Evet yeni geçen hafta gitti ilk görüşmesine. Arkadaşımın kilo problemi de yok. Yapılmayacak şeyler değil, listedeki bir çok şey aslında rutinde tükettiğimiz şeyler ama zaten tedavi süreci yeterince stresli bir de böyle uzun bir liste verilince arkadaş iyice gerilmiş :)Merhaba. Ben ilk tedavimi bahçecide gördüm bana böyle bi diyet yada beslenme listesi verilmedi yeni bir uygulama sanırım. Arkadaşınızın bünyesiyle alakalı bir durumda olabilir. Memorial da böyle bir uygulama yok yada ben karşılaşmadım
İnternette yazan birçok şey yanlış o zaman. Bende diyorum kaliteyi düşürüyorlarsa neden dondurup çözüp transfer ediyorlar. Hatta dondurulmuş 5. Gün embriyosunun şansı dondurulmuş 3. Gün embriyosundan daha düşükmüş yazıyor. Bazı tanınmış profların sayfalarından okuyorum bunları.
Merhaba arkadaşlar,
Tedaviden önce bir diyet programı ya da beslenme listesi verildi mi sizlere? Bahçeci'ye giden bir arkadaşıma neredeyse her şeyin yasak olduğu bir beslenme listesi vermişler de Memorial'da da veriliyor mu merak ettim.
Haftasonunuz mutlu ve huzurlu geçsin
Merhaba arkadaşlar,
Tedaviden önce bir diyet programı ya da beslenme listesi verildi mi sizlere? Bahçeci'ye giden bir arkadaşıma neredeyse her şeyin yasak olduğu bir beslenme listesi vermişler de Memorial'da da veriliyor mu merak ettim.
Merhaba, pıhtılaşma hastalarına veriliyor o sanırım bilmeden uygulamayın ben pıhtılaşma hastasıyım ama ben de uygulamıyorum onu cünkü genetik birseye dısardan fayda sağlaması mantıksız geliyor zaten iğne ilac alacagız o sıkıntıyla ilgiliMerhaba arkadaşlar,
Çamlıbel, tıraş gibi drlar CAnım. Bazılarında gazetelere verilmiş yazılar öneriler. Aklımda 2 merkez var biri yaşadığım semtte yakın ımsı kullanıyor lab. Son teknoloji embriyologları da iyiymiş biri de Semra hanım. Bende bir sıkıntı görünmüyor. Hormon değerlerim normal amh vermem gerek birde rahim filmi dışında önemli tetkiklerim Yok ama ben iki tarafında genetiklerine baktırmak istiyorum bunun için uğraşmam lazım. Eşim farklı yerlerde test verdi. Hep aynı çıkıyor. Morfoloji 2 ileri haraket %5/7 sayı 120 milyon ve üzeri. Ben 1 spermin yeteceğine inanıyorum. İnşallah olur. Eşim tedavi görüyor DNA hasarı sperm yaşlanma gibi problemleri Yok testlerini yaptırdık.Hangi dr lar mis onlar tatlım merak ettim. Sayılı tüp merkezlerin çoğunluğu genellikle taze transfer yapmıyor artık . Ama tekrar tekrar dondurup çözme de riskli olabilir elbette . Hangi siteleri okuduğunu merak ettim gerçekten .
Sperm seçimi konusunda tekrar söylüyorum imsi mikrocip ten daha detaylı bir uygulama . İmsi her merkezde yok mesela .
Mikrocip ilk tedavimde kullanıldı ve 0 sıfır döllenme ile elimiz bomboş kaldı .
Sana tavsiyem araştırma yap tabi ki ama öncelikle kendi durumunuzu (eşinle senin ortak ) çok iyi kavraman o zaman hangi yöntemlerin size gerekli olduğunu saptamak zor değil.
Tabi bunun için de kaliteli bir merkezde yapılan sperm testleri önemli çünkü çok değişik oranlar ve teshisler gördüm ben . Birde sizin muayeniz önemli doğru teşhis ve doğru kararlar verilmeli tedavi için .
Memorial da yapacaksanız tedaviyi semra hanıma güvenin derim bende arkadaşlar gibi . Tabi fikir sahibi olmak başka kafanızda ki soruları içtenlikle cevaplayacaktir.
Gözlemlediğim kadarıyla bahçeci herşeyi süslemeyi çok seviyorYeni bir uygulama olsa gerek o da . Memorial öyle bir liste vermiyor henüz arkadaşın da dediği gibi . Bana yasak olarak kafein den uzak durmamı söylemişlerdi sadece ve sağlıklı doğal beslenmeye çalış dediler bu kadar .
Bana daha önceki merkezde rafadan yumurta yememem söylenmişti yani az pişmeyecek o yüzden hep pişmiş yedim ta ki bulantılara kadar ciddi pıhtılaşma problemi olan özellikle antikoagülen kullananlar için ayrı bi liste veriliyor ama clexane değil comudin türevi ilaç bu başka da onu ye bunu ye diye bişey yok bence sağlıklı olan herşeyi ye demişti takip doktorum zaten zararlı şeyleri biliyoruz az çok sigara aşırı derecede çay kahve zararlı şeyler çaydan tiksinmiştim zaten bulantım için ballı limonlu sıcak su içiyordum çok sağlıksız beslenen bi komşum sigara içer hergün abartmıyorum 2,5 litre cola içer mâşâAllah sağlıkla doğurdu colanın yanında cipsleri de saymıyorum Rabbim yeter ki ol desinBunu bende duymuştum bahçecide liste verildiğini. Hatta arı sütü kullanın diyen ender merkezlerden biri sanırım. Tabi arı sütünün faydası gerçekten var bende kullanmıştım. Ama memorial daha doğrusu Semra Hanım bilimsel dayanağı olmayan hiçbir şeyi yapın demiyor. Bana ekip doktorum sigara kullanıyorsan bu dönemde kullanma demişti sadece. Ama ben kendi çabımda yine sağlıklı beslenmeye incir tüketmeye çalışmıştım .
Bana daha önceki merkezde rafadan yumurta yememem söylenmişti yani az pişmeyecek o yüzden hep pişmiş yedim ta ki bulantılara kadar ciddi pıhtılaşma problemi olan özellikle antikoagülen kullananlar için ayrı bi liste veriliyor ama clexane değil comudin türevi ilaç bu başka da onu ye bunu ye diye bişey yok bence sağlıklı olan herşeyi ye demişti takip doktorum zaten zararlı şeyleri biliyoruz az çok sigara aşırı derecede çay kahve zararlı şeyler çaydan tiksinmiştim zaten bulantım için ballı limonlu sıcak su içiyordum çok sağlıksız beslenen bi komşum sigara içer hergün abartmıyorum 2,5 litre cola içer mâşâAllah sağlıkla doğurdu colanın yanında cipsleri de saymıyorum Rabbim yeter ki ol desin
Yok yok hâlâ devam içiyor :) bünyeyle alakalı ben asitli içecek içemiyorum çok nadir yemek yanında anca aslında gebelikte hergün 1 şişe doğal maden suyu iç demişti doktorum onu da içemedim maalesef normal meyveli soda anca içerim o da onun yerini tutmaz tabi:) birde bu progestan haplar içince de pıhtılaşma yapıyor o yüzden genelde fitil jel iğne olarak veriliyorAynen öyle canım. Banada pıhtılaşma problemi için genetik doktoru doğum kontrol hapı kullanmak yok aşırı kilo yasak vs demişti. Yani aslında sağlıklı beslenmek her şey için önemli. Dediğin gibi olacak olan oluyor neticede ama hayatı kaliteli yaşamak için güzel beslenmek önemli. Maşallah o kadar kola midesini de yakmamış mı:)
Yok yok hâlâ devam içiyor :) bünyeyle alakalı ben asitli içecek içemiyorum çok nadir yemek yanında anca aslında gebelikte hergün 1 şişe doğal maden suyu iç demişti doktorum onu da içemedim maalesef normal meyveli soda anca içerim o da onun yerini tutmaz tabi:) birde bu progestan haplar içince de pıhtılaşma yapıyor o yüzden genelde fitil jel iğne olarak veriliyor
Oy kıyamam başladı mı bulantın :/ bulantı iyi bişey bana doktorum öyle söyledi düşük ve erken doğuma sebep olmazmışBende kola hiç sevmem içmem de. Ama geçen gün canım çekti ne alakaysa 1 çay bardağı içtim midem yandı. Banada doktor maden suyu iç tansiyonun çok düşük seyrediyo iyi gelir dedi. Sade sodaya olan aşkımı tüm çevremdekiler bilir ama şuan bulantıdan onuda içemiyorum. İşte tuzu yemeklerimde fazla kullanmaya çalışıyorum tansiyonum çıksın diye.
Oy kıyamam başladı mı bulantın :/ bulantı iyi bişey bana doktorum öyle söyledi düşük ve erken doğuma sebep olmazmışbeni örnek alma benim ki farklı bişeydi sağlıklı bebek olmadığı için oldu. Birde çevremde ki herkes aaa gebesin tabi ki bulanacak dediğinde çok sinir oluyordum çünkü herkesin çok şiddetli olmuyor inşâAllah güzel sağlıklı bi hamilelik olur kuzum ilk 5 ay anneden besleniyormuş bebek o yüzden sıkıntı yapma
Tiroid hapı bende kullanıyorum 50lik canım o değilde folik asit bulantı yapıyor istersen yatarken iç ben öyle yapıyordum normalde de bulantı yapıyor çünkü sabır canım çekeriz bişey olmaz amin Sağlıkla gelsin kuzularÇok aşırı değil aslında sadece bir kere kustum. Ama iştahsızlık çok fazla var yemek yiyemiyorum amaaçkende çok kötü oluyorum . Bide tiroit hapı kullanmaya başladım belkide o yapıyodur bulantıyı bilmiyorum. Allahım hepimize sağlıkla sıhhatle kucağımıza alacağımız evlatlar nasip etsin canım. Beklemekten başka çaremiz yok her şeyin ilacı sabır .
Tamam canım foliği akşmları alayım bugün itibariyle. Bende euthyrox 25 mg kullanıyorum çok düşük bir doz aslında.Tiroid hapı bende kullanıyorum 50lik canım o değilde folik asit bulantı yapıyor istersen yatarken iç ben öyle yapıyordum normalde de bulantı yapıyor çünkü sabır canım çekeriz bişey olmaz amin Sağlıkla gelsin kuzular
Eutrox sabah erken ilk uyandığında içmen gerekiyormuş tiroid o saatlerde salgılanıyormuş çünkü ama o bulantı yapmaz bende yaklaşık 2 senedir içiyorum ilkin 25likti sonradan 50lik olduTamam canım foliği akşmları alayım bugün itibariyle. Bende euthyrox 25 mg kullanıyorum çok düşük bir doz aslında.
Eutrox sabah erken ilk uyandığında içmen gerekiyormuş tiroid o saatlerde salgılanıyormuş çünkü ama o bulantı yapmaz bende yaklaşık 2 senedir içiyorum ilkin 25likti sonradan 50lik oldu
Banada dahiliyeci 1,5 altında olması lazım demişti benimde 2.90 falan çıkmıştı aslında en iyisi endokronolojiye gitmek lazımEvet canım uyanır uyanmaz içiyorum. En az bir yarım saat sonrada bir şeyler yemeye çalışıyorum işte. Aslında tiroitim 2.96 ama 2.5 istiyorlarmış maksimum o yüzden kullanıyorum. İki hafta sonra tekrar tahlil vericem bakalım ne diyecekler.
Banada dahiliyeci 1,5 altında olması lazım demişti benimde 2.90 falan çıkmıştı aslında en iyisi endokronolojiye gitmek lazım
Benimde kontrol zamanım geldi yücel bey rutin testleri istedi transfere yakın bi zamanda başlayayım bende inşâAllahAynen canım benide doktor endokrinolojiye gönderdi o verdi bu dozu .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?