- 15 Eylül 2012
- 8.436
- 6.897
- 398
İnşallah cnm, sağlıkla da devam eder herbirimizin ki inşallahInş canım bu sefer bende sağlıkla gebe kalırım sağ salim kucağımiza alırız
Evet canım ikiside natüreldı şimdi hamile kaldığım ilaçlı
Aslında biliyormusun kısmet nasip ben adetin ikinci günü gittim gönül hm muayene etti tedaviye başladık ikinci muayene için Günseli hm randevu yazmışlardi ve ilk defa ona muayene oldum dosyama baktı daha önce 1 düşügün 1 negatifin var bizde istersen bu defa ilaçlı olsun dedi
Bende dedim ki benim için fark etmez ama geç kalmadikmi dedim oda yok zaten sadece jel ve estrofem kullanıcaksin oda trasfere yakın bi zamanda basliycaksin zaten dedi böylelikle ilaçlı ya basladik
İnşallah hayırlı ve güzel sonuçlar alırsın cnmKızlar yarın test günüm inatla gününden önce yapmadım bi değişiklik olsun dedim ama sanki adet olacakmışım gibi ağrılar giriyo ara ara korkuyorum çok İnşâAllah hepimiz bu ay pozitifi alırız test gününü bekleyenler kimler var?
Aaaaaaaa ayyyy senin adını görünce o kadar sevindim ki mesajı kime yazdığına bile bakmadan okuyordum bitsin de sana cevap yazayım diye meğer bana yazmışsın ay çok duygulandımMerhaba arkadaşım. Uzun zamandır girmiyordum bugün aklıma düştün bi bakayım dedim ben çok sevindim. Allah sağlıkla hayırlısıyla kucağına almak da nasip etsin. Darısı tüm isteyen uğraşan arkadaşların başına İnan bana hep duamdaydın, seni tanmıyorum ama tevekkülün ve güzel niyetini çok sevmiştim. Şimdi de hayırlısıyla kucağına al diye ederim dua:) Allah’a emanet olun kuzularınla beraber
Amin İnşâAllah canımİnşallah hayırlı ve güzel sonuçlar alırsın cnm
Yumurtan çok ama yavaş gelişiyor sanırım. Son gonal-f dozun kaç?Ctesi bu saatlerde mesaj geldi luveris eklemişler ;(
Yok düşürmüşler onu iyiydi gelişimi 237,5” dan 187,50 a düşmüş şimdi taaa İdil’e gitçem eşim nerden çıktı diyor saat 5 oldu şimdi mi ilaç denir yarın eczaneler kapalıYumurtan çok ama yavaş gelişiyor sanırım. Son gonal-f dozun kaç?
Canım bu konuyu daha önce seninle konuşmuştuk benim faktör 2 ve 5 homozigot mtfhr heterozigot taşıyıcı diğer değerlere bakılmamış bu testi bana 2010 yılında yapıldı hamile kaldıktan sonra çok üstünde durdum Prof Hematoloji bu değerlerle puhtılaşma bilimsel olarak kanıtlanmamıştır ben iğne kullanmana gerek görmüyorum ama istersen kullanabilirsin demişti En son perinatolog direkt kullan dedi eğerki gerek yoksa bize bir zararı varmı diye sorduğumda hayır zararı YÖK dedi ve hemen o gün kullanmaya başladım mtfhrnin bakılmayan diğer değerin sonucunu bilmiyorum eğerki oda heterozigotsa folik asidi yüksek doz kullanmam gerekebilirdi ama herşey için çok geç ben hafta olarak bırakma zamanım gelmişti zatenKızlar dün akşam üstünden beri site güvenlik uyarısı verdi giremedim. Trombofili ile ilgili yazdıklarınızı yeni gördüm. Bir çok merkez trombofili paneline bakmaya gerek görmeden her hastaya kan sulandırıcı iğne ve coraspin kullandırıyor. İhtiyacı olmadan kullananlarda da kanamalara sebep olabiliyor ve kanama olunca kesiyorlar direk. Burda geçmişinde ailesinde risk faktörü görünen bir şeye rastlarlarsa testleri öyle istiyorlar ve ona göre veriyorlar. Doğru olan da bu diye düşünüyorum. İhtiyacım yoksa benim için gerekli değilse hatta gereksiz kullanımda kanama riski varsa kullanmak istemem kendi adıma.
Biz de genetik testleri ve trombofili panellerini 2.tedaviye başlarken yaptırdık. 6 haftalık düşük yapmıştım ve 3 faktör heterozigot çıkınca acaba sebep pıhtılaşma mı diye üzüldüm. Ama genetikcinin söylediği de kalp atışı görünce başlayacaksın doğuma kadar hatta doğumdan sonra da belli bir süre kullanacaksın. Kesinlikle doğum kontrol hapı kullanamasın. Daha önce ben 2 transfer sürecinde ve bir ay da kist olduğu için kullandım çok şükür bir sıkıntı yaşamadım.
Heterozigot taşıyıcı mı oluyor demişsiniz. Genetik doktorunun yaptığı açıklama: Faktör V Leiden en çok gebelikte düşüğe neden olan gen ve Faktör 2 Protrombin ikinci sırada düşüğe neden olan gen. Bu ikisi dominant olduğu için heterozigot da olsa hasta sayılıyor. Homozigot olan riski 10 kat artıyorsa heterozigot 2-3 kat riski artırıyor. Mthfr genleri ayrı ayrı heterozigot iken taşıyıcı gibi oluyor resesif olduğu için. Ama iki MTHFR geni de heterozigot ise homozigot gibi oluyor. Ama yine risk faktörü düşük. Mthfr de sorun varsa biyokimya panelindeki Homosistein değeri yükselebiliyor. Eğer homosisteinde de sorun çıkarsa nöral tüp dedektif riski artıyor folik asiti yüksek doz kullanmak gerekiyor folbiolde olduğu gibi.
Hamilelikte fıtrat gereği pıhtılaşma eğilimi artıyormuş ki onun da bir hikmeti var kadın doğumda fazla kan kaybetmesin.
Bu konularda hematologlar da kadın doğumcular da genetikciler de farklı görüş bildirebiliyor. Kesin bir kuralı yok. Doktorlar da kendini sağlama almak istiyor kullanın zararı yok diye belki.
Coraspin de trombofili biyokimya panelinde sorun varsa kullanılması gerekiyor.
Merhaba banada gec soylemislerdi ben deniz eczanesi ile gorusmutum sagolsunlar yan tarafa biraktilar esim saat 19.30 gibi anca yetisebilmisti eğer yetisemezsen orayida ara en azindan bekliyorlar.Yok düşürmüşler onu iyiydi gelişimi 237,5” dan 187,50 a düşmüş şimdi taaa İdil’e gitçem eşim nerden çıktı diyor saat 5 oldu şimdi mi ilaç denir yarın eczaneler kapalı
Jalepaneoo bi bakarmısın cnm ltfnCnm bak benim direk böle şimdi iğneye başladım.bugünde aptt,pt folik asit,vitamin b ve d, ve daha bikaç tane daha test yapıldı toxo ıgg ıgm gibi.doktor folidace i folbiol yaptı ve b12 vitamini ekledi.bende anlamadığım için direk buraya sordum cnm napıyım.bende hiç homozigot yok cnm iki sonuç heterozigot diğerlerinde normal yazıyoo.rahimdeki kanama alanları geçmiyoo iki ampul progestan hergün,bir haftadır da progestan fitil kullanıyorum sabah akşam bi de proluton depot vurduruyorum 4 günde bir.yatıp dinleniyorum geçmiyoo.inşallah geçer Allahın izniyle de ewlatlarımızı sağsalim kucaklarımıza alırız.
Kesinlikle harika bir insan.Ben bi gün takip için gittiğimde yücel bey geldi ultrasonla baktı gitti hemen ben daha masadan inmeden :) hemşiresi diyo ki çok koşturuyor adamcağız çok yoğun bugün ne dedi ne anlattı anlamadım hemşirelere sordum sürekli ama yücel bey gerçekten işini hakkıyla yapıyor çok seviyorum doktorumu
CANIM bu mesajını Yen'i gördüm sende çok zor süreçlerden geçmişsin Rabbim yardımcın olsun İnşâAllah tez vakitte Rabbim ol der ve olurAslında fazla boş biri olduğum için bu kadar herşeyi didiklemeye fırsatım oluyor diyebilirim:) Hafızam da biraz çöplüktür lüzumlu lüzumsuz bi çok şey kalıyor iyi mi kötü mü bu yaşıma kadar hala çözemedim. Bi de süreç uzadıkça her karşılaştığın durumu didik didik irdeleyince böyle oluyor. 1ay sonra yaşım 39 olacak evliliğimiz de 3 yılı dolduracak. Üniversite mezunuyum ama evlendikten sonra çalışmayı bıraktım Allah nasip eder de anne olursam evlatlarımı kendim yetiştirmek istiyorum. Tedavi konusunda pek iyi bir örnek değilim onun için moral bozmamak için yazmak istemiyorum çok zaman. İlk tedavimden 2 transferim oldu ilki negatif ikincisi düşükle sonuçlandı. 2. Tedavimde 4 embriyom genetiğe gitti 1 tanesi sağlıklı geldi o embriyo ile dış gebelik yaşadım. İğneye de uygundu ama miyomlarım da olduğu için laparoskopi ile hem miyomlarım hem sağ tüpüm alındı. 3.tedavide 13 yumurtadan 1 embriyo genetiğe gidebildi o da mozaik geldi. Bu kadar şey 1buçuk yıla sığdı. Bayram sonrası 4. tedaviyi düşünüyoruz. Bakalım hayırlısı.
Canım benim hakkından hayırlısı olsun İnşâAllah pozitif sonuçlar alırsınTransfer öncesi son reglimi oldum.. nasipse bir sonraki reglimde kuzuma kavuşmak için gün sayacağım. Heyecanlı mıyım, korkuyor muyum , kaygılı mıyım , mutlu muyum ??? Bilemiyorum. Şuan ne hissedeceğimi şaşırdım. 21 ağustos 2017 tarihinden beri bugünleri bekliyorum . Ben 2 ay içinde her şey olup bitecek diye düşünürken 1 yıl oldu neredeyse :) içim kıpır kıpır çözümleyemiyorum şuan kendimi .. acaba kuzum da bana kavuşmak için sabırsızlanıyor mudur ? Acaba zamanım gelmiş midir ? Burada gün sayacağım günleri heyecanla bekliyorum . Dualarınızda bana da yer verin olur mu :)
Aminn hepimiz inşallah. Yarın ilk güzel haber sen ver bize :)CANIM bu mesajını Yen'i gördüm sende çok zor süreçlerden geçmişsin Rabbim yardımcın olsun İnşâAllah tez vakitte Rabbim ol der ve olur
Canım benim hakkından hayırlısı olsun İnşâAllah pozitif sonuçlar alırsın
Seninde bisey kullanman lazım bir genin fazla bizimkilerdenA asifexisted bak canım bu da benim trombofili panelim
Ben şahsen iğne kullanmak istemiyorum mecbur değilsem. Benim en riskli 2.gen protrombin de heterozigot. 2 mthfr de heterozigot riskli gruptayım. Bi çok şey okudum bu konu ile ilgili. MTHFR geninde mutasyon Türk halkında genel olarak çok bulunan bir durummuş. Hatta bir doktor sitesinde bu konuda sorulara cevap veriyordu. Mthfr hastalık değil bana bununla ilgili soru sormayın yazmış. Benim tahlil sonucumda da homosisteinde yükselme görülebilir yazıyor o zaman ona göre tedavi oluyor bahsettiğimiz folbiol olayı o da.Cnm bak benim direk böle şimdi iğneye başladım.bugünde aptt,pt folik asit,vitamin b ve d, ve daha bikaç tane daha test yapıldı toxo ıgg ıgm gibi.doktor folidace i folbiol yaptı ve b12 vitamini ekledi.bende anlamadığım için direk buraya sordum cnm napıyım.bende hiç homozigot yok cnm iki sonuç heterozigot diğerlerinde normal yazıyoo.rahimdeki kanama alanları geçmiyoo iki ampul progestan hergün,bir haftadır da progestan fitil kullanıyorum sabah akşam bi de proluton depot vurduruyorum 4 günde bir.yatıp dinleniyorum geçmiyoo.inşallah geçer Allahın izniyle de ewlatlarımızı sağsalim kucaklarımıza alırız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?