- 30 Ekim 2017
- 6.318
- 6.577
- 198
Eylül senin adına çok sevindim. İnşallah sonuca ulaşırsın. Ben diğer topikten hatırlarmısın bilmiyorum mfsg... bizde artık sene sonu tüp bebek düşünüyoruz. Kaan hoca da tedavideyiz ama ileri hız maalesef yükselmiyor. Morfoloji de 2... eşin neler kullandı bahsedebilir misin? DNA hasarımız 18.Kızlar selam, bugün 2 embriyom daha blastokist olmuş toplam 6 embriyom oldu yani:)) Hepsine de pgt istedim olumsuz birşey yaşamamak icin bakalım tedbir bizden takdir Allahtan :)
Canım sen de şehir dışından gitmişsin mamorial a bir sorum olacak bize yolladıkları istenen test listesi haricinde birşey istiyorlar mi herşey tam olsun istiyorum önereceğin birşey var mı bana ben taa mardin den gidecem de istanbul a :))Bende bursadan geldim benimde eşimden kaynaklı sorunumuz var hareketliğindeen dolayı olmadı . hocada bu oranla aşılamada zaman kaybı olur dedi o yüzden tüp bebek içinde kromozon analizi için kan verdik . burasaya döndük eşim çalışıyor benim sınav var diye haftaya belli olucak inşallah bende çok heycanlıyım sonra eşim memorial da spermiogram testi yapıldıktan sonra sanırım ilaçlar falan verilecek o yüzden kan sonucunu bekliyoruz ama zaman geçmiyor sanki ..Mojo44
canım Rabbim yardımcınız olsun hepimizde oluyor o telaşlar,çok normal, arayın hastaneyi şehir dışından geleceğinizi belirtin gelmeden yapmanız gereken testleri söylüyorlar size böylece süreç daha hızlı ilerliyorSare asmin teşekkür ederim Sare hanım. İstanbul dışında yaşıyorum; zaman kaybetmemek adına testlerim hazır olsun istiyorum. Biraz telaşlıyım sanırım :)
Bende de hiç homozigot yok ama yine de iğne verdiler ailesel faktör vardı diye şimdi de şu aklıma geliyor acaba iğne mi fazla geldi de böyle oldu belki de hiç pıhtılaşma yoktu bende gerçekten kafam çok karışıkArkadaşlarım merhaba.
Bu pıhtılaşma konusunda iki normal kadın doğumcuya danıştım. Özellikle yakından tanıdığım ve güvendiğim kendi kadın doğumcum dedi ki senin için gerçekten gerek yok, gerekli gereksiz kan sulandırıcı başlatılmasına karşıyız dedi. Ben test sonuçlarımı gönderdim kendisine, ben de mthfr c677t ve pai serpine 1 heterozigot çıktı. Diğerleri normal yazıyor. Bir de bu ilaçlar basit şeyler değil, Memorial vermediyse boşuna değil dedi. Verdiklerine de gereklidir, diğer tüp bebek merkezleri sorsgusuz sualsiz clexana başlatıyor, bazen de aksine kanama riski yaratıyor, bu da iyi birşey değil dedi.
Diğer kadın doğumcu da ablamın arkadaşı. Çok bilgisi yok galiba ama homozigot larda veriliyormuş galiba.
Bilgilerinize arkadaşlar.
hayırlı olsun canım toplam pgt için ne kadar ödeyeceksiniz?Kızlar selam, bugün 2 embriyom daha blastokist olmuş toplam 6 embriyom oldu yani:)) Hepsine de pgt istedim olumsuz birşey yaşamamak icin bakalım tedbir bizden takdir Allahtan :)
Aa evet hatırladıım. Ne kadardır sürüyor sizin tedaviniz? Bizim de hiç ileri hızlıda artış olmadı ne denediysek olmadı. Hasar düşünce kaan hoca tedaviyi kesti. 9 ay sürdü bizim tedavimiz. Doğal yolla olabilir dedi ama o da olmadı. Morfolojiye gelirsek o da aynı kaldı. Kısacası tamam dna hasarı onarılmalı tüp bebekte de düşüğe sebep olabiliyor ancak bence keşke daha önce tüpe başlasaydım sanki zaman kaybıydıEylül senin adına çok sevindim. İnşallah sonuca ulaşırsın. Ben diğer topikten hatırlarmısın bilmiyorum mfsg... bizde artık sene sonu tüp bebek düşünüyoruz. Kaan hoca da tedavideyiz ama ileri hız maalesef yükselmiyor. Morfoloji de 2... eşin neler kullandı bahsedebilir misin? DNA hasarımız 18.
Bende eşime takviyeler veriyorum. Tüp bebek sürecine hazırlanıyoruz.
Sağolasın canım. Bak sana diyorum mutlaka ama mutlaka bir uzmanla görüş bu pıhtılaşma icin. Hep böyle acaba diceksin... pgtye embriyo başı 295 dolarmış yaklaşık 1800 dolar ödeyeceğiz. O da 7-8 bin arası tutuyor sanırım. Cok büyük para bizim icin ama ne yapalım el mahkum. Buraya kadar gelip de sağlıksız cıkması cok üzücü olurduBende de hiç homozigot yok ama yine de iğne verdiler ailesel faktör vardı diye şimdi de şu aklıma geliyor acaba iğne mi fazla geldi de böyle oldu belki de hiç pıhtılaşma yoktu bende gerçekten kafam çok karışık
hayırlı olsun canım toplam pgt için ne kadar ödeyeceksiniz?
Bende de hiç homozigot yok ama yine de iğne verdiler ailesel faktör vardı diye şimdi de şu aklıma geliyor acaba iğne mi fazla geldi de böyle oldu belki de hiç pıhtılaşma yoktu bende gerçekten kafam çok karışık
Canım bizde de genetik olarak herhangi bir şey yok; yalnızca iki değerim yüksek diye bana da çok yüksek dozdan verdi gönğl hanım ve de coraspin ek olarak; kanama olunca Onur beye sordum yüksek dozdan olabilir mi diye; kanama yaratmaz kendiliğinden ama kanamayı arttırır ve durdurmayı zorlaştırır diye bilmiyorum bu kan sulandırıcı iğneler konusunda her doktorun uygulaması farklı
Bak o kadar stres yaptın, yaradan sana paket paket sürpriz gönderdi :)Kızlar selam, bugün 2 embriyom daha blastokist olmuş toplam 6 embriyom oldu yani:)) Hepsine de pgt istedim olumsuz birşey yaşamamak icin bakalım tedbir bizden takdir Allahtan :)
Canım ben de bu pıhtılaşma işini çok anlayamadım inan. Topladığım tüm bilgi buBende de hiç homozigot yok ama yine de iğne verdiler ailesel faktör vardı diye şimdi de şu aklıma geliyor acaba iğne mi fazla geldi de böyle oldu belki de hiç pıhtılaşma yoktu bende gerçekten kafam çok karışık
hayırlı olsun canım toplam pgt için ne kadar ödeyeceksiniz?
Aa gerçekten mi? Şaşırdım şu an ve kızdım valla. Benim 26 bini buldu artık tedavim kuruş kalmadı cebimizde. Transfer günü zaten embriyoçip mi ne adını tam hatırlamadığım ve ücretini isteyen kıza bu nedir, nerede niçin kullanıldı dediğim ve anlatamadığı sadece orada gördüğü ücreti benden istediği hiö bilmediğim birşeye 250 tl ödedim. Tamam ödendiklerimizin yanında 250 nin lafı olmaz ama hoşuma gitmedi. Neyse dedim canımı sıkmayacağım transfere gelmişim vs..Kalp ve kese kontrolünü geçtim 2.gebelik testinin bile ücretini aldılar benden :) herşey ücretli canım ilk gebelik testi ücretsiz sadece :)
Merhaba canım sen kimyasal oldu demişsin ama takvimin var. Durumun nedir merak ettim.Ben transfer günü istanbulda kuzenimde kaldim annemde bizimle gelmişti kızıma bakmak icin ertesi gun istanbuldan edirneye geçtik annemi bıraktık bir gecede orda kalip sabahinda yola çıktık aydına geldik gelirkende izmirde avm ye ugradik gezdik ertesi gunde ise basladim sonuc olarak tuttu ama kimyasal oldu. Kızımda sonuc aldigim gune kadar disari bile cikmadim pozitif oldu 5 ay çalışmadım. Kendime cok eziyet ettigim icin suan yatmak kısmı kafamda yok kendin nasil rahat edeceksen öyle davran cok zorlanmadiktan sonra icineen geleni yap :)
Merhaba sonucun ne oldu canım?Canım hayırlı olsun inş güzel haberler alalım. Ben ilk gün yattım. Diğer gün de yattım. 3 gün biraz gezdim. Sonra da işe başladım zaten normal hayatıma döndüm. Dikkat et çok.
Canım aynı şekilde benden de extra 250 istediler embriyoskop kullanıldı dediler bende sordum nedir bu diye 12 tane embriyoya kadar bunun içine koyup hiç çıkarmadan 24 saat burda izliyolarmış iyi birşey yani diye bende bisey demedim ama gercekten bu süreçte maddi acıdan cok zorluyor..neyse katlanıcaz hedef içinAa gerçekten mi? Şaşırdım şu an ve kızdım valla. Benim 26 bini buldu artık tedavim kuruş kalmadı cebimizde. Transfer günü zaten embriyoçip mi ne adını tam hatırlamadığım ve ücretini isteyen kıza bu nedir, nerede niçin kullanıldı dediğim ve anlatamadığı sadece orada gördüğü ücreti benden istediği hiö bilmediğim birşeye 250 tl ödedim. Tamam ödendiklerimizin yanında 250 nin lafı olmaz ama hoşuma gitmedi. Neyse dedim canımı sıkmayacağım transfere gelmişim vs..
bence 2. Test, kese ve kalp atışı kontrolleri paketin içinde olmalıydı, hoş değil. Bir kere Pozitif sonuç alıp ubdan sonrasına biz karışmayız demek hoş değil. Koy üstüne toplam ücretin üstüne 300-500 daha ama netleşene kadar beni bırakma yani. Ben böyle beklerdim..
Vallahi ya ne güzel süprizler hem de. İnşallah hepsi sağlıklı cıkar da pozitifle yüzümüz güler hepimizin :)) 20 güne cıkar sonuc dediler transfer icin beklenen adetim 25 Temmuz gibi yetişir inşallah :)Bak o kadar stres yaptın, yaradan sana paket paket sürpriz gönderdi :)
Hadi bakalım hayırlı güzel pgt haberlerini bekliyoruz inşallah. Gözün aydın canım
çok haklısın canım biz tedavi masraflarını bile zar zor toplamıştık 3. tedavi artı 2 kere ameliyat oldum özel hastanede o yüzden bi tane bile gönderemedik maalesef hakkımızdan hayırlısı olsunSağolasın canım. Bak sana diyorum mutlaka ama mutlaka bir uzmanla görüş bu pıhtılaşma icin. Hep böyle acaba diceksin... pgtye embriyo başı 295 dolarmış yaklaşık 1800 dolar ödeyeceğiz. O da 7-8 bin arası tutuyor sanırım. Cok büyük para bizim icin ama ne yapalım el mahkum. Buraya kadar gelip de sağlıksız cıkması cok üzücü olurdu
al benden de o kadar bende bi türlü anlayamadım çoğu dr gerek yok dedi yücel bey bile gerek yok tedi transfer masasından yatağıma alındığım an dosyaya semra hanımın eklediği notu görmüş ve hemen bugün başlayacaksın dedi semra hanımla ilk görüştüğümde yanında günseli hanım vardı ve günseli hanım yeni başlamıştı o zaman ben yücel beye devam ettim adamcağız da görmemiş dosyaya çok küçük yazmışlar ama ben hatırladım clexane ekleyin dediğini semra hanımın ama aradan 3-4 ay geçince unutmuşum bugün kürtaj patoloji raporuda çıkmış ama onda bişey belli olmaz değil miCanım ben de bu pıhtılaşma işini çok anlayamadım inan. Topladığım tüm bilgi bu
Bu konuda gerçekten bir konferans olsa giderdin o derece merak ediyorum.
Bana vermediler kullanmıyorum, kendi normal kadın doğumcum da öyle söyledi. Memorial'de takip doktorum dışında başka bi doktor da kontrolde öyle söyledi.
Güvenmek çte. Başka çarem yok. Umarım bu konuda eksik bilgi veya tedavi almıyoruzdur. Bu noktada Memorial sanırım biraz bizleri bilgilendirmede eksik bırakıyor. Bunu geliştirilmesi gereken bir nokta olarak ele almalılar.
Hakkımızda hayırlısı
Canım bizde de genetik olarak herhangi bir şey yok; yalnızca iki değerim yüksek diye bana da çok yüksek dozdan verdi gönğl hanım ve de coraspin ek olarak; kanama olunca Onur beye sordum yüksek dozdan olabilir mi diye; kanama yaratmaz kendiliğinden ama kanamayı arttırır ve durdurmayı zorlaştırır diye bilmiyorum bu kan sulandırıcı iğneler konusunda her doktorun uygulaması farklı
hayırlı olsun canım benim inşaallah pozitif sonuçlar alırsın listede olan testleri yaptırın ek olarak trombofili paneli trombofili biyokimya istiyorlar duruma göreCanım sen de şehir dışından gitmişsin mamorial a bir sorum olacak bize yolladıkları istenen test listesi haricinde birşey istiyorlar mi herşey tam olsun istiyorum önereceğin birşey var mı bana ben taa mardin den gidecem de istanbul a :))
Biz tedavi de 4. Aya girdik ama 2 senedir uğraşıyoruz. Bizde varikosel var sanki doblerde çıktı ama Kaan hoca Yok diyor. Bizde de ne morfoloji de nede hızda değişiklik olmadı. Sayı arttı sadece. DNA hasarı Yok ama ros yüksek çıktı. Kaan hoca isterseniz 3 ay daha devam edelim isterseniz tüp bebeğe geçin dedi. Bende sene sonuna kadar kendimi de hazırlayayım da tüp bebek yaptırayım diyorum.Aa evet hatırladıım. Ne kadardır sürüyor sizin tedaviniz? Bizim de hiç ileri hızlıda artış olmadı ne denediysek olmadı. Hasar düşünce kaan hoca tedaviyi kesti. 9 ay sürdü bizim tedavimiz. Doğal yolla olabilir dedi ama o da olmadı. Morfolojiye gelirsek o da aynı kaldı. Kısacası tamam dna hasarı onarılmalı tüp bebekte de düşüğe sebep olabiliyor ancak bence keşke daha önce tüpe başlasaydım sanki zaman kaybıydı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?