Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Yerinde olsam sonrasında riskli bir hamilelik geçirmemek ve üzülmemek için pgt yaptırırdım arkadaşım , daha önce kromozom anamolisi rastlandığı için . Umarım umarım güzel sonuçlar alırsın . Bakarsın temiz gelir bu kaliteli olan için rahat transfer yaparsın

Rabbim korur onları merak etme :) güzel hayırlı Haberlerini bekliyoruz yarın inşşalah . Güldür yüzümüzü :) bugün idrar testi yapacakmısın

dÜN GECE aklıma gelmedi değil ama sonra sabah uyandım gittim lavaboya yapmadım . inşallah korur Allahıma güveniyorum zaten o ne derse o tabiki hayırlısıysa olsun önemli olan o sağlıklı elli ayaklı olsun . cümlemizinnn

Rabbim yardımcın olsun inşslalh zor şeyler atlatmışsın mükafatını alırsın umarım arkadaşım

Heheh ben duramazdım herhalde hele eşim 7. Günden başlayalım yapmaya ne olacakki dio:) ilahi sabah mı yapmak gerekio?

Heheh ben duramazdım herhalde hele eşim 7. Günden başlayalım yapmaya ne olacakki dio:) ilahi sabah mı yapmak gerekio?

Tabi sabah ilk idrarla daha net sonuç alırsın ben zamanında çok yaptığım için bende ufak küçük çaplı tranva olunca ben kan testini de göremeyince inanamıycam diyorum ya zamnında yaşadıklarımdan dolayı . ben çok yapardım

Cook merak ediyorum tutunuyo mudur icerde hala keyfi yerinde midir onu yaşatabilmiş miyimdir. Benim öyle kasık ağrım filan da yok olumsuz düşünmek istemiyorum ama olumlu da düşünemiyorum en iyisi düşünmemek off off

Ay sorma o testler benim de psikolojimi mahvetti işte şimdi olumlu olamıyorum... bana test tarihi 23ü verilmiş ben de diyorum 23ünde direk memoriale gider kan veririm bana orası güven veriyor :)

Ay içimiz çıktı para vermekten. Allahın zoruna gitmesin..ama çok pahalı herşey. Tutup da sonra kaybetmek de istemem. Yarın karar vermemiz lazım. Offf off
Gec gelişene canını sıkma beni ilk gün aradılar saat sabah 9da 8 tane döllendi diye, 10da arayıp 9 oldu döllenen dediler. Sonra 3.gün yine 8di ardından 9 oldu, 5.gün de sonradan döllenen sayısı 6ya cıktı hep 1 saat gec arayıp sonuncuyu haber verdiler ve en son pgtden gelen 3 sağlamdan biri o tembel teneke oldu :)) kalitesi de iyiymiş öyle dediler bakalım dondurduk smdi bekliyor inşallah kardeş olucak ilerde :)

Evet ilaçları başladılar her ihtimale karşı transfer yapılabilir diye.fakat benim kafamı kurcalayan şu ki; semra hanımın pgt istemesinin sebebe doğal yolla yaşadığım düşükle sonuçlanan 2 gebelik ve sonrasındaki 2 tüp bebek denemesindeki pgt sonuçları 1 i kedi gözü sendromu diğeri down sendromlu çıkmıştı. Bu durumda biyopsi alınamayan embriyoyu transfer etmeleri riskli değil mi? Benim 3 aylık bebeğimin kalbi durdu kürtaj oldum. Yaşadığım acıyı anlatamam. O bu riske girmeyi göze alınca ben de kaliteli olursa yaptırmasak mı diye geçirdim aklımdan. Neyseki gerçek hayata döndüm. Acılarımı hatırlayınca. Biyopsi alınabilecek tüm emnriyoların pgt sini yaptıracağım..

Allah sabır versin zor şeyler yaşamışsın. İnşallah gereken kaliteye ulaşır ve giderler pgtye o zaman. Burda yapılan uygulamanın mantığı şu: pgt uygun görülmüş dosyaya not düşülmüş ama embriyolar yavaşlıyor blastosist seviyesine ulaşamıyor yani biopsiye uygun değil ama tutunma şansı blast kadar olmasa da yine var. Bu haliyle dondurulup çözülmeye de uygun değil. Transfer hazırlık ilaçları da kullanılmamışsa transfer de edilemiyor direk çöp oluyor o embriyolar ve tedavi yarım kalıyor. Bu gibi durumlarda sanırım hastalardan tepki gösterenler olmuş ve böyle bir uygulamaya geçilmiş. Karışık mı oldu anlatabildim mi bilmiyorum. Hayırlısı olsun.

Okuyunca daha iyi anladım ki canım doğru kararı vermişsin. Malesef kötü tecrübeler yaşamışsın en azından bu faktörler aradan çıkmış olur .

Transfere hazırlıyorlar çünkü imha edilemeyecek kapasitede ki embrıyoyu da harcamak istemiyorlar .

Sen yine de hep hep hayal kur olumlu düşün bi zaman sonra hamileymiş gibi davranıyorsun :) Korkmayalım güzel düşünelim öyle olsun. Ben de kaşık agrısı batması falan Yok, dün bi ara olur gibi oldu o kadar ya nasip

Merhaba arkadaşım çok geçmiş olsun. Sende baya acılar yaşamışsın. Peki kalbi duran bebeğinde kromozomal bir sorun çıkmış mıydı ? Bence pgt yaptır mutlaka nacizane tavsiyem. Rabbim sağlıkla sıhhatle kucağına almayı nasip etsin .

Anladım canım maalesef erkekler bu konularda zor ikna oluyorlar sonra da pişman oluyorlar. Semra hoca neden onermedi anlayamadım neyse geç olsunda güç olmasın . Rabbim yardımcın olsun inşallah

Anladım canım maalesef erkekler bu konularda zor ikna oluyorlar sonra da pişman oluyorlar. Semra hoca neden onermedi anlayamadım neyse geç olsunda güç olmasın . Rabbim yardımcın olsun inşallah
Semra hoca biz imsi ile en iyisini seçiyoruz diyor ama imsi ile bulunan en iyi spermlerimiz grade 2 idi. Sperm etkisi embriyoda %20 yumurta %80 diyor. Bizim embriyolar zaten 5.güne kadar çok iyi geliyor 5.gün büyük kısmı çöp oluyor. %20 göz ardı edilebilecek bişey değil. Hatta genetikten 4te 1 sağlıklı geldi kromozomlar yarı yarıya geliyor yumurta ve spermden. Hoca bi kere gerek yok deyince eşim hiç mi hiç oralı olmadı uzun süre. Kadın doğumcular tüp bebekciler genel olarak böyle yaklaşıyor bu duruma. Ama ürologlar önce ameliyat diyor genelde. Hadi bizde yaş faktörü olunca vakit kaybetmeden tüp denilebilirdi ama ilk tedavi neticesinde 2. tedaviye başlamadan olması gerekirdi illaki. O yüzden Hocaya bişey demiyorum da eşimin kalın kafalılığına kızıyorum. Direk de kızamıyorum öyle fazla nazik nazik anlatmaya çalışsam da kıyamıyorum öyle olunca içime ata ata kendime ettim. Neyse geç olsa da anladı ne dediysem yaptı yapıyor artık. Şu vakitten sonra da bunda da vardır bi hayır demekten başka bişey gelmiyor elden. Yoksa kafayı sıyırmamak mümkün değil. Belki de sıyırdım onu da bilmiyorum. Hayırlısı...

Bir sağlıkçı olarak Erkek infeetilitesinde kadın doğumculardan ziyade ürologlar dinlenmeli. Tabiki jinekolog ve ürologlae birlikte karar vermeli. Ben şu detaya dikkat çekmek isterim tüp bebek tedavilerin de evet sperm %20 amaaa embriyoya bebeğe aktarılacak genler genetik %50 yarı yarıya. 23 kromozom anneden 23 babadan. Eee babadan gelenler anomaliye sebep olursa ne olacak o yüzden önemli. Bir de ıms evet yapılıyor çok da güzel bir uygulama ama bu spermin morfolojisine bakılıp yapılıyor yanı dış görünüşüne. O yüzden zaten sizin embriyolar 5. Günü görüyor, eli ayağı başı düzgün içlerinde vakuol olmayan en iyi sperm ile döllenior. Ama işte genetiği iyi olmayınca yani kromozom anomalisi oluor ve çöp oluor. Burada pgt bin önemi açığa çıkıyor. Allah yardımcınız olsun cuma gecesinde

Bu yazdıklarınızı çok iyi biliyorum en başından beri. Bizim olaylar biraz farklı gelişti. Uzun uzun tekrar yazmak istemiyorum şimdi çok yakından biliyor bi çok arkadaş. 2 yıldır çabalıyoruz benim bilmem bi anlam ifade etmiyor. Karşınızda Semra hoca gibi bir ekol olunca senin ismin şu dese ikna olacak durumda oluyor fazla araştırmayan biri. Ha şundan da şüphem yok genelde ne diyorsa cidden durum öyle çıkıyor nokta atışı yapıyor hoca. Karşısında çok soru soran söylediğine itiraz eden biri olunca da bu durumdan hoşlanmıyor. Bunu yaşadık 2.tedavi öncesinde. Ve eşim de bu durumdan rahatsız oldu bana daha çok kızdı. Karşında kim var ondan daha mı iyi bileceksin. Kendi dediğini kabul ettirmeye çalışıyorsun koskoca prof hocaya diye.
Neyse çok uzattım yine. 2 yıldır burdayız. Süreçteki her ayrıntıyı doktorla görüştük en son dosya üzerinden. Her ayrıntının gözden kaçan en ufak şeyin farkında olduğumu gördü doktor da eşim de. Cevabı yok cidden çok sorumun ve ben bunları hocaya sorma ihtiyacı duymadım yine aynı negatif atmosferi yaşamamak için. Yeni bir tedavi ne zaman olabilecek bilmiyorum ama yine burdayım gidecek güvenecek başka alternatifim yok. Benimki de böyle bir imtihan. Allah kaybedenlerden etmesin.

evet benimde 5aa ydi 8.gun evde yaptim silik bi cizgi cikti benim sadece 6.gunun gecesi batmam oldu gece uykudan uyandim butungun devam.etmisti bide sadece bi kere sabah uyandigimda tuhaf bi yumurta kokusu hissettim agzimdam onun haricinde cok sukur iyiyim kasik agrisi disinda bisey hissetmiyorim Rabbim hepimizjn evlarlarini kucagimiza versin insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…