. Ama iki MTHFR geni de heterozigot ise homozigot gibi oluyor. Ama yine risk faktörü düşük. Mthfr de sorun varsa biyokimya panelindeki Homosistein değeri yükselebiliyor. Eğer homosisteinde de sorun çıkarsa nöral tüp dedektif riski artıyor folik asiti yüksek doz kullanmak gerekiyor folbiolde olduğu gibi.
Hamilelikte fıtrat gereği pıhtılaşma eğilimi artıyormuş ki onun da bir hikmeti var kadın doğumda fazla kan kaybetmesin.
Bu konularda hematologlar da kadın doğumcular da genetikciler de farklı görüş bildirebiliyor. Kesin bir kuralı yok. Doktorlar da kendini sağlama almak istiyor kullanın zararı yok diye belki.
Bence doktorJalapenoo okuduğum her yorumunda aynen şunu söylüyorum kendi kendime. “Bu kadın kesin hemşire” :)
Doğru mudur? :)
Ben bi gün takip için gittiğimde yücel bey geldi ultrasonla baktı gitti hemen ben daha masadan inmeden :) hemşiresi diyo ki çok koşturuyor adamcağız çok yoğun bugün ne dedi ne anlattı anlamadım hemşirelere sordum sürekli ama yücel bey gerçekten işini hakkıyla yapıyor çok seviyorum doktorumuAynen hastalar bekliye bekliye perişan.Doktorlar hemşireler herkes perişan. Hasta hacmi çok fazla, doktor ve hemşire sıkıntısı had safada.Kesinlikle merkezin daha büyük bir yer olası ve çalışan sayısını arttırması lazım.
Aslında fazla boş biri olduğum için bu kadar herşeyi didiklemeye fırsatım oluyor diyebilirim:) Hafızam da biraz çöplüktür lüzumlu lüzumsuz bi çok şey kalıyor iyi mi kötü mü bu yaşıma kadar hala çözemedim. Bi de süreç uzadıkça her karşılaştığın durumu didik didik irdeleyince böyle oluyor. 1ay sonra yaşım 39 olacak evliliğimiz de 3 yılı dolduracak. Üniversite mezunuyum ama evlendikten sonra çalışmayı bıraktım Allah nasip eder de anne olursam evlatlarımı kendim yetiştirmek istiyorum. Tedavi konusunda pek iyi bir örnek değilim onun için moral bozmamak için yazmak istemiyorum çok zaman. İlk tedavimden 2 transferim oldu ilki negatif ikincisi düşükle sonuçlandı. 2. Tedavimde 4 embriyom genetiğe gitti 1 tanesi sağlıklı geldi o embriyo ile dış gebelik yaşadım. İğneye de uygundu ama miyomlarım da olduğu için laparoskopi ile hem miyomlarım hem sağ tüpüm alındı. 3.tedavide 13 yumurtadan 1 embriyo genetiğe gidebildi o da mozaik geldi. Bu kadar şey 1buçuk yıla sığdı. Bayram sonrası 4. tedaviyi düşünüyoruz. Bakalım hayırlısı.Ne güzel yazmışsın canım bu kadar şeyi aklında nasıl tutuyorsun MâşâAllahhakkınızda hiç bilgim yok çalışıyor musunuz ne mezunusunuz boş birine benzemiyorsunuz yaş kaç, kaç yıllık evlisiniz kaçıncı denemeniz olacak
Jalapenoo okuduğum her yorumunda aynen şunu söylüyorum kendi kendime. “Bu kadın kesin hemşire” :)
Doğru mudur? :)
Ay kızlar güldürdünüz beni :) profesyonel tüp bebek hastasıyım ondan yani :)Bence doktorçok soru sormayalım diye gizliyor kimliğini bence
Cnm kanama alanlarına bu pıhtılaşma bile sebep olabilir yani iğneyi kullanman lazım dedi.işin piri değiliz ki Allaha emanetizAllah Allah dr dan dr farkediyor sanırım önce drum coraspinle başlatıcaktı kanama var diye 1 hafta erteledik kanamayı artırır diye o bir haftada günde 1 progestan haftada bir pruleton depot verdi clexsanı perinatologda onaylayınca direkt başladık 0,4 ml le daha sonra yükselteceğini söyledi
Cnm bana folidace bıraktırdı folbiole başlattı doktor yanınada b12 vitamini verdiKızlar dün akşam üstünden beri site güvenlik uyarısı verdi giremedim. Trombofili ile ilgili yazdıklarınızı yeni gördüm. Bir çok merkez trombofili paneline bakmaya gerek görmeden her hastaya kan sulandırıcı iğne ve coraspin kullandırıyor. İhtiyacı olmadan kullananlarda da kanamalara sebep olabiliyor ve kanama olunca kesiyorlar direk. Burda geçmişinde ailesinde risk faktörü görünen bir şeye rastlarlarsa testleri öyle istiyorlar ve ona göre veriyorlar. Doğru olan da bu diye düşünüyorum. İhtiyacım yoksa benim için gerekli değilse hatta gereksiz kullanımda kanama riski varsa kullanmak istemem kendi adıma.
İnşallah bundan sonrası güzel olur cnmAslında fazla boş biri olduğum için bu kadar herşeyi didiklemeye fırsatım oluyor diyebilirim:) Hafızam da biraz çöplüktür lüzumlu lüzumsuz bi çok şey kalıyor iyi mi kötü mü bu yaşıma kadar hala çözemedim. Bi de süreç uzadıkça her karşılaştığın durumu didik didik irdeleyince böyle oluyor. 1ay sonra yaşım 39 olacak evliliğimiz de 3 yılı dolduracak. Üniversite mezunuyum ama evlendikten sonra çalışmayı bıraktım Allah nasip eder de anne olursam evlatlarımı kendim yetiştirmek istiyorum. Tedavi konusunda pek iyi bir örnek değilim onun için moral bozmamak için yazmak istemiyorum çok zaman. İlk tedavimden 2 transferim oldu ilki negatif ikincisi düşükle sonuçlandı. 2. Tedavimde 4 embriyom genetiğe gitti 1 tanesi sağlıklı geldi o embriyo ile dış gebelik yaşadım. İğneye de uygundu ama miyomlarım da olduğu için laparoskopi ile hem miyomlarım hem sağ tüpüm alındı. 3.tedavide 13 yumurtadan 1 embriyo genetiğe gidebildi o da mozaik geldi. Bu kadar şey 1buçuk yıla sığdı. Bayram sonrası 4. tedaviyi düşünüyoruz. Bakalım hayırlısı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?