Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Canım lütfen üzme kendini Bir görüşmeye git bakalım ne diyecekler sana.Ben 2 gün sonra sıcağı sıcağına gidip konustum. Bende genetik istedim yapılsın ama gerek yok dediler bana da. ilk denemede olmadı ki yücel hoca tutmaması için hiçbir neden yok demişti transfer günü. Sağlıksız olduğu için tutmamıştır dediler. Ama hala aklımda keşke genetik yaptırsamıydım diye düşünüyorum. Rabbim gönlümüzü göre versin inş. Kimseyi bununla sınamasın allahım.

Amin inşallah dünya dua ile dönüyor. aynı durumdayım ben de geride embriyoların var mı peki? varsa onlara yaptırmayı düşünüyor musun?

Sana histereskopi yapılmışmıydı ? Belki tutunmayı engelleyen birşeyler vardır cnm negatif görüşmende bunu önerebilirler .
Rahmin içi öyle mucizevi bir oluşum ki transfer den sonrası tamamen mucize
pgt de tutunma garantisi yüzde yüz verilmiyor sende taze transfer pgtsiz olursa oran çok yüksek biraz sabır sonuçta sağlıklı embriyo ların bulunuyor .

Amin inşallah dünya dua ile dönüyor. aynı durumdayım ben de geride embriyoların var mı peki? varsa onlara yaptırmayı düşünüyor musun?
Evet var 4 tane embriyom var. Ama doktorla görüşmem sonucu gerek olmadıgını söyledi. Ama bnm içimde bir ukte kaldı yanı yaptırsamıydım acaba diye. Düşüğüm gebeliğim vs. hiçbirşeyim olmadıgı yaşımda genç oldugu için gerek görmediklerini söyledi.

güvenmekten başka çaremiz yok arkadaşım, bana da aynı şeyi söylediler. umarım haklı çıkarlar. sonuçta olumsuz düşünceler kadar olumlu sonuçlar da olma ihtimali var dimi bunu düşünüp huzzurla bekkleyelip ya nasip diyelim :) kaçıncı denemen olacak allahın izniyle. bu arada istersen trombofili paneli ve kromozom analizi yaptırabilirsin için bir nebze daha rahat olsun die. ben öyle yaptım (gerçi onu da önermeyecekler ama hayır demezler )

Evet güvenmekten başka yapacak birşey yok ama ister istemez düşünyorsun eşimde doktor kötü olsun istermi kurcalama diyor ama içim rahat değil ilk tüp bebek denememiz bizim ilk transferim olumsuz sonuçlandı. Bahsettiğin testleri nerede yaptırabilriim sen memorialda mı yaptırdın. Bir sonraki reglimde tekrar gidecegim 2. transfer için. o arada doktora bunu da br danışayım ben.

2.denemem benim ilki tutmadi bu da dusukle sonuclandi insallah gecer bian once atlatirim herseferinde daha guclu olucam derken daha da bi yorgun ve bitkin cikiyorum

her yerde yaptırabilirsin, ister Devlet hast, ister eğitim arş, ister memorialda, ister özel bir laboratuvarda yaptırmayı tercih ettm. En geç 10 güne çıkar sanırım. araştır istersen bir, Memorialda ne kadar , kaç günde çıkıyor bilmiyorum. Yaptıran arkadaşlar bilgi verebilir belki. Devlette yaptıran arkadaşlar da vardı, sonuç süresi daha uzun olabilir. Allah bu ulvi yolda yardımcımız olsun. Ayrıca haklısın çok da kurcalamamak lazım :)

2.denemem benim ilki tutmadi bu da dusukle sonuclandi insallah gecer bian once atlatirim herseferinde daha guclu olucam derken daha da bi yorgun ve bitkin cikiyorum
yine üstesinden geleceksin nasıl olacak bilmiorum ama yine toparlanacaksın. bu konuda bazı kitaplar var önerebileceğim . benzer yollardan geçen anneler kitap yazmış, kendini yalnız hissetmiyorsun, instagramda da hesapları var şimdi yavruları var hepsinin , ne badireler atlatışlar. istersen oku iyi gelir belki.
''Annelik en güzel delilik'' funda uçuk er
''seni beklerken'' merve Öztürk

Bilgilendirmen için teşekkür ederim cnm. İnş bizde güzel haberlerimizi burada veririz en kısa sürede.

U umuttvarr ben kromozom analizini (karyotip analiz deniyor sanırım adına) Memorial'da yaptırdım. 1,5 ay oluyor yaptıralı; fiyatı 900 tl civarındaydı. 10-15 güne çıktı sonuçlar. Her devlet hastanesinde yapılmıyor bu test; üniversite hastanelerinde durum daha farklı olabilir. Benim yaşadığım şehirde devlet hastanesinde de üniversite hastanesinde de yapılmıyordu. Erken over rezervi yetmezliği sebebini araştırmak için istemişti Soner Bey tedaviye başlarken. Kromozomlarımda inversiyon çıktı; bu yüzden embriyolara pgt önerdiler. Testin sonucu gelmeden önceki konuşmamızda yaşın genç, daha önce düşüğün, gebeliğin yok, rezervin de az pgt önermem demişti; ama tabii testin sonucu sıkıntılı gelince işler değişti. İnşallah güzel sonuçlar alırsınız canım; içimizi ferah tutmaya çalışalım.

MâşâAllah canım ya seninkilerin cinsiyeti neydi tek yumurta ikizi mi oldular
Her tedavide en az 10 yada 12 embriyom olurdu semra hanima neredeyse yalvardim ne olur iki embryo transfer olsun diye olmaz diyordu hatta en sonunda terslemisti sonra yeni tedaviye basladik suan hamile kaldığım tedaviye 7 yumurta toplanďi 5. Gün aradılar 1 tane embriyonuz kaldı dediler ben sokkk ağla ağla pgt ye göndericez dediler ben o anki panikle ve şokla hayır istemiyorum dedim ve donduruldu pikolu olduğum için
Aradan 1 ay geçti yeni adet oldum tedaviye başladim bi ara doktora benim embriyomun kalitesi neydi dedim biri 6aa diğeri 3 ab dedi ben yine şok nasıl yani benim son güne tek embriyom kalmıştı dedim embriyologu aradık 5. Gün öğleden sonra bir tane daha embriyo yu dondurduk orta kalitede dediler ve aynı tupte çözülunce bozulma olmazsa ikiside transfer olucak dendi ve oldu zorla yaptiramadigim seyi kendi mecburen yapmak zorunda kaldilar elhamdülillah
Buarada ikiside kizzz

Ben zeynep kamil hastanesinde yaptırdım bu testleri tıbbi genetikten randevu alınıyor yalnız bir ay sürüyor sonuc cıkması

Yani kafam inanılmaz karışıyor. Yaptırmalımıyım bilmiyorum. Sanada gerek yok denmiş. Sonra iyiki yapıldı olmuş. Ben bir araştırayım bu testleri eşime desem şimdi yine kafanı mı bulandırdın diyecek. Allahım güzel sonuçlara ulaştırsın bizi

Kafanın karışması çok normal şu durumda canım. Hepimiz farklı bir şey tecrübe etmişiz bu yolda... Şu an dondurulmuş embriyoların var mı? (Daha önceki postlarını görmediğim için soruyorum canım tekrara girdiyse kusura bakma) Eğer varsa ve dondurulmuşlarını kullanacaksan yaptıracağın testlerin sonucuna göre çözülüp tekrar dondurulmasını ister misin bunu iyice bir düşün. Hayır çözülüp teste gidip yeniden dondurulmasını sonra transfer için tekrar çözülmesini istemem dersen kafanı bu test olayıyla daha fazla meşgul etme bence. Eğer halihazırda embriyon yoksa ve tedaviye yeniden başlayacaksan da bu testleri yaptırmakta ısrarcı ol bence. Soner Bey istemeseydi ve bu testi yaptırmasaydım haberim bile olmayacaktı böyle bir durumdan. Kaldı ki Memorial'ın genetik uzmanı ile de konuştuk. Pgt yapılsa bile gebelik olması durumunda tarama testlerinizi ihmal etmeyin hatta gerek görülürse amniyosentezden kaçınmayın dedi bize. Tabii bunu benim sonuçlarımla ilişkili olarak söyledi.

Arkadaşlar maalesef 2. embriyom bugün de gelişim göstermemiş. Genetik teste giden tek embriyomdan başka şansım yok. Tedavinin başından beri çok umutluydum ama şimdi büyük bir korku kapladı içimi.

Canım Allah güç kuvvet versin inşallah sana. İnancının şu durumda tam olması o kadar değerli ki inşallah bu dirayetin sonucu Allah tez zamanda mükafatını verir inşallah.

Hakkınızda hayırlısı olsun canım

Arkadaşlar maalesef 2. embriyom bugün de gelişim göstermemiş. Genetik teste giden tek embriyomdan başka şansım yok. Tedavinin başından beri çok umutluydum ama şimdi büyük bir korku kapladı içimi.
Canım benim Allah'ın izniyle inşallah sağlıklı gelir, gebelik olur. Birçok kişi son embriyosu, tek embriyosu ile gebe kaldı. Stres yapman normal ama çok yüklenme kendine.
Geçenlerde burada bi arkadaş yazmıştı yaşım da var diyordu, tek yumurta tek embriyo ve sonuç ikiz gebelik! Allah ol derse önünde hiçbirşey duramaz. Biz umutlarımızı koruyacağız, duamızı edeceğiz ve Rabbimin verdiğine razı olacağız. Benim kısa formülüm bu tüm bu süreçlerimde..
Mevlam senden güzel haberler versin bize inşallah

Amin canım inşallah... Çok teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…