Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Bu ay transferin iptal mi oldu haziranda mi transfer olacaksin

Dondurma için istemediler değil mi. Bu arada siz merkeze de gitmediniz telefonla karar verdiniz anladığım kadarıyla :) bende şehir dışından geliyorum bu yüzden merak ettim.
Pgt için bana semra hoca da ve görüştüğüm diğer doktorlarda gerek yok dediler 27 yaşındayım ailemde de sıkıntı yok diye ama ben tüp bebek tedavisini hormınla oluştuğu için içim rahat etsin diye istedim pgt yapılsın. Hamile kaldıktan sonra kaybetmek istemem. Altından kalkamam Allahım korusun.

Dondurma ücreti istemediler heralde transfer olurken isteyecekler

Aynı durumlarda aynı düşüncelerdeyiz her şey gönlünüze göre olsun

Arkadaşlar Merhaba benim bugün transferim yapıldı.Siz transfer süreci sonrasini nasil geçirdiniz.Nasil beslendiniz.Evde mi gecirdiniz

Ben pgt ile hamile kaldığım bebeğimi kayb ettim. Pgt gerekmedikçe çözüm değildir. Üstelik pgt'nin tartışmalı yanı da var. Bazen alınan hücre hasarlı olunca embrio hasta kabul ediliyor. Ancak diger hücreler sağlıklı ola biliyor ve sağlıklı hücreler çoğalıp üstünlüyü ele ala biliyorlar. Ya da tersi. Bu konuda geniş araştırma yazısı okumuştum. O yüzden ailede genetik hastalık öyküsü yoksa, yaşın da ileri bir yaş değilse pgt önerilmiyor.

Ebriolarımız hep sağlıklı göründüğü halde 3 kere negativ alınca doktorum pgt yaptırmayı önerdi. Kabul ettik. Benim 9 embriomdan 4 tanesi pgt'den hasta çıkmıştı. Sağlıklı bulunan 3'ü bir kerede transfer edildi. İlk defa gebe kaldım, hem de üçüz. Biri gelişmedi, kese olar kaldı, birinin kalbi 8 haftalıkken durdu. Diğeri 18 haftalık suyu aktığı için süni doğumla sonlandırıldı.
Daha sonra Memoryalde pgt yaptırmadılar. 9 embriodan 4 tane hasta çıktığı halde yapmamız tavsiye edildi. Karara uyduk. Sağlıklı ikizlerim oldu, elhamdülillah. Yani pgt bir her zaman doğru çözüm olmuyor.

Arkadaşlar Merhaba benim bugün transferim yapıldı.Siz transfer süreci sonrasini nasil geçirdiniz.Nasil beslendiniz.Evde mi gecirdiniz

Son transferim 16 martta oldu. Yeme içme olarak hiç de sağlıklı beslendim diyemem. Hastanedeyken duş aldım. Eve gittiğim gün bir az dinlendim. Sabahı çocukları parka götürdük. Onların arkası ile dolaşıp durdum. 5 kilodan fazla kaldlrmamam söylenmişti, 15 kg olan çocukları uykudayken tuvalete götürdüyüm oldu. Daha önce 7 kere daha transfer yaşamış biri olarak en dikkat etmediğim bu seferkiydi. Çünki çocukla yatamıyorsun, dinlenemiyorsun. Yapmaya mecbur işlerin oluyor.

Son düzenleme:
Ahhh canım ahhh gereksiz pgt ye ben de karşıyım ama ben de translokasyon var maalesef.öyle transfer yapsalar bence de daha iyi .çünkü güvenirliği tartışmalı ama translokasyon beni bağlıyor

Ahhh canım ahhh gereksiz pgt ye ben de karşıyım ama ben de translokasyon var maalesef
İşte bu yüzden doktorları dinlemek en iyi karar. Çünki onlar bizim sağlıklı çocuklarımızın olmasını çok istiyorlar. Bizim için değil, kendi işlerinin başarılı olması için. Her gebelik merkez için başarı sayılsa da, gerçek başarı sağlıklı doğum oranı. Memoryal'den doğumdan sonra arayıp bebeklerin durumu, doğulduğu haftası, rahatsızlıklarının olup olmaması ile ilgili kayıtlar tuttular.
Bu transferde iki tane donmuş embriomuz vardı. Biri en iyi kalite, biri orta. Ben ikisinin de transferini istesem de, ikiz olsa yine isterim desem de, doktor tek koymayı israrla önerdi. Birinde sorun olursa, diğeri de etkilenir diye tek koymaya razı ettiler. Elhamdülillah, iyi ki, doktoru dinlemişim. İkiz gebelik en sağlıklı haliyle riskli gebeliğe giriyor. Ne kadar zor olduğunu zaten yaşamış biri olarak ikiz gebelikten korkuyordum. Ancak, 5 negativ gördüyüm için iki embrio daha fazla şans diye düşünüyordum. İyi ki, doktoru dinlemişim.

Senin durumunda pgt tıbbın başarısı bir nimet. Gerçi senin halinde doğal yoldan ve ya pgt'siz sağlıklı çocuğu olan çok kişi tanıdım burda. Allah hepinizin kucağını sağlıklı evlatlarla doldursun.

Bir arkadaş vardı, 5 kere tüp denemişti, sadece iki kere sağlıklı embrio bulunup transfer edile bilmişti. İkisi de negativ sonuçlanmıştı. Artık eşi vaz geçmişti. Translokasyon vardı onda da. Sonra doğal olarak hamile kaldı ve sağlıklı kızı doğuldu.

Haklısın canım .ben de kontrole gideceğim 1 ay sonra merkeze.onları dinlemek en iyisi.

Merhaba, siz pgt konusunda baya bilgilisiniz. Yarın bende karar vereceğim kaç tane embriyo pgtye gitsin diye eşim tamamen bana bıraktı bugün 10 embriyo vardı en son sağlıklıydı. Napsam bilemiyorum. Yaşım 27 bilinen genetik bir hastalığım yok eşim dna analizi yaptırdı herhangi bir bozukluk yok. Sebebi bilinmeyen şekilde sperm sorunu vardı. Semra hanım gerek yok dedi ama kontrolu yapan doktor ısrar etti yaptır diye. Kafam karma karışık.

Semra hanım pgt konusunda zaten çok bilgili. O yaptırma dediyse ben ona güvenirdim. Belki sorunlu gözüken embrio aslında sağlıklı çocuğa dönüşecek potensial taşıyor. Bula bilirsem dediğim makaleyi buraya atarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…