Yerinde olsam sonrasında riskli bir hamilelik geçirmemek ve üzülmemek için pgt yaptırırdım arkadaşım , daha önce kromozom anamolisi rastlandığı için . Umarım umarım güzel sonuçlar alırsın . Bakarsın temiz gelir bu kaliteli olan için rahat transfer yaparsınArkadaşlar bana bir akıl verin hastaneyi aradım bugün embriyolarımızın dördüncü günü üç tane embriyomız vardı iki tanesinin kalitesi iyiymiş bir tanesi biraz daha geriden geliyor dedi şimdi doktorumuz biz de Pgt önerdi daha önce ki tüp bebeklerde yaptırdığımız Pgtlerde kromozom anomalilerine rastlandı fakat hiçbir zaman embriyolarımız kaliteli olmadı ve beşinci günde gelişimini tamamlamamıştı.altıncı ve yedinci gün embriyoları vardı şimdi iyi gidiyor deniyor ve kaliteli deniyor sizce p gt yaptırmalı mıyım yoksa taze transfer mı istemeliyim bana bir akıl verin ne olur
Rabbim korur onları merak etme :) güzel hayırlı Haberlerini bekliyoruz yarın inşşalah . Güldür yüzümüzü :) bugün idrar testi yapacakmısın
Rabbim yardımcın olsun inşslalh zor şeyler atlatmışsın mükafatını alırsın umarım arkadaşımEvet eşim kendimi bildim bileli var diyor ama ben memorialda ilk tedaviye başladığımızda öğrendim. Aslında ilk dosya sebepsiz görünürken şiddetli erkek faktörüne dönüştü. İlk tedavi öyle karambole gitti ama 2. öncesi ameliyat olsun çok istedim eşim ameliyatı geçtim doktora görünmeye bile yanaşmadi. Semra hoca da önermedi gerek yok dedi. 2.tedavi sürecini biliyorsun... Dış gebelik ve ameliyat sonrası zaten 6 ay zorunlu bekliyecegiz o da olsun şu ameliyatı o sorun da ortadan kalksın dedim yine yanaşmadı doktora görünmeye bile. Yani yaşadıklarıma ayrı üzülüyorum onun bu tavrına ayrı üzülüyorum kimseye bişey anlatamıyorum ayrı üzülüyorum. Dedim işin maddi yükünü o çekiyor çok şükür yumurtam var sağlıklı embriyo buluyor artık ona bişey demiycem. 3.tedaviyi olduk martta. 13 yumurtadan tek blast genetiğe gitti o da mozaik geldi. Durum böyle olunca hoca ile görüşmede eşimden tekrar tahlil istediler. Kötü olan değerlerimiz iyice dibe vurmuş. Neyse o görüşmede eşim artık benim haklılığımı anlamış oldu biraz daha ve biz 5 farklı doktorla görüştük. Hepsi istisnasız ameliyat dedi ki buna memorial ın androloğu Murat hoca da dahil. Şu son tedaviden önce yönlendirselermiş hiç değilse dedi hatta. Bakırcıoğlu na gittik mesela anlatıyorum süreci adam ikinciyi de mi denediniz diyo şaşkınlıkla yok dedim 3. yü de denedik. Neyse çok uzattım başlangıçta 3.1mm olan varikosel olmuş 4.2mm değerler hepten perişan. 1.5 milyona düşmüş ileri hız %1 e. Benim ameliyatın 6 ayı doldu eşim anca ameliyat oldu. Artık bundan sonraki süreç nasıl olacak hiç bilemiyorum. Hayırlısı artık. Teşekkürler iyi dileklerin için.
Heheh ben duramazdım herhalde hele eşim 7. Günden başlayalım yapmaya ne olacakki dio:) ilahi sabah mı yapmak gerekio?dÜN GECE aklıma gelmedi değil ama sonra sabah uyandım gittim lavaboya yapmadım . inşallah korur Allahıma güveniyorum zaten o ne derse o tabiki hayırlısıysa olsun önemli olan o sağlıklı elli ayaklı olsun . cümlemizinnn
Heheh ben duramazdım herhalde hele eşim 7. Günden başlayalım yapmaya ne olacakki dio:) ilahi sabah mı yapmak gerekio?
Cook merak ediyorum tutunuyo mudur icerde hala keyfi yerinde midir onu yaşatabilmiş miyimdir. Benim öyle kasık ağrım filan da yok olumsuz düşünmek istemiyorum ama olumlu da düşünemiyorum en iyisi düşünmemek off offBen de o bile Yok:)) temiz, sabahları karnım çok şiş oluor rahatsız. Gün içinde arada bel veya karın ağrısı oluor regldekine benzer gibi ama çok hafif uzun sürmüyor. Belirtiler için erken sanırım tutunuorlarmıdır sence bugün
Ay sorma o testler benim de psikolojimi mahvetti işte şimdi olumlu olamıyorum... bana test tarihi 23ü verilmiş ben de diyorum 23ünde direk memoriale gider kan veririm bana orası güven veriyor :)Tabi sabah ilk idrarla daha net sonuç alırsın ben zamanında çok yaptığım için bende ufak küçük çaplı tranva olunca ben kan testini de göremeyince inanamıycam diyorum ya zamnında yaşadıklarımdan dolayı . ben çok yapardım
Gec gelişene canını sıkma beni ilk gün aradılar saat sabah 9da 8 tane döllendi diye, 10da arayıp 9 oldu döllenen dediler. Sonra 3.gün yine 8di ardından 9 oldu, 5.gün de sonradan döllenen sayısı 6ya cıktı hep 1 saat gec arayıp sonuncuyu haber verdiler ve en son pgtden gelen 3 sağlamdan biri o tembel teneke oldu :)) kalitesi de iyiymiş öyle dediler bakalım dondurduk smdi bekliyor inşallah kardeş olucak ilerde :)Ay içimiz çıktı para vermekten. Allahın zoruna gitmesin..ama çok pahalı herşey. Tutup da sonra kaybetmek de istemem. Yarın karar vermemiz lazım. Offf off
Evet ilaçları başladılar her ihtimale karşı transfer yapılabilir diye.fakat benim kafamı kurcalayan şu ki; semra hanımın pgt istemesinin sebebe doğal yolla yaşadığım düşükle sonuçlanan 2 gebelik ve sonrasındaki 2 tüp bebek denemesindeki pgt sonuçları 1 i kedi gözü sendromu diğeri down sendromlu çıkmıştı. Bu durumda biyopsi alınamayan embriyoyu transfer etmeleri riskli değil mi? Benim 3 aylık bebeğimin kalbi durdu kürtaj oldum. Yaşadığım acıyı anlatamam. O bu riske girmeyi göze alınca ben de kaliteli olursa yaptırmasak mı diye geçirdim aklımdan. Neyseki gerçek hayata döndüm. Acılarımı hatırlayınca. Biyopsi alınabilecek tüm emnriyoların pgt sini yaptıracağım..Burda 5.gün veya 6.gün blast olmuşsa embriyo ancak o zaman biopsi alıyorlar pgt için. Yani gelişimini tamamlamamışsa yani blastokist görünümüne ulaşmamışsa direk transfer öneriyorlar ki bunun için jele falan başlamış olmanız lazım.
Pgt için ücretlendirmeyi en son nasıl yapıyorlar bilmiyorum. Normal şartlarda güncel döviz kuru üzerinden hesapliyorlardi ama şimdi de o şekilde ise dolar aldı başını gitti cidden çok para. Ama yine de eğer pgt için uygun derlerse yaptırmanız iyi olur diye düşünüyorum daha önce bu tür sorunlar yaşadığınız için.
Allah sabır versin zor şeyler yaşamışsın. İnşallah gereken kaliteye ulaşır ve giderler pgtye o zaman. Burda yapılan uygulamanın mantığı şu: pgt uygun görülmüş dosyaya not düşülmüş ama embriyolar yavaşlıyor blastosist seviyesine ulaşamıyor yani biopsiye uygun değil ama tutunma şansı blast kadar olmasa da yine var. Bu haliyle dondurulup çözülmeye de uygun değil. Transfer hazırlık ilaçları da kullanılmamışsa transfer de edilemiyor direk çöp oluyor o embriyolar ve tedavi yarım kalıyor. Bu gibi durumlarda sanırım hastalardan tepki gösterenler olmuş ve böyle bir uygulamaya geçilmiş. Karışık mı oldu anlatabildim mi bilmiyorum. Hayırlısı olsun.Evet ilaçları başladılar her ihtimale karşı transfer yapılabilir diye.fakat benim kafamı kurcalayan şu ki; semra hanımın pgt istemesinin sebebe doğal yolla yaşadığım düşükle sonuçlanan 2 gebelik ve sonrasındaki 2 tüp bebek denemesindeki pgt sonuçları 1 i kedi gözü sendromu diğeri down sendromlu çıkmıştı. Bu durumda biyopsi alınamayan embriyoyu transfer etmeleri riskli değil mi? Benim 3 aylık bebeğimin kalbi durdu kürtaj oldum. Yaşadığım acıyı anlatamam. O bu riske girmeyi göze alınca ben de kaliteli olursa yaptırmasak mı diye geçirdim aklımdan. Neyseki gerçek hayata döndüm. Acılarımı hatırlayınca. Biyopsi alınabilecek tüm emnriyoların pgt sini yaptıracağım..
Evet ilaçları başladılar her ihtimale karşı transfer yapılabilir diye.fakat benim kafamı kurcalayan şu ki; semra hanımın pgt istemesinin sebebe doğal yolla yaşadığım düşükle sonuçlanan 2 gebelik ve sonrasındaki 2 tüp bebek denemesindeki pgt sonuçları 1 i kedi gözü sendromu diğeri down sendromlu çıkmıştı. Bu durumda biyopsi alınamayan embriyoyu transfer etmeleri riskli değil mi? Benim 3 aylık bebeğimin kalbi durdu kürtaj oldum. Yaşadığım acıyı anlatamam. O bu riske girmeyi göze alınca ben de kaliteli olursa yaptırmasak mı diye geçirdim aklımdan. Neyseki gerçek hayata döndüm. Acılarımı hatırlayınca. Biyopsi alınabilecek tüm emnriyoların pgt sini yaptıracağım..
Sen yine de hep hep hayal kur olumlu düşün bi zaman sonra hamileymiş gibi davranıyorsun :) Korkmayalım güzel düşünelim öyle olsun. Ben de kaşık agrısı batması falan Yok, dün bi ara olur gibi oldu o kadar ya nasipCook merak ediyorum tutunuyo mudur icerde hala keyfi yerinde midir onu yaşatabilmiş miyimdir. Benim öyle kasık ağrım filan da yok olumsuz düşünmek istemiyorum ama olumlu da düşünemiyorum en iyisi düşünmemek off off
Evet ilaçları başladılar her ihtimale karşı transfer yapılabilir diye.fakat benim kafamı kurcalayan şu ki; semra hanımın pgt istemesinin sebebe doğal yolla yaşadığım düşükle sonuçlanan 2 gebelik ve sonrasındaki 2 tüp bebek denemesindeki pgt sonuçları 1 i kedi gözü sendromu diğeri down sendromlu çıkmıştı. Bu durumda biyopsi alınamayan embriyoyu transfer etmeleri riskli değil mi? Benim 3 aylık bebeğimin kalbi durdu kürtaj oldum. Yaşadığım acıyı anlatamam. O bu riske girmeyi göze alınca ben de kaliteli olursa yaptırmasak mı diye geçirdim aklımdan. Neyseki gerçek hayata döndüm. Acılarımı hatırlayınca. Biyopsi alınabilecek tüm emnriyoların pgt sini yaptıracağım..
Anladım canım maalesef erkekler bu konularda zor ikna oluyorlar sonra da pişman oluyorlar. Semra hoca neden onermedi anlayamadım neyse geç olsunda güç olmasın . Rabbim yardımcın olsun inşallahEvet eşim kendimi bildim bileli var diyor ama ben memorialda ilk tedaviye başladığımızda öğrendim. Aslında ilk dosya sebepsiz görünürken şiddetli erkek faktörüne dönüştü. İlk tedavi öyle karambole gitti ama 2. öncesi ameliyat olsun çok istedim eşim ameliyatı geçtim doktora görünmeye bile yanaşmadi. Semra hoca da önermedi gerek yok dedi. 2.tedavi sürecini biliyorsun... Dış gebelik ve ameliyat sonrası zaten 6 ay zorunlu bekliyecegiz o da olsun şu ameliyatı o sorun da ortadan kalksın dedim yine yanaşmadı doktora görünmeye bile. Yani yaşadıklarıma ayrı üzülüyorum onun bu tavrına ayrı üzülüyorum kimseye bişey anlatamıyorum ayrı üzülüyorum. Dedim işin maddi yükünü o çekiyor çok şükür yumurtam var sağlıklı embriyo buluyor artık ona bişey demiycem. 3.tedaviyi olduk martta. 13 yumurtadan tek blast genetiğe gitti o da mozaik geldi. Durum böyle olunca hoca ile görüşmede eşimden tekrar tahlil istediler. Kötü olan değerlerimiz iyice dibe vurmuş. Neyse o görüşmede eşim artık benim haklılığımı anlamış oldu biraz daha ve biz 5 farklı doktorla görüştük. Hepsi istisnasız ameliyat dedi ki buna memorial ın androloğu Murat hoca da dahil. Şu son tedaviden önce yönlendirselermiş hiç değilse dedi hatta. Bakırcıoğlu na gittik mesela anlatıyorum süreci adam ikinciyi de mi denediniz diyo şaşkınlıkla yok dedim 3. yü de denedik. Neyse çok uzattım başlangıçta 3.1mm olan varikosel olmuş 4.2mm değerler hepten perişan. 1.5 milyona düşmüş ileri hız %1 e. Benim ameliyatın 6 ayı doldu eşim anca ameliyat oldu. Artık bundan sonraki süreç nasıl olacak hiç bilemiyorum. Hayırlısı artık. Teşekkürler iyi dileklerin için.
Semra hoca biz imsi ile en iyisini seçiyoruz diyor ama imsi ile bulunan en iyi spermlerimiz grade 2 idi. Sperm etkisi embriyoda %20 yumurta %80 diyor. Bizim embriyolar zaten 5.güne kadar çok iyi geliyor 5.gün büyük kısmı çöp oluyor. %20 göz ardı edilebilecek bişey değil. Hatta genetikten 4te 1 sağlıklı geldi kromozomlar yarı yarıya geliyor yumurta ve spermden. Hoca bi kere gerek yok deyince eşim hiç mi hiç oralı olmadı uzun süre. Kadın doğumcular tüp bebekciler genel olarak böyle yaklaşıyor bu duruma. Ama ürologlar önce ameliyat diyor genelde. Hadi bizde yaş faktörü olunca vakit kaybetmeden tüp denilebilirdi ama ilk tedavi neticesinde 2. tedaviye başlamadan olması gerekirdi illaki. O yüzden Hocaya bişey demiyorum da eşimin kalın kafalılığına kızıyorum. Direk de kızamıyorum öyle fazla nazik nazik anlatmaya çalışsam da kıyamıyorum öyle olunca içime ata ata kendime ettim. Neyse geç olsa da anladı ne dediysem yaptı yapıyor artık. Şu vakitten sonra da bunda da vardır bi hayır demekten başka bişey gelmiyor elden. Yoksa kafayı sıyırmamak mümkün değil. Belki de sıyırdım onu da bilmiyorum. Hayırlısı...Anladım canım maalesef erkekler bu konularda zor ikna oluyorlar sonra da pişman oluyorlar. Semra hoca neden onermedi anlayamadım neyse geç olsunda güç olmasın . Rabbim yardımcın olsun inşallah
Bir sağlıkçı olarak Erkek infeetilitesinde kadın doğumculardan ziyade ürologlar dinlenmeli. Tabiki jinekolog ve ürologlae birlikte karar vermeli. Ben şu detaya dikkat çekmek isterim tüp bebek tedavilerin de evet sperm %20 amaaa embriyoya bebeğe aktarılacak genler genetik %50 yarı yarıya. 23 kromozom anneden 23 babadan. Eee babadan gelenler anomaliye sebep olursa ne olacak o yüzden önemli. Bir de ıms evet yapılıyor çok da güzel bir uygulama ama bu spermin morfolojisine bakılıp yapılıyor yanı dış görünüşüne. O yüzden zaten sizin embriyolar 5. Günü görüyor, eli ayağı başı düzgün içlerinde vakuol olmayan en iyi sperm ile döllenior. Ama işte genetiği iyi olmayınca yani kromozom anomalisi oluor ve çöp oluor. Burada pgt bin önemi açığa çıkıyor. Allah yardımcınız olsun cuma gecesindeSemra hoca biz imsi ile en iyisini seçiyoruz diyor ama imsi ile bulunan en iyi spermlerimiz grade 2 idi. Sperm etkisi embriyoda %20 yumurta %80 diyor. Bizim embriyolar zaten 5.güne kadar çok iyi geliyor 5.gün büyük kısmı çöp oluyor. %20 göz ardı edilebilecek bişey değil. Hatta genetikten 4te 1 sağlıklı geldi kromozomlar yarı yarıya geliyor yumurta ve spermden. Hoca bi kere gerek yok deyince eşim hiç mi hiç oralı olmadı uzun süre. Kadın doğumcular tüp bebekciler genel olarak böyle yaklaşıyor bu duruma. Ama ürologlar önce ameliyat diyor genelde. Hadi bizde yaş faktörü olunca vakit kaybetmeden tüp denilebilirdi ama ilk tedavi neticesinde 2. tedaviye başlamadan olması gerekirdi illaki. O yüzden Hocaya bişey demiyorum da eşimin kalın kafalılığına kızıyorum. Direk de kızamıyorum öyle fazla nazik nazik anlatmaya çalışsam da kıyamıyorum öyle olunca içime ata ata kendime ettim. Neyse geç olsa da anladı ne dediysem yaptı yapıyor artık. Şu vakitten sonra da bunda da vardır bi hayır demekten başka bişey gelmiyor elden. Yoksa kafayı sıyırmamak mümkün değil. Belki de sıyırdım onu da bilmiyorum. Hayırlısı...
Bu yazdıklarınızı çok iyi biliyorum en başından beri. Bizim olaylar biraz farklı gelişti. Uzun uzun tekrar yazmak istemiyorum şimdi çok yakından biliyor bi çok arkadaş. 2 yıldır çabalıyoruz benim bilmem bi anlam ifade etmiyor. Karşınızda Semra hoca gibi bir ekol olunca senin ismin şu dese ikna olacak durumda oluyor fazla araştırmayan biri. Ha şundan da şüphem yok genelde ne diyorsa cidden durum öyle çıkıyor nokta atışı yapıyor hoca. Karşısında çok soru soran söylediğine itiraz eden biri olunca da bu durumdan hoşlanmıyor. Bunu yaşadık 2.tedavi öncesinde. Ve eşim de bu durumdan rahatsız oldu bana daha çok kızdı. Karşında kim var ondan daha mı iyi bileceksin. Kendi dediğini kabul ettirmeye çalışıyorsun koskoca prof hocaya diye.Bir sağlıkçı olarak Erkek infeetilitesinde kadın doğumculardan ziyade ürologlar dinlenmeli. Tabiki jinekolog ve ürologlae birlikte karar vermeli. Ben şu detaya dikkat çekmek isterim tüp bebek tedavilerin de evet sperm %20 amaaa embriyoya bebeğe aktarılacak genler genetik %50 yarı yarıya. 23 kromozom anneden 23 babadan. Eee babadan gelenler anomaliye sebep olursa ne olacak o yüzden önemli. Bir de ıms evet yapılıyor çok da güzel bir uygulama ama bu spermin morfolojisine bakılıp yapılıyor yanı dış görünüşüne. O yüzden zaten sizin embriyolar 5. Günü görüyor, eli ayağı başı düzgün içlerinde vakuol olmayan en iyi sperm ile döllenior. Ama işte genetiği iyi olmayınca yani kromozom anomalisi oluor ve çöp oluor. Burada pgt bin önemi açığa çıkıyor. Allah yardımcınız olsun cuma gecesinde
Daha öncekilerle kıyaslandığında fark var mı yani erken mi gelmiş, gelmesi mi gerek acaba .Kızlar ya jel kahverengi geri gelmiş korkuyorumm
evet benimde 5aa ydi 8.gun evde yaptim silik bi cizgi cikti benim sadece 6.gunun gecesi batmam oldu gece uykudan uyandim butungun devam.etmisti bide sadece bi kere sabah uyandigimda tuhaf bi yumurta kokusu hissettim agzimdam onun haricinde cok sukur iyiyim kasik agrisi disinda bisey hissetmiyorim Rabbim hepimizjn evlarlarini kucagimiza versin insallahSüpeeerrr:))sağlıkla kucağına al inşşalah şöyle güzel bir ohhhh çek, bize de dualarında unutma :) senin de 5aa ydı dimi? Transfer sonrası süreçte belirtilerin oldu mu o zaman 8. Günü idrar testi yapabiliriz mi acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?