3 doktorla muhattap oldum üçünün de yaklaşımı iyiydi ama 6, 7 kere İpek hanima muayne oldum gayet güler yüzlü her soruya cevap veren çok hoş bir doktor. Günseli hanim yumurta toplama işlemini yaptı o da çok ilgiliydi. Fulya hanim da İpek hanim izindeyken 1 kere muayne etti son muayneydi zaten fazla söylenecek bir sey yoktu güler yüzlüydü fazla bi şey konusmadık. Ins yardımcı olabilmişimdir.
Bu ay transferin iptal mi oldu haziranda mi transfer olacaksinCAnım benim bende aynısını yaptım 1 ay boyunca hemen hemen dışarıda yedik aralıklarla adet oldum tekrar sağlıklı beslenmeye döndüm ama yumurtlayamadım transfer iptal oldu :)) bende pco sendromu da var ne neden oldu bilemiyorum
Pgt için bana semra hoca da ve görüştüğüm diğer doktorlarda gerek yok dediler 27 yaşındayım ailemde de sıkıntı yok diye ama ben tüp bebek tedavisini hormınla oluştuğu için içim rahat etsin diye istedim pgt yapılsın. Hamile kaldıktan sonra kaybetmek istemem. Altından kalkamam Allahım korusun.Dondurma için istemediler değil mi. Bu arada siz merkeze de gitmediniz telefonla karar verdiniz anladığım kadarıyla :) bende şehir dışından geliyorum bu yüzden merak ettim.
Dondurma ücreti istemediler heralde transfer olurken isteyeceklerPgt için bana semra hoca da ve görüştüğüm diğer doktorlarda gerek yok dediler 27 yaşındayım ailemde de sıkıntı yok diye ama ben tüp bebek tedavisini hormınla oluştuğu için içim rahat etsin diye istedim pgt yapılsın. Hamile kaldıktan sonra kaybetmek istemem. Altından kalkamam Allahım korusun.
İpek hanım ve soner beyi ben beğendim. Hem güler yüzlüler hem de uzun uzun ne sorsak cevapladılar. Diğer doktorumun rahim filminde görmediği şeyi soner bey gördüÖnereceğiniz doktor var mı
Eşim de ben de ikisini sevdik.İpek hanım ve soner beyi ben beğendim. Hem güler yüzlüler hem de uzun uzun ne sorsak cevapladılar. Diğer doktorumun rahim filminde görmediği şeyi soner bey gördü
Telefonla aradığımız zaman da soner bey dönüş yapıyor geri. Bunu bilmek bile rahatlatıyorEşim de ben de ikisini sevdik.
Evet öyle görünüyor ne zaman adet olurum onu da bilmiyorum. Hayırlısı böyleymiş. Sen başladın mı?Bu ay transferin iptal mi oldu haziranda mi transfer olacaksin
Aynı durumlarda aynı düşüncelerdeyiz her şey gönlünüze göre olsunPgt için bana semra hoca da ve görüştüğüm diğer doktorlarda gerek yok dediler 27 yaşındayım ailemde de sıkıntı yok diye ama ben tüp bebek tedavisini hormınla oluştuğu için içim rahat etsin diye istedim pgt yapılsın. Hamile kaldıktan sonra kaybetmek istemem. Altından kalkamam Allahım korusun.
Hayirlisi olsun inşallah bir sonraki tedavi naturel olmayacak o zaman Ben başladım ilk muayenemi oldum ikinci muayene icin 10 gün sonraya randevu verdilerEvet öyle görünüyor ne zaman adet olurum onu da bilmiyorum. Hayırlısı böyleymiş. Sen başladın mı?
Pgt için bana semra hoca da ve görüştüğüm diğer doktorlarda gerek yok dediler 27 yaşındayım ailemde de sıkıntı yok diye ama ben tüp bebek tedavisini hormınla oluştuğu için içim rahat etsin diye istedim pgt yapılsın. Hamile kaldıktan sonra kaybetmek istemem. Altından kalkamam Allahım korusun.
Arkadaşlar Merhaba benim bugün transferim yapıldı.Siz transfer süreci sonrasini nasil geçirdiniz.Nasil beslendiniz.Evde mi gecirdiniz
Ahhh canım ahhh gereksiz pgt ye ben de karşıyım ama ben de translokasyon var maalesef.öyle transfer yapsalar bence de daha iyi .çünkü güvenirliği tartışmalı ama translokasyon beni bağlıyorBen pgt ile hamile kaldığım bebeğimi kayb ettim. Pgt gerekmedikçe çözüm değildir. Üstelik pgt'nin tartışmalı yanı da var. Bazen alınan hücre hasarlı olunca embrio hasta kabul ediliyor. Ancak diger hücreler sağlıklı ola biliyor ve sağlıklı hücreler çoğalıp üstünlüyü ele ala biliyorlar. Ya da tersi. Bu konuda geniş araştırma yazısı okumuştum. O yüzden ailede genetik hastalık öyküsü yoksa, yaşın da ileri bir yaş değilse pgt önerilmiyor.
Ebriolarımız hep sağlıklı göründüğü halde 3 kere negativ alınca doktorum pgt yaptırmayı önerdi. Kabul ettik. Benim 9 embriomdan 4 tanesi pgt'den hasta çıkmıştı. Sağlıklı bulunan 3'ü bir kerede transfer edildi. İlk defa gebe kaldım, hem de üçüz. Biri gelişmedi, kese olar kaldı, birinin kalbi 8 haftalıkken durdu. Diğeri 18 haftalık suyu aktığı için süni doğumla sonlandırıldı.
Daha sonra Memoryalde pgt yaptırmadılar. 9 embriodan 4 tane hasta çıktığı halde yapmamız tavsiye edildi. Karara uyduk. Sağlıklı ikizlerim oldu, elhamdülillah. Yani pgt bir her zaman doğru çözüm olmuyor.
Son transferim 16 martta oldu. Yeme içme olarak hiç de sağlıklı beslendim diyemem. Hastanedeyken duş aldım. Eve gittiğim gün bir az dinlendim. Sabahı çocukları parka götürdük. Onların arkası ile dolaşıp durdum. 5 kilodan fazla kaldlrmamam söylenmişti, 15 kg olan çocukları uykudayken tuvalete götürdüyüm oldu. Daha önce 7 kere daha transfer yaşamış biri olarak en dikkat etmediğim bu seferkiydi. Çünki çocukla yatamıyorsun, dinlenemiyorsun. Yapmaya mecbur işlerin oluyor.
İşte bu yüzden doktorları dinlemek en iyi karar. Çünki onlar bizim sağlıklı çocuklarımızın olmasını çok istiyorlar. Bizim için değil, kendi işlerinin başarılı olması için. Her gebelik merkez için başarı sayılsa da, gerçek başarı sağlıklı doğum oranı. Memoryal'den doğumdan sonra arayıp bebeklerin durumu, doğulduğu haftası, rahatsızlıklarının olup olmaması ile ilgili kayıtlar tuttular.Ahhh canım ahhh gereksiz pgt ye ben de karşıyım ama ben de translokasyon var maalesef
Hayırlısı olsun. Yine natural olacak allah nasip ederse.Hayirlisi olsun inşallah bir sonraki tedavi naturel olmayacak o zaman Ben başladım ilk muayenemi oldum ikinci muayene icin 10 gün sonraya randevu verdiler
İnşallah güzel haberini alırım.Hayirlisi olsun inşallah bir sonraki tedavi naturel olmayacak o zaman Ben başladım ilk muayenemi oldum ikinci muayene icin 10 gün sonraya randevu verdiler
Haklısın canım .ben de kontrole gideceğim 1 ay sonra merkeze.onları dinlemek en iyisi.İşte bu yüzden doktorları dinlemek en iyi karar. Çünki onlar bizim sağlıklı çocuklarımızın olmasını çok istiyorlar. Bizim için değil, kendi işlerinin başarılı olması için. Her gebelik merkez için başarı sayılsa da, gerçek başarı sağlıklı doğum oranı. Memoryal'den doğumdan sonra arayıp bebeklerin durumu, doğulduğu haftası, rahatsızlıklarının olup olmaması ile ilgili kayıtlar tuttular.
Bu transferde iki tane donmuş embriomuz vardı. Biri en iyi kalite, biri orta. Ben ikisinin de transferini istesem de, ikiz olsa yine isterim desem de, doktor tek koymayı israrla önerdi. Birinde sorun olursa, diğeri de etkilenir diye tek koymaya razı ettiler. Elhamdülillah, iyi ki, doktoru dinlemişim. İkiz gebelik en sağlıklı haliyle riskli gebeliğe giriyor. Ne kadar zor olduğunu zaten yaşamış biri olarak ikiz gebelikten korkuyordum. Ancak, 5 negativ gördüyüm için iki embrio daha fazla şans diye düşünüyordum. İyi ki, doktoru dinlemişim.
Merhaba, siz pgt konusunda baya bilgilisiniz. Yarın bende karar vereceğim kaç tane embriyo pgtye gitsin diye eşim tamamen bana bıraktı bugün 10 embriyo vardı en son sağlıklıydı. Napsam bilemiyorum. Yaşım 27 bilinen genetik bir hastalığım yok eşim dna analizi yaptırdı herhangi bir bozukluk yok. Sebebi bilinmeyen şekilde sperm sorunu vardı. Semra hanım gerek yok dedi ama kontrolu yapan doktor ısrar etti yaptır diye. Kafam karma karışık.Ben pgt ile hamile kaldığım bebeğimi kayb ettim. Pgt gerekmedikçe çözüm değildir. Üstelik pgt'nin tartışmalı yanı da var. Bazen alınan hücre hasarlı olunca embrio hasta kabul ediliyor. Ancak diger hücreler sağlıklı ola biliyor ve sağlıklı hücreler çoğalıp üstünlüyü ele ala biliyorlar. Ya da tersi. Bu konuda geniş araştırma yazısı okumuştum. O yüzden ailede genetik hastalık öyküsü yoksa, yaşın da ileri bir yaş değilse pgt önerilmiyor.
Ebriolarımız hep sağlıklı göründüğü halde 3 kere negativ alınca doktorum pgt yaptırmayı önerdi. Kabul ettik. Benim 9 embriomdan 4 tanesi pgt'den hasta çıkmıştı. Sağlıklı bulunan 3'ü bir kerede transfer edildi. İlk defa gebe kaldım, hem de üçüz. Biri gelişmedi, kese olar kaldı, birinin kalbi 8 haftalıkken durdu. Diğeri 18 haftalık suyu aktığı için süni doğumla sonlandırıldı.
Daha sonra Memoryalde pgt yaptırmadılar. 9 embriodan 4 tane hasta çıktığı halde yapmamız tavsiye edildi. Karara uyduk. Sağlıklı ikizlerim oldu, elhamdülillah. Yani pgt bir her zaman doğru çözüm olmuyor.
Son transferim 16 martta oldu. Yeme içme olarak hiç de sağlıklı beslendim diyemem. Hastanedeyken duş aldım. Eve gittiğim gün bir az dinlendim. Sabahı çocukları parka götürdük. Onların arkası ile dolaşıp durdum. 5 kilodan fazla kaldlrmamam söylenmişti, 15 kg olan çocukları uykudayken tuvalete götürdüyüm oldu. Daha önce 7 kere daha transfer yaşamış biri olarak en dikkat etmediğim bu seferkiydi. Çünki çocukla yatamıyorsun, dinlenemiyorsun. Yapmaya mecbur işlerin oluyor.
Semra hanım pgt konusunda zaten çok bilgili. O yaptırma dediyse ben ona güvenirdim. Belki sorunlu gözüken embrio aslında sağlıklı çocuğa dönüşecek potensial taşıyor. Bula bilirsem dediğim makaleyi buraya atarım.Merhaba, siz pgt konusunda baya bilgilisiniz. Yarın bende karar vereceğim kaç tane embriyo pgtye gitsin diye eşim tamamen bana bıraktı bugün 10 embriyo vardı en son sağlıklıydı. Napsam bilemiyorum. Yaşım 27 bilinen genetik bir hastalığım yok eşim dna analizi yaptırdı herhangi bir bozukluk yok. Sebebi bilinmeyen şekilde sperm sorunu vardı. Semra hanım gerek yok dedi ama kontrolu yapan doktor ısrar etti yaptır diye. Kafam karma karışık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?