Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

@CigdemAsya
Olmayınca olmuyor işte yapacak bişey yok ben çok fazla pgt taraftarı değilim Benin aşamamda çünkü çözdür dondur tekrar çözdür bozulma da olabiliyor çok riskli bi işlem bizim çıkan sonuçtaki sendrom her gebelikte olan ilk düşüklerde olan bişeymiş eğerki pgt yapılmazsa illa ki yine aynı şey olur diye bişey denmiyor netten araştırdığım kadarıyla

Benimkiler de 5 aa kaliteydi ama kromozomsal sorun var sonuçta kromozomal sorunlu bebek doğadabiliyor hasta yıllarca yaşayabiliyor kadın doğumcular genetikten pek anlamıyor sizin kromozom analizleriniz çıktı mı?
Sizde ne gibi sendromlar ya da sorunlar çıkıyordu acaba

Hımm yani yumurta takip sürecinde plduğu gibi sık sık çağırıyolar ben daha seyrek çağırıyolar sanıyodum arada belki tatilllik bir zaman olurmu diye düşündüm de
Bu transfer aşamasında Deniz ve havuz çok fazla önerilmiyor zaten canım yine de doktorunuza bi sorun 2. Günden sonra 1 hafta sonra çağırıyor doktor belki o arayı değerlendirebilirsiniz

Sizde ne gibi sendromlar ya da sorunlar çıkıyordu acaba
Canım ben eski üyeyim senle çok konuştuk ta unutmuşsun eşimde 2-3 ü kromozomlar arasında yer değişme var oda yaşıyor 30 yaşında tabii dengeli olarak.
Dengesiz yer değiltirmede ya özürlü çocuk oluyor ya da düşükler benim çok düştüğüm oldu.
Ben de de Pcos var

Kromozom bozukluğu çıkan embriyoya çok iyi blastokist dendi mi ?
canım olmaz mı zaten pgt işlemi 5. güne giden iyi kalitede ki embriyolara yapılan bir işlemdir... 5. gün embriyosu olupta kromozom bozukluğu çıkan birçok kişi var bu topikte... Hatta bazı arkadaşlar düşük yaptıktan sonra parça incelesnsin diye genetiğe yolluyorlar.. Down sendromu, turner sendromu gibi genetik hastalıklar çıkabiliyoor... Antalya memorili bilmem ama şansın varsa tyedavine istanbul şişli memorilde devam etmelisin

Evet sen hep yazıyordun ama o zamanlar bizim için pgt falan söylenmediği için hiç dikkatli okumamışım insanın başına gelince anca araştırıyorhayırlısı olsun hepimiz için

Evet sen hep yazıyordun ama o zamanlar bizim için pgt falan söylenmediği için hiç dikkatli okumamışım insanın başına gelince anca araştırıyorhayırlısı olsun hepimiz için
Canım bende uzun zamandır yoktum hamileydin kaybettin başın sağolsun cnm bana da çok uzak şeylerdi umarım senin için güzel olur
Şimdi pgt mi yapalım dendi

Canım bende uzun zamandır yoktum hamileydin kaybettin başın sağolsun cnm bana da çok uzak şeylerdi umarım senin için güzel olur
Şimdi pgt mi yapalım dendi
Teşekkür ederim canım çok sağol hep aynı şeyleri yaşıyoruz aslında farklı zamanlarda... haftaya gitçem görüşmeye bakalım ne diyecekler inşâAllah en hayırlı sonucu alırız hepimiz Rabbim nasip etsin tekrardan sağlıkla

Benim düşük parçası olmuyor
Küçük olduğu için
Bilmiyorum ki canım ya

Benimkiler de 5 aa kaliteydi ama kromozomsal sorun var sonuçta kromozomal sorunlu bebek doğadabiliyor hasta yıllarca yaşayabiliyor kadın doğumcular genetikten pek anlamıyor sizin kromozom analizleriniz çıktı mı?

Hayır
Peki hangi bölüm bakıyor buna
Tüp bebek uzmanı bakmıyor mı

Canım senin düşükler kaçıncı haftalarda oluyor genelde ?
3-4 haftalık olup düşüyorlar

Evet canım olabilir bu
Mailime cevap verirler mi ki
Pgt yapmak istemedi doktorum

Evet canım olabilir bu

Veriyorlar canım kan verdiğimiz odada şahit oldum bi kere ben kan verirken hemşire maillere bakıyordu birisi hsg rahim filmini atmıştı Fulya hanımda geldi baktı cevap yazdılar sende dene şansını merkezi ara ya da. telefonu açan kişiler bile çok bilgili gerçekten ne yapman gerektiğini sana söylüyorlar

Hayır
Peki hangi bölüm bakıyor buna
Tüp bebek uzmanı bakmıyor mı
Tıbbi Genetik bölümüne gidip kromozom analizi ve trombofili paneli iste artı protein s homosistein bi kaç tane daha var onları da iste MHRSden tıbbi genetik ya da üni hastanelerinden al randevunu yaptır hemen bu testleri bakalım ne çıkacak yoksa yaptırmış mıydın

Evet canım olabilir bu

Cnm benim pgt hastanın maddi gücüne ve isteğine bağlı olarak yapılır.yani sen istersen yaptırırsın bu ne saçmalık anlamadım doktorun neyi diretiyorki sen her defa bunu çekmek zorunda değilsin yada bişeyi değiştirmeden hep aynı işlemi yapan bir merkezde tedavini olmak zorunda değilsin öyle değilmi.pgt embriyoya iç yapı olarak bakmak yani kromozomlarına bakmak,dışarıdan mükemmel görünen bir embriyo pgtden sağlıklı çıkamAyabiliyor yani.sen bunu ilk önce iice araştır bence sonra doktoruna diret yapmazsaki kaçıncı denemen bilmiyorum ama ordaki hastanede.çok düşük oldu diyorsun,değiştirip birde şişliyi dene derim sana.Rabbim hepimizin yardımcısı olsun selamete çıkarsın ve evlatlarımızı sağlıkla sıhatle hayırla uzun ömürle kucaklarımıza almayı nasip etsin inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…