- 30 Ekim 2017
- 6.318
- 6.577
- 198
Teşekkür ederim. Bende öyle yapıyorum. Zaten sağlıklı beslenen biriydim devam ediyorum.Ben bunu sordum ananas kabak cekirdeği vs yücel hoca bana dedi ki vücudunun düzenini değiştirme nasıl besleniyorsan öyle devam et. Vücud strese girebilir sen beslenme seklini aniden değiştirirsen.
Aynen sağlıklı ve dengeli beslen yeter. Hicbiseye asırı yüklenmeTeşekkür ederim. Bende öyle yapıyorum. Zaten sağlıklı beslenen biriydim devam ediyorum.
Merhaba canim tedaviye basladinmi benim de 2. Denemem olacak Cem beyle inşallah bu kez hepimiz için son olur ve bebislere kavuşuruzInsallah canim. Rabbim hepimize nasip etsin. Emeklerimiz bosa cikmaz insallah. Ben 3 defa sislide yaptirdim. Atasehir bana daha yakin oldugu icin orda devam edecegim sanirim. Mutlu sona ulasiriz insallah
Canim benim eşimde de morfoloji sorunu var 2. Tüp bebek denememiz olacak regli günümü bekliyorum. Eşine ekstra bir ilaç veya gıda takviyesi veriyormusun?Bizim görünürde bir problem yok sebepsiz infertilite denildi 1 ay eşimin sperm sayısı az cikti yıkama sonrası 2.5 milyon morfoloji %2 cikti sonra sayıda morfolojide hep normal cikti ben acaba benim yaşımdan kaynaklı yumurtalarım kalitesiz mi oluyor diye düşünüyorum yaşım 36 amh 3.14 cikti semra hoca ve günseli hoca yumurtaların kaliteli duruyor irili ufakli olursa boyutları çok farklı olursa kalitesiz olurmuş muayede iyi duruyor dediler 2 aşılama negatif 2 tup bebek denedik başka merkezde 1 negatif bir kimyasal gebelik oldu semra hoca ilaç dozunun fazla verildiğini dusunuyor embriyolar diğer merkezde 5.gune gitmedi ilkinde 2 embriyo 2.tup bebekte 5 embriyo olustu ama 5.gune gitmedi öyle tanınmış bir merkez degildi 20 hastası varsa 2 tane pozitif oluyordu galiba laboratuvardan kaynaklı bizler baya mağdur olduk memorialde ilk kez deneyeceğiz en azından problemimizi öğreniriz inşallah güzel hayırlı sonuçlar aliriz
Canım benim ilk iki deneme devlette oldu üniversite hastanesinde tutmadı,orda çok yüksekti dozlar 300-325-425 falan ve merional yada menapour veriyorlardı.ne olduğunu bilmiyorum ya yaptık. yumiler toplandı fakat hiç beşinci güne giden olmadı zaten herkese 3. Yada 4. Gün transfer yapıyorlardı benimde biri üçüncü biri dördüncü gün transfer oldu tutmadı.sonra üçüncü denemeye memoriala geldik 4 yada 5 yumi toplandı iki tane beşinci güne geldi ikiside transfer edildi tuttu.ama hep kanamalar oldu 8. Haftada kalp atışı duyulmadı dendi kürtaj oldum. transferi Emre hoca(hastaneden ayrıldı)yapmıştı kürtajı Gönül hoca yaptı.sonra 4. Denemede histereskopi yapıldı şu kısa sürenden tanı amaçlı var ya o sırada rahme çizik atıldı ve dört tane yumi toplanıp pgt ye yolladık 2 si sağlam geldi.Ama biri transfer günü çözünürken bozuldu diğeri transfer edildi ama tutmadı transferi Semra hoca yapmıştı.sonraki denemede 5 yumi toplandı 4 tanesi 5. Güne gitti.bu sefer pgt yapılmasını istemedi Semra hoca ve ikisi transfer edildi ikisi donduruldu.transferi Gönül hoca yaptı.çok şükür Rabbime tuttu ikiside ve kucağıma sağlıkla almayı nasip etti Rabbim. Memorialda ben hep gonal f vuruldum başka bişi diil cnm cetrotide ve çatlama iğnesi var tabi.ama merional yada menapour hiç kullanmadım.yumi kalitesi içinde ben insilün direnci olmamasına rağmen Semra hanımın verdiği bi ilacı kullandım burda ismini bilenler yazar hatırlamıyorum adını.progeny f ,omega,q 10 ,arı sütü bal polen kullandım.transferleri kimlerin yaptığını özellikle yazdım ki biz dördüncü denemede illa Semra hoca olsun diye diretmiştik ama işte tutmadı.yani nasibinde varsa evlat sahibi olmak transferi kimin yaptığı çokta mühim diil.Rabbim yeterki ol desin.Dualarımızı kabul edilenlerden etlesin inşallah.Herkes gönül hoca demiş, ben de bir dahakine ona randevu alayım madem
Kaçıncı denemendi? Memorialden başka yerde denenen olmus muydu?olduysa memorialin farkı neydi?
Bir de ilaç dozlarin çok yüksek değil,bu iyi bir şey aslında ben Bursa Acıbadem de iki deneme yaptım ilkinde femara+ merional 300 ikincide 225 gonal f ve 125 menapur kullanıldi iki denemede de 5 yumurta toplandi ama hep orta kalite 2 embriyom oldu yani tek sıkıntım rezerv azlığı değil sanırım kalitede sıkıntı var,sen böyle bir durum yaşadın mı?
Canım eşimin 2017 yılında 1 kez öyle cikti ondan sonra hep normal cikti ama Eşime takviye olarak çok yuklendim keçiboynuzu özü ayrıca keçiboynuzu kaynattım siyah üzüm çekirdeği ekstrati siyah üzüm polen arisutu proxeed plus günlük nar suyu içiyoruz portakal suyu en az 2 bardak içiyoruz haftada en az 2 kere balik tuketiyoruz eşim sigara kullanmıyor sağlıklı besleniyoruz hazır yiyecek tüketmiyoruz eşimin sperm sayısı da morfolojiside 1 kere hariç hep güzel cikti geçen ay sperm analizi ve dna hasarı tahlili yaptırdık ikiside çok güzel cikti hasar yok denecek kadar az 2 aydır bende hep vitamin kullaniyorum qenzim q10 b12 folidoce inşallah sağlıklı hayırlı evlatlarımız olur isteyen herkesin ve bizlerin (aminn)Canim benim eşimde de morfoloji sorunu var 2. Tüp bebek denememiz olacak regli günümü bekliyorum. Eşine ekstra bir ilaç veya gıda takviyesi veriyormusun?
Bizde farklı merkezde 2 kez tup bebek denedik benim ilaç dozum sizinki gibi çok yüksekti hep 300 'le başlandı 5.gune embriyo gitmiyordu 4.gun 4aa kalitede transfer ediliyordu ilki negatif 2.si kimyasal oldu semra hoca ilaç dozunu görünce bu çok fazla dedi embriyo kaliteli neden 4.gun transfer ettiler 5.gune gitmediler dedi ben de hep üzülüyordum embriyomuz 5.gune gitmiyor diye ama bu sayfada birçok arkadaşın yazdıklarına göre farklı merkezlerde 3.gun 4.gun transferleri olan burda hep 5.gune gitmis ben de bu umutla bu ay başlayacağım Rabbimin izniyle bu sefer herşey çok daha güzel olacakCanım benim ilk iki deneme devlette oldu üniversite hastanesinde tutmadı,orda çok yüksekti dozlar 300-325-425 falan ve merional yada menapour veriyorlardı.ne olduğunu bilmiyorum ya yaptık. yumiler toplandı fakat hiç beşinci güne giden olmadı zaten herkese 3. Yada 4. Gün transfer yapıyorlardı benimde biri üçüncü biri dördüncü gün transfer oldu tutmadı.sonra üçüncü denemeye memoriala geldik 4 yada 5 yumi toplandı iki tane beşinci güne geldi ikiside transfer edildi tuttu.ama hep kanamalar oldu 8. Haftada kalp atışı duyulmadı dendi kürtaj oldum. transferi Emre hoca(hastaneden ayrıldı)yapmıştı kürtajı Gönül hoca yaptı.sonra 4. Denemede histereskopi yapıldı şu kısa sürenden tanı amaçlı var ya o sırada rahme çizik atıldı ve dört tane yumi toplanıp pgt ye yolladık 2 si sağlam geldi.Ama biri transfer günü çözünürken bozuldu diğeri transfer edildi ama tutmadı transferi Semra hoca yapmıştı.sonraki denemede 5 yumi toplandı 4 tanesi 5. Güne gitti.bu sefer pgt yapılmasını istemedi Semra hoca ve ikisi transfer edildi ikisi donduruldu.transferi Gönül hoca yaptı.çok şükür Rabbime tuttu ikiside ve kucağıma sağlıkla almayı nasip etti Rabbim. Memorialda ben hep gonal f vuruldum başka bişi diil cnm cetrotide ve çatlama iğnesi var tabi.ama merional yada menapour hiç kullanmadım.yumi kalitesi içinde ben insilün direnci olmamasına rağmen Semra hanımın verdiği bi ilacı kullandım burda ismini bilenler yazar hatırlamıyorum adını.progeny f ,omega,q 10 ,arı sütü bal polen kullandım.transferleri kimlerin yaptığını özellikle yazdım ki biz dördüncü denemede illa Semra hoca olsun diye diretmiştik ama işte tutmadı.yani nasibinde varsa evlat sahibi olmak transferi kimin yaptığı çokta mühim diil.Rabbim yeterki ol desin.Dualarımızı kabul edilenlerden etlesin inşallah.
Eşim sigara içmiyor canim çok yoğun çalıştığı için takviye gıda da fazla tüketmiyor ayrıca paketli gıdalara da bayiliyor. Sen tedaviye basladinmi?Canım eşimin 2017 yılında 1 kez öyle cikti ondan sonra hep normal cikti ama Eşime takviye olarak çok yuklendim keçiboynuzu özü ayrıca keçiboynuzu kaynattım siyah üzüm çekirdeği ekstrati siyah üzüm polen arisutu proxeed plus günlük nar suyu içiyoruz portakal suyu en az 2 bardak içiyoruz haftada en az 2 kere balik tuketiyoruz eşim sigara kullanmıyor sağlıklı besleniyoruz hazır yiyecek tüketmiyoruz eşimin sperm sayısı da morfolojiside 1 kere hariç hep güzel cikti geçen ay sperm analizi ve dna hasarı tahlili yaptırdık ikiside çok güzel cikti hasar yok denecek kadar az 2 aydır bende hep vitamin kullaniyorum qenzim q10 b12 folidoce inşallah sağlıklı hayırlı evlatlarımız olur isteyen herkesin ve bizlerin (aminn)
Hep aynı saatte yapmalısın, alabileceğin bi yerse yanında götür..arabada çok iğne vurdum kendime zamanındaArkadaşlar iğneyi ben dün 5 de yaptım bugünde mi 5de yapmalıyım. Mesajda 4 5 6 gibi yazıyor. Biryere yetişmem lazım. Bu saat günün ortası hiç iyi olmadı.
Canım biz geçen ay başlayacaktık o ay başka bir doktor klomen vermişti klomen kisti oluştu bu ay erirse başlayacağız ama kist adetimi geciktirdi hayırlısıyla biran önce başlamak istiyorum bu sayfada pozitif gören çok arkadaş var maşallah onları duyunca ben de hemen başlamak istiyorumEşim sigara içmiyor canim çok yoğun çalıştığı için takviye gıda da fazla tüketmiyor ayrıca paketli gıdalara da bayiliyor. Sen tedaviye basladinmi?
10/15 dk erken olsa önemli mi? Soğuk zinciri bozmaktan korkuyorum.Hep aynı saatte yapmalısın, alabileceğin bi yerse yanında götür..arabada çok iğne vurdum kendime zamanında
5 te iğneni yap öyle çik10/15 dk erken olsa önemli mi? Soğuk zinciri bozmaktan korkuyorum.
O kadar mı dakik olmak lazım. Öyle yapayım madem. Bir 10 gün evde kalacağım galiba. Allah çalışanlara yardım etsin. Hem soğuk da duracak hem de dakikası dakikasına vurulacak.5 te iğneni yap öyle çik
Canım hep aynı satte dendi bana bir saat seç 4 se 4 te 5 se 5 te 6 ise 6 da yap dediler bir 5 bir gün 6 olmaz diğer merkez önemsemiyordu sabah kacta kalkarsan yap diyorlardi saat önemli değil diyordu ama cok onemli üstelik çatlatma iğnesi çok çok onemli tam soylenilen saatte yapmalısın o sonraki günlerde ama önemli benim arkadaşım calisiyordu iş yerine götürmüştü 2 kutu ordaki buzdolabına koymuştu orda 5 te yapiyordu 1 kutu evde bırakmıştı hafta sonları icinO kadar mı dakik olmak lazım. Öyle yapayım madem. Bir 10 gün evde kalacağım galiba. Allah çalışanlara yardım etsin. Hem soğuk da duracak hem de dakikası dakikasına vurulacak.
Aynı saatte yapmaya dikkat et canım.ben çalışıyordum.işten normalde 6 buçukta çıkıyordum ama iğne için mecburen 5 buçukta çıkıyordum 6 ya kadar evde olup vuruyordum.hatta bi kere dışarda olmam gerekiyordu mecburen iğneyi yanıma aldım arabada vurmak zorunda kaldım. Bi on gün sabredelim sonu güzel olur inşallah.O kadar mı dakik olmak lazım. Öyle yapayım madem. Bir 10 gün evde kalacağım galiba. Allah çalışanlara yardım etsin. Hem soğuk da duracak hem de dakikası dakikasına vurulacak.
10/15 dk yi onemsemen gerek cunku yumurtalar cogaldikca buyuklugu ayni olmayacak bu sefer onde gidenler daha cok buyuyecek Allah korusun erken catlayacak 3 senedir bekliyorsun yavruna kavuşmak için o zaman daha cook dikkat etmelisin canim 12_14 gun çok uzun bir sürede degil sonra bebeğinle çıkıp çıkıp işlerini halledersin canim10/15 dk erken olsa önemli mi? Soğuk zinciri bozmaktan korkuyorum.
Maşallah güzel embriyolarıniz çıkmış,Allah bebislerinizin ömrünü,bahtını güzel kilsin size bağışlasın.Canım benim ilk iki deneme devlette oldu üniversite hastanesinde tutmadı,orda çok yüksekti dozlar 300-325-425 falan ve merional yada menapour veriyorlardı.ne olduğunu bilmiyorum ya yaptık. yumiler toplandı fakat hiç beşinci güne giden olmadı zaten herkese 3. Yada 4. Gün transfer yapıyorlardı benimde biri üçüncü biri dördüncü gün transfer oldu tutmadı.sonra üçüncü denemeye memoriala geldik 4 yada 5 yumi toplandı iki tane beşinci güne geldi ikiside transfer edildi tuttu.ama hep kanamalar oldu 8. Haftada kalp atışı duyulmadı dendi kürtaj oldum. transferi Emre hoca(hastaneden ayrıldı)yapmıştı kürtajı Gönül hoca yaptı.sonra 4. Denemede histereskopi yapıldı şu kısa sürenden tanı amaçlı var ya o sırada rahme çizik atıldı ve dört tane yumi toplanıp pgt ye yolladık 2 si sağlam geldi.Ama biri transfer günü çözünürken bozuldu diğeri transfer edildi ama tutmadı transferi Semra hoca yapmıştı.sonraki denemede 5 yumi toplandı 4 tanesi 5. Güne gitti.bu sefer pgt yapılmasını istemedi Semra hoca ve ikisi transfer edildi ikisi donduruldu.transferi Gönül hoca yaptı.çok şükür Rabbime tuttu ikiside ve kucağıma sağlıkla almayı nasip etti Rabbim. Memorialda ben hep gonal f vuruldum başka bişi diil cnm cetrotide ve çatlama iğnesi var tabi.ama merional yada menapour hiç kullanmadım.yumi kalitesi içinde ben insilün direnci olmamasına rağmen Semra hanımın verdiği bi ilacı kullandım burda ismini bilenler yazar hatırlamıyorum adını.progeny f ,omega,q 10 ,arı sütü bal polen kullandım.transferleri kimlerin yaptığını özellikle yazdım ki biz dördüncü denemede illa Semra hoca olsun diye diretmiştik ama işte tutmadı.yani nasibinde varsa evlat sahibi olmak transferi kimin yaptığı çokta mühim diil.Rabbim yeterki ol desin.Dualarımızı kabul edilenlerden etlesin inşallah.
Cnm benim hiç umutsuz olma dedim ya senin amh benimkinden kat kat yüksek.amh çok düşüktü benim yerlerde yani ve her ay her kadında normalde zaten bir yumi görünür ilaçla arttırıyorlar işte tedavide.en fazla 5 yumi oluştu bende bazı tedavide 3-4 falan oldu hiç beşi geçemedik.çok şükür ki evlat oldular onlardan ikisi.sen kaliteyi arttırmaya yönel sayıya takılma çok.dışardan desteklemeye çalış cnm.Rabbim nasip edecek inşallahMaşallah güzel embriyolarıniz çıkmış,Allah bebislerinizin ömrünü,bahtını güzel kilsin size bağışlasın.
Benim de bir kürtajim var çok zor günlerdi benim içinitekrarını yasatmasin rabbim özellikle bu yolda ilerleyenlere.
Benim iki aydır bir iki yumurta görülüyor bilmiyorum çok zor bir guruptayim Allah sizler gibi bizlere de nasip etsin inşallah umut,umutsuzluk bir arada ben de şu günlerde
Çatlatma iğnesi çok önemli biliyorum. Hemşireye mesaj attım 10/15 dk fark etmez dedi. Ben yine de bekleyeceğim vurup çıkacağım :)10/15 dk yi onemsemen gerek cunku yumurtalar cogaldikca buyuklugu ayni olmayacak bu sefer onde gidenler daha cok buyuyecek Allah korusun erken catlayacak 3 senedir bekliyorsun yavruna kavuşmak için o zaman daha cook dikkat etmelisin canim 12_14 gun çok uzun bir sürede degil sonra bebeğinle çıkıp çıkıp işlerini halledersin canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?