- 30 Ocak 2018
- 119
- 136
- 33
- 44
amin inşallah. tedavi deniyorum olmuyor sonra bi kafa dağıtayım biraz dinleneyim diyorum. bu defa kendi annem ''kızım gezip tozacağınıza çocuk yapın'' demez mi buyur burdan yak. herkes rüyasında beni görür annemi arar. ay çok güzel çcocuğu olmuş yok kızı olmuş yok oğlu olmuş. gece totosu açıkta kalan beni görüyor rüyasında. ay rüyam çıktı bak görüyo musun diye tedbir almak için de annemi arayıp yerlerini yapıyorlar :))) delircem az kaldı...Seni o kadar iyi anlıyorum ki gercekten cok büyük sınav... kayınvalidem de herkese yaymış bir de herkes gelip rüyamda gördüm cocugun olmuyor diye ağlıyordun diyordu... bu sürecte yasanan acılar asla unutulmuyor Allah bu üzüntülerimizi mükafatlandırsın
canım başka cevap veren oldu mu bilemiyorum ama devlet hastanesinde yapılan testleri zaten online olarak takip edebiliyorsun. ortak bir veritabanı kullanıyor tüm devlet hastaneleri. raporu internetten görüntüleyip indirebilirsin. sonra da yazıcı çıkışı alabilirsin veya mail atabilirsin. ne demek test sonucunu vermemek hasta haklarına aykırı bu durum. ben de bir sürü testimi devlet hastanesinde yaptırdım ve aynı bu yöntemle çıkışlarını doktora götürdüm. boşuna mı sgk ödüyoruz? eğer sorun çıkarırlarsa da mutlaka sağlık bakanlığı hattını ara ve şikayetçi ol derim. bir de şeker hastasıysan lütfen lütfen biraz karatay tarzı beslenmeye gayret et. allah yardımcın olsun.kizlar sizlere bi sorum olucak.4 kez basariz tup bebek denemelerin ardindan hic tahlil istemedi doktorlar.daha dogrusu arastirmadilar.semra hanima yapilan butun islemleri anlattiktan sonra benden bir suru test istedi.tedavi oncesi yapmamiz iyi olur dedi ve simdi o testleri yaptircaz ins ama nasil bi yol izlicez bilemiyroz.testler soyle kromozomlar kan pihtilasmasi protein kacagi varmi rahim.filmi mutlaka tuplere bakilack sekerim yuksek cikti ilac verdi ve seker olcumu gibi.endokrine gitmem gerektigini soyledi.devlet hastaneleri veya arastirma hastaneleri hemen yapar mi bu testleri.genetik bolumundn randevu aldm.bu testlerin hepsini yaparmi.biraz kafam karisti.bide soyle on gorusme oncesinde istedikleri testleri devlete yaptirmak uzere gittik.devlet hastanesi bu tahlilleri burda yaptirirsan sonuclari sana vermeyiz dediler.yani baska hastaneye goturemezsnz diye yapirmadilar.simdi de aynisi yaparlar mi endiseliyim.cunku.testler cok pahali maddi yondn zorlanarak yapiyorz.3 denemem devlet hastanesinde oldu ve hic arastirlmadm.ne yapicaz cocuk sahibi olmayi istiyorz ama bizi cok yoruyolar bu tahlil ve testler konusunda.biraz daha duyarli olmalari gerekli sters oluyoruz esim ve bn.moralimiz cok dusuyo
canım bu testler zaten sıradan herkesten tedavi başında isteniyor. hiv dediğin aids testidir zaten. annede veya babada varsa bebekte de oluyor biliyorsun. o nedenle aids çıkan hastalara tüp bebek tedavisi uygulamıyor olabilirler. ama genelde bu testleri devlet hastanesinde kadın doğumcular veya dahiliyeciler yazabiliyor. tam teşekküllü bütün devlet hastanelerinde vardır. test sonuçlarını da internetten görmek mümkün e-devlet şifrenle. ama şöyle bir şey oluyor mesela, bu test cihazlarının ayarları yapılırken normal değer aralıkları hastaneden hastaneye veya doktordan doktora hafif farklılıklar gösterebiliyor. o nedenle test sonucunda raporda yazandan çok çıkan değeri kendi doktorunun nasıl değerlendirdiği önemli. çünkü devlet hastanelerinde maalesef yaş, boy, kilo daha önceki geçirilmiş hastalıklar vs bakıp her hasta özelinde bir rapor vermiyorlar.Evet kızlar evet orda oldu diye okadar kızlar ben burda bursada ihtisas hastanesinde yaptırmıştım hatta yücel bey istemediği halde şey demişti ne gerek var bununla alakası olmaz diye şimdi semra hocada istedi hatta şöle diyim yücel beye kızdı bile burda ne yazıyor falan diye ben burda genetik tanı yeri vardı ordada sadece 2 şeye 500 dedi diye orda yapıldı bunları daha burda yapcaz .. proklatin, serbest t4 tsh, hbs ag ,antihsb, anti hcv, anti hıv ı+ıı tam kan sayımı ...bide şey dedi hoca hemolog görüşebilirmişim. Sizce bu kötü bişey mi ?
kizlar sizlere bi sorum olucak.4 kez basariz tup bebek denemelerin ardindan hic tahlil istemedi doktorlar.daha dogrusu arastirmadilar.semra hanima yapilan butun islemleri anlattiktan sonra benden bir suru test istedi.tedavi oncesi yapmamiz iyi olur dedi ve simdi o testleri yaptircaz ins ama nasil bi yol izlicez bilemiyroz.testler soyle kromozomlar kan pihtilasmasi protein kacagi varmi rahim.filmi mutlaka tuplere bakilack sekerim yuksek cikti ilac verdi ve seker olcumu gibi.endokrine gitmem gerektigini soyledi.devlet hastaneleri veya arastirma hastaneleri hemen yapar mi bu testleri.genetik bolumundn randevu aldm.bu testlerin hepsini yaparmi.biraz kafam karisti.bide soyle on gorusme oncesinde istedikleri testleri devlete yaptirmak uzere gittik.devlet hastanesi bu tahlilleri burda yaptirirsan sonuclari sana vermeyiz dediler.yani baska hastaneye goturemezsnz diye yapirmadilar.simdi de aynisi yaparlar mi endiseliyim.cunku.testler cok pahali maddi yondn zorlanarak yapiyorz.3 denemem devlet hastanesinde oldu ve hic arastirlmadm.ne yapicaz cocuk sahibi olmayi istiyorz ama bizi cok yoruyolar bu tahlil ve testler konusunda.biraz daha duyarli olmalari gerekli sters oluyoruz esim ve bn.moralimiz cok dusuyo
canım durumlarımız benzer seninle. sanki bu 2018 başında da senin mesajlarını okumuştum diye hatırlıyorum isminden. benim de 2. denemem bu memorial'da. ilk deneme şubattaydı ve 7 yumurta vardı bu defa 4 yumurtadan 2 tanesi döllendi ve ilerledi. yani demem o ki aydan aya değişiklik gösteriyor bu yumurtalar. hem sayısı hem kalitesi değişebiliyor. benim de en büyük korkum 5. güne gelememeleriydi ki ilk tedavide 5. güne geldiler ama blast olmadılar. bu defa da ilk 3 gün gidişat aynı olunca günseli hanım 5. güne kadar beklemeyelim 4. gün transfer edelim dedi ve öyle de yaptık. eskiden 3. gün transferi de sıkça yapılan bir şeymiş gördüğüm okuduğum kadarıyla. hoca da laboratuvarda rahmi taklit ediyoruz sonuçta dedi. o yüzden en iyisi 3. günden sonra transfer etmek sanki. kritik gün 3. gün yani. dualarım seninle. seni çok iyi anlıyorum insan 1 tane de olsa 5. güne gitsin diyor. hiç döllenmese veya hücrelere bölünmese daha morali bozuluyor insanın. ama bak hala umut var. moralini yüksek tut. inşallah bu embriyo ile hamile kalırsın sağlıklı bir evlada.Bugün tek toplanan yumurtam için aradılar döllenmiş ama yumurta şekil bozukluğu varmış yine de döllendi dedi yarını beklicez 2-4 hücreye bölünmüş olması gerekli dediler bir tek yumurta için savaşım
Canım progesteron meselesini sordum Yücel hocaya verdiğimiz crinone jel zaten progesteron dediSorarsan bizimle de paylaşır mısın
canım bu testler zaten sıradan herkesten tedavi başında isteniyor. hiv dediğin aids testidir zaten. annede veya babada varsa bebekte de oluyor biliyorsun. o nedenle aids çıkan hastalara tüp bebek tedavisi uygulamıyor olabilirler. ama genelde bu testleri devlet hastanesinde kadın doğumcular veya dahiliyeciler yazabiliyor. tam teşekküllü bütün devlet hastanelerinde vardır. test sonuçlarını da internetten görmek mümkün e-devlet şifrenle. ama şöyle bir şey oluyor mesela, bu test cihazlarının ayarları yapılırken normal değer aralıkları hastaneden hastaneye veya doktordan doktora hafif farklılıklar gösterebiliyor. o nedenle test sonucunda raporda yazandan çok çıkan değeri kendi doktorunun nasıl değerlendirdiği önemli. çünkü devlet hastanelerinde maalesef yaş, boy, kilo daha önceki geçirilmiş hastalıklar vs bakıp her hasta özelinde bir rapor vermiyorlar.
Pıhtılaşma tutunmayı etkilemiyor var olsa bile bebeğin ileride beslendiği damarları etkileyebiliyor o da 6. Haftada vs oluyor geneldeCanım zaten bu testi hoca istememişti ben kendim yaptırdım ama zaten tam teşekküllü bir hastane olmadığı için oldu bu bence hadi onuda geçtim bu testleri hepsi daha önce bakıldı öle olsa diye bişey yok tüp bebek engelleyen bir şey olmadı .ben düşük yaptığım için hoca bir daha bakılmasını istedi şuan pıhtılaşma san şüphelendi bide ünsülün direncim yüksek o yüzden takipteyim kafam pıhtılaşma ya takıldı sadece
Canım çok sağol desteğin için öyle zor ki dediğin gibi döllendi 2 hücre oldu dediğin de bile bugün şükür ettim bu gün embriyolog yumurta çok düzgün değil ama 2 hücre bölündü dedi ne iyi kötü diyebilirim 3. Gün daha önemli biriey söylememiz için senin durumun ne suan test bekliyorsun sanırımcanım durumlarımız benzer seninle. sanki bu 2018 başında da senin mesajlarını okumuştum diye hatırlıyorum isminden. benim de 2. denemem bu memorial'da. ilk deneme şubattaydı ve 7 yumurta vardı bu defa 4 yumurtadan 2 tanesi döllendi ve ilerledi. yani demem o ki aydan aya değişiklik gösteriyor bu yumurtalar. hem sayısı hem kalitesi değişebiliyor. benim de en büyük korkum 5. güne gelememeleriydi ki ilk tedavide 5. güne geldiler ama blast olmadılar. bu defa da ilk 3 gün gidişat aynı olunca günseli hanım 5. güne kadar beklemeyelim 4. gün transfer edelim dedi ve öyle de yaptık. eskiden 3. gün transferi de sıkça yapılan bir şeymiş gördüğüm okuduğum kadarıyla. hoca da laboratuvarda rahmi taklit ediyoruz sonuçta dedi. o yüzden en iyisi 3. günden sonra transfer etmek sanki. kritik gün 3. gün yani. dualarım seninle. seni çok iyi anlıyorum insan 1 tane de olsa 5. güne gitsin diyor. hiç döllenmese veya hücrelere bölünmese daha morali bozuluyor insanın. ama bak hala umut var. moralini yüksek tut. inşallah bu embriyo ile hamile kalırsın sağlıklı bir evlada.
Benim de 4 sperm ve 5 yumurtadan ilk gün 3 tane döllendi ama 3. Gün 1 tane kalmisti oda 8 hücreliydi onu dondurdular başka yok diye çünkü elimizde başka sperm yoktu ve spermler esimden ameliyat ile alınmıştı...Canım çok sağol desteğin için öyle zor ki dediğin gibi döllendi 2 hücre oldu dediğin de bile bugün şükür ettim bu gün embriyolog yumurta çok düzgün değil ama 2 hücre bölündü dedi ne iyi kötü diyebilirim 3. Gün daha önemli biriey söylememiz için senin durumun ne suan test bekliyorsun sanırım
Maşallah allah uzun ömür sağlık versin inşallah. Peki siz de bir şey var mıydı. Yani yumurta kalitesizliği düşüklüğü falanBenim de 4 sperm ve 5 yumurtadan ilk gün 3 tane döllendi ama 3. Gün 1 tane kalmisti oda 8 hücreliydi onu dondurdular başka yok diye çünkü elimizde başka sperm yoktu ve spermler esimden ameliyat ile alınmıştı...
Bende histeroskopi oldum ve Rahime çizik atıldi daha sonra o bir embriyo transfer günü sabahtan çözüldü akşam üstü transfer oldu çok şükür minik mucizem beni bırakmadı ve oğlum 3 aylık şu anda
Rabbim o bir embriyo ya can versin kan versin hayat versin senin olsun inşallah
Memorial En iyisini yapmaya çalisiyor merak etme...ben 13 yıl sonra Kavuştum oğluma
Canım hangi şehirdesin? Gittiğin devlet hastanesinin sitesinde laboratuvar sonuçlarından hastanede verilen barkodda yazan numara ile internetten kendin bakabilirsin. Ama genetik testleri internete koymuyorlar. Gidip kendin alman gerekiyor. Ben bezmialemde yaptırmıştım. Eksik kalanları da hasekide yaptırdım. Devlet hastanesinde bende ilk tedavimi oldum ikincisinde yine rapor geçen bir merkeze gittim ikiside negatif olmuştu inş memorial sebep olur çünkü işlerini gerçekten iyi yapıyorlar mesela bende de pıhtılaşma çıktı burada öğrendim ve şuan iğne kullanıyorumkizlar sizlere bi sorum olucak.4 kez basariz tup bebek denemelerin ardindan hic tahlil istemedi doktorlar.daha dogrusu arastirmadilar.semra hanima yapilan butun islemleri anlattiktan sonra benden bir suru test istedi.tedavi oncesi yapmamiz iyi olur dedi ve simdi o testleri yaptircaz ins ama nasil bi yol izlicez bilemiyroz.testler soyle kromozomlar kan pihtilasmasi protein kacagi varmi rahim.filmi mutlaka tuplere bakilack sekerim yuksek cikti ilac verdi ve seker olcumu gibi.endokrine gitmem gerektigini soyledi.devlet hastaneleri veya arastirma hastaneleri hemen yapar mi bu testleri.genetik bolumundn randevu aldm.bu testlerin hepsini yaparmi.biraz kafam karisti.bide soyle on gorusme oncesinde istedikleri testleri devlete yaptirmak uzere gittik.devlet hastanesi bu tahlilleri burda yaptirirsan sonuclari sana vermeyiz dediler.yani baska hastaneye goturemezsnz diye yapirmadilar.simdi de aynisi yaparlar mi endiseliyim.cunku.testler cok pahali maddi yondn zorlanarak yapiyorz.3 denemem devlet hastanesinde oldu ve hic arastirlmadm.ne yapicaz cocuk sahibi olmayi istiyorz ama bizi cok yoruyolar bu tahlil ve testler konusunda.biraz daha duyarli olmalari gerekli sters oluyoruz esim ve bn.moralimiz cok dusuyo
benim bu 4. Tedavim ilk tedavilerde ailem biliyordu bu son tedavide sadece görümceme söyledim ne eşimin ne de benim ailemin haberi olmadı. Pozitif alınca söyledik çünkü artık tuttu mu tutmadı mı sonra üzülme diye telkinler iyice yoruyor insanı imkanın varsa söyleme hiç kimseye ailen bile olsa hep iyi niyetlerinden ama bu süreçte Artık hiç bişey hoş gelmiyor deneme sayısı da fazla oluncaamin inşallah. tedavi deniyorum olmuyor sonra bi kafa dağıtayım biraz dinleneyim diyorum. bu defa kendi annem ''kızım gezip tozacağınıza çocuk yapın'' demez mi buyur burdan yak. herkes rüyasında beni görür annemi arar. ay çok güzel çcocuğu olmuş yok kızı olmuş yok oğlu olmuş. gece totosu açıkta kalan beni görüyor rüyasında. ay rüyam çıktı bak görüyo musun diye tedbir almak için de annemi arayıp yerlerini yapıyorlar :))) delircem az kaldı...
off ne güzel bir haber bu :)) maşallah ve allah sana bağışlasın evladını. çok çok moral oldu bana. inşallah A Asuuhazirannnn ın da embriyosu güzel güzel gelişir. 1 tanecik olsun sağlıklı olsun. tutunsun ya.Benim de 4 sperm ve 5 yumurtadan ilk gün 3 tane döllendi ama 3. Gün 1 tane kalmisti oda 8 hücreliydi onu dondurdular başka yok diye çünkü elimizde başka sperm yoktu ve spermler esimden ameliyat ile alınmıştı...
Bende histeroskopi oldum ve Rahime çizik atıldi daha sonra o bir embriyo transfer günü sabahtan çözüldü akşam üstü transfer oldu çok şükür minik mucizem beni bırakmadı ve oğlum 3 aylık şu anda
Memorial En iyisini yapmaya çalisiyor merak etme...ben 13 yıl sonra Kavuştum oğluma
Ne iyi geldi bir bilsem yazdıkların allahım evladına sağlıklı, mutlu ömürler nasip etsin biraz önce aradılar 3. Gün 5 hücreli Semra hanım transfer edelim tek embriyo çok çok düşük ihtimal ama olsun buna şükür diyorum herşeyin hayırlısı hep iptal oluyordu öncedenBenim de 4 sperm ve 5 yumurtadan ilk gün 3 tane döllendi ama 3. Gün 1 tane kalmisti oda 8 hücreliydi onu dondurdular başka yok diye çünkü elimizde başka sperm yoktu ve spermler esimden ameliyat ile alınmıştı...
Amin cnm benim çok sağol allah razı olsunoff ne güzel bir haber bu :)) maşallah ve allah sana bağışlasın evladını. çok çok moral oldu bana. inşallah A Asuuhazirannnn ın da embriyosu güzel güzel gelişir. 1 tanecik olsun sağlıklı olsun. tutunsun ya.
Karyotip analizi diye geçiyor olması lazım canımKızlar kromozom testi yaptıran yok mu aranızda adı ne olarak geçiyor bilmiyorum ben
Tamam canım teşekkürlerKaryotip analizi diye geçiyor olması lazım canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?