KRomozom analizi cnmKızlar kromozom testi yaptıran yok mu aranızda adı ne olarak geçiyor bilmiyorum ben
ya hadi gözün aydın öncelikle. düşük ihtimal de olsa allah bilir ne olacağını. sen elinden geleni yapmışsın. tevekkül zamanı şimdi. hocalar yarım saat dinlen sonra normal hayatına dön diyorlar ama bence 1 saat uzanıp sonrasında da birkaç gün dinlenmek daha iyi. moraller yüksek olsun. inşallah tutunur ve sağlıklı bir evlada gebe kalırsın.Ne iyi geldi bir bilsem yazdıkların allahım evladına sağlıklı, mutlu ömürler nasip etsin biraz önce aradılar 3. Gün 5 hücreli Semra hanım transfer edelim tek embriyo çok çok düşük ihtimal ama olsun buna şükür diyorum herşeyin hayırlısı hep iptal oluyordu önceden
Sen yaptırdın mı canım devlet hastaneleri yapıyor muKRomozom analizi cnm
Yapıyor evet, tıbbi genetik bölümünden randevu alman gerek. Ben kanuni sultan Süleyman hStanrsinde yaptırmıştım, 3 ay sürmüştü sonuçlanması. Haseki ye gönderiyormuş onlar belki direk haseki ye gitsen daha cabuk çıkar sonuçSen yaptırdın mı canım devlet hastaneleri yapıyor mu
Ben İstanbul da yaşamıyorum canım Diyarbakır da yaptırcam mecburen.. Sen de mi başarısız bir denemenin ardından yaptırdın bu testi kaçıncı transferde hamile kaldın canım..Yapıyor evet, tıbbi genetik bölümünden randevu alman gerek. Ben kanuni sultan Süleyman hStanrsinde yaptırmıştım, 3 ay sürmüştü sonuçlanması. Haseki ye gönderiyormuş onlar belki direk haseki ye gitsen daha cabuk çıkar sonuç
Benim durumum biraz karışık. 4 transferimde de hamile kaldım. 1.si 9 haftalık kalbi durdu kromozom bozukluğu çıktı embriyoda sonra bu testi istediler. Bizde bir şey çıkmadj test normaldi ama yine de kalan 3 embriyo ya pgt yaptılar. 1i sağlıklı çıktı ve transfer edildi, o da bölündü tek yumurta ikizi oldu ve ikiz gebelik risklerinden onları da 14.haftada kaybettik farklı bir açıklama yapamadılar.Ben İstanbul da yaşamıyorum canım Diyarbakır da yaptırcam mecburen.. Sen de mi başarısız bir denemenin ardından yaptırdın bu testi kaçıncı transferde hamile kaldın canım..
önceki kayıpların için çok geçmiş olsun. çok üzüldüm. her kürtaj bir iz bırkaıyor rahimde. iyileşmek zaman alıyor. ben 1 kere kürtaj oldum öldüm öldüm dirildim sonraki haftasında. doktordan doktora da rahimde kalan iz değişiyor. peki sen çalışıyor musun bu arada yani ağır bir işin filan mı var yoksa hiç zorlanmadığın halde mi düşüyor? neden tutunamıyorlar anlamıyorum...Benim durumum biraz karışık. 4 transferimde de hamile kaldım. 1.si 9 haftalık kalbi durdu kromozom bozukluğu çıktı embriyoda sonra bu testi istediler. Bizde bir şey çıkmadj test normaldi ama yine de kalan 3 embriyo ya pgt yaptılar. 1i sağlıklı çıktı ve transfer edildi, o da bölündü tek yumurta ikizi oldu ve ikiz gebelik risklerinden onları da 14.haftada kaybettik farklı bir açıklama yapamadılar.
Sonra yeni bir tedavi oldu onda hiç sağlıklı embriyo çıkmadı pgt den. Tekrar tedavi oldu o tedavide 3 sağlıklı geldi genetikten. Biri transfer edildi hamile kaldım ama6 haftalıkken düşük oldu. Sonra bir embriyo daha transfer edildi ve çok şükür şu an devam ediyor hamileliğim. Her seferinde farklı bir şey yaşadığımız için semra hoca tekrarlayan bir durum gibi görmedi ve deneyeceğiz dedi mecbur. Kürtajlar sonrası histeroskopi oldum hep rahimi düzeltmek için.
Yani hamile kalamamak kötü ama kalıp da kaybetmek o kürtaj olayını yaşamak hem de defalarca çok kötü bir şey.. Allah sana en güzelini nasip edecek bekliyor zamanını..
Bizim genetiğimizde bir şey çıkmamasına rağmen genetik sıkıntısı yaşadık embriyolarda çokça. Ama sağlıklı çıkanlarda da hamilelik devam etmedi. Vakti saati varmış demek ki diyorum. Semra hoca kötü tesadüfler hep üst üste gelmiş size, bi daha denk gelmez umarım demişti en son görüşmede. Nasip dedik çıktık odadan.. Ümidini kesme olumsuz sakın düşünme, pes etmediğin sürece olacak Allah ın izniyle..
Uzun uzun hikayeni yazmışsın sağol.. Kendimden utanıyorum böyle uzun uğraşları okuyunca.. Ama benim 13 tane 5.gün embriyom vardı biri transfer edildi diğerleri duruyor. O kadar umutluyduk ki eşimle. Tam bir yıkım oldu. 3 gündür toparlanmaya çalışıyorum tekrar aynı şey olacak mı diye korkuyorum.. Dondurulmuş embriyoyu çözüp pgt yapıp tekrar dondurmak falan embriyonun yapısını bozmuyor mu canım.. Umarım ikincide yüzüm güler hayırlısıyla da gerek kalmaz.Benim durumum biraz karışık. 4 transferimde de hamile kaldım. 1.si 9 haftalık kalbi durdu kromozom bozukluğu çıktı embriyoda sonra bu testi istediler. Bizde bir şey çıkmadj test normaldi ama yine de kalan 3 embriyo ya pgt yaptılar. 1i sağlıklı çıktı ve transfer edildi, o da bölündü tek yumurta ikizi oldu ve ikiz gebelik risklerinden onları da 14.haftada kaybettik farklı bir açıklama yapamadılar.
Sonra yeni bir tedavi oldu onda hiç sağlıklı embriyo çıkmadı pgt den. Tekrar tedavi oldu o tedavide 3 sağlıklı geldi genetikten. Biri transfer edildi hamile kaldım ama6 haftalıkken düşük oldu. Sonra bir embriyo daha transfer edildi ve çok şükür şu an devam ediyor hamileliğim. Her seferinde farklı bir şey yaşadığımız için semra hoca tekrarlayan bir durum gibi görmedi ve deneyeceğiz dedi mecbur. Kürtajlar sonrası histeroskopi oldum hep rahimi düzeltmek için.
Yani hamile kalamamak kötü ama kalıp da kaybetmek o kürtaj olayını yaşamak hem de defalarca çok kötü bir şey.. Allah sana en güzelini nasip edecek bekliyor zamanını..
Bizim genetiğimizde bir şey çıkmamasına rağmen genetik sıkıntısı yaşadık embriyolarda çokça. Ama sağlıklı çıkanlarda da hamilelik devam etmedi. Vakti saati varmış demek ki diyorum. Semra hoca kötü tesadüfler hep üst üste gelmiş size, bi daha denk gelmez umarım demişti en son görüşmede. Nasip dedik çıktık odadan.. Ümidini kesme olumsuz sakın düşünme, pes etmediğin sürece olacak Allah ın izniyle..
Canım çalışıyorum ama ağır bir işim yok. Zaten benimki tekrarlayan düşük değil, hepsi farklı farklı yazdığım gibi.önceki kayıpların için çok geçmiş olsun. çok üzüldüm. her kürtaj bir iz bırkaıyor rahimde. iyileşmek zaman alıyor. ben 1 kere kürtaj oldum öldüm öldüm dirildim sonraki haftasında. doktordan doktora da rahimde kalan iz değişiyor. peki sen çalışıyor musun bu arada yani ağır bir işin filan mı var yoksa hiç zorlanmadığın halde mi düşüyor? neden tutunamıyorlar anlamıyorum...
Bana Semra hoca yapıyı bozsa önermeyiz demişti ama sonra burada başka bir arkadaşa yapmadılar. Duruma göre karar veriyor olabilirler.Uzun uzun hikayeni yazmışsın sağol.. Kendimden utanıyorum böyle uzun uğraşları okuyunca.. Ama benim 13 tane 5.gün embriyom vardı biri transfer edildi diğerleri duruyor. O kadar umutluyduk ki eşimle. Tam bir yıkım oldu. 3 gündür toparlanmaya çalışıyorum tekrar aynı şey olacak mı diye korkuyorum.. Dondurulmuş embriyoyu çözüp pgt yapıp tekrar dondurmak falan embriyonun yapısını bozmuyor mu canım.. Umarım ikincide yüzüm güler hayırlısıyla da gerek kalmaz.
Evet canım çok haklısın desteğin için teşekkür ederim inşallah sen de bebeğini sağlıkla alırsın kucağınaBana Semra hoca yapıyı bozsa önermeyiz demişti ama sonra burada başka bir arkadaşa yapmadılar. Duruma göre karar veriyor olabilirler.
Bir de utanmak falan nasıl kelimeler öyle. Allah dayanamayacağı yükü kimseye yüklenmiyor ve sabrını da veriyor. Az ya da çok yasananlar benzer. Benim gibi gecmişi olanları okudukça ümit kesip moral bozmaman gerektiğini toparkanmsn gerektiğini anlamalısın. O yüzden anlatıyoruz zaten ve hala burdayız umut olmak için..
İnşallah en kısa zamanda seninde güzel haberlerini alırım canım .sakın umudunu kaybetme İnan olucak :)ya senin adına çok sevindim. hatırlıyorum hatta mesajlaşmıştık seninle. çok çok sevindim senin adına. gerçekten umut oldun. sağlıkla mutlulukla kucağına al bebeğini inşallah :)
3 kez tedavi oldum 5 kez negatif aldım hala bir umudum var,Siz bu sayfalarda okuduğum en şanslılardansınız bizler 1 tane bile 5. Gün embriyosu bulamazken 12 tane dondurulmuş 5. Gün embriyonuz var bizlerden 12 kat şanslısınız şükredip sabredip biraz rahat birşekilde bu süreci atlatabilirsiniz. Sizin transfer sonrasını da takip ettim biraz fazla umutsuz davrandığız bunların tedavinizi olumsuz etkilediğini düşünüp yolunuza daha pozitif birşekilde devam etmelisiniz .Uzun uzun hikayeni yazmışsın sağol.. Kendimden utanıyorum böyle uzun uğraşları okuyunca.. Ama benim 13 tane 5.gün embriyom vardı biri transfer edildi diğerleri duruyor. O kadar umutluyduk ki eşimle. Tam bir yıkım oldu. 3 gündür toparlanmaya çalışıyorum tekrar aynı şey olacak mı diye korkuyorum.. Dondurulmuş embriyoyu çözüp pgt yapıp tekrar dondurmak falan embriyonun yapısını bozmuyor mu canım.. Umarım ikincide yüzüm güler hayırlısıyla da gerek kalmaz.
O kadar haklısın ki.. Çok fazla evham yapıyorum galiba yapım gereği.. Bir sonraki transfere kadar kendimi toplayacam dediğin gibi umutsuzluk da belki tutunmasına engel oldu. Rabbim inşallah yüzümüzü güldürür bir gün3 kez tedavi oldum 5 kez negatif aldım hala bir umudum var,Siz bu sayfalarda okuduğum en şanslılardansınız bizler 1 tane bile 5. Gün embriyosu bulamazken 12 tane dondurulmuş 5. Gün embriyonuz var bizlerden 12 kat şanslısınız şükredip sabredip biraz rahat birşekilde bu süreci atlatabilirsiniz. Sizin transfer sonrasını da takip ettim biraz fazla umutsuz davrandığız bunların tedavinizi olumsuz etkilediğini düşünüp yolunuza daha pozitif birşekilde devam etmelisiniz .
Şansınızın farkına varın ve pozitif olun :)O kadar haklısın ki.. Çok fazla evham yapıyorum galiba yapım gereği.. Bir sonraki transfere kadar kendimi toplayacam dediğin gibi umutsuzluk da belki tutunmasına engel oldu. Rabbim inşallah yüzümüzü güldürür bir gün
off ne güzel bir haber bu :)) maşallah ve allah sana bağışlasın evladını. çok çok moral oldu bana. inşallah
Amin inşallah canim Rabbim acılarını göstermesin inşallah
Rabbim sizlerede nasip etsin inşallah tez zamanda
@Asuuhazirannnn ın da embriyosu güzel güzel gelişir. 1 tanecik olsun sağlıklı olsun. tutunsun ya.
Çok iyi haber Rabbim hayırlısı ile nasip etsin inşallahNe iyi geldi bir bilsem yazdıkların allahım evladına sağlıklı, mutlu ömürler nasip etsin biraz önce aradılar 3. Gün 5 hücreli Semra hanım transfer edelim tek embriyo çok çok düşük ihtimal ama olsun buna şükür diyorum herşeyin hayırlısı hep iptal oluyordu önceden
Amin inşallah canimMaşallah allah uzun ömür sağlık versin inşallah. Peki siz de bir şey var mıydı. Yani yumurta kalitesizliği düşüklüğü falan
Herkese yeniden merhaba.2014 te 1. Tedavıye başlamıştım. Sperm sayısı çok çok az hız hiç Yok ve morfoloji 0. Hiçbir spermde kuyruk yoktu. Kuyruksuz olması sorun yaratabılır. Döllenme olmayabılır, genetiğini bilemeyiz dedi Semra hanım. 6 tane embrıyom 5. Güne gelmişti biriyle taze transfer oldum ve 5 i donduruldu . 9 günün sonunda Hamileydim ve şaşkındım. Çok sürmedi mutluluğum 9. Haftada kalp atışı yoktu ve kürtaj oldum. Rabbim kimseye yaşatmasın kürtaj psikolojısi çok zor. Kürtaj sonrası tekrar rahim filmi istendi . Pıhtılaşma ve kromozom testi de istendi. Pıhtılaşmayı Diyarbakır üniversite hastanesinde yaptırdım, kromozom analızı icin Iki ay sonraya gün verdiği için onu dıyarbakır memorıalda yaptırmıştım. Ikıncı tedavım dondurulmus transfer oldu. Embrıyo sağlıklı sekılde çözüldü o da tuttu ama 5 hastalıkken düşük oldu. Gene olmamıştı. 2016 da üçüncü tedavıde ıkı transfer yapıldı ama embrıyoların çözülmüş hallerının ıyı olmadığı %30 ıhtımalle tutar bılgısı verildi. Ikısı de tuttu . 6 haftalıkken kanama başladı ve bırının gelısımı durdu . Ikı ay kanamam oldu çok şükür diğerine bir şey olmadı ve bir kızım oldu. Ikı yasına girecek. Gelecek ay son embriyolarım için tedavıye başlayacağım. Demem o ki canım üzülme ve pes etme. Çok şükür dondurulmus embriyoların çok. Mutlaka birinden biri sana evlat olacaktır. Sadece güçlü ve olumlu olman gerek. Rabbim bu yolda olan herkesin yardımcısı olsun.Ben İstanbul da yaşamıyorum canım Diyarbakır da yaptırcam mecburen.. Sen de mi başarısız bir denemenin ardından yaptırdın bu testi kaçıncı transferde hamile kaldın canım..
Canım gerçekten yaşadıkların çok çok zor her seferinde tutup kaybetmen bebeklerini.. Neyse ki kızın doğmuş sağlıkla Allah ona uzun sağlıklı bir ömür versin.. Ever sabrın sonu selamet bizlere sabretmek düşüyor sabredicem şükredicem ve beklicem.. Çok teşekkür ederim umut oldunHerkese yeniden merhaba.2014 te 1. Tedavıye başlamıştım. Sperm sayısı çok çok az hız hiç Yok ve morfoloji 0. Hiçbir spermde kuyruk yoktu. Kuyruksuz olması sorun yaratabılır. Döllenme olmayabılır, genetiğini bilemeyiz dedi Semra hanım. 6 tane embrıyom 5. Güne gelmişti biriyle taze transfer oldum ve 5 i donduruldu . 9 günün sonunda Hamileydim ve şaşkındım. Çok sürmedi mutluluğum 9. Haftada kalp atışı yoktu ve kürtaj oldum. Rabbim kimseye yaşatmasın kürtaj psikolojısi çok zor. Kürtaj sonrası tekrar rahim filmi istendi . Pıhtılaşma ve kromozom testi de istendi. Pıhtılaşmayı Diyarbakır üniversite hastanesinde yaptırdım, kromozom analızı icin Iki ay sonraya gün verdiği için onu dıyarbakır memorıalda yaptırmıştım. Ikıncı tedavım dondurulmus transfer oldu. Embrıyo sağlıklı sekılde çözüldü o da tuttu ama 5 hastalıkken düşük oldu. Gene olmamıştı. 2016 da üçüncü tedavıde ıkı transfer yapıldı ama embrıyoların çözülmüş hallerının ıyı olmadığı %30 ıhtımalle tutar bılgısı verildi. Ikısı de tuttu . 6 haftalıkken kanama başladı ve bırının gelısımı durdu . Ikı ay kanamam oldu çok şükür diğerine bir şey olmadı ve bir kızım oldu. Ikı yasına girecek. Gelecek ay son embriyolarım için tedavıye başlayacağım. Demem o ki canım üzülme ve pes etme. Çok şükür dondurulmus embriyoların çok. Mutlaka birinden biri sana evlat olacaktır. Sadece güçlü ve olumlu olman gerek. Rabbim bu yolda olan herkesin yardımcısı olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?