- 14 Kasım 2017
- 301
- 521
- 33
- 36
Canım tedavin hayırlı olsun inşallah. Allah gönlünden geçeni hakkında hayırlı eylesin. Kendimden bahsedecek olursam 11 yumurtam toplandı. 10 tanesi olgun çıktı. 5.güne sadece bir tane kaldı dediler o kadar üzülüp ağladım ki ama elden ne gelir. Ertesi gün aradılar 2 tanesi daha sonradan gelişim göstermiş ve o sonradan gelişim gösteren 2 miniğimden biri şuan karnımda büyüyor. O yüzden sakın umutsuz olma. Rabbim çok büyük ve o istedikten sonra olmayacak hiçbir şey yok.Merhaba arkadaşlar,
Uzun süredir sessiz sedasız forumu takip ediyorum. Gebelik haberini alanları canı gönülden tebrik ederim. Tedavinin her aşamasındaki arkadaşlarıma da sabır ve bol şans...
Bana gelecek olursak, yüksek fsh ve düşük rezerv sebebiyle tedaviye başlamıştık. Buna ek olarak yapılan testlerde benim kromozomlarımda inversiyon olduğu ve embriyolara genetik test yaptırmamın önemli ve hatta kaçınılmaz olduğu ortaya çıktı. Tedavi sonucunda sadece 3 yumurta toplandı, 2'si döllendi. Bugün 5. gün oldu. Embriyolardan birisi gelişimini tamamladı ve genetik test için işleme alındı. Diğeri bugün itibariyle hazır değilmiş; durumu yarın değerlendirilecekmiş. Maddi ve manevi bütün umudumuzu 2 tanecik embriyoya bağlamışken bugün aldığım bu habere üzüldüm açıkçası. Sizlere sorum bu geride kalan embriyom için hala umut var mı? Aranızda embriyosu geç olgunlaşan var mı?
Hepimizin dertleri endişeleri ayrı ayrı... Kimimiz 5 yumurtaya az oldu diye üzülür; kimimiz 1 yumurtaya razıdır. Kimimiz de bunları okurken "ben neler yaşadım bunlar da problem mi" diye düşünür... Allah'tan hayırlısını istemekten başka yapabileceğimiz bir şey yok; ben de hepimiz için hayırlısını diliyorum.
Mucizeye bakkk rabbim ne kadar büyüksünnnn.. allah sağlıkla kucağınıza almak nasip etsin arkadaşım, en büyük umut sizlersinizCanım tedavin hayırlı olsun inşallah. Allah gönlünden geçeni hakkında hayırlı eylesin. Kendimden bahsedecek olursam 11 yumurtam toplandı. 10 tanesi olgun çıktı. 5.güne sadece bir tane kaldı dediler o kadar üzülüp ağladım ki ama elden ne gelir. Ertesi gün aradılar 2 tanesi daha sonradan gelişim göstermiş ve o sonradan gelişim gösteren 2 miniğimden biri şuan karnımda büyüyor. O yüzden sakın umutsuz olma. Rabbim çok büyük ve o istedikten sonra olmayacak hiçbir şey yok.
Aminn Allah razı olsun. Allahım isteyen, caba gösteren, maddi imkansızlık sebebiyle deneyemeyen herkese nasip etsin. Bu forumda çok fazla mucizeye şahit olduk hep beraber. O yüzden umutsuzluğa kapılmaktansa bol bol dua etmek ve hayırlısını istemek lazım.Mucizeye bakkk rabbim ne kadar büyüksünnnn.. allah sağlıkla kucağınıza almak nasip etsin arkadaşım, en büyük umut sizlersiniz
Canım inşallah sağlıklı bir hamilelik heçirir ve evladını alırsın kucağına. Darısı bekleyenlerin, bizlerin başına olsun... Çok güzel bir örnek oldun bana...Canım tedavin hayırlı olsun inşallah. Allah gönlünden geçeni hakkında hayırlı eylesin. Kendimden bahsedecek olursam 11 yumurtam toplandı. 10 tanesi olgun çıktı. 5.güne sadece bir tane kaldı dediler o kadar üzülüp ağladım ki ama elden ne gelir. Ertesi gün aradılar 2 tanesi daha sonradan gelişim göstermiş ve o sonradan gelişim gösteren 2 miniğimden biri şuan karnımda büyüyor. O yüzden sakın umutsuz olma. Rabbim çok büyük ve o istedikten sonra olmayacak hiçbir şey yok.
Amin canım Allah razı olsun. 5.gün çok kaliteli dedikleri 5aa embriyom tutmadı. Rabbim sonradan atak yapan miniğimi bana nasip etti. O yüzden kaliteye vs. cok takılma.Canım inşallah sağlıklı bir hamilelik heçirir ve evladını alırsın kucağına. Darısı bekleyenlerin, bizlerin başına olsun... Çok güzel bir örnek oldun bana...
İşte günlerdir bu soruyu düşünüyorum bende. Vardığım nokta şu. Doktorların elinde ortalama bir korelasyon var istatistiklere göre davranıyorlar birazda. 35 e kadar bilindik genetik hastalık yoksa elindeki embriyolarda 1-3 arası ise o embriyoları riske atmak istemiyorlar pgt yapmıyorlar . Çünkü o yaşa kadar genetik rahatsız çocuk doğurma ihtimali %20-30 yaş ilerledikçe bu yüzdelik dilim artıyor . İleri yaştakiler pgt daha kolay yapıyorlar bir de embriyosu 3 den fazla olana söylemeden öneriyorlar. Bu durumda pgt siz Elindeki embriyoları transfer ediyorlar hepsinde negatif olursa ee artık pgt yapalıma geliyor konu bu kez biz kızıyoruz nie başta yapmıyoruz da 3 kez denedikdioruz . Burda onlarla anlaşamıoruz maalesef o kadar beklenti stres umut çöp oluyor gözüyle bakıyoruz. Amacımız bilinen negatif olabilecek ihtimalleri Yok etmek bizim, ama onlar biraz da deneme yanılma ile buluyorlarCanım anlamadım neden önermediğini. Doktorlar bizden iyi bilir tabii ama pgt den sıkıntılı embriyo geliyorsa diğerlerini bakmadan transfer edelim demenin anlamı ne? Ya onlarda sıkıntı varsa genetik olarak? Mantığı anlayamadım ben o yüzden soruyorum yanlış anlama. Ben de çok pgt falan uğraştığım için senin durum da dikkatimi çekti. Yani sıkıntı çıkabilir ama biz transferde edelim neden diyor?
PGt sadece sağlıklı bir embriyo olduğunu gösteriyor tatlım, bilinen sebepleri aza indiriyor ama kısmet denen bir şey var inançlı. Kendini harap etme. Herşey embriyo da değil. Rahim kabul etmedi belki hazır değildi zamanı değildi yüce mevlam ne zaman senin için ol derse olacak. Sen şuan en azından şunu biliyorsun embriyon hem kaliteli hem sağlıklıydı genetik yönünden. Pgt yapmadığında ve negatif olur ise acaba genetiği mi bozuktu die yiyoruz kendimizi pozitif olsa acaba devam edecek mi diye düşünüp duruyoruz . Bir nebze pgt içimizi rahatlatıyor sadece bence. Gerisi boş Herşeyin sahibi Yaradan biliyor ilahi zamanı . Üzülme2.pgt li embriyom kimyasal sonuçlanıp yok olup gitti. Bunun nasıl bir açıklaması olur arkadaşlar 2 gün oldu bunu öğreneli ve ben düşünmekten kendimi harap ediyorum. 1.negatifte de çok üzülmüştüm ama bu kadar sorgulamamıştım nasip dedim geçtim belkide 1 tane daha vardı diye arkasında. Şimdi hiç kalmadı.. Kimyasal olması nasıl açıklanacak. Pgt bu saatten sonra bana neyin garantisini verecek hala ısrarla olsun derler mi???
Benimde kafam o kadar karışık ki. 3 negatif deneme pgtsiz. Bundan sonraki tedavimiz pgtli olucak mecburen. Diyorum ki keske kromozon testi yaptırsaydık. Bilirdik ki genetik olarak embriyoları taratmalıyız!!! Acaba o zaman olur muydu? Ya derlerdi ki herşey kısmet inanmazdım. Ne kısmeti ? istersen herşey olur! Olmuyor işte... kısmetin zamanı gelicek inşallah. Gerçekten oluruna bırakmak lazım. Yapabileceğini yapıp teslim olmak gerekiyor.PGt sadece sağlıklı bir embriyo olduğunu gösteriyor tatlım, bilinen sebepleri aza indiriyor ama kısmet denen bir şey var inançlı. Kendini harap etme. Herşey embriyo da değil. Rahim kabul etmedi belki hazır değildi zamanı değildi yüce mevlam ne zaman senin için ol derse olacak. Sen şuan en azından şunu biliyorsun embriyon hem kaliteli hem sağlıklıydı genetik yönünden. Pgt yapmadığında ve negatif olur ise acaba genetiği mi bozuktu die yiyoruz kendimizi pozitif olsa acaba devam edecek mi diye düşünüp duruyoruz . Bir nebze pgt içimizi rahatlatıyor sadece bence. Gerisi boş Herşeyin sahibi Yaradan biliyor ilahi zamanı . Üzülme
Geçmiş olsun arkadaşım. Allah yardımcın olsun.2.pgt li embriyom kimyasal sonuçlanıp yok olup gitti. Bunun nasıl bir açıklaması olur arkadaşlar 2 gün oldu bunu öğreneli ve ben düşünmekten kendimi harap ediyorum. 1.negatifte de çok üzülmüştüm ama bu kadar sorgulamamıştım nasip dedim geçtim belkide 1 tane daha vardı diye arkasında. Şimdi hiç kalmadı.. Kimyasal olması nasıl açıklanacak. Pgt bu saatten sonra bana neyin garantisini verecek hala ısrarla olsun derler mi???
Bundan önce 2 negatif sonuçlanan tüp bebek tedavisi ve normal yoldan 2 problemli gebelik geçmişine dayalı olarak pgt yapılmasını istemişti Semra hanım. Birde sol tüpüm kapandı bu evrede. Amin canım bundan sonraki tedavide yüzümüz güler inşallah. bundan sonrası için bana ne yapacaklarını merak ediyorum en yakın zamanda görüşmeye gidicem.Arkadaşım sizde pgt yapılma nedeni ne idi? Pgt için illa gebelik olacak değil, baştan embriyo genetik açıdan sağlıklı mı diye bakılır, pgt den sağlıklı çıkan embriyo illaki tutar denmiyor maalesef. hep böyle dediler gittiğim genetikçiler. Pgt den sağlıklı geldikten sonra artık normal bi tüp bebek tedavisinde tutup tutmama şansı ne ise aynıdır diyorlar. Allah yardımcınız olsun, en kısa zamanda gönlünü ferahlatsın inşallah. Allah hepimize bi gün sağlıkla yavrularımızı kucağımıza alacağımız günler nasip etsin inşallah
Amin arkadaşım inşallah hepimiz için güzel bir son olur. 6 embriyodan 2 tane döndü yaş 32. Semra hanım her seferinde oran kötü diyip duruyordu pgt sız bir tedavi düşünmez bu çerçevede sanırım . Dediğin gibi önce yüzde 20 lik oranın açıklamasını bekliyorum yoksa bu yorucu sürece tekrar güvenle gireceğimi düşünmüyorum . Taze transfer denediği arkadaşlar oldu bu süreçten sonra çok şükür sağlıkla devam ediyor hamilelikleri. Bende böyle bir teklifle gidicem çünkü hiç taze transfer yapılmadı bana. Bekleyip görücez .Geçmiş olsun arkadaşım. Allah yardımcın olsun.
Aslında pgt konusunda yazmak istemiyordum. Benim ilk tedavimde 2 embriyom vardı tek tek transfer edildi ilki negatif ikincisi 6 haftalık düşükle sonuçlandı. %80 genetik dediler. Embriyolar kaliteli ama genetiğini bilmiyoruz. Başka sebep olamaz mı dedim. Miyomlarım da vardı o zaman. Hatta düşükten sonra pıhtılaşma testlerini yaptırmıştım 3 gen heterozigot çıktı. Bu kadar erken düşük yapmaz pıhtılaşma dediler. Miyomlar için histereskopi yapılmıştı içeriyi etkilemiyor gerek yok alınmasına demişti hoca. Yine gerek yok dediler. Benim için hala muamma o negatif ve düşük neden oldu. Hiçbir zaman da bilemeyeceğim. İlk tedavide pgt önerilecek kişiler kategorisinde değildim onun için hiç bahsi geçmemişti bile görüşmede de. Ben de sormadım ama sonra cidden bunun pişmanlığını yaşadım. 2. Tedavimde 4 embriyoma pgt yapıldı 1i sağlıklı geldi kan sulandırıcı da kullandım ama dış gebelikle sonuçlandı. Aslında iğneyle sonlandirilabilecek değerlerde seyrediyordu değer ama aynı operasyonla miyomlarım da temizlensin diye laparoskopi oldum. Yani normal blast embriyonun tutma şansı %50 pgtli %60 gibi düşünürsek benim başıma %1 olan geldi...
Sana pgt önerilme sebebi neydi bilmiyorum. Kaç embriyoda kaç sağlıklı geldi bu da tekrar pgt yaptırıp yaptırmama kararı verirken önemli bir kriter diye düşünüyorum. Eğer pgt yapılmamış olsa idi sana da verecekleri cevap genetik yapılarını bilmiyoruz %80 sağlıksız onun için tutmadı veya düştü diyeceklerdi. Ama şimdi sen biliyorsun ki bu embriyolar sağlıklı demekki neden %20 nin içinde. Buraya yoğunlaşmak gerekecek. Burda benzer durumlar yaşayan arkadaşlar da oldu. Allah bidaha kimseye göstermesin yaşatmasın. Sonrasında çok ekstra bişeyler yapıldı mı bilmiyorum ama benim aklıma gelenler hep hamile kaldı sonrasında. Farklı yerlerde bilimsel ispatı olmayan farklı uygulamalar yapılıyor bu durumlarda ama ona rağmen yine olmayan çok örnek de gördüm. Zaten nerdeyse bi tedavi masrafı yapılıyor onlara da. Onları yapmaktansa bi deneme daha yapılır diye düşünüyorum.
Allah hayırlı kararlar almak nasip etsin. Bi dahaki sefer mutlu sonla bitsin inşallah.
amin canim insallah atlaticam elbet ama bugun sesim kisilana kadar gozyasim kuruyana kadar nefesim kesilene kadar agladim ama ne sesim kisildi ne gozyasim kurudu ne nefesim kesildi aklima geldikce dudaklarim buzuluyo gozlerim doluyo icimde bi sızı var cok zormus ilk pozitifim ilk dusugum okadar umutluydum ki ama olmadi atlaticaz elbet guzel gunler gelicek elbet Allah kimseye yasatmasinDemin sayfamız şenlendi yazmıştım haberini şimdi okudum ksuuruma bakma çook ama çook üzüldüm brnimde daha önce pozitif sonuç aldıktan sonra düşüğüm olmuştu acısını çok iyi biliyorum rabbim sabrını versin . En kısa zamanda tekrar nasip etsin inşallah
Canım yazdıklarım acını hafifletmeyecek biliyorum ama yazmak istedimamin canim insallah atlaticam elbet ama bugun sesim kisilana kadar gozyasim kuruyana kadar nefesim kesilene kadar agladim ama ne sesim kisildi ne gozyasim kurudu ne nefesim kesildi aklima geldikce dudaklarim buzuluyo gozlerim doluyo icimde bi sızı var cok zormus ilk pozitifim ilk dusugum okadar umutluydum ki ama olmadi atlaticaz elbet guzel gunler gelicek elbet Allah kimseye yasatmasin
Onu da düşünme tatlım ben kendime de eşime de kromozom analizi yaptırdım temiz çıktı sonuç negatif :)Benimde kafam o kadar karışık ki. 3 negatif deneme pgtsiz. Bundan sonraki tedavimiz pgtli olucak mecburen. Diyorum ki keske kromozon testi yaptırsaydık. Bilirdik ki genetik olarak embriyoları taratmalıyız!!! Acaba o zaman olur muydu? Ya derlerdi ki herşey kısmet inanmazdım. Ne kısmeti ? istersen herşey olur! Olmuyor işte... kısmetin zamanı gelicek inşallah. Gerçekten oluruna bırakmak lazım. Yapabileceğini yapıp teslim olmak gerekiyor.
Amin tatlım allah kimseye yaşatmasın seninki sen böylelikle son bulsun rabbim Çifter çifte versin kaçıncı denemendi, güçlüyüz biz atlatacaksın tabi daha güçlü olarak kalkacaksın hem de bu kadar kahretme kendiniamin canim insallah atlaticam elbet ama bugun sesim kisilana kadar gozyasim kuruyana kadar nefesim kesilene kadar agladim ama ne sesim kisildi ne gozyasim kurudu ne nefesim kesildi aklima geldikce dudaklarim buzuluyo gozlerim doluyo icimde bi sızı var cok zormus ilk pozitifim ilk dusugum okadar umutluydum ki ama olmadi atlaticaz elbet guzel gunler gelicek elbet Allah kimseye yasatmasin
Çok ama çok teşekkür ederimBu forumun yüreği güzel... Sorulan sorular cevapsız kalmıyor; herkes ihtiyacı olana umut vermeye çalışıyor.
Oy canım benim kıyamam sanaamin canim insallah atlaticam elbet ama bugun sesim kisilana kadar gozyasim kuruyana kadar nefesim kesilene kadar agladim ama ne sesim kisildi ne gozyasim kurudu ne nefesim kesildi aklima geldikce dudaklarim buzuluyo gozlerim doluyo icimde bi sızı var cok zormus ilk pozitifim ilk dusugum okadar umutluydum ki ama olmadi atlaticaz elbet guzel gunler gelicek elbet Allah kimseye yasatmasin
MâşâAllah canım ya seninkilerin cinsiyeti neydi tek yumurta ikizi mi oldularCanım yazdıklarım acını hafifletmeyecek biliyorum ama yazmak istedim
Bende 4 . Denemede ilk pozitifte ilk düşügumu yaşadım aynı senin gibi kahrettim kendimi bagira bagira ağladığımı canım yanıyor dediğimi unutmadım halen
Ama bak sonuçta Rabbim lütuf ve keremiyle biz bir bebek diye dua ederken Rabbim iki tane nasip edecek inşallah
Acı yaşa ama pes etme arkadasim Rabbim bir kapı kapatmadan diğerini açarmiş ama biz goremiyoruz bunu
Onun merhameti büyük kullarına bütün kapıları kapatmaz sabret inşallah seninde muradına erecegin günler yakındır
Evet benzer durumlar yaşamışız gerçekten işallah ikimizinde bi an önce son bulur, pgt önermeme sebebi bunlar dondurulmuş çözüp biyopsi alcaz tekrar dondurucaz uygun olursa transfer için tekrar çözdürcez tutunma yeteneğini iyice azaltmış strese sokmuş oluruz embriyoyu dedi, bende herşeyi göze alarak transfer edelim dedim uygun olan budur dedi hoca. Bakalım Rabbim işallah 6embriyodan bitane sağlıklı dır işallah, çünkü bizde genetik problem yokken embriyolar öyle çıktıCanım anlamadım neden önermediğini. Doktorlar bizden iyi bilir tabii ama pgt den sıkıntılı embriyo geliyorsa diğerlerini bakmadan transfer edelim demenin anlamı ne? Ya onlarda sıkıntı varsa genetik olarak? Mantığı anlayamadım ben o yüzden soruyorum yanlış anlama. Ben de çok pgt falan uğraştığım için senin durum da dikkatimi çekti. Yani sıkıntı çıkabilir ama biz transferde edelim neden diyor?
Allah razı olsun sizler sayesinde rahatlıyorum inanın çevremde bunu yaşayan yok doğal olarak beni anlayan da yok saçma sapan meraklaronı giderecek sorular soruyorlar, osebepten bu tedaviyi kimseye söylemedik olursa süpriz yaparız olmassa hiç söylemeyiz dedik işallah iyi sonuçlar alalım hepimiz iyiki varsınız,Arkadaşım hiç olumsuz bir şey düşünme bence pgt yapılmadı anlamında bak ben gibi bir örnekte var.. Bende şimdi istiyorum ki pgt sız embriyo transferi yapsınlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?