- 9 Nisan 2016
- 975
- 1.668
- 113
- 41
İnşallah iyi sonuçlar çıkar cnm ense kalınlıkları falan ölçülüyormuş ya tam bilmiyorum ama Allahın izniyle vakitlice bebişlerimizi kucağımıza alalım inşallah hep birlikte2li taramaniyapar çok iyi bir tarihte gidiyorsun canım
Hımm inşallah öle bişe olmamıştır cnm.kürtajdan 5 gün sonra yaptırmışım.ameliyat olduğu için hcg çoktan sıfırlanmamışmıdır sence çünkü hiç parça falan kalmamıştı hatırladığım kadarıyla cnm.inşallah sonuçlar doğru sonuçlardır cnmBunlar genetik değil işte. Özellikle de gebelik hormonundan etkileniyor.Diğerleri trombofili genetik paneli herhangi bişeyden etkilenmez. Ama bunlar biyokimya olduğu için açlık da gerekiyor.
Canım benim kasik ağrım yok. Transferden sonra da hiç olmadı o yüzden hep tutmadı mı acaba diye düşünmüştüm. Ama şükürler olsun ki bebeğim benimleydi. Sadece ara ara batma oluyor çok nadir. Göğüs ağrısı en başından beri. Bi de bulanti kusma bu aralar. Herkesin belirtisi farklı ama. O yüzden belirtilere çok takılmamak lazımmış.İnşallah cnm benim bu arada bişe soracam cnm bazen böle karın ağrısı gibi bile oluyoo sende de varmı böle bişi cnm
Belirti değil cnm benim kusma bulantı öğürme çok fazla bende.göğüs ağrısıda hafiften varda.bu böle bazen hani karnının içi ağrırya böle inceden inceden adet ağrısı gibi yada böle afedersin gaz ağrısı gibi bişe galibaCanım benim kasik ağrım yok. Transferden sonra da hiç olmadı o yüzden hep tutmadı mı acaba diye düşünmüştüm. Ama şükürler olsun ki bebeğim benimleydi. Sadece ara ara batma oluyor çok nadir. Göğüs ağrısı en başından beri. Bi de bulanti kusma bu aralar. Herkesin belirtisi farklı ama. O yüzden belirtilere çok takılmamak lazımmış.
Sende farklı bir gene daha bakmışlar faktör8. Onun ne anlama geldiğini bilmiyorum. Bizden istenen panelde yoktu. MTHFR faktörü de heterozigot olduğu için taşıyıcı durumunda resesif(yani baskın olmayan çekinik) olduğu için sadece 1i heterozigot olduğunda hasta sayılmıyor. Homosistein bakıldı mı orada yükselme varsa yüksek doz folik asit kullanmak gerekiyor. Sende bir sorun yok benim fikrim.Kızlar mesajlari okuyunca bende endişelendim. Benimde trombofili panelime yorum yapabilir misiniz? 8+6 günlük hamileyim. Transfer olduğumda bu sonuçlar henüz çıkmamıştı. Ailede değişik bi öykü olmadığı için de sonuclarin cikmasini beklemeye gerek duyulmadi. Sonucumu bi kac gün once aldım. Takip doktoruma gönderdim bu değerler çok önemli değil kanama alanı olmadığı için ilaç kullanmaya gerek yok dedi. Gönül hanıma da mail atmıştım ama cevap vermedi. Yazilanlari okuyunca bende endişelendim sizce ne yapmam lazım?
Evet cnm ense kalınlığı olculcek kan alincak kombine riskler belli olcak preeklamsi için çok önemli bi test aslında bu cihat hoca bi sıkıntı görürse uyarır diye düşünüyorum pappadeğerini sor muhakkakİnşallah iyi sonuçlar çıkar cnm ense kalınlıkları falan ölçülüyormuş ya tam bilmiyorum ama Allahın izniyle vakitlice bebişlerimizi kucağımıza alalım inşallah hep birlikte
Pappa değeri ne cnm ben çok acemiyim hiç bile bilmiyorum.ikili değilde nifty test falan mu yapıyorlar onuda bilmiyorum cnm inşallah kötü şeyler çıkmaz hep iyi şeyler duyarız Allahın izniyle hep birlikte.Evet cnm ense kalınlığı olculcek kan alincak kombine riskler belli olcak preeklamsi için çok önemli bi test aslında bu cihat hoca bi sıkıntı görürse uyarır diye düşünüyorum pappadeğerini sor muhakkak
Şöyle söyleyeyim. Eğer sonuçlar referans aralıkları dışında olsa idi bunun sebebi bu duruma bağlanabilirdi. Yani sana bunun bir sakıncası olmadığını söylemişler ve değerlerin normal çıkmış. Yani sıkıntı edecek bişey yok.Hımm inşallah öle bişe olmamıştır cnm.kürtajdan 5 gün sonra yaptırmışım.ameliyat olduğu için hcg çoktan sıfırlanmamışmıdır sence çünkü hiç parça falan kalmamıştı hatırladığım kadarıyla cnm.inşallah sonuçlar doğru sonuçlardır cnm
Preeklamsi ile ilgili bilgi veriyormuş cnm ama bunu sadece perinatologlar dikkate alıyorPappa değeri ne cnm ben çok acemiyim hiç bile bilmiyorum.ikili değilde nifty test falan mu yapıyorlar onuda bilmiyorum cnm inşallah kötü şeyler çıkmaz hep iyi şeyler duyarız Allahın izniyle hep birlikte.
Cnm taze oldu 5.denemeydi çok kötü günler geçirmiştim o yüzden o sıralarda pek yazmadım sadece transferden hemen önce burdaki arkadaşlardan dua istemiştim saolsunlar.pgtli değildi yani semra hoca bu sefer pgtye gerek yok daha önce yapıldı sıkıntı çıkmanıştı pgtde mozaikte yoktu sizde o yüzden taze yapalım demişti cnm.bizde tamam dedik.çok şükür tuttu inşallah bu sefer Allahın izniyle sağsalim kucağımıza almakta nasip olur bebişlerimizi.kendimle birlikte herkese ediyorum dua Rabbim kabul edilenlerden eylesin inşallah şu mübarek günlerdeA asifexisted senin bu transferin taze mi oldu pgt yapıldı mı? Seni çok merak ettim yaşadığın o talihsizliklerden sonra. Benim de kötü bir dönemime denk geldi soramadım da.
Anladım cnm çok saol soracam tamam cnmPreeklamsi ile ilgili bilgi veriyormuş cnm ama bunu sadece perinatologlar dikkate alıyor
Valla bende cok acemiyim o kadar detay bilmiyorum canım. Bulantı kusma katlanicaz artık bunlara da napalim. Yeter ki bebislerimiz iyi olsun. Allah sağlıkla kucagimiza almayi nasip etsin inşallah.Belirti değil cnm benim kusma bulantı öğürme çok fazla bende.göğüs ağrısıda hafiften varda.bu böle bazen hani karnının içi ağrırya böle inceden inceden adet ağrısı gibi yada böle afedersin gaz ağrısı gibi bişe galiba
Amin cnm inşallahValla bende cok acemiyim o kadar detay bilmiyorum canım. Bulantı kusma katlanicaz artık bunlara da napalim. Yeter ki bebislerimiz iyi olsun. Allah sağlıkla kucagimiza almayi nasip etsin inşallah.
Sağol canım allah razı olsun senden biraz olsun içim rahatladi. Homosistein dediğin biyokimya paneli mi? Biyokimya paneline de bakıldı onların hepsi normal değer araligindaydi. Takip doktorum da gerek yok dedi ama yazilanlari okuyunca bende endişelendim açıkçası. Memorial sormama gerek var mi? Gönül hanıma mail atmıştım ama cevap vermedi. Yarın arasam mi bilemedim.Sende farklı bir gene daha bakmışlar faktör8. Onun ne anlama geldiğini bilmiyorum. Bizden istenen panelde yoktu. MTHFR faktörü de heterozigot olduğu için taşıyıcı durumunda resesif(yani baskın olmayan çekinik) olduğu için sadece 1i heterozigot olduğunda hasta sayılmıyor. Homosistein bakıldı mı orada yükselme varsa yüksek doz folik asit kullanmak gerekiyor. Sende bir sorun yok benim fikrim.
Daha önce de yazdım MTHFR türk halkında çok sık rastlanan bir mutasyon. Sadece birinde heterozigot olması taşıyıcılık gibi oluyor yani. Homosistein biyokimya panelinde evet. Damarlarda daralma oluşturan bir faktör. Normal çıkmışsa sorun yok. Gönül hanım görünce cevap verecektir. Benim sadece Faktör V Leiden normal diğerlerinin hepsi heterozigot. Ben sordum Gönül Hanima. Bana bile kesin kullanman lazım demedi. Doktorların bu konuda ihtilafta olduğunu söyledi. Aile hikayesinde kalp rahatsızlıkları veya düşük geçmişi varsa ona göre karar veriliyor. Ama benim durumum için söylediği bu kadar emek verilince riske girmemek için iğnenin de bir zararı yok diye tedbir amaçlı kullanabilirsin dedi. Ama ben gebelik durumunda yine birkaç doktordan fikir almayı düşünüyordum. Gerçi burda yazılanlardan sonra benim pek kaçarım yok gibi. En ciddi benim durum ama hala bir kurtuluş var mı onun derdindeyim. İğne sevmiyorumSağol canım allah razı olsun senden biraz olsun içim rahatladi. Homosistein dediğin biyokimya paneli mi? Biyokimya paneline de bakıldı onların hepsi normal değer araligindaydi. Takip doktorum da gerek yok dedi ama yazilanlari okuyunca bende endişelendim açıkçası. Memorial sormama gerek var mi? Gönül hanıma mail atmıştım ama cevap vermedi. Yarın arasam mi bilemedim.
Allah yardımcın olsun tez vakitte kucağını doldursun ıns. canım. Rumuzunu söyleyerek de dua ettim senin için. Inş tutsun da herşeye katlanmaya razi oluyor insan. Igneyse igne serumsa serum yeter ki rabbim nasip etsin. Sevmesen de bir şekilde atlatıyor insan. Ben transfer olduğumda karşı komsum yeni hamileydi ve o kadar çok kusuyordu ki ogurtusune bütün bina inliyordu. Hep dua ettim allahım ıns nasip et gece gündüz kusmaya razıyım diye. O yüzden şimdi hiç şikayet etmiyorum allahım ıns sana ve bekleyen herkese hayırlı zamanda hayırlı evlatlar nasip etsin.Daha önce de yazdım MTHFR türk halkında çok sık rastlanan bir mutasyon. Sadece birinde heterozigot olması taşıyıcılık gibi oluyor yani. Homosistein biyokimya panelinde evet. Damarlarda daralma oluşturan bir faktör. Normal çıkmışsa sorun yok. Gönül hanım görünce cevap verecektir. Benim sadece Faktör V Leiden normal diğerlerinin hepsi heterozigot. Ben sordum Gönül Hanima. Bana bile kesin kullanman lazım demedi. Doktorların bu konuda ihtilafta olduğunu söyledi. Aile hikayesinde kalp rahatsızlıkları veya düşük geçmişi varsa ona göre karar veriliyor. Ama benim durumum için söylediği bu kadar emek verilince riske girmemek için iğnenin de bir zararı yok diye tedbir amaçlı kullanabilirsin dedi. Ama ben gebelik durumunda yine birkaç doktordan fikir almayı düşünüyordum. Gerçi burda yazılanlardan sonra benim pek kaçarım yok gibi. En ciddi benim durum ama hala bir kurtuluş var mı onun derdindeyim. İğne sevmiyorum
Maşallah seninde kızının da iyi olmasına çok sevindimİyiyiz ikimiz de elhamdulillah. Kızım 1 yaşına bastı bin şükür tedaviydi gebelikti doğumdu derken bu günlere geldik şükürler olsun. Darısı buradaki herkesin başına başta senin ismin hep duamdasınız; çeken bilir bu bekleyişi... Allah herkesin yüzünü güldürsün inşaallah. ikizlere gebe olduğunu okudum, çok çok sevindim gerçekten maşaallah. Sağlıkla kavuşun inşaallah
Amin amin aminnnAh canım benim dua et o zaman yarın sabah mutlu haberler vereyim size :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?