Bir tane olsun , sana sağlıklı bir yavru olarak geri dönsün arkadaşım inşallah...Arkadaşlar maalesef 2. embriyom bugün de gelişim göstermemiş. Genetik teste giden tek embriyomdan başka şansım yok. Tedavinin başından beri çok umutluydum ama şimdi büyük bir korku kapladı içimi.
Suan 4 tane daha embriyom var ve ilk tüp bebek tedavim. TAbiki de istemem çözülüp tekrar dondurulmasını ama bu konuda inanılmaz meşgul ediyor kafamı. Sanırım bnm acilen bu konuyu kafamda sonlandırmam lazım. Doktor gerek görmediği için onlara da güvenip irdelemek istemiyorum ne yalan söyleyeyim.Kafanın karışması çok normal şu durumda canım. Hepimiz farklı bir şey tecrübe etmişiz bu yolda... Şu an dondurulmuş embriyoların var mı? (Daha önceki postlarını görmediğim için soruyorum canım tekrara girdiyse kusura bakma) Eğer varsa ve dondurulmuşlarını kullanacaksan yaptıracağın testlerin sonucuna göre çözülüp tekrar dondurulmasını ister misin bunu iyice bir düşün. Hayır çözülüp teste gidip yeniden dondurulmasını sonra transfer için tekrar çözülmesini istemem dersen kafanı bu test olayıyla daha fazla meşgul etme bence. Eğer halihazırda embriyon yoksa ve tedaviye yeniden başlayacaksan da bu testleri yaptırmakta ısrarcı ol bence. Soner Bey istemeseydi ve bu testi yaptırmasaydım haberim bile olmayacaktı böyle bir durumdan. Kaldı ki Memorial'ın genetik uzmanı ile de konuştuk. Pgt yapılsa bile gebelik olması durumunda tarama testlerinizi ihmal etmeyin hatta gerek görülürse amniyosentezden kaçınmayın dedi bize. Tabii bunu benim sonuçlarımla ilişkili olarak söyledi.
U umuttvarr ben kromozom analizini (karyotip analiz deniyor sanırım adına) Memorial'da yaptırdım. 1,5 ay oluyor yaptıralı; fiyatı 900 tl civarındaydı. 10-15 güne çıktı sonuçlar. Her devlet hastanesinde yapılmıyor bu test; üniversite hastanelerinde durum daha farklı olabilir. Benim yaşadığım şehirde devlet hastanesinde de üniversite hastanesinde de yapılmıyordu. Erken over rezervi yetmezliği sebebini araştırmak için istemişti Soner Bey tedaviye başlarken. Kromozomlarımda inversiyon çıktı; bu yüzden embriyolara pgt önerdiler. Testin sonucu gelmeden önceki konuşmamızda yaşın genç, daha önce düşüğün, gebeliğin yok, rezervin de az pgt önermem demişti; ama tabii testin sonucu sıkıntılı gelince işler değişti. İnşallah güzel sonuçlar alırsınız canım; içimizi ferah tutmaya çalışalım.
korku bize fayda sağlamıyor tatlım korksan da korkmasan da olacağına varacak. Bunu düşünerek akışa bırak. Demekki o senin altın embriyon koşsunnnn annesineee:)Arkadaşlar maalesef 2. embriyom bugün de gelişim göstermemiş. Genetik teste giden tek embriyomdan başka şansım yok. Tedavinin başından beri çok umutluydum ama şimdi büyük bir korku kapladı içimi.
YaaaArkadaşlar iyi günler benim Genetik hastalık yüzünden iki bebeğimi kaybettim biri bir gunlgü diğeri 3 günlük.Doktorumuz bize Pgt yöntemi ile çocuk sahibi olacagimizi söyledi ama bizim bu yöntem hakkında ve daha iyi yapan yerler hakkında bilgimiz yok.Bize yardımcısı olursanız sevinirim.
Ben bu testleri bezmialemde yaptırdım hiç para vermedim yaptıracak arkadaşlara duyurulur900 pahalıymışKızlar ,ben Biruni laboratuvarında yaptırdım kromozom analizi 360 tl . Trombofili paneli de 4 mutasyon olursa 535 tl 6 mutasyon (geniş panel) olursa 973 tl . Bence araştırıp yaptırın. U umuttvarr sen sormuştun dimi cnm . Tedaviler zaten pahalı iyi kaliteli ve hesaplı hizmet almakta fayda var. Kanı dün verdim trombofili için 10 güne çıkar dediler en geç
YAaaa işte nasip bak işimizi Allah'a bırakıyoruz hamdolsun minik kuzular mâşâAllah sağlıkla doğsunlar bende iki embriyo transferi istiyorum ama yok arkadaş istemiyorlar ben ya tutmazsa endişesi içindeyim onlar ya ikisi de tutarsa endişesindeler neyse artık bakalım görelim mevla neyler neylerse güzel eylerHer tedavide en az 10 yada 12 embriyom olurdu semra hanima neredeyse yalvardim ne olur iki embryo transfer olsun diye olmaz diyordu hatta en sonunda terslemisti sonra yeni tedaviye basladik suan hamile kaldığım tedaviye 7 yumurta toplanďi 5. Gün aradılar 1 tane embriyonuz kaldı dediler ben sokkk ağla ağla pgt ye göndericez dediler ben o anki panikle ve şokla hayır istemiyorum dedim ve donduruldu pikolu olduğum için
Aradan 1 ay geçti yeni adet oldum tedaviye başladim bi ara doktora benim embriyomun kalitesi neydi dedim biri 6aa diğeri 3 ab dedi ben yine şok nasıl yani benim son güne tek embriyom kalmıştı dedim embriyologu aradık 5. Gün öğleden sonra bir tane daha embriyo yu dondurduk orta kalitede dediler ve aynı tupte çözülunce bozulma olmazsa ikiside transfer olucak dendi ve oldu zorla yaptiramadigim seyi kendi mecburen yapmak zorunda kaldilar elhamdülillah
Buarada ikiside kizzz
Geçmiş olsun arkadaşım; allah sabır versin. Benim Memorial'ı tercih etmemdeki en büyük sebep hastanenin akredite bir kurum olması ve laboratuvarının iyi olmasıydı. İsmi bile tüp bebek ve genetik merkezi diye geçiyor. Çok fazla tüp bebek merkezi var; ama seçim yaparken dikkatli olmak lazım. Kolay gelsinArkadaşlar iyi günler benim Genetik hastalık yüzünden iki bebeğimi kaybettim biri bir gunlgü diğeri 3 günlük.Doktorumuz bize Pgt yöntemi ile çocuk sahibi olacagimizi söyledi ama bizim bu yöntem hakkında ve daha iyi yapan yerler hakkında bilgimiz yok.Bize yardımcısı olursanız sevinirim.
Amin canım çok sağolYAaaa işte nasip bak işimizi Allah'a bırakıyoruz hamdolsun minik kuzular mâşâAllah sağlıkla doğsunlar bende iki embriyo transferi istiyorum ama yok arkadaş istemiyorlar ben ya tutmazsa endişesi içindeyim onlar ya ikisi de tutarsa endişesindeler neyse artık bakalım görelim mevla neyler neylerse güzel eyler
Ooo bu daha iyi, yapacaklar zaman durumuna göre randevu alsın bence muayene zamanını göre.Ben bu testleri bezmialemde yaptırdım hiç para vermedim yaptıracak arkadaşlara duyurulur
Bende bezmialemde yaptırdım kızlar. Ücret ödemedim ama sonuçların çıkması tam 11 hafta sürdü. Yapacak olanların bilgisine. Hatta o kadar uzamıştı ki beklemeden transferi olmuştum.Ooo bu daha iyi, yapacaklar zaman durumuna göre randevu alsın bence muayene zamanını göre.
Tüh Çıkmaması kötü olmuş muayene gösterirdin . Fiyat bilgim Yok canım ama protein s ve c genetik test . Kanda s ve c proteinin olup olmamasına bakılıyor . Bunlar pıhtılaşmayı önlerler. Kanında eksikse gerektiği kadar pıhtılaşma olmaz.. testin sonuc çıkması uzun sürer ama emin olamadım. Özel laboratuvarlarda en az 10 gün sanırım. Lupus antikoagülan test ise aynı gün çıkar bu da aşırı kan pıhtısı oluşmasını gösterir. Memorilda Nası bilmiyorum ara bi sor istersen.Kızlar bugün devlet hastanesinde tahlil sonuclarimizi aldım ve üç tane test çıkmamış protein s protein ç ve lupus antigülan diye .pazartesi de tedavi için geliyorum ne ara tekrar kan verecem de çıkacak yani moralim bozuldu bunlar kan pıhtılaşması testleri değil mi? Mamorial da yaptirsam fiyat bilgisi olan var mı
Aslında bu testler pıhtılaşma ile ilgiliyse yumurta toplama olacak ilk etapta transfer 1 ay sonra zaten yumurta toplama işleminden sonra da yaptirsam olur galiba değil mi canımTüh Çıkmaması kötü olmuş muayene gösterirdin . Fiyat bilgim Yok canım ama protein s ve c genetik test . Kanda s ve c proteinin olup olmamasına bakılıyor . Bunlar pıhtılaşmayı önlerler. Kanında eksikse gerektiği kadar pıhtılaşma olmaz.. testin sonuc çıkması uzun sürer ama emin olamadım. Özel laboratuvarlarda en az 10 gün sanırım. Lupus antikoagülan test ise aynı gün çıkar bu da aşırı kan pıhtısı oluşmasını gösterir. Memorilda Nası bilmiyorum ara bi sor istersen.
Ne kadar zaman oldu tahlil vereli? Ben internetten takip ediyordum farklı farklı zamanlarda çıktı sonuçlar. Hepsinin tamamlanması 1 hafta gibi bir zaman almıştı. Çıkmayanlar da gecikmeli çıkabilir. Çıkmazsa da boşuna para verme transfere kadar yaptirabilirsin.Kızlar bugün devlet hastanesinde tahlil sonuclarimizi aldım ve üç tane test çıkmamış protein s protein ç ve lupus antigülan diye .pazartesi de tedavi için geliyorum ne ara tekrar kan verecem de çıkacak yani moralim bozuldu bunlar kan pıhtılaşması testleri değil mi? Mamorial da yaptirsam fiyat bilgisi olan var mı
Canım çıkmadı derken tahlil için aldıkları kan yetersiz mi gelmiş ne öyle birşey söylemişler eşime yoksa ben tahlilleri vereli bir ay oldu dediğin gibi yumurta toplama işleminden sonra bu üçünü tekrar yaptırırım şimdi zaman kalmadıNe kadar zaman oldu tahlil vereli? Ben internetten takip ediyordum farklı farklı zamanlarda çıktı sonuçlar. Hepsinin tamamlanması 1 hafta gibi bir zaman almıştı. Çıkmayanlar da gecikmeli çıkabilir. Çıkmazsa da boşuna para verme transfere kadar yaptirabilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?