- 23 Ocak 2017
- 4.217
- 5.571
- 158
- 33
Allah razı olsun. Aslında eşimin de benim de tüm genetik testlerim kromozomal anlamda temiz cıkmıstı. Ama eşimde sperm dna hasarı var. 9 ay Kaan Aydosta onun tedavisini gördük ve düşürdük hasarı cok sükür. Ama yine de önlem olarak Kaan hoca tavsiye etmişti bize o yüzden yaptırıyoruz. Allah büyük, gerisi onun takdiri kaliteler ne olursa olsun hüküm onun. Biz aciz kullar yalnızca gördüğümüz kadarını bilip seviniyoruz işte :)Canım çok sevindim gerçekten maşallah.
İnşallah pgt'den de iyi gelirler. Pgt sizde ne içindi? Bizdeki gibi genetik sorun yoksa, bu aşamaya geldilerse oradan da iti gelirler diye düşünüyorum.
Kaliteleri de önemli ama inan bazen c kalite ile gebelik oluşuyor. Benim hep aa, ab idi olmamıştı. Belli olmuyor yani hayır dileyelim hayrolsun hakkında canım
İnşallah amin. Hamilelerin duası kabul olurmuş nolursun cok dua et biz bekleyenlere hayırlı evlatlar nasip olsun tez vakitte. Ben de hamile kalırsam hic unutmayacagım bebek hasreti cekenlere duayıBazen geride olan embriyolar öne geçebiliyor .. benim öyle olmuştu bir tanesi .. inşallah sizide transfere götürecek sağlıkla tutunacak evlat olacak bir embriyo çıkar
Benim de başka merkezde hiç bir test yapmadan coraspin ve clexana verdiler düşün yani. Bi tane bile test yapın dememişlerdi, bu da gerçekten saçma yani. Bunu duyunca semra hoca ve yücel hoca şok oldu. Hiç bir pıhtılaşma testi yapmadan nasıl verirler demiştiBen daha önce başka bir merkezde tedavi gördüm orda tüm hastalara coraspin veriliyor.bana pıhtılaşma testi falan da yapılmadı. Neye göre veriliyor ben de anlamadım
Tabii ki araştırmadan körü körüne doktoru dinleyip yanılabiliyoruz da oyüzden bence bu forum inanılmaz faydalı iyi ki var. Haber edicem :)Haklısın canım bilinçli olmamız lazım, aklımızdaki soruları silmemiz önemli ama abartmak da iyi değil aslında.
Sen bi görül bakalım, öğrendiklerinle bizi de aydınlat. Bende yokmuş güya pıhtılaşma ama burada çık arkadaşta var, bilgilenmenemiz lazım :)
Canım 28. Hafta örneği isen sen bu durumda bana çok iyi bir örnek oldun, teşekkürler.Allah razı olsun bilgi ve desteğin için. Dediğin gibi bana hiç test yapmadan başka merkezde coraspin ve clexana vermişlerdi. Kafamız karışıyor böyle olunca. Ama diğer genlerde heterozigot çıkan arkadaşlar için de konu net değil. Ben kendiminkileri ve diğerlerini araştırıyorum hala. Bilgi bulursam farklı birşey yazacağımBenim de senin testinde sonucum aynı memorial pıhtılaşma yok ılaca da da gerek yok dedi . Kullanmadım da 28 . Haftadayiz . Bende kendi sonucumu araştırdım baya pıhtılaşma sayılmıyor ama bazen test yaptırmadan bile veriliyor insanın kafasının karışması o kadar normal ki . Sorgulamaya başlıyorsun .
Çoğu doktor iğneye gerek Yok dedi heterozigot çıktı mthfr ve pai1 kalp krizi riskimiz yüksekmiş bu sonuçlarla bi kaç heterozigot daha var şimdi hatırlayamadım ailesel düşükler ve erken yaşta kalp hastalığı kalp krizi yaşayanlar olduğu için bizim ailede akrabalarda onları hep sordular ve öyle karar verdiler clexane 0.4 kullandım ona rağmen durdu kalbi kromozom bozukluğundan şüphe ettiler genetiğe yolladık pgt yaptıramamıştık maalesefCanım peki sende pıhtılaşma var mıydı? Hatırlatamadım. Bu konuda mı eksik olduğunu düşünüyorsun tedavinin? Yorumun nedir? Benim de kadam karıştı.
Mthfr c677t ve pai serpine heterozigot bende. Pıhtılaşma sorunu yok dendi. Clexana veya coraspin vermediler. Dün transfer oldum. Transfer sonrası İlaç olarak sadece crinone günde 1, folidoce ve metformin kullanıyorum ben
Bende inşâAllah yine hamile kalırsam takip doktorumu değiştirip ya Cerrahpaşa ya da özelde perinatoloji uzmanına gideceğim@Defnekuzuu @CigdemAsyaCankiriklarim Strongmom_ dediğim gibi arkadaşıma sordum. Arkadaşım ve kuzeni 2 şer kalp durması yaşamış ve cerrahpaşa genetikte test yaptırmışlar. Sadece MTHFR A1298C heterozigot çıkmış sonucunda. Bu sonuçla cerrahpaşada acil kadın doğumun başında Ali hoca varmış bi tane. Günde nir 0.4 clexana başlatmış, ikisi de sağlıklı bebek sahibi oldular şimdi.
Cankiriklarim cerrahpaşaya gidecektin, bizi de bilgilendirir misin?
Bu konu ney değil mi? Biz mi evham yapıyoruz? Benim mthfr c677t ve pai serpine heterozigot çıktı sadece, pıhtılaşma yok kullanma dedi takip doktorum. Ama şimdi burda yazışınca tedirgin oldum. Kullananların hangi değerleri heterozigot çıktı? Bu işi çözmemiz lazım hepimiz için.
Ben ayrıca normal kadın doğumcu a da soracağım bakalım bi yorumu var mı?
homozigot tehlikeli demişti kardeşime doktoru pai1 ondada homozigot 3 düşük yaptı ve hiç bi doktor anlamadı bu sonuca normal demişti sonra bi doktor farketti ve hamileliğinde hibor iğne kullandı çok şükür sağlıkla doğurdu mâşâAllah şimdi yine hamile yine hibor kullanıyor bende bu iğneyi neden bize vermiyorlar acaba diye düşünüyorum ikisi aynı clexanla diyorlar ama kardeşimin doktoru aynı değil hibor sana daha uygun demişMerhaba ben ptesi gidince haberdar edeceğim. Buarada benim mtfhr 1298 ve mtfhr 677 heterozigot, faktör v heterozigot, pai serpine 4G 4G homozigot. Yani biraz daha ağır o yüzden farklı sonuclar cıkabilir evham yapmayın :)
Canım 28. Hafta örneği isen sen bu durumda bana çok iyi bir örnek oldun, teşekkürler.Allah razı olsun bilgi ve desteğin için. Dediğin gibi bana hiç test yapmadan başka merkezde coraspin ve clexana vermişlerdi. Kafamız karışıyor böyle olunca. Ama diğer genlerde heterozigot çıkan arkadaşlar için de konu net değil. Ben kendiminkileri ve diğerlerini araştırıyorum hala. Bilgi bulursam farklı birşey yazacağım
Bakalım özel muayenehanesine gidicem doktorun ama tetkik yaptırıyormus bisürü bunlar icin de cerrahpaşaya yolluyormuş. En son ilac dozu söylüyormus. Gidenler öyle söylediÇoğu doktor iğneye gerek Yok dedi heterozigot çıktı mthfr ve pai1 kalp krizi riskimiz yüksekmiş bu sonuçlarla bi kaç heterozigot daha var şimdi hatırlayamadım ailesel düşükler ve erken yaşta kalp hastalığı kalp krizi yaşayanlar olduğu için bizim ailede akrabalarda onları hep sordular ve öyle karar verdiler clexane 0.4 kullandım ona rağmen durdu kalbi kromozom bozukluğundan şüphe ettiler genetiğe yolladık pgt yaptıramamıştık maalesef
Bende inşâAllah yine hamile kalırsam takip doktorumu değiştirip ya Cerrahpaşa ya da özelde perinatoloji uzmanına gideceğim
homozigot tehlikeli demişti kardeşime doktoru pai1 ondada homozigot 3 düşük yaptı ve hiç bi doktor anlamadı bu sonuca normal demişti sonra bi doktor farketti ve hamileliğinde hibor iğne kullandı çok şükür sağlıkla doğurdu mâşâAllah şimdi yine hamile yine hibor kullanıyor bende bu iğneyi neden bize vermiyorlar acaba diye düşünüyorum ikisi aynı clexanla diyorlar ama kardeşimin doktoru aynı değil hibor sana daha uygun demiş
Cnm sabah yazacaktım sonra vazgeçtim ama dayanamadım yazayım dedim yinede.bendeki değerler şöyle pai serpine 1 ve mthfr mutasyon analizi(A 1298C) heterozigot. Memorial gerek yok dedi ama takip doktorum cleaxine 0.4 verdi 7 yada 8. Haftadan beri kullanıyorum cnm.Rabbim korusun bebişlerimizi inşallah sağ salim sağlıkla sıhatle hayırla kucaklarımıza aldırsın inşallah cnm. Bu yolda olan Herbirimize kucağımızda seveceğimiz sağlıklı sıhatli hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah@Defnekuzuu @CigdemAsyaCankiriklarim Strongmom_ dediğim gibi arkadaşıma sordum. Arkadaşım ve kuzeni 2 şer kalp durması yaşamış ve cerrahpaşa genetikte test yaptırmışlar. Sadece MTHFR A1298C heterozigot çıkmış sonucunda. Bu sonuçla cerrahpaşada acil kadın doğumun başında Ali hoca varmış bi tane. Günde nir 0.4 clexana başlatmış, ikisi de sağlıklı bebek sahibi oldular şimdi.
Cankiriklarim cerrahpaşaya gidecektin, bizi de bilgilendirir misin?
Bu konu ney değil mi? Biz mi evham yapıyoruz? Benim mthfr c677t ve pai serpine heterozigot çıktı sadece, pıhtılaşma yok kullanma dedi takip doktorum. Ama şimdi burda yazışınca tedirgin oldum. Kullananların hangi değerleri heterozigot çıktı? Bu işi çözmemiz lazım hepimiz için.
Ben ayrıca normal kadın doğumcu a da soracağım bakalım bi yorumu var mı?
Cnm bozma moralini hiç geriden gelen ler geçiyo bazen ilerliyor.Rabbim büyük cnm inşallah hepsi 5. Güne gider ve pgtden sağlam gelir inşallah cnm Allahın izniyleKızlar cok canım sıkıldı 7 embriyo gelebilmiş 5.güne ama 4 tanesi hanüz blast olmamış 3 tanesi olabilmiş. O 3ü de genetik tanıya gidicek
Amin Cnm inşallah hepimizin yüzü güler kesinlikle Semra hanım mükemmel birisiİnşâAllah sağlıkla gelişir canım Rabbim yardımcın olsun semra hanımla sadece bi kere görüştük ilk görüşmem yücel beyle oldu ikinci görüşme 1 sene sonra semra hanımla görüştük ne dediyse o uygulandı mesela o anki yumurtalara bakılarak 150 doz başlayalım demişti takipte gönül hanım çok moralimi bozmuştu yumurtaların iyi değil nasıl 150 doz yazmış bu dosyaya dedi ki ilk iki tedavimde ohss olmama rağmen burada anlatmak istediğim semra hanım gerçekten çok tecrübeli öngörüsü çok yüksek ve güven veriyor mâşâAllah
Amin Cnm inşallah hepimizin uğraşları hayırlara çıkar inşallah yüzümüz gülerDAyan canım, hayırlara çıksın inşallah çabaların. Kolay değil hiç uğraşmaların.
Semra Hanım çok farklı bir havası, güveni var. Benim iln görüşmemde vardı, histeroskopimi ve transferimi yaptı. Saygı uyandıran ama çok anaç bir yanı var. Transferdeki disiplinlerine, sistemlerine ayrıca hayran kaldım. Helal olsun. Allah onlardan razı olsun. Allah bizim gibi umut peşinde koşanları iyi dürüst insanlarla karşılaştırsın.
Hem de ne meşakkatli suan tekrar gidiyorum salı günü tekrar gelicem ama yoruldum bir daha yumurta toplamaya kadar kalıcam istanbul da mahvoldum resmenUgraslarinin karşılığını alırsın inşallah bu sefer yüzünüz güler . Baya meşakkatli olmuş gerçekten bu aşamada gidip gelmek işin en zor kısmı galiba . İnşallah güzel haberler verirsiniz sizde .
Allah razı olsun CnmCanım tedavin hayırlı uğurlu olsun Rabbim bu defaki tedaviyi sana mübarek eylesin çektiklerin son bulsun yavrunu kucağına alırsın inşallah
Sen sabret inşallah allahu teala sabredenlerle beraberdir
Gönlünü ferah tut Cnm düşün benim 1 tane zor oluyor embriyom hiç üzme kendiniBilemiyorum kalan 4 embriyo ile ilgili yarına kadar bekleyecekler olmazsa aramayız zaten dediler. En azından 3ü var diye avunuyorum inşallah pgt sonucu temiz gelir. Sayı 9dan 3e düşünce çok şok oldum
Cnm benim de 4 yumurta gözüküyor inşallah bana da nasip olur senin gibi 5. Tedavim ve 2 kez döllenme olmadıÇok haklısın canım insanın morali bozuluyor. Sen yine de üzme kendini inşallah herşey yolunda gider.
Benim 3 yumurtam oluşmuştu 2 si 5. Gune gelebildi ilk transferde tuttu çok şükür . İlk tedavimde hiç döllenme olmamıştı mesela . O yüzden şu dönemler tedavinin en stresli aşamalarından biriydi benim için anlıyorum seni ama umutsuzluk yok . Rabbim nasip edecekse eğer 1 tane de yeter .
Benim sayı 11 den 3 e düşmüştü 5. Gün bende cok üzülmüştüm ama ertesi gün 2 tane daha gitti senin de öyle olur inşallah yalnız ben hala regl olamadım ya bugün 10. Gün opudan sonra neden olamadım acaba ya ara ara hep olcakmısım gibi ama bi türlü olmadıBilemiyorum kalan 4 embriyo ile ilgili yarına kadar bekleyecekler olmazsa aramayız zaten dediler. En azından 3ü var diye avunuyorum inşallah pgt sonucu temiz gelir. Sayı 9dan 3e düşünce çok şok oldum
Haklısın canım Allah ne derse oAllah razı olsun. Aslında eşimin de benim de tüm genetik testlerim kromozomal anlamda temiz cıkmıstı. Ama eşimde sperm dna hasarı var. 9 ay Kaan Aydosta onun tedavisini gördük ve düşürdük hasarı cok sükür. Ama yine de önlem olarak Kaan hoca tavsiye etmişti bize o yüzden yaptırıyoruz. Allah büyük, gerisi onun takdiri kaliteler ne olursa olsun hüküm onun. Biz aciz kullar yalnızca gördüğümüz kadarını bilip seviniyoruz işte :)
Cnm benim de 4 yumurta gözüküyor inşallah bana da nasip olur senin gibi 5. Tedavim ve 2 kez döllenme olmadı
İnşallah ya beni 9.30 da aradılar 3 tane dediler, 10.30da tekrar arayıp 4 oldu dediler :)) bakalım heycanla umutla bekleyecegim :) buarada ben dün akşam regl olmaya başladım. Ptesiydi opu işlemim cuma oldum yaniBenim sayı 11 den 3 e düşmüştü 5. Gün bende cok üzülmüştüm ama ertesi gün 2 tane daha gitti senin de öyle olur inşallah yalnız ben hala regl olamadım ya bugün 10. Gün opudan sonra neden olamadım acaba ya ara ara hep olcakmısım gibi ama bi türlü olmadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?