- 3 Haziran 2018
- 1.724
- 2.407
- 83
Çok teşekkür ederim, sağolasın.Ben de cevremde o kadar sık duyuyorum ki gidiyoruz testler normal ama cocuk olmuyor diyenleri... biz de sebepsiz infertiliteydik mesela... Allah yardımcın olsun inşallah
Ya ne güzel bir temenni amin inşâAllah canımCanım transfer in hayırlı olsun 8.5 ay sonra sende @Defrent gibi hem bebeğini sever hem bize yazarsın canım
Öncelikle çok teşekkürler Rabbim nasip etsin inşâAllahHerkese merhaba arkadaşlar. Arada sırada kaldığım yerden devam ediyorum okumaya takipteyim. Transfer olan arkadaşlara O ozlemygtStrongmom_ hayırlıı güzel haberler diliyorum. Pozitif haberlerle şenlesin burası umuyorum. Bebeğini bekleyenlerede sağlıkla kavuşlarını diliyorum E Elifellam Cankiriklarim @asifexisted Turkuazvesari daha sayamadığım tüm dostlara...
bende en son ağustosta negatif haber almıştım. 4. Denememdi. Şimdi yeni baştan tekrar tedavime başlayacağım. Artık pgt ile yolumuza devam edeceğiz. Eşim ve benim kromozon testlerini tamamladım bu süre içerisinde onlar normal çıktı. Fakat trombofili testimde mthfr c677t homozigot mutant sonucunu aldım. Devam eden gebeliklerim olsaydı eger muhtemelen düşeceklerdi. Birazcıkta sisteme isyan ettim keşke daha önce bu testi yaptırsalar bize diye. Aktif formda olan ve mutasyonu olan arkadaşlar size sorum hamilelikten önce coraspirin gibi kan sulandırıcı ilaçlar kullandınız mı ? Bazı sitelerde implantasyonada engel bir durum teşkil ettiğini okudum. Kimisi hamilelikten 2-3 ay önce folikasit +corasprin kullanmış. Bu konuyla ilgili bir hematoloğa görüneceğim tabiki ama bir ön bilgi rica edeceğim.
Buradaki arkadaşlar sağolsun her seferinde bunu söylüyorlar bende tekrar söylemiş olayım. Tedaviyede yeni başlayan arkadaşlara şimdiden öneririm bu testleri kesin suretle tedaviden önce yaptırsınlar. Evet özelde yapılınca maliyetli oluyor ama unutmayın ki geriye dönüp baktığınızda tüp bebek için harcadıklarınızla, bu testler devede kulak kalıyor.
Avrupa yakasındaysan bezmialem veya hasekide yaptırabilirsin benim istek kağıdım olmasına rağmen çapa yapmamıştı ve bezmialem veya hasekiye yönlendirmişti istek kağıdını hastaneye mail at ya da doktorla görüş istek kağıdını göndersinlerKızlar benden istemediler ama zaten kürtaj olduğum için bi süre bekleyecegim bu testleri yaptirsam hem eşime hem kendime ama devlette yaptirabilirmiyim hangi hastane yapar ne kadarda çıkıyor sonuçlar başka yapılması gereken testler varmı
Teşekkür ederim canım detaylı anlatımın için. Bu kadar emekleri boşa çıkarmasın Rabbim. Amin canım tüm dualarımız kabul olsun.Cnm çok sağol ii dileklerin için amin inşallah.umarım sen de son tedavine başlar ve hayırlı-mutlu haberler ile tamamlarsın cnm inşallah.kan pıhtılaşma soruna gelince cnm bende iki gen heterozigottu gönül hoca kullanmana gerek yok demişti ama takip doktorum kullanmamdan yanaydı.cleaxine 0.4 kullanıyorum cnm 8. Haftadan beri.ilk 4 denemede kullanılmamıştı cnm.hangisi doğru bilmiyorum cnm her doktorun yorumu farklı bu konuda,bendeki pıhtılaşmamı değilmi haberim yok anlıycan.iki gen heterozigot olunca homozigot gibi baz alınıp kullanılıyoo diyende var.kimi doktor kullanılmasın diyor kimisi gerekli.testlere gelince zeynep kamilde yaptırmıştım cnm memorialdan istek kağıdı ile gitmiştim hiç para vermedim kimisini kadın doğum yazdı kimisini genetik bölümü.yeterki bebişler ii olsunda diyorum kullanırım kim ne derse diyorum.Allaha emanetiz Rabbim korusun,korktuklarımızı yaşatmasın inşallah,şu son zamanları da hayırla mutlulukla bitirelim ewlatlarımızı sağ salim sağlıkla sıhatle hayırla uzun ömürle kucaklarımıza alalım Allahın izniyle inşallah.Rabbim bizede herkesede nasip etsin inşallah cnm.
Merhaba canım cok tesekkurler güzel dileklerin icin, inşallah senin de hayırlısıyla yüzün göbüşin bebekle dolar :) pıhtılaşma durumuna gelince benim de var hatta seninkinden daha fazla diyebilirim 4 genimde var bozukluk ben hasekiye gitmiştim sadece cocuk olmuyor dedim düşük bile demedim ama bana yaptılar Allah razı olsun. Memorial coraspin vermiyor genelde ve özellikle faktör 5 e bakıyor genelde, bende o da bozuk oldugundan clexane başladım ama transfer günü. Sonra ben başka bir uzmana da gittim ve bana coraspin de eklemelisin dedi genlerimi görünce. Coraspine de transfer hazırlıgına başladıgım adetin bitişiyle başladım(kanamayı arttırmasın diye regl bitimiyle).Bizim eşimle genetik testlerimiz temizdi ancak pgtden 3 embriyo bozuk geldi bence pgt mantıklı bir önlem olmuş. Hakkında hayırlısı olsun inşallah. Benim sana tavsiyem ilac icin bir uzman bulman.
Ya ne güzel bir temenni amin inşâAllah canım
Öncelikle çok teşekkürler Rabbim nasip etsin inşâAllah
Homozigot pıhtılaşma var demek oluyor dediğin gibi Hematoloji ile bi görüş canım
evet canım iyi bir hematolog bulmalıyım. tedavime başlamadan.
sendedemi pıhtılaşma vardı canım ?
Merhaba leslie çok teşekkür ederim ilgin için
Evet ben de senin gibi düşünüyorum. Tüp bebek merkezlerinin artmasının ana nedeni yaşadığımız çağın sağlıksız ortamı bence. Sağlıksız sperm ve yumurta.. bizim embriyolara 2. Denemeden sonra ngs yapıldı ama bence artık herkese ilk denemede kromozom analizleri ve embriyolara ngs yapılmalı. İlk 2 denenemede sağlıksız embriyolar transfer edildi ve ben boşuna transferi, onunla beraber kullanılan ilaçları ve transfer sonrası stresli heyecanı yaşadım. Bir yandan da ilk 2 denemede sağlıksız embriyoları da öğrenseydim, 8. Denemeye kadar dayanabilir miydim emin değilim. O yüzden her işte bi hayır var deyip geçiyorum artık.. sevgiler..
Bu arada bende ve eşimde genetik sorun ya da başka bişi yok. Ben hamileliğin 6. Haftası başında yani 2 gün önce coraspini bıraktım. Kahverengi az da olsa lekelenmem oldu, 2 gündür jel yerine iğne oluyorum. Yarından sonra jele geri başlayacağım ve hemşire artık coraspin kullanma dedi.
Yok hayır, o yüzden sorun yoktu yazdım. Aslında pıhtılaşma olmadığı için yazmama gerek yoktu. Sileceğim şimdi.sendedemi pıhtılaşma vardı canım ?
olsun canım önemli değil. üstte yazdıklarında bahsetmemişsin. coraspini duyunca mi acaba dedim ?Yok hayır, o yüzden sorun yoktu yazdım. Aslında pıhtılaşma olmadığı için yazmama gerek yoktu. Sileceğim şimdi.
SilinmiyomuşYok hayır, o yüzden sorun yoktu yazdım. Aslında pıhtılaşma olmadığı için yazmama gerek yoktu. Sileceğim şimdi.
düzenleden alt paragrafı silelebilirsin belki :)Silinmiyomuş
geçmiş olsun canım inşallah kolay atlatırsınKızlar ya grip oldum ve ortakulak iltihabı yaşıyorum napıcam ben antibiyotik icmek istemiyorum
Gönül hocayı aradım meşgulé attı mesaj attım bakalım çıkış saatine kadar donus yapar muhtemelenYa ne güzel bir temenni amin inşâAllah canım
Öncelikle çok teşekkürler Rabbim nasip etsin inşâAllah
Homozigot pıhtılaşma var demek oluyor dediğin gibi Hematoloji ile bi görüş canım
Avrupa yakasındaysan bezmialem veya hasekide yaptırabilirsin benim istek kağıdım olmasına rağmen çapa yapmamıştı ve bezmialem veya hasekiye yönlendirmişti istek kağıdını hastaneye mail at ya da doktorla görüş istek kağıdını göndersinler
Unuturmuyumm hiççç takipteyimmm güzell haberlerinizi bekliyorum. ❤Canım unutmamışsın Allah razı olsun çok sağol amin inşâAllah hepimize anne olmayı nasip etsin yüce mevlam
Öncelikle çok teşekkür ederim arkadaşım amin inşşalh 4.denememizHerkese merhaba arkadaşlar. Arada sırada kaldığım yerden devam ediyorum okumaya takipteyim. Transfer olan arkadaşlara O ozlemygtStrongmom_ hayırlıı güzel haberler diliyorum. Pozitif haberlerle şenlesin burası umuyorum. Bebeğini bekleyenlerede sağlıkla kavuşlarını diliyorum E Elifellam Cankiriklarim @asifexisted Turkuazvesari daha sayamadığım tüm dostlara...
bende en son ağustosta negatif haber almıştım. 4. Denememdi. Şimdi yeni baştan tekrar tedavime başlayacağım. Artık pgt ile yolumuza devam edeceğiz. Eşim ve benim kromozon testlerini tamamladım bu süre içerisinde onlar normal çıktı. Fakat trombofili testimde mthfr c677t homozigot mutant sonucunu aldım. Devam eden gebeliklerim olsaydı eger muhtemelen düşeceklerdi. Birazcıkta sisteme isyan ettim keşke daha önce bu testi yaptırsalar bize diye. Aktif formda olan ve mutasyonu olan arkadaşlar size sorum hamilelikten önce coraspirin gibi kan sulandırıcı ilaçlar kullandınız mı ? Bazı sitelerde implantasyonada engel bir durum teşkil ettiğini okudum. Kimisi hamilelikten 2-3 ay önce folikasit +corasprin kullanmış. Bu konuyla ilgili bir hematoloğa görüneceğim tabiki ama bir ön bilgi rica edeceğim.
Buradaki arkadaşlar sağolsun her seferinde bunu söylüyorlar bende tekrar söylemiş olayım. Tedaviyede yeni başlayan arkadaşlara şimdiden öneririm bu testleri kesin suretle tedaviden önce yaptırsınlar. Evet özelde yapılınca maliyetli oluyor ama unutmayın ki geriye dönüp baktığınızda tüp bebek için harcadıklarınızla, bu testler devede kulak kalıyor.
Amin inşşalah arkadaşım amin teşekkür ederim güzel temennin içinSenin de transfer in hayırlı olsun 8.5 ay su gibi geçsin inşallah
Geçmiş olsun cnm, bence içme zaten . Hatta hamile olmama rağmen bana da antibiyotik vermediler . Son dönemlerde antibiyotik kullandırmıyorlar çok zora kalmadıkça . Dinlenerek geçmesini beklemekten başka çare yok . Tabi zencefil , bal tarçın ıhlamur tam gaz devam. Orta kulak için bir doktora görün derimKızlar ya grip oldum ve ortakulak iltihabı yaşıyorum napıcam ben antibiyotik icmek istemiyorum
Anladım canım. Doğal gebeliklerde bile kromozomal olarak sıkıntılı embriyo oluşabiliyor. Hatta genelde böyle oluşan embriyolar erken hafta düşük oluyor. Bunun gibi anne babada genetik sıkıntı olmasa da tedavide elde edilen embriyolarda çıkabiliyor. O yüzden bu kadar tecrübe ettikten sonra pgt ile en mantıklısı gerçekten. Çok önemli bir kısmı netleşmiş oluyor. Ha bu demek değil ki illaki tutacak. Ben 3 defa ama 2 si başka bi yerde saçma bir tedavi ol al üzere negatif aldım ama sonuncuda pozitif oldu bin şükür.teşekkür ederim canım , kromozonlarda çok korkuyordum ama biliyorumki bu pgtde embriyolarında sağlıklı çıkacagına işaret değil. bundan sonraki pgt yapılmasına da memorialdaki 3 ayrı başarısız transfer sonucu yücel bey karar verdi.
Canım bi doktora görün ama kadın doğumcuna da sor mutlaka gerekli ise. Yine de mümkün mertebe kullanmamaya çalış. Ben de geçen oldum ama bol limonlu ıhlamur içtim, bal yedim bir de bulantım olduğundan sürekli mandalina yiyorum o kurtardı galiba.Kızlar ya grip oldum ve ortakulak iltihabı yaşıyorum napıcam ben antibiyotik icmek istemiyorum
Canım çok sağol inşâAllahUnuturmuyumm hiççç takipteyimmm güzell haberlerinizi bekliyorum. ❤
Amin canım iki gün arayla güzel haberler vercez inşâAllahÖncelikle çok teşekkür ederim arkadaşım amin inşşalh 4.denememizStrongmom_ ile inşşalahhh son kez mutlu sağlıklı sevinçli haberi alırız .
Senin de tekrar tedavin hayırlı olsun inşşalahhh, bu kez son olur ve herşeyin kolaylıkla gerçekleşsin. Yumuşların çokça sağlıkla olsun, allah ödeme kolaylığı da versin. Haklısın keşke deneme yanılma yapmadan baştan her testi yaptırsalar anan işte bazen gereksiz olabilir diye de bekliyorlar. Bence bu kez tüm detayları konuş Semra hocayla. Allah’a emanet ol
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?