Doğru diyosun sorularım cok, doktorum da opudan sonra arayıp bilgi vermeliydi bence. Bana embriyolar 5.güne gelince bilgilendirme icin ararlar transfer tarihi icin dedi hemsire. Tüm sorularıma 5.günü bekliyorum ben de. Aslında benim de ohss riskim yoktu hatta opudan önce 8 olgun yumurta sayıyorlardı.Opuda 13 yumurta toplanmış. 11i olgunmuş 9u mikroenjeksiyonla döllenmiş. Biri dün devam etmemiş 8i bugün devam ediyormus. Kan sulandırıcı muhtemelen pıhtılaşma hastası oldugumdan verdiler ama o da bi enteresan cünkü bana transferden sonra kan sulandırıcı başlancak dedi. Şimdi adet olana kadar kan sulandırıcı kullancam. Cetrotide ise hic anlamadım icerde yumurta kaldı da onu mu kücültüyolar nedirBen de cetrotide kullandım ama ohss riskim yoktu, öyle birşey denmedi. 8 yumurta toplandı. Aslında 10 gibi görünüyordu en son ultrason muayenesinde 8 iyi gelişmiş aldık, yumurta rezervinizi bozmamak için gibi bir ifade söykemişti opu yapan doktor
Amin insallah tesekkur ederim :) kızlar peki şey dicem ilk adet olucaz ya bi cagırıp muayene ediyolar mı icerde kist filan oluşmuş mu hersey yolunda mı diyeCnm hayırlı olsun.hepsi 5. Güne ulaşır ve blastokist olurlar inşallah Allahın izniyle
Hayret bana neden 3.dendi doktorumu arasam erken mi ya beklesem mi? Seni adet olunca opudan sonra hic kontorle cagırdılar mı hormon değerlerin, rahim ici durum vs icin?Bu transfer işine benimde kafam cok karıstı aslında doktor bana basta sana taze transfer yaparız diyodu sonra sürecte iyi cevap alıyoruz belki dondururuz dedi en son 16 yumurta alındı ohss riskinden transfer ertesi ay dediler üst üste sordum 2. Regl demişti doktorr..ilaç olarakda opu sonra rulid ve prednol kullandım..bana başka ilaç verilmedi ohss riski vardı ama
Ben opudan 3 gün sonra yücel beyden randevu aldım konusup pgt işine karar vermek istiyorum diye o gün gittiğimde muayne eder sandım ama etmedi aynen bende senin gibi bi bakılsa hersey yolundamı diye düşünmüştüm..ben pgtye karar vermiş oldum..bidaha ne zmn gelicem dedim 2.adetin 2.günü dediHayret bana neden 3.dendi doktorumu arasam erken mi ya beklesem mi? Seni adet olunca opudan sonra hic kontorle cagırdılar mı hormon değerlerin, rahim ici durum vs icin?
Ben opudan 3 gün sonra yücel beyden randevu aldım konusup pgt işine karar vermek istiyorum diye o gün gittiğimde muayne eder sandım ama etmedi aynen bende senin gibi bi bakılsa hersey yolundamı diye düşünmüştüm..ben pgtye karar vermiş oldum..bidaha ne zmn gelicem dedim 2.adetin 2.günü dedi
Yücel beyin kartı yok bende bana özelden numarasını atarmısın?Cankiriklarim Bence ara doktoru sana net bilgi versin opu sonrası daha iyi bilgi verebilmeliler..
Cok sacma ya bi muayene edilmez mi belki çatlamadı içerde kist olduBen opudan 3 gün sonra yücel beyden randevu aldım konusup pgt işine karar vermek istiyorum diye o gün gittiğimde muayne eder sandım ama etmedi aynen bende senin gibi bi bakılsa hersey yolundamı diye düşünmüştüm..ben pgtye karar vermiş oldum..bidaha ne zmn gelicem dedim 2.adetin 2.günü dedi
Hayırlı olsun cnm inşallah.vitaminleri falan sordunmu cnm naptınArkadaşlar bugün gittim Yücel bey ve Semra hanım kontrol ettiler bir kist oluşmuş ama önemsiz dediler 4 yumurta var gözüken gonal f 150 ve menegon 150 verdi sanırım daha çok yumurta etmek için mi bilmiyorum bu şekil de iğne kullanan var mı?
Haklısın canım nasıl olur bilmiyorum rapor alamaz mısınİnşallah biraz bekleyeyim embriyo gelişimini öğreneyim bana hemsire 5.güm size haber verirler transfer sürecini dedi o zaman söyleyeceğim. Evim okula cok uzak ve toplu taşıma artı yarım saat yürüyerek varabiliyorum. Branşım gereği oturarak anlatamıyorum da cok zor olur
ohss riski olunca veriyorlar canım ben ilk opu da olmuştım ohss karnımda su toplanmıştı ama devlet hastanesi taze transfer yaptı mahvoldum tutmadı ikincide de tazeydi oda tutmadı bu 3. Tedaviydi donmuş kullandık tutmuştu çok şükür beklemek en iyisi Allah yardımcın olsun inşâAllah en hayırlı zamanda yaparlarBir de bana opudan sonra antibiyotik, kan sulandırıcı iğne ve cetrotide verdiler bu normal mi
Geriden küçük gelenleri baskılamak adına vermişlerdir taze transfer mi acaba düşündüler kan sulandırıcıyı verdilerHmmm anladım cetrotide ohss olmamam icin yani. Neyse hayırlısı olsun ama çalışırken bu işler cok zormuş her adımı ayrı stres. Bakalım 5.gün arayayım hemşireyi belki net bilgi alabilirim yücel beyden. Pıhtılaşma hastasıyım ben muhtemelen ondan extra verdiler ama bunların hepsini regle kadar kullancam sonra bırakcakmışım. Hayret cok yumurta da cıkmadı benden ama demekki geriden gelen cok oldu
Yok canım çağırmıyorlar hatta ben kendim arayıp soruyordum adet olunca geleyim mi bu adetle diyeAmin insallah tesekkur ederim :) kızlar peki şey dicem ilk adet olucaz ya bi cagırıp muayene ediyolar mı icerde kist filan oluşmuş mu hersey yolunda mı diye
hayırlı olsun canım ilk tedavimde başlamıştım ben bu iki iğneye bende ohss yapmıştı son iki tedavimde sadece gonal f kullandım 150 dozArkadaşlar bugün gittim Yücel bey ve Semra hanım kontrol ettiler bir kist oluşmuş ama önemsiz dediler 4 yumurta var gözüken gonal f 150 ve menegon 150 verdi sanırım daha çok yumurta etmek için mi bilmiyorum bu şekil de iğne kullanan var mı?
Ben sadece gonal f kullandım ama dozum seninkinden fazlaydı 200 veya 225 kullandım duruma göre. Belkide böyle dengeliyorlardır belkide yumurta artsın diyedirArkadaşlar bugün gittim Yücel bey ve Semra hanım kontrol ettiler bir kist oluşmuş ama önemsiz dediler 4 yumurta var gözüken gonal f 150 ve menegon 150 verdi sanırım daha çok yumurta etmek için mi bilmiyorum bu şekil de iğne kullanan var mı?
Rapor alsam da en fazla 1 hafta... bilmem neye yararHaklısın canım nasıl olur bilmiyorum rapor alamaz mısın
ohss riski olunca veriyorlar canım ben ilk opu da olmuştım ohss karnımda su toplanmıştı ama devlet hastanesi taze transfer yaptı mahvoldum tutmadı ikincide de tazeydi oda tutmadı bu 3. Tedaviydi donmuş kullandık tutmuştu çok şükür beklemek en iyisi Allah yardımcın olsun inşâAllah en hayırlı zamanda yaparlar
Ne icin verdiler hic anlamadım. Hemsireye ilaclarımı söyledim 3. Regl olur ozaman dedi. Kücük kücük peşimde gelenler var demek :) ah keşke açıklama yapan olsaydı. Eşim diyorki cuma filan bi gidelim konusalım yücel hocayla telefondan daha iyi olur diyorGeriden küçük gelenleri baskılamak adına vermişlerdir taze transfer mi acaba düşündüler kan sulandırıcıyı verdiler
Yok canım çağırmıyorlar hatta ben kendim arayıp soruyordum adet olunca geleyim mi bu adetle diye
hayırlı olsun canım ilk tedavimde başlamıştım ben bu iki iğneye bende ohss yapmıştı son iki tedavimde sadece gonal f kullandım 150 doz
Bencede edilmeli..yücel beyin direk numarası yok bende de merkezi arayarak hallettim benCok sacma ya bi muayene edilmez mi belki çatlamadı içerde kist oldu
Cnm soramadım çünkü kullandığım progeny f bile bıraktırdı e2 düşük çıktı normal folic asit iç sadece denildi heyecandan zaten birşey soramıyorum ki bakalım iğneler işe yarar inşallah bu defaHayırlı olsun cnm inşallah.vitaminleri falan sordunmu cnm naptın
Bugün arkadaşımda başladı tedaviye ilk görüşmesiidi ama adetin üçüncü günü olunca başlatmışlar ondada yumurta rezervi sıkıntılı sanırım ondan dolayı onada menegın verilmiş. inşallah herşey güzel olurArkadaşlar bugün gittim Yücel bey ve Semra hanım kontrol ettiler bir kist oluşmuş ama önemsiz dediler 4 yumurta var gözüken gonal f 150 ve menegon 150 verdi sanırım daha çok yumurta etmek için mi bilmiyorum bu şekil de iğne kullanan var mı?
Canım sen git doktora sor bence. Arada operasyon vs birşey yoksa belki olur, ama olmasa da kasma napalım vardır bi hikmet. Ben de transfer tam yıllık iznime denk gelecek sanıyordum, erkene çağırdılar 1 hafta önce. Şimdi ben de rapor mu alsam 1 hafta evde yatsam mı transferden sonra, ufaktan işe mi gitsem karar veremiyorum. İşim de aşırı yoğun ve stresli öyle gideyim zaman geçsin gibi bir işim yok maalesef. Bi de dimdik 27 basamaklı merdiven varCok moralim bozuldu sırf okula denk gelmesin diye yazı bekledim ve bomboş geçecek. Hop okullar acılcak yine tedavi telaşı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?