edebiyat :) benim durumum da çok farklı değil :)Bence bir hafta özelden bişekilde rapor al zaten suan dersler de cok yogun değil bransın ne? Benim mat burnumu cıkaramıyorum okul acıkken
canım genetiğe, öykünde varsa düşük ve başarısız denemelere ve kadının yaşına bakarak karar veriyorlar.Benim.ilk tedavide pgt onerilmedi.şimdi memorial herkese mi yapıyor pgt yi yoksa genetik tahlillerde bir sıkıntı olanları mi?
Önceden bir sıkıntı çıkarsa yapıyorlardı.
Zamlaninca birsürü masraf çıkıyor hazırlıklı gitmek için soruyorum.birde pgt ücreti embriyo başına ne kadar acaba?
canım Yücel bey ve Soner bey iyidir. Günseli hanımdan çok hoşlanmamıştım. Gönül hanımı da kadın doktor istersen tercih edebilirsin..Arkadaşlar iyi akşamlar.
Bende kısmetse tedaviye başlayacağım ekim yada kasım adetı ile tahlilleri toparliyorum.konuştum hastane ile zam yapmışlar.doktor seçimi icin hiçbir fikrim yok beb 5 yıl önce tedavi olmuştum şimdi ekip tamamen değişmiş.giden arkadaşlar kimi önerirsiniz birde fiyatta esneklik yaparlar mı acaba?
Rabbim emeklerimizi boşa çıkarmasın inşallah
en son 300 dolardı embriyo başı ama döviz kuru ile sonra ne oldu bilmiyorum, herkese yapmıyorlar. Bariz genetik sorun yok ise önce deniyorlar elde edilen embriyoları bir bir transfer ediyorlar. Onlara göre yaş genç ise elde edilen embriyoların yarısı sağlıklıdır yarısı değildir. elbet bir tutar mantığındalar :)Benim.ilk tedavide pgt onerilmedi.şimdi memorial herkese mi yapıyor pgt yi yoksa genetik tahlillerde bir sıkıntı olanları mi?
Zamlaninca birsürü masraf çıkıyor hazırlıklı gitmek için soruyorum.birde pgt ücreti embriyo başına ne kadar acaba?
canım geçmiş olsun, umarım istediğine ulaşırsın. Semra Hoca az olsun ama kaliteli olsun derdinde. Tedavimin başında muayene (ilaçlara başlamadan) 1 yumurtam vardı, üzülmüştüm. Üzülme dedi önemli olan az olması değil ne zaman kaliteli yumurtam olacak diye düşünmen olur diye yanıtlamıştı. Sonra işte az doz ilaç ile 4 yumurta 3 embriyo elde ettik. süreç devam ediyor. bu kullanılan ilaçlar az da olsa çok da olsa kaliteyi bozuyor. genetikte bilinen hastalık yok ise zaten ilaç yüklemelerinden dolayı kalitesizleşiyor diyorlar. Başlarken bir de kendiliğinden bir kaç yumurtan varken o ayda başla. (tek yumurta değil de) ve neden sağlıksız geliyor onlar araştırılmalı bence . yine de sen bilirsin. sağlıcakla kalArkadaşlar yakın zamanda ilaç alan var mı? Son zamandaki zamlar ilaçlara da yansımış mı? Bu arada cuma günü durumumu değerlendirmek için Semra hoca ile randevum var. Şöyle bir öneride bulunmak istiyorum. Biz az doz ilaçla (günde tek doz 112,5 ünite ) 4 olgun yumurta yaptık ama pgt de sağlıklı embriyo bulamadık. Kendisine tüm riski göze alacağımı yüksek doz kullanmak ve olabilecek kadar yumurta ve embriyo yapmamızı önereceğim. Şansımı böylelikle yükseltebilirim. Çünkü bu benim son denemem olabilir. Aksi halde sürekli ilaç , opu yapmaktansa bu daha mantıklı diye düşünüyorum. Umarım densizlik olarak algılamaz
canım genetik testinde herhangi bir sorun tespit edilemedi. Yumurtalar kaliteli 4 yumurtadan 3'ü 5. güne ulaşıyor. Fakat pgt de abuk sabuk kromozomlarda sıkıntı çıkıyor. Sonra da tranfer iptalcanım geçmiş olsun, umarım istediğine ulaşırsın. Semra Hoca az olsun ama kaliteli olsun derdinde. Tedavimin başında muayene (ilaçlara başlamadan) 1 yumurtam vardı, üzülmüştüm. Üzülme dedi önemli olan az olması değil ne zaman kaliteli yumurtam olacak diye düşünmen olur diye yanıtlamıştı. Sonra işte az doz ilaç ile 4 yumurta 3 embriyo elde ettik. süreç devam ediyor. bu kullanılan ilaçlar az da olsa çok da olsa kaliteyi bozuyor. genetikte bilinen hastalık yok ise zaten ilaç yüklemelerinden dolayı kalitesizleşiyor diyorlar. Başlarken bir de kendiliğinden bir kaç yumurtan varken o ayda başla. (tek yumurta değil de) ve neden sağlıksız geliyor onlar araştırılmalı bence . yine de sen bilirsin. sağlıcakla kal
Pazar günü gittim canım adet oldum ya ikinci günü gitmem lazımdıBenim cumartesi yüvel hocaya randevum var kontrol icin sonra kadın doguma gindercekmis, aslında bana cumaya al dedi sorduk cuma yokmus persembe dedim sanırım o da yokmus mecbur cumartesiye razı geldim :) cumartesi burda canım o günü isteyebilirsin
Bende yücel beyi öneririm canım hayırlı olsunBende yücel beyi tercih edeceğim sanırım. Benim 4 yaşında 1 kızım var Allah bagislarsa.zor süreçler maddi manevi insan yıpranıyor Rabbim yar ve yardımcımız olsun inşallah
Canım bu pgt öyle maliyetli bişey ki ben çok istedim ama maalesef tedaviyi zor karşıladık 3. Tedavimde pozitif aldım üç aylıkken kürtaj oldum genetiğe gönderdik kromozom bozukluğu çıktı şimdi öbürleri nasıl bilmiyoruz dr umut veriyor hepsinde olmaz diyor ama nasip inşâAllah sağlıklıdır bu arada bize önermediler 33 yaşındayım gerek yok demişlerdi kalan embriyoları da çözdürüp tekrar dondurmak zarar verebilir dediler istemedik kendileri de zaten önermediBenim.ilk tedavide pgt onerilmedi.şimdi memorial herkese mi yapıyor pgt yi yoksa genetik tahlillerde bir sıkıntı olanları mi?
Anlıyorum cnm allah yardımcın olsun, mutlaka sormuşsundur ne diyorlar peki sebebi olarak. Neden kaynaklı olabilirmiş. Bölünürken mi oluyor döllenirken micanım genetik testinde herhangi bir sorun tespit edilemedi. Yumurtalar kaliteli 4 yumurtadan 3'ü 5. güne ulaşıyor. Fakat pgt de abuk sabuk kromozomlarda sıkıntı çıkıyor. Sonra da tranfer iptalvaziyet bu işte..
2 ay önce jeli sgk ödüyordu ama uzman hekim gerekiyoerdu, aile hekimi yazınca alamıyprduk.Kızlar bir şey soracağım bu crionel jeli bu hafta yakın zamanda alan oldu mu. SGK ödüyor mu? Hangi şartlarda ödeniyor ?
Evet canım ben bu hafta devlet hastanesine gidip kadın doğum uzmanına yazdırdım, saolsun 3kutu birden yazdı sürekli gelme diye aldım üçünü ve 50lira fark ödedim üç kutuyaKızlar bir şey soracağım bu crionel jeli bu hafta yakın zamanda alan oldu mu. SGK ödüyor mu? Hangi şartlarda ödeniyor ?
Canım ben dün aldım daha önce rapor çıkartmıştım clexane ve jel için o yüzden aile hekimim yazabildi rapor yoksa yazamıyor kadın doğum uzmanı olması gerekiyor. Dün sabah yücel beyin istediği tahlilleri yaptırmak için devlet hastanesine gittim sadece tahlilleri yaptı ilaçları clexane ve jeli yazmadı henüz gebelik olmadığı için raporumun olduğunu söylememe rağmen yazmadı git raporu kim çıkardıysa o yazsın dedi sessiz sedasız çıktım geldim aile hekimim sağolsun raporlu olduğu için yazabildi SGK ödüyor bir kutu için 20₺ ödüyoruzKızlar bir şey soracağım bu crionel jeli bu hafta yakın zamanda alan oldu mu. SGK ödüyor mu? Hangi şartlarda ödeniyor ?
Canım ben de bu pazartesi tedaviye başlayacağım inşallah..ben ilk tüp bebek deneyimimi memorial da yaptı ve şükür bir çocuğum oldu. İkinci çocuk için doktorum memorial dan gittiği için başka merkeze gittim ve dört kez tedaviye girmeme rağmen nasip olmadı.son tedavimde çok yüksek doz ilaç kullanıldı ve bu vücudumu çık sarstı.yüksek doz yumurta kalitesini daha da bozuyor..ne kadar az doz o kadar iyi bence..bakalım yeni tedavime memorial da başlayacağız ..sonuç ne olur bilemem ama enazından Semra hocayla konuşunca yeniden umutlandımArkadaşlar yakın zamanda ilaç alan var mı? Son zamandaki zamlar ilaçlara da yansımış mı? Bu arada cuma günü durumumu değerlendirmek için Semra hoca ile randevum var. Şöyle bir öneride bulunmak istiyorum. Biz az doz ilaçla (günde tek doz 112,5 ünite ) 4 olgun yumurta yaptık ama pgt de sağlıklı embriyo bulamadık. Kendisine tüm riski göze alacağımı yüksek doz kullanmak ve olabilecek kadar yumurta ve embriyo yapmamızı önereceğim. Şansımı böylelikle yükseltebilirim. Çünkü bu benim son denemem olabilir. Aksi halde sürekli ilaç , opu yapmaktansa bu daha mantıklı diye düşünüyorum. Umarım densizlik olarak algılamaz
Canımmm kanaryacımm merhaba,evet canım artık sayfaya çok giremiyorum kusuruma bakmayın lütfen; takip de edemedim sizi son dönemlerde.. canım iyiyiz çok şükür 20. Haftanın içindeyiz;bi oğluş geliyo kısmetse;sağlıkla gelsin inşallah...sen nasılsın canım kusura bakma takip edemedim;ama hep hep dualarımdasınız..Hepimiz aynı yollardan geçtik geçiyoruz;Allah hepimizin yardımcısı olsun canlarım..@CigdemAsya kuzum sen nerelerdesin nasıl gidiyor? D Defnekuzuu da artık gelmiyor@Elifellam canım sen nasıl oldun serum iyi geldi mi ? Birde bişey sorcam yücel bey bana zofer ya da metpamit içebilirsin demişti sana neden kullanma demiş kafam karıştı gittiğim zaman sordum zofer bi etki edip bebeğe zarar mı verdi diye hayır senin durumun çok farklı demişti kromozom bozukluğu bişeyden etkilenip olmazmış yine de hep kafamda soru işareti kendi takip doktorum kızmıştı içmem dediğimde ama öyle çaresiz kalıyor ki insan kendi sağlığımız gidiyor elden öyle olunca bebeğe yine zarar veriyoruz
Daha bugün aldım 120 küsür... ama yazdırabiliyormuyuz ya da sgk ödüyor mu hic bilmiyorumKızlar bir şey soracağım bu crionel jeli bu hafta yakın zamanda alan oldu mu. SGK ödüyor mu? Hangi şartlarda ödeniyor ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?