- 15 Eylül 2012
- 8.436
- 6.897
- 398
Aynen canım bencede hep beraber birer dilekçe yazalım :)Canım ben pozitif aldıktan sonra ilk muayeneme 350 tl verdim memorialda ,kan testi yapılmadı kese için gitmiştim;pozitif alırsan artık gebe muayenesine giriyormuş aldığın randevular;bence de kesinlikle kese ve kalp atışı kontrolü ücretsiz olmalı;sonrası için tamam evet ama bunun ücretini talep etmek memorial a yakışmıyor
canım Rabbim kolaylık versin ben ilk iki tedavimi farklı merkezde yaptırmıştım ve opulardan sonra ağrım çok olmuştu mâşâAllah Melih beyin eli hafif ve çok az kanamam olmuştu inşâAllah seninde güzel geçerArkadaşlar yarın yumurta toplama yapılacak melih bey yapıcak dediler nasıl bir doktor bilen varmı, ve lütfen dua edin biliyorummki duasız hiç bir şey olmaz
Benim de 23 ünde semra hoca ile canım aynı zamanlarda başlıyoruz hayırlı olsun :)Merhaba arkadaşlar, 24'ünde Semra Kahraman ile randevumuz var. Başlıyoruz hayırlısı ile...
Sağol canım:) bu iki test çok pahalı olmaz mamorialda o zaman duruma göreyse orda yaptırırız. Bir de şunu merak ediyorum listedeki tahlilleri adetliyken mi yaptırıyoruzhayırlı olsun canım benim inşaallah pozitif sonuçlar alırsın listede olan testleri yaptırın ek olarak trombofili paneli trombofili biyokimya istiyorlar duruma göre
Sizin ne olİns jelden degilde bebekten gecikir u iste beklemek ne kadar zor 9 gun cok uzu zaman insan kendini dinliyor surekli olsun diye dua ediyor belirti olsn istoyor ama belirti oluncada adet mi olcak diye korkuyor allah yardimcimiz olsn
İyi bakalım regl görmene sevindim, sonuca bir regl kaldı demek buCanım aynı şekilde benden de extra 250 istediler embriyoskop kullanıldı dediler bende sordum nedir bu diye 12 tane embriyoya kadar bunun içine koyup hiç çıkarmadan 24 saat burda izliyolarmış iyi birşey yani diye bende bisey demedim ama gercekten bu süreçte maddi acıdan cok zorluyor..neyse katlanıcaz hedef içinbu arada ben bu sabah regl oldum cok şükür 12. Günde oldum artık heralde olmıcak demeye başlamıstım
Yetişiiiiir buna da stre yapma lütfen :)Vallahi ya ne güzel süprizler hem de. İnşallah hepsi sağlıklı cıkar da pozitifle yüzümüz güler hepimizin :)) 20 güne cıkar sonuc dediler transfer icin beklenen adetim 25 Temmuz gibi yetişir inşallah :)
Yok canım patolojide enfeksiyon gibi şeyler var mı vs diye belli oluyor bildiğim. Genetik önemli sende. Yani meleğinde genetik bi anomali varmıydı o çıkar. Aöa mesela pıhtılaşma yüzünden oldu olmadı konusunda bilgi verir mi bilemiyorum. Genetik normal sağlıklı genetik dizilimde bebekse o zaman pıhtılaşma vs düşüğe neden olan olaylar daha ayrıntılı incelenir diye düşünüyorumçok haklısın canım biz tedavi masraflarını bile zar zor toplamıştık 3. tedavi artı 2 kere ameliyat oldum özel hastanede o yüzden bi tane bile gönderemedik maalesef hakkımızdan hayırlısı olsun
al benden de o kadar bende bi türlü anlayamadım çoğu dr gerek yok dedi yücel bey bile gerek yok tedi transfer masasından yatağıma alındığım an dosyaya semra hanımın eklediği notu görmüş ve hemen bugün başlayacaksın dedi semra hanımla ilk görüştüğümde yanında günseli hanım vardı ve günseli hanım yeni başlamıştı o zaman ben yücel beye devam ettim adamcağız da görmemiş dosyaya çok küçük yazmışlar ama ben hatırladım clexane ekleyin dediğini semra hanımın ama aradan 3-4 ay geçince unutmuşum bugün kürtaj patoloji raporuda çıkmış ama onda bişey belli olmaz değil mi
KEsinlikle ben de öyle düşünüyorum. Bunu anket bs için ararlarsa belirteceğim ben arkadaşlar. Başka ufak tefek bildirimlerim de var ama bu konu önemli.Canım ben pozitif aldıktan sonra ilk muayeneme 350 tl verdim memorialda ,kan testi yapılmadı kese için gitmiştim;pozitif alırsan artık gebe muayenesine giriyormuş aldığın randevular;bence de kesinlikle kese ve kalp atışı kontrolü ücretsiz olmalı;sonrası için tamam evet ama bunun ücretini talep etmek memorial a yakışmıyor
Ölçüm yapan doktorum zaten perinatolog 13.haftadayim pgtli embriyo şaka gibi ama alal8m demeye getirdiÜzülme hiç ölçümler çok hassas olduğu için ehli bir kişinin ölçmesi gerekiyor ölçen kişinin makinasına ve el ayarına göre bile değişiyo hiç merak etme.eğer ölçen kişi normal takip doktorunsa ve içine sinmezse ii bir perinatolağa görün bakalım bide.ayrıca hafta sayısı arttıkça ölçümde değişebiliyo.kaçıncı haftandaydın sen cnm.Ki yücel beyde normal demiş zaten ölçüm için.Rabbim bu yolda hepimize yardım etsin inşallah cnm.
Ense kalınlığınaNasıl yani normal derken ense kalınlığına mı yoksa sorun çıkmasına mı anlamadım ben
13 'ün içindeyim pgtli embriyo ama bana diyor ki belki hata yapmışlardır diyor yücel beyi aradım eskiden olsa hata olabilirdi ama şu an ki teknikle hata olması yüzde 1 bile değil dedi ense kalınlığı da normal dedi şu an sudan çıkmış balık gibiyimMerhaba nasılsın canım uzun zamandır yazmıyorsun
Kaçıncı haftada yaptırdın canım
O testler geç çıkıyor zaten birazda pahalı genetik bölümü olan hastanelerde yaptırabilirsiniz trombofili biyokimyayı genetikçi yapmamıştı haseki de aile hekimine yönlendirmişti diğer testleri adetin 3. Günü yaptır prolaktin (saat 10'a kadar) lh e2 falanda 3. Günü amh farketmiyor yine bi sürü istenen tahlil var hatırlayamadığımSağol canım:) bu iki test çok pahalı olmaz mamorialda o zaman duruma göreyse orda yaptırırız. Bir de şunu merak ediyorum listedeki tahlilleri adetliyken mi yaptırıyoruz
Genetik sorun çıkmazsa galiba pıhtılaşmadan şüphe ederker trizomi genetik kalıtsal bi hastalık değilmiş diğer bebeklerdede olma olasılığı çok yolmuş okuduğum bi sayfada çok sağol canım bu arada senin test günün ne zamandıYok canım patolojide enfeksiyon gibi şeyler var mı vs diye belli oluyor bildiğim. Genetik önemli sende. Yani meleğinde genetik bi anomali varmıydı o çıkar. Aöa mesela pıhtılaşma yüzünden oldu olmadı konusunda bilgi verir mi bilemiyorum. Genetik normal sağlıklı genetik dizilimde bebekse o zaman pıhtılaşma vs düşüğe neden olan olaylar daha ayrıntılı incelenir diye düşünüyorum
Trombofili paneli testleri 1800 liraymış. Bana çok geldi, devlette yaptırdım3-4 haftada çıktı sonuç, ücretsiz olması önemliydi valla.Sağol canım:) bu iki test çok pahalı olmaz mamorialda o zaman duruma göreyse orda yaptırırız. Bir de şunu merak ediyorum listedeki tahlilleri adetliyken mi yaptırıyoruz
Stres benim göbek adım :)) kurtaramıyorum kendimi cocuklugumdan beri herseyi kafaya takarım. Hergün selamlaştıgım bir gün selam vermesin uyuyamam mesela :))) inşallah sağlıklı gelirler inşallah tutunurlar :) Evet eşimde de bende de genetik temiz cıkmıstı aslında, yasımız da genc her ikimiz 26 yasındayız bakalım ne olcakYetişiiiiir buna da stre yapma lütfen :)
Ama tabii pgt sonucu beklemek de heyecan yapıyor yalan yok.ama senin çoğu sağlıklı gelecek inşallah , genetik taşıyıcılık vs yoktu sende diye hatırlıyorum
Ölçüm yapan doktorum zaten perinatolog 13.haftadayim pgtli embriyo şaka gibi ama alal8m demeye getirdi
Canım senin ve eşinin genetik bi geçiş hastalığı taşıyıcılığı yoksa evet ihtimal daha yüksek. Ama pgt yapılmayan bir embriyoyu da tüm herşeyden bağımsız genetik sıkıntı olan erken hafta düşüğü gibi de düşünebiliriz sanki. Onlar da genetik sıkıntı olunca devam edemeyebiliyorlar. Dediğin gibi sağlıklı gelirse senin neden düşük olduğu ile saha çok ilgilenecekler, ilgilenmeliler.O testler geç çıkıyor zaten birazda pahalı genetik bölümü olan hastanelerde yaptırabilirsiniz trombofili biyokimyayı genetikçi yapmamıştı haseki de aile hekimine yönlendirmişti diğer testleri adetin 3. Günü yaptır prolaktin (saat 10'a kadar) lh e2 falanda 3. Günü amh farketmiyor yine bi sürü istenen tahlil var hatırlayamadığım
Genetik sorun çıkmazsa galiba pıhtılaşmadan şüphe ederker trizomi genetik kalıtsal bi hastalık değilmiş diğer bebeklerdede olma olasılığı çok yolmuş okuduğum bi sayfada çok sağol canım bu arada senin test günün ne zamandı
Trombofili paneli testleri 1800 liraymış. Bana çok geldi, devlette yaptırdım3-4 haftada çıktı sonuç, ücretsiz olması önemliydi valla.
Ay çok alemsin ya :) tatlısın :)Stres benim göbek adım :)) kurtaramıyorum kendimi cocuklugumdan beri herseyi kafaya takarım. Hergün selamlaştıgım bir gün selam vermesin uyuyamam mesela :))) inşallah sağlıklı gelirler inşallah tutunurlar :) Evet eşimde de bende de genetik temiz cıkmıstı aslında, yasımız da genc her ikimiz 26 yasındayız bakalım ne olcak
P Pamukprensali canım Allah yardımcın olsun öncelikle. Cvs veya amniyosentez önerdiler mi peki? Ya da başka bir kaç perinatoloğa daha mı gitsen? Kime gittin sen?Diğer testleri yaptiracaksin o zaman canım başka seçenek yok . Allahın izniyle inşallah sağlıkla alırsın kucağına .
Daha yeni bir akrabamız aynı durumu yaşadı kızın bütün hamileliği zehir oldu . Normal gebe kalmıştı . Bütün dr lar alalım demiş gitmediği yer kalmamış hatta özelde kiler biz o riske girmeyiz git üniversite de doğur demişler aldırmadı diye kizmislar hemde . Gebeliğin sonlarına doğru yok kalbi delik yok gelişimi durdu da demişler . Yani bir hamile insana diyebilecekleri bütün olumsuzlukları saymislar bide aldırmadı diye azarlamislar vs.
Çocuk bayramdan sonra doğdu çok sağlıklı hiç bir sorunu yok . Sadece tombul bir bebek 4 800 kg doğmuş . Çektiği sıkıntıyla kaldı çok şükür ama burnundan geldi kendisi nasıl zayıfladı üzüntüden . Rabbim kimseyi bu ikilemde bırakmasın inşallah .
Yani bu kadar olumsuzluğa rağmen Rabbim mucizesi ni gösterdi . Sen bütün diğer testlerini de yaptır inşallah sağlıkla alırsın kucağına .
Bütün diğer testleri yaptıysam ne değişecek ben bebeğe can vermedim ki alayım doktor bana ılaclari keseriz nifty kötü gelirse dogarsa doğar ölürse olur karnında dedi böyle bişey olabilir mi sadece ense biraz kalın diyeDiğer testleri yaptiracaksin o zaman canım başka seçenek yok . Allahın izniyle inşallah sağlıkla alırsın kucağına .
Daha yeni bir akrabamız aynı durumu yaşadı kızın bütün hamileliği zehir oldu . Normal gebe kalmıştı . Bütün dr lar alalım demiş gitmediği yer kalmamış hatta özelde kiler biz o riske girmeyiz git üniversite de doğur demişler aldırmadı diye kizmislar hemde . Gebeliğin sonlarına doğru yok kalbi delik yok gelişimi durdu da demişler . Yani bir hamile insana diyebilecekleri bütün olumsuzlukları saymislar bide aldırmadı diye azarlamislar vs.
Çocuk bayramdan sonra doğdu çok sağlıklı hiç bir sorunu yok . Sadece tombul bir bebek 4 800 kg doğmuş . Çektiği sıkıntıyla kaldı çok şükür ama burnundan geldi kendisi nasıl zayıfladı üzüntüden . Rabbim kimseyi bu ikilemde bırakmasın inşallah .
Yani bu kadar olumsuzluğa rağmen Rabbim mucizesi ni gösterdi . Sen bütün diğer testlerini de yaptır inşallah sağlıkla alırsın kucağına .
Haklısın canım. Allah yardımcımız olsun. Ben de Kanuni eğt araştırmada yaptırdım yine de transfere kadar çıktığı için şanslıyım.Ah şu testler! hangi ilde olduğunuz önemli her ilin üniversite hastaneleri bu kadar ılımlı değil malesef . Biz yaptiramadik zaten yetismeyecekti 3 ay da ancak çıkar demişlerdi ki zaten öyle dışarıdan siparişle yapmıyorlarmis mis mis yani .. Temkinli olmakta fayda var yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?