Amin inşallah da ben arkanızdan geleceğim(nasip olursa tabi) nasıl olacak o iş :)Jalapenoo sen yazınca sayfanın farklı bir havası oluyor. Bilmiyorum en başından beri öyle hissediyorum. Her zaman söylediğim gibi temenni ettiğim gibi umarım en kısa zamanda hatta bence bu sene tüümm bu tecrübelerden sonra hamilelik tecrübelerini paylaşmak nasip olsun yine bu sayfada.
Hiç eksik olma var ol inşallah..
Amin inşallah da ben arkanızdan geleceğim(nasip olursa tabi) nasıl olacak o iş :)
Ay sorma o testler benim de psikolojimi mahvetti işte şimdi olumlu olamıyorum... bana test tarihi 23ü verilmiş ben de diyorum 23ünde direk memoriale gider kan veririm bana orası güven veriyor :)
Canım benim Rabbim korusun o evhamlar hiç bitmiyor o kalp atışı sesini duymak herşeye bedelSağlıkla kucağına al inşâAllah kontrolün ne zaman cinsiyetini öğrenmeye az kaldı mâşâAllah
Benimde kalçam kafam heryerim kalkmıştı :) hiç endişe etme olacağı varsa oluyor canım
Çok şükür canım tebrik ederim sağlıkla artsın kucağınızda sevin inşâAllah
Geliyor canım içeride bekleyince jel sonrası bol yürü ben bulaşık makinesini boşaltıyordum mesela yavaşça:) ya da ortalığı topluyordum pozitiften sonra midem çok bulanmıştı bişey yemediğim için halsiz düştüğümden hiç yürüyemiyordum sıkıp yatıyordum nasıl olsa hep yatıyordum :)
Görünür canım ben pozitiften bir hafta sonra görmüştüm
Burda bi arkadaş yazmıştı tek embriyo transferi oldu ama iki kese gözüktü diye :) Rabbim büyük neden olmasın ki bazı merkezlerde öneriyormuş spermler içerde rahmimizi hazırlarmış embriyoyu yabancı madde sanmasın atmasın diye ben denedim mi? Hayır çünkü tüplerim olmadığı için umudum da yok maalesef... :) burası önermiyormuş demiş bazı arkadaşlar dediğim gibi merkeze göre değişiyor hangisi doğru bilmiyoruz
Arkadaşlar bana bir akıl verin hastaneyi aradım bugün embriyolarımızın dördüncü günü üç tane embriyomız vardı iki tanesinin kalitesi iyiymiş bir tanesi biraz daha geriden geliyor dedi şimdi doktorumuz biz de Pgt önerdi daha önce ki tüp bebeklerde yaptırdığımız Pgtlerde kromozom anomalilerine rastlandı fakat hiçbir zaman embriyolarımız kaliteli olmadı ve beşinci günde gelişimini tamamlamamıştı.altıncı ve yedinci gün embriyoları vardı şimdi iyi gidiyor deniyor ve kaliteli deniyor sizce p gt yaptırmalı mıyım yoksa taze transfer mı istemeliyim bana bir akıl verin ne olur
Canım allah yardımcın olsun bizde aynı durumu yaşadık şimdi son üç dondurulmuş embriyo var elimizde onu genetiğe göndermeden transfer edicez bu işin maddi boyutu boyumuzu aştı malesef herşeyi göze aldık artık .sizinde hakkınızda hayırlısı olsunArkadaşlar bana bir akıl verin hastaneyi aradım bugün embriyolarımızın dördüncü günü üç tane embriyomız vardı iki tanesinin kalitesi iyiymiş bir tanesi biraz daha geriden geliyor dedi şimdi doktorumuz biz de Pgt önerdi daha önce ki tüp bebeklerde yaptırdığımız Pgtlerde kromozom anomalilerine rastlandı fakat hiçbir zaman embriyolarımız kaliteli olmadı ve beşinci günde gelişimini tamamlamamıştı.altıncı ve yedinci gün embriyoları vardı şimdi iyi gidiyor deniyor ve kaliteli deniyor sizce p gt yaptırmalı mıyım yoksa taze transfer mı istemeliyim bana bir akıl verin ne olur
Üfff az önce benimde jel ucu minicik kahve olduBen hesapladımda canım yaklaşık 12 haftasıe kullanıyorum. Artık ben makineye bağldım salla ucunu kopar ve yerleştir sık:) ama o kahverengilikleri görünce bende hiç hoşlanmamıştım. Beyaz gelsin istediği kadar ama o kahveler gelmesin :) nasıl renk değiştiriyor ki içeride rahim nerden hava alıyor hiç anlamadım:))
cok saol Allah razi olsun biz burda dert ortagiyiz cunku bizi bir biz anlariz baskasi anlamaz cektigimiz acilari biliyoruz rabbim hepimizin kucaklarini doldursuinsllahBir güzel haber daha maşallah!
Çok seviniyorum burada pozitiflere. Dışarda etrafımdakilere bu kadar sevinemiyorum ama burada duyunca umut doluyorum, bi boynu büküğün daha yüzü güldü diyorum. Allah bizim de boynunu bükük bırakmasın inşallah
tortu geliyo zaten canim benim bazen ben jelden sonra yuruyemiyorum belim agriyo die ozaman sanki ilac sıktıgim gibi geri geliyo pihti hakinde deil gayet sivi ama yuruyunce aksama ya da 1 gun sonra pihti geliyoYa biraz fazla mı yürüyorum acaba yat yat sırtım ağrıyor diye mesela evdeyim güya ama sık sık yürüyorum yine de tortu geliyor
benim ilk zamanlar hic agrim yoktu sadece goguslerim cok fenaydi halada fena aciyo sadece 6.gunu gecesi kasigimin sag tarafinda bi batmayla uyandim ve ertesi gunde devam etti bide transferden 4.gunu ya da 5.gunu sabah uyandigimda agzimda kokmus yumurta tadi vardi sanki cok igrencti ama anlik gelip gecti o suanda sanki adet olucakmisim.gibi ara ara sancim oluyo okadar he bide ben kabiz olmadim aksiye afedersin ishal gibiyim canimKuzum ya ağrın varmıydı peki senin ne zaman başlamıştı
Benim de eşimi tüp bebeğe ikna etmem bi seneyi buldu . Şimdi de keşke daha erken gitseydik diyor.erkekler ongorusuz biraz .ama ona kıyamaman bile o kadar güzel ki...şahsen lohusalikta eşimi kararttim hala da öyle :/ .Buraya bize yazmak rahatlatacaksa yaz içine atma ne olur .Rabbim büyüktür sevdiği kullarını daha çok sınıyor . Hediyesi de daha büyük olacak inşallah .güzel haberlerini almak nasip olsun ...Semra hoca biz imsi ile en iyisini seçiyoruz diyor ama imsi ile bulunan en iyi spermlerimiz grade 2 idi. Sperm etkisi embriyoda %20 yumurta %80 diyor. Bizim embriyolar zaten 5.güne kadar çok iyi geliyor 5.gün büyük kısmı çöp oluyor. %20 göz ardı edilebilecek bişey değil. Hatta genetikten 4te 1 sağlıklı geldi kromozomlar yarı yarıya geliyor yumurta ve spermden. Hoca bi kere gerek yok deyince eşim hiç mi hiç oralı olmadı uzun süre. Kadın doğumcular tüp bebekciler genel olarak böyle yaklaşıyor bu duruma. Ama ürologlar önce ameliyat diyor genelde. Hadi bizde yaş faktörü olunca vakit kaybetmeden tüp denilebilirdi ama ilk tedavi neticesinde 2. tedaviye başlamadan olması gerekirdi illaki. O yüzden Hocaya bişey demiyorum da eşimin kalın kafalılığına kızıyorum. Direk de kızamıyorum öyle fazla nazik nazik anlatmaya çalışsam da kıyamıyorum öyle olunca içime ata ata kendime ettim. Neyse geç olsa da anladı ne dediysem yaptı yapıyor artık. Şu vakitten sonra da bunda da vardır bi hayır demekten başka bişey gelmiyor elden. Yoksa kafayı sıyırmamak mümkün değil. Belki de sıyırdım onu da bilmiyorum. Hayırlısı...
evet bende transferden once hemen temizlige basliyodum sabah ki kullandigimda aksamda hemen aksam yemegi hazirligina basliyodum transferden sonra sadece yurudum evin icinde suan bel ve kasik agrisindan dolayi cok yuruyemiyorum ama hareket etmeye calisiyorum bide zaten halsizlik var canim hic bisey yapmak istemiyoKızlar kullandıkça bazen topluca kocaman geliyordu benim. Normal yani endişe etmeyin. Zaten sizi tedavi edecek dozu ona göre fazlası ile koyuyorkar bu tarz kullanım zorluğu olan ilaçlarda be hastanın alacağı miktarlar hep analizle bakılıyor. Ben ilaç firmasında çalışıyorum, buna benzer çalışmaları çok yaptım zamanında. Açılın ben kimyagerim, bana güvenin :)
Ben de transfer için 4 gündür kullanıyorum henüz az az geliyor. Kullandıktan sonra saçma sapan hareketler yapıyorum dağılsım emsin diye tabii transferden sonra ancak efendi hareketlerle yürüyeceğim sadece :)
Benim naturel transfer olcak 4 gün sonra günde bir tane jel sabah verdiler senin 2 kereymiş taze transfer mi olmuştun acabaevet bende transferden once hemen temizlige basliyodum sabah ki kullandigimda aksamda hemen aksam yemegi hazirligina basliyodum transferden sonra sadece yurudum evin icinde suan bel ve kasik agrisindan dolayi cok yuruyemiyorum ama hareket etmeye calisiyorum bide zaten halsizlik var canim hic bisey yapmak istemiyo
İlahi çok güldüm, çok yaşa emi. Bi tek ben mi acayip hareketler yapıyorum diyordum. Ben de jeli sıkıp işe çıktığım için giyinirken falan saçma sapan dans gibi figürler vs yapıyorum, biri görse deli der :)Şimdi sana bişey dicem sakın gülme. Jeli yaptıgım ilk gün evde bi ileri bi geri yürüdüm. Baktım bi işe yaramıyor olduğu gibi çamaşırda rezil durum. Dedim kızım bu iş böle olmaz. Koydum müziği çekiyom halayı:) ne tortu ne bişey
hayir benim dondurulmus embriyoBenim naturel transfer olcak 4 gün sonra günde bir tane jel sabah verdiler senin 2 kereymiş taze transfer mi olmuştun acaba
Canım o zaman biz bişey bilmiyoruz takip eden dr kürtajdan sonra patolojiye parça göndermedi. Ama kromozom anomalisi olmuştur %99 u bu sebebten düşüyor dedi. Eşimle benden genetik ve yine benden pıhtılaşma testleri istedi. yaptırdık. Sonuçlar normal çıktı.Merhaba arkadaşım çok geçmiş olsun. Sende baya acılar yaşamışsın. Peki kalbi duran bebeğinde kromozomal bir sorun çıkmış mıydı ? Bence pgt yaptır mutlaka nacizane tavsiyem. Rabbim sağlıkla sıhhatle kucağına almayı nasip etsin .
Ya bana embriyolojıyi bilgi almak için aradığımda hiç yokk 5 aa yok 5 bb falan bişey demiyorlar.Kalitesi iyi diyip kapatıyolarevet benimde 5aa ydi 8.gun evde yaptim silik bi cizgi cikti benim sadece 6.gunun gecesi batmam oldu gece uykudan uyandim butungun devam.etmisti bide sadece bi kere sabah uyandigimda tuhaf bi yumurta kokusu hissettim agzimdam onun haricinde cok sukur iyiyim kasik agrisi disinda bisey hissetmiyorim Rabbim hepimizjn evlarlarini kucagimiza versin insallah
Canım birikip birikip geliyor bi kaç günde bir. Bu ilacın başka yolu yok. Araştırdım biraz daha mesela aplikatörün ucunda kalan için sorun değil, tedavi edici miktarı zaten alıyorsunuz diyor. Hafif ev içinde yürüyüş yapıyor musun? Kaçıncı günün jeli kullanıyorsun? Sabah uyguladığımız akşama veya yarın sabaha kadar kalabiliyorsa yeter bile çünkü 24 saat boyunca direkt uterustan emiliyormuş.Kızlar ya bugünki jel tamamen tortu olarak gelmiş ne yapcam ben
Naturel transfer ozaman seninkide..niye bana günde bir dedilerki ozaman telefonla söylediler 2 kere de sordum aslında ama yanlışlık olmasın başka naturel transfer olanlar size günde kaç kere verildi jelhayir benim dondurulmus embriyo
Canım benim de naturel ama günde 2 kez başlamıştım transferden önce, hala da günde 2 kez kullanıyorumBenim naturel transfer olcak 4 gün sonra günde bir tane jel sabah verdiler senin 2 kereymiş taze transfer mi olmuştun acaba
Beyaz renge alışmıştım tortularda ama kahverengilik olunca korktum. Yürüyorum artık tam dk tutup 15 20 dk yürüyorım:)Canım birikip birikip geliyor bi kaç günde bir. Bu ilacın başka yolu yok. Araştırdım biraz daha mesela aplikatörün ucunda kalan için sorun değil, tedavi edici miktarı zaten alıyorsunuz diyor. Hafif ev içinde yürüyüş yapıyor musun? Kaçıncı günün jeli kullanıyorsun? Sabah uyguladığımız akşama veya yarın sabaha kadar kalabiliyorsa yeter bile çünkü 24 saat boyunca direkt uterustan emiliyormuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?