- 9 Nisan 2016
- 975
- 1.668
- 113
- 41
Senin de farklı cnm sana da vermediler mi bişe anlamıyoruz ki tam.benim pai ile mthfr de var heterozigot senin de iki tanesinde yazıyoo.Allahım yardım etsin hepimize inşallahA asifexisted bak canım bu da benim trombofili panelim
Biyokimya panelini yaptırmış mıydın? Antikardiyolipin, Homosistein, protein S-C , lupus kogulanti falan bişeyler vardı.Senin de farklı cnm sana da vermediler mi bişe anlamıyoruz ki tam.benim pai ile mthfr de var heterozigot senin de iki tanesinde yazıyoo.Allahım yardım etsin hepimize inşallah
Cnm bilmiyorum ne olacağını dediğin gibi çok zor süreçlerden geçiyoruz bu benim 5.denememdi düşün arada ameliyatlar kürtaj donmuşların çözünürken bozulması daha tutmayanlar bi sürü şey var.Allah bir daha o kötü günleri yaşatmasın.ilk testi yaptırdığımda sormuştum merkezde hatta bu test sonucu çıkmadan tedaviye başlamamıştım gönül hoca sıkıntı yok çoğu kişide böle çıkıyoo demişti.bu merkezdeki ilk tedavim ama toplamda 3.tedavimdi .tuttu fakat sonuç kürtajBen şahsen iğne kullanmak istemiyorum mecbur değilsem. Benim en riskli 2.gen protrombin de heterozigot. 2 mthfr de heterozigot riskli gruptayım. Bi çok şey okudum bu konu ile ilgili. MTHFR geninde mutasyon Türk halkında genel olarak çok bulunan bir durummuş. Hatta bir doktor sitesinde bu konuda sorulara cevap veriyordu. Mthfr hastalık değil bana bununla ilgili soru sormayın yazmış. Benim tahlil sonucumda da homosisteinde yükselme görülebilir yazıyor o zaman ona göre tedavi oluyor bahsettiğimiz folbiol olayı o da.
Yani aslında senin de @Ceylin_naz ın da mutlaka ve mutlaka iğne kullanması gereken bir gen mutasyonu durumu yok. Ama zor elde edilmiş gebeliklerde en küçük risk faktörünü göze alamayacağınız için iğnenin de bir zararı olmayacağını söylüyorlar. Yani aspirinden bile daha masum diyorlar. Kanama ile ilgili bir sıkıntı olursa artarsa falan hemen kesmek lazım sanki. Bilmiyorum ben ne yaparım. İlaç firmalarının bir oyunu var gibi hissediyorum ben şahsen bu konuda. 41 gün vurdum son sürecimde. Hem de 0.6lik kilodan dolayı. Artık yer bulamıyordum.
Şu senin yaptıracağın test nasıl bir sonuç verecek onu merak ediyorum. Xa faktör. Onu da her doktor önermiyor aslında. Kullanmasına gerek olmayan kiside de bu sonuç çıkıyor mu acaba?
Protein c s yapılmıştı cnm sorun yoktu sanırım bakayım bi bulursam atayım onudaBiyokimya panelini yaptırmış mıydın? Antikardiyolipin, Homosistein, protein S-C , lupus kogulanti falan bişeyler vardı.
O test dozun yeterli olup olmadığını gösteriyor diye biliyorum. Burda o konudaki topiklerde de testten sonra günde 2 defa iğne kullananları falan okumuştum. Aslında iğnenin etkisi 24 saatCnm bilmiyorum ne olacağını dediğin gibi çok zor süreçlerden geçiyoruz bu benim 5.denememdi düşün arada ameliyatlar kürtaj donmuşların çözünürken bozulması daha tutmayanlar bi sürü şey var.Allah bir daha o kötü günleri yaşatmasın.ilk testi yaptırdığımda sormuştum merkezde hatta bu test sonucu çıkmadan tedaviye başlamamıştım gönül hoca sıkıntı yok çoğu kişide böle çıkıyoo demişti.bu merkezdeki ilk tedavim ama toplamda 3.tedavimdi .tuttu fakat sonuç kürtajsonra olmadı 4. De genetikten sağlam gelenle hemde.nasip 5.de olunca insan herşeyden korkuyoo endişe ediyoo dediğin gibi.Allahım korktuklarımızı göstermesin inşallah.şimdi iğneyi 10 gün kullanıcam önümüzdeki pazar günü test yapılacak.o testin sonucuna göre doz mu ayarlanacak tam bilmiyorum cnm.bugün verdiğim testlerden ikisi APTTve PT de sanırım kan pıhtılaşma testleri tam bilmesemde.Allahım hepimize sağlıklı sıhatli hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah kucaklarımıza alalım.
Hayırlı olsun. Burda 5.gün embriyoları için 9.gün istiyorlar. Farklı merkezlerdendir 12.gün isteyenler. Sen daha erken yapma 9 iyi :)Kızlar selam bugün transferim yapıldı, 7 mayıs da test günüm. Transfer sırasında kateterle ilgili problem yaşayan oldu mu? Birkaç kez denediler, sonra değiştirler fln, uygun kateteri deniyoruz dedi hemşire. Sonra da başarılı dediler ama. Bir de 9. Gün test günüm, genelde 12 demişler erken değil mi?
Çok teşekkürler inş dayanabilirim yapmadan durabilirim:) kateterle ilgili kısım için yorumun var mı, çok mu evham yapıyorum acabaHayırlı olsun. Burda 5.gün embriyoları için 9.gün istiyorlar. Farklı merkezlerdendir 12.gün isteyenler. Sen daha erken yapma 9 iyi :)
İlk kontrolde katater kontrolü yapmıştı bana gönül hanım transfer sırasında zorlanıyor muyuz deneyelim demişti neden yapıldığını pek anlamadımÇok teşekkürler inş dayanabilirim yapmadan durabilirim:) kateterle ilgili kısım için yorumun var mı, çok mu evham yapıyorum acaba
Canım iyiki yapmış o zaman, bana deneme yapılmamıştı. Biraz zorlandım transferde bikaç kez girdiler çıktılar değiştirdiler fln. Etkilemez umarımİlk kontrolde katater kontrolü yapmıştı bana gönül hanım transfer sırasında zorlanıyor muyuz deneyelim demişti neden yapıldığını pek anlamadım
Katater provasını normalde ilk görüşmedeki muayenede yapmaları lazım sana şimdiye kadar yapmamış olmaları ilginç. Uygun kateteri bulup onu kullanmışlarsa sorun yok. Sadece biraz seni endişelendirmiş ama sorun olacağını düşünmüyorum.Çok teşekkürler inş dayanabilirim yapmadan durabilirim:) kateterle ilgili kısım için yorumun var mı, çok mu evham yapıyorum acaba
Yok canım yapmadılar, bilseydim önceden de söylerdim. Bulmasalar transfer etmezlerdi diye düşünüyorum öyle değil mi, gerçi bir problem yok dediler amaKatater provasını normalde ilk görüşmedeki muayenede yapmaları lazım sana şimdiye kadar yapmamış olmaları ilginç. Uygun kateteri bulup onu kullanmışlarsa sorun yok. Sadece biraz seni endişelendirmiş ama sorun olacağını düşünmüyorum.
Clexane 0.4 kullanıyorum canım zatenSeninde bisey kullanman lazım bir genin fazla bizimkilerden
clexane kullanıyorum şu anda canımSenin de farklı cnm sana da vermediler mi bişe anlamıyoruz ki tam.benim pai ile mthfr de var heterozigot senin de iki tanesinde yazıyoo.Allahım yardım etsin hepimize inşallah
Bence de yaptır bende bi gün önce yaptricamKızlar test günüm yarın eşim illa şimdi gidip yaptıralım diyor napayım sizce
Kaçıncı günün canım?Kızlar test günüm yarın eşim illa şimdi gidip yaptıralım diyor napayım sizce
Çok teşekkürler inş dayanabilirim yapmadan durabilirim:) kateterle ilgili kısım için yorumun var mı, çok mu evham yapıyorum acaba
8. Günüm canımKaçıncı günün canım?
Şimdi dr diyor ki neyse hadi bekleyelim bilemiyorum iğnenin saatini bekliyorum belki sonra gideriz :)Bence de yaptır bende bi gün önce yaptricam
Gittik stok yaptım ne olur ne olmaz idil al dedi ilaçları değiştiriyormuş ben ateşle idili gördüm cnm deniz nerdeMerhaba banada gec soylemislerdi ben deniz eczanesi ile gorusmutum sagolsunlar yan tarafa biraktilar esim saat 19.30 gibi anca yetisebilmisti eğer yetisemezsen orayida ara en azindan bekliyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?