- 15 Eylül 2012
- 8.438
- 6.897
- 398
Sizde ne gibi sendromlar ya da sorunlar çıkıyordu acabaBenimkiler de 5 aa kaliteydi ama kromozomsal sorun var sonuçta kromozomal sorunlu bebek doğadabiliyor hasta yıllarca yaşayabiliyor kadın doğumcular genetikten pek anlamıyor sizin kromozom analizleriniz çıktı mı?
Bu transfer aşamasında Deniz ve havuz çok fazla önerilmiyor zaten canım yine de doktorunuza bi sorun 2. Günden sonra 1 hafta sonra çağırıyor doktor belki o arayı değerlendirebilirsinizHımm yani yumurta takip sürecinde plduğu gibi sık sık çağırıyolar ben daha seyrek çağırıyolar sanıyodum arada belki tatilllik bir zaman olurmu diye düşündüm de
Canım ben eski üyeyim senle çok konuştuk ta unutmuşsun eşimde 2-3 ü kromozomlar arasında yer değişme var oda yaşıyor 30 yaşında tabii dengeli olarak.Sizde ne gibi sendromlar ya da sorunlar çıkıyordu acaba
canım olmaz mı zaten pgt işlemi 5. güne giden iyi kalitede ki embriyolara yapılan bir işlemdir... 5. gün embriyosu olupta kromozom bozukluğu çıkan birçok kişi var bu topikte... Hatta bazı arkadaşlar düşük yaptıktan sonra parça incelesnsin diye genetiğe yolluyorlar.. Down sendromu, turner sendromu gibi genetik hastalıklar çıkabiliyoor... Antalya memorili bilmem ama şansın varsa tyedavine istanbul şişli memorilde devam etmelisinKromozom bozukluğu çıkan embriyoya çok iyi blastokist dendi mi ?
Evet sen hep yazıyordun ama o zamanlar bizim için pgt falan söylenmediği için hiç dikkatli okumamışım insanın başına gelince anca araştırıyorCanım ben eski üyeyim senle çok konuştuk ta unutmuşsun eşimde 2-3 ü kromozomlar arasında yer değişme var oda yaşıyor 30 yaşında tabii dengeli olarak.
Dengesiz yer değiltirmede ya özürlü çocuk oluyor ya da düşükler benim çok düştüğüm oldu.
Ben de de Pcos var
Canım bende uzun zamandır yoktum hamileydin kaybettin başın sağolsun cnm bana da çok uzak şeylerdi umarım senin için güzel olurEvet sen hep yazıyordun ama o zamanlar bizim için pgt falan söylenmediği için hiç dikkatli okumamışım insanın başına gelince anca araştırıyorhayırlısı olsun hepimiz için
Teşekkür ederim canım çok sağol hep aynı şeyleri yaşıyoruz aslında farklı zamanlarda... haftaya gitçem görüşmeye bakalım ne diyecekler inşâAllah en hayırlı sonucu alırız hepimiz Rabbim nasip etsin tekrardan sağlıklaCanım bende uzun zamandır yoktum hamileydin kaybettin başın sağolsun cnm bana da çok uzak şeylerdi umarım senin için güzel olur
Şimdi pgt mi yapalım dendi
Yok canım henüz bişey yazmadıArkadaşlar deniz in sonucu geldi mi 2 3 sayfa atlayarak gittim göremedim
canım olmaz mı zaten pgt işlemi 5. güne giden iyi kalitede ki embriyolara yapılan bir işlemdir... 5. gün embriyosu olupta kromozom bozukluğu çıkan birçok kişi var bu topikte... Hatta bazı arkadaşlar düşük yaptıktan sonra parça incelesnsin diye genetiğe yolluyorlar.. Down sendromu, turner sendromu gibi genetik hastalıklar çıkabiliyoor... Antalya memorili bilmem ama şansın varsa tyedavine istanbul şişli memorilde devam etmelisin
Benimkiler de 5 aa kaliteydi ama kromozomsal sorun var sonuçta kromozomal sorunlu bebek doğadabiliyor hasta yıllarca yaşayabiliyor kadın doğumcular genetikten pek anlamıyor sizin kromozom analizleriniz çıktı mı?
3-4 haftalık olup düşüyorlarCanım senin düşükler kaçıncı haftalarda oluyor genelde ?
Ben 33 yaşındayım o yüzden ara vermek gibi bi lüksüm yok7 senedir çok yıprandım ilk bebekte düştüğü çoğu doktor önemsemiyor istersen şişliye gel bakalım buradaki doktorlar ne diyor buradakiler çok hassas her konuda ya da dosyalarını gönder hemşire mail adresine geri dönüş yapıyorlar şehir dışındayım deyince
Peki olumlu sonuç aldı mı?
2. Günden sonra yumurtanın büyüklüğüne göre 2-3 günde bir çağırıyorlar canım
Pgt yapmak istemedi doktorumCnm hikayeni hatırlıyorum Allah yardım etsin hepimize ama yanıldığın bi nokta var cnm blastokist yani 5.güne gelen embriyo embriyologların sadece dışarıdan baktığı kadarıyla çok iyi deniyor ama pgt yapılmadan anlaşılmıyoo iç yapısı
Veriyorlar canım kan verdiğimiz odada şahit oldum bi kere ben kan verirken hemşire maillere bakıyordu birisi hsg rahim filmini atmıştı Fulya hanımda geldi baktı cevap yazdılar sende dene şansını merkezi ara ya da. telefonu açan kişiler bile çok bilgili gerçekten ne yapman gerektiğini sana söylüyorlar3-4 haftalık olup düşüyorlar
Evet canım olabilir bu
Mailime cevap verirler mi ki
Pgt yapmak istemedi doktorum
murat.cetinkaya@memorial.com.tr ye mail ar murat hoca cvp verir genetik dr uHayır
Peki hangi bölüm bakıyor buna
Tüp bebek uzmanı bakmıyor mı
Tıbbi Genetik bölümüne gidip kromozom analizi ve trombofili paneli iste artı protein s homosistein bi kaç tane daha var onları da iste MHRSden tıbbi genetik ya da üni hastanelerinden al randevunu yaptır hemen bu testleri bakalım ne çıkacak yoksa yaptırmış mıydınHayır
Peki hangi bölüm bakıyor buna
Tüp bebek uzmanı bakmıyor mı
Teşekkürler bilgi için Demek arada vakit olmıcak neyse kısmet diyelimCanım beni 2. Günden itibaren 1 hafta sonrA yani 9. Gün çağırdılar;sonra 12. Gün ve 14. Gün..14. Günün akşamı da çatlatma iğnesini vurdum
Cnm benim pgt hastanın maddi gücüne ve isteğine bağlı olarak yapılır.yani sen istersen yaptırırsın bu ne saçmalık anlamadım doktorun neyi diretiyorki sen her defa bunu çekmek zorunda değilsin yada bişeyi değiştirmeden hep aynı işlemi yapan bir merkezde tedavini olmak zorunda değilsin öyle değilmi.pgt embriyoya iç yapı olarak bakmak yani kromozomlarına bakmak,dışarıdan mükemmel görünen bir embriyo pgtden sağlıklı çıkamAyabiliyor yani.sen bunu ilk önce iice araştır bence sonra doktoruna diret yapmazsaki kaçıncı denemen bilmiyorum ama ordaki hastanede.çok düşük oldu diyorsun,değiştirip birde şişliyi dene derim sana.Rabbim hepimizin yardımcısı olsun selamete çıkarsın ve evlatlarımızı sağlıkla sıhatle hayırla uzun ömürle kucaklarımıza almayı nasip etsin inşallah.3-4 haftalık olup düşüyorlar
Evet canım olabilir bu
Mailime cevap verirler mi ki
Pgt yapmak istemedi doktorum
İnşallah senin gibi hayırlı sonuclar alırız cok sağolben 2, gün 9, gün 13, gün gittim. 20, günde transfer oldu.
Öylemi ozman zaten gitmem konu kapanmıstır mazallah bişey olmasınBu transfer aşamasında Deniz ve havuz çok fazla önerilmiyor zaten canım yine de doktorunuza bi sorun 2. Günden sonra 1 hafta sonra çağırıyor doktor belki o arayı değerlendirebilirsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?