- 25 Mayıs 2017
- 223
- 310
- 53
- 34
Canım benim takip doktorum ne olursa olsun son adet tarihine göre hesaplıyordu ama ultrasonda 4 gün önden gidiyordu oda blastokist transfer hesabına uyuyordu http://www.jinekolojivegebelik.com/2012/06/tup-bebekte-gebelik-hamilelik-haftasi.html?m=1 ben bu siteden hesaplıyordum doğru çıkıyordu blastokist transferi seç bakalım seninde mi 4 gün farkediyor
Sata göre 4+4 günlük transfere göre 4+2 günlük senin ki orantılı çok fark yok sen satı baz al bence benim doktorum hep sata göre hesapladı ultrasonda önden ya da geriden gelebilir demişti sat önemliymiş bende bilemedim daha tecrübeli olanlar yazabilir :)
M Mucizemolsan
Naturel transfer olanlar için Sat a göre hesap yapmak yeterli. Fazla kafa karıştırmaya gerek yok bence. Normal hamilelerde de zaten bikaç gün geriden ileride durumu olabiliyorken bizim durumumuzda gayet normal diye düşünüyorum.
Canım sata göre 4+4 oluyor Blastokiste göre 4+2 çıkıyor. 2 gün fark varCanım benim takip doktorum ne olursa olsun son adet tarihine göre hesaplıyordu ama ultrasonda 4 gün önden gidiyordu oda blastokist transfer hesabına uyuyordu http://www.jinekolojivegebelik.com/2012/06/tup-bebekte-gebelik-hamilelik-haftasi.html?m=1 ben bu siteden hesaplıyordum doğru çıkıyordu blastokist transferi seç bakalım seninde mi 4 gün farkediyor
Bana da Bülent Kars'ı 2 sene önce sorun yaşarken Anadolu yakasındaki en iyi perinatologtur demişlerdi. Gitmiştim, güler yüzlü biriydi evet. Telefonda da konuşmuştuk, yorum yapmıştı. Olduğu merkez çok iyi gelmemişti bana, bi gece yarısı bayağı bekleyerek muayene olmuştumSlm canım , Anadolu yakasında isen Bülent Kars’ı araştırırmısın? Mükemmel bir doktordur. Kartal’da, ancak bekleme süreleri biraz uzun iyi bir perinatologdur çok titiz ve dikkatli ayrıca Güleryüzlü :) sonra Maltepe de uzman bir doktor var Birsen tursun Demirel ( toprak hastanesinde) sevilen bir hekimdir takip doktoru için ideal. Central Hosp. De Fatma hoca takip doktoru için tavsiyem çok sevilir . Medipolde Murat api var Cuma’ları Koşuyolu meidpolde perinatologdur. Yeditepe de Gazi yıldırım prof.tur işinin ehli kararsız kaldığın bir hekim varsa yorum yapabilirim çok kadın Doğumcu tanıyorum :) sevgilerle öpüyorum
Ben iyi olduğunu duymuştum sadece, perinatolog listeme eklemişim, çıkartayım olmazsa listeden :)Ayrıntılı ultrasonumu Prof Dr Ayşe Kafkaslı da çektirdim canım. Ben kendisinden memnun kalmadım. İşinde eminim çok iyidir ama sorduğun sorulara bile doğru dürüst cevap vermiyor. Çok soğuk kendisi. Benim aklımda bir sürü soru vardı ama hiçbirine beni tatmin eden cevaplar alamadım. Hep geçiştirdi takip doktoruna sorarsın falan dedi. Takip doktoruma zaten soruyorum. Ama sana da bir sürü para vermişim bi zahmet cevap ver dimi?
Canım benim kromozomdaki translokasyon durumuna o testler uymuyor maalesef. Yoksa cvs ve amniyosentez düşük riskine karşı onu yaptırırdım kesin. Ben bi kere cvs bi kere amniyosentez yaptırdım düşük riski oluşmadı çok şükür ama pgtli gebelikte o haftalarda hiç yaptırmayabilirim de Allah'a havale edip napalım.Tatlım cvs kesin sonuçtur, ancak %1 düşük riski vardır. Tavsiyem 10. Haftaya geldiğinde panorama genişletilmiş panelini yaptırman. Memorialda da var sanıyorum, sağlıcakla al kucağına minnoşu:)
Benim ikisinde de adetin 16. Günü yapıldı canım. Rahim kalınlığını çok hatırlayamadım net ama sanki 9-10 deniliyordu son muayenelerdeKızçeler bir şey sorucam bendenaturel siklusda embriyo transferi adetin kaçıncı oluyor? Onun sistemi nasıl? Bir de gebe kalanlar transfer öncesi rahim kalınlığınızı hatırlıyormusunuz? Teşekkürler öpüyorum hepinizi :)
Benim de sata göre blastokist transferine göre 4 gün az. Yarın kontrole gideceğim soracağım bunu ayrıca. Ama arkadaşların dediğine göre sata göre olacak galibaTeşekkür ederim cevaplariniz için arkadaşlar ozaman sata göre 4+4 oluyor bu sekilde hesapliyayim hiç kafam karismasin
Canım var gurupta senin gibi dışarıdan takip yaptırıp gelen diye hatırlıyorum, hatta ben transfer günü bi arkadaşımızla sohbet etmiştim hastanede oda sizin gibiydi hiç bir sorun yaşamamıştı çatlatma iğnesi vurduktan bi kaç gün sonra gelmişti o gün transferi yapıldı onunda :)Ben İstanbul dılında oturuyorum uzaktan takip edeceklermiş sadece transfer için hastaneye gidecekmişiZ
27-28 döngüm cnm ama sanırım benim rahim fazla kalınlaşmıyor. Semra hoca ile negatif değerlendirme bunu konuştuk. bu ay ilaçsız 8 mm olmuş değerlendirelim bunu transfer için ama yurt dışı seyahatim var. bir sonraki regle kaldı.24 gün benim siklusum. Yumurtam reglin 10.gün sabahı kendiliğinden catlamıstı yücel hoca kontrol ettiğinde o yüzden catlatma iğnesi kullanamadım. En son o gün rahim kalınlıgımı ölctü o da 10mm civarıydı. Perş kontrole gittim catlamıs, salı transfer oldu. Ama çatlatma iğnesi vurulsaydım onu beklicektik 36 saat o yüzden daha gec olucaktı transferim. Senin döngün kac gün?
inşallah pozitif hayırlı sonuç alırsın tatlımmm:)Canım benim en son 8.8dediler sanki rahim kalınlığı sanırım folikül 16olmuştu bi gün sonra çatlatma iğnesi yaptım, altı gn sonrada transfer oldu adetin onbeşinci günüydü henüz sonuç bilinmiyor :))
Aminnnn hepimiz işallah :))inşallah pozitif hayırlı sonuç alırsın tatlımmm:)
Merhaba canım benden de jel tortusu genelde pembe geliyor cok kafama taktım cok arastırdım net bilgi yok... tortu haric akıntı takibi yap akıntı rengi kahverengi ya da pembe ise yani jel tortusuz akıntıdan bahsediyorum, o önemli olabilirKızlar merhaba bugün sabah jel biraz krengi pembe gibi geldi selpağa da az renk geldi. Sizce bu acil bir durum mu? Öğleden sonra kese için randevum vardı ama şu an acil görünmek gerekir mi sizce?
İnce mi kalmış ki ama keske o zaman bunu farkedip bant verselerdi smdi olumsuz olunca söylemeleri de bir sacma :/27-28 döngüm cnm ama sanırım benim rahim fazla kalınlaşmıyor. Semra hoca ile negatif değerlendirme bunu konuştuk. bu ay ilaçsız 8 mm olmuş değerlendirelim bunu transfer için ama yurt dışı seyahatim var. bir sonraki regle kaldı.ben de merak ettim bu rahim kalınlığının oluru nedir ne yapmak lazım da artsın?
Sağol canım. Sabah biraz moralim bozuldu ama bi daha gelmedi birşey. Öğleden sonra doktora gidince sorarım artık. Sağol cevabın içinMerhaba canım benden de jel tortusu genelde pembe geliyor cok kafama taktım cok arastırdım net bilgi yok... tortu haric akıntı takibi yap akıntı rengi kahverengi ya da pembe ise yani jel tortusuz akıntıdan bahsediyorum, o önemli olabilir
Acıbadem den uzak durun derin. Naçizane önerim ..Dediğim gibi ben kese için gideceğim 5. Haftada. 6-7'de de kalp atışı için inşallah tabii. 5de gidersek muhtemelen alttan görünür. Kasın perinatolog bir iki tavsiye duydum ama ben gitmedim şahsen, sana notlarımdan yazayım :)
Özlem pata-bakırköy acıbadem
Florence Nightingale Hastaneleri'nde Alin Başgül Yiğiter
Acıbadem Fulya Hastanesi'nden Derya Eroğlu
Prof dr Ayşe Kafkaslı
Sorma kafam karıştı , 7.4-7.5 iken transfer edilmiş. Ee nie transfer ettiniz dedim Semra hocaya , senin en fazla bu kadar oluyor dedi. Sonra muayene etti aa 8 olmuş şuan ilaçsız kendiliğinden dedi . Adetimin 14. Günüydü , Şaka gibi, deniyorlar resmen. Olmazsa düşünüyorlar bu da olabilir die önceden hesaba katarak önlem alınsa daha güzel olur bence . Bant ne oluyor var mı verdikleri marka bir sonrakinde şansa bırakmadan kendim alayım .İnce mi kalmış ki ama keske o zaman bunu farkedip bant verselerdi smdi olumsuz olunca söylemeleri de bir sacma :/
Bu rahim uygun kalınlıga cıksın diye estrofem bant var diye biliyorum ilaclı transferlerde kullanıyorlarSorma kafam karıştı , 7.4-7.5 iken transfer edilmiş. Ee nie transfer ettiniz dedim Semra hocaya , senin en fazla bu kadar oluyor dedi. Sonra muayene etti aa 8 olmuş şuan ilaçsız kendiliğinden dedi . Adetimin 14. Günüydü , Şaka gibi, deniyorlar resmen. Olmazsa düşünüyorlar bu da olabilir die önceden hesaba katarak önlem alınsa daha güzel olur bence . Bant ne oluyor var mı verdikleri marka bir sonrakinde şansa bırakmadan kendim alayım .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?