- 27 Kasım 2017
- 1.309
- 2.413
- 133
Ya çok tatlı demek fotolari var:) teşekkür ederim bende bakayım bari:)Onların anlatımından bende hiç bişey anlamıyorum. Hastaneye gidince dosyamız doktorun masasındayken aldım dosyamı karıştırdım birazembriyologların hazırladığı embriyo kağıdını buldum bütün embriyoların fotoğrafı vardı ve kaliteleri yazıyordu hemen resmini çektim o kağıdın aklımızda kalmıyor çünkü bir daha ki sefere gidince bi göz atın dosyanıza detaylı bi şekilde göreceksiniz
Ben Memoryalde ilk geldiğimde önce histeroskopi yapıldı, yapışıklık açıldı. Sonra tedaviye başlanmıştıArakadaşlar merhaba memorial da histeroskopi yaptıran var mı aranızda
Kaçıncı denemede hamile kaldiniz sorun neydi sizin yazabilurmisnBen pgt ile hamile kaldığım bebeğimi kayb ettim. Pgt gerekmedikçe çözüm değildir. Üstelik pgt'nin tartışmalı yanı da var. Bazen alınan hücre hasarlı olunca embrio hasta kabul ediliyor. Ancak diger hücreler sağlıklı ola biliyor ve sağlıklı hücreler çoğalıp üstünlüyü ele ala biliyorlar. Ya da tersi. Bu konuda geniş araştırma yazısı okumuştum. O yüzden ailede genetik hastalık öyküsü yoksa, yaşın da ileri bir yaş değilse pgt önerilmiyor.
Ebriolarımız hep sağlıklı göründüğü halde 3 kere negativ alınca doktorum pgt yaptırmayı önerdi. Kabul ettik. Benim 9 embriomdan 4 tanesi pgt'den hasta çıkmıştı. Sağlıklı bulunan 3'ü bir kerede transfer edildi. İlk defa gebe kaldım, hem de üçüz. Biri gelişmedi, kese olar kaldı, birinin kalbi 8 haftalıkken durdu. Diğeri 18 haftalık suyu aktığı için süni doğumla sonlandırıldı.
Daha sonra Memoryalde pgt yaptırmadılar. 9 embriodan 4 tane hasta çıktığı halde yapmamız tavsiye edildi. Karara uyduk. Sağlıklı ikizlerim oldu, elhamdülillah. Yani pgt bir her zaman doğru çözüm olmuyor.
Son transferim 16 martta oldu. Yeme içme olarak hiç de sağlıklı beslendim diyemem. Hastanedeyken duş aldım. Eve gittiğim gün bir az dinlendim. Sabahı çocukları parka götürdük. Onların arkası ile dolaşıp durdum. 5 kilodan fazla kaldlrmamam söylenmişti, 15 kg olan çocukları uykudayken tuvalete götürdüyüm oldu. Daha önce 7 kere daha transfer yaşamış biri olarak en dikkat etmediğim bu seferkiydi. Çünki çocukla yatamıyorsun, dinlenemiyorsun. Yapmaya mecbur işlerin oluyor.
Kaçıncı denemede hamile kaldiniz sorun neydi sizin yazabilurmisn
Transferiniz hayırlı olsun, sonunda hayırlı sağlıklı bi bebiş olsun inşallah..ben transferden sonraki 3.günden itibaren adet belirtisiyle birebir ağrılar yaşadım.hatta 5.gün gecesi adet ağrısıyla uyandım ve sabah kalktığımda ağladım kesin olmadı dedim.yine adet belirtim olan sivilcem çıktı ve iyice umutsuz olmaya başladım.bu yüzden transferin 7.günü kan testi yaptırdım o kadar umutsuzum yani..belirtiler herkeste değişiyor deniliyor ama genel itibariyle adet ağrısına benzer ağrılar oluyor diye biliyorum.hiçbir ağrısı olmayıp pozitif sonuç alanlar da var.dediğim gibi tamamen kişiye göre değişiyor.hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.güzel haberlerinizi bekliyoruzArkadaşlar Merhaba transferimin 3.gun tutunma belirtisi aramalimiyim. Hamile olan arkadaşlar sizlerde bir belirti varmiydi.Hernekadar bazı belirtilerin ilaç kaynaklı olduğu soylensede sanki vücutta böyle bir değişim de belirti vermesi gerekir diye düşünüyorum.
Yok canım belirti falan olmadı inanki bende. Sadece test günü ateş basması yaşadım halada devam ediyor belki o bir belirtidir vücut ısısı yükseliyor biraz. Test günümden 10 gün sonrada feci bulantılarım başladı oda hala devam ediyor. Erken belirti ben yaşamadım bilmiyorum hiç bişey hissetmiyor insan. O yüzden stres yapma sadece kendine dikkat et düşünmemeye çalış.Arkadaşlar Merhaba transferimin 3.gun tutunma belirtisi aramalimiyim. Hamile olan arkadaşlar sizlerde bir belirti varmiydi.Hernekadar bazı belirtilerin ilaç kaynaklı olduğu soylensede sanki vücutta böyle bir değişim de belirti vermesi gerekir diye düşünüyorum.
Teşekkür ederimYok canım belirti falan olmadı inanki bende. Sadece test günü ateş basması yaşadım halada devam ediyor belki o bir belirtidir vücut ısısı yükseliyor biraz. Test günümden 10 gün sonrada feci bulantılarım başladı oda hala devam ediyor. Erken belirti ben yaşamadım bilmiyorum hiç bişey hissetmiyor insan. O yüzden stres yapma sadece kendine dikkat et düşünmemeye çalış.
Çok teşekkür ederim.Dilerim güzel haberler veririmTransferiniz hayırlı olsun, sonunda hayırlı sağlıklı bi bebiş olsun inşallah..ben transferden sonraki 3.günden itibaren adet belirtisiyle birebir ağrılar yaşadım.hatta 5.gün gecesi adet ağrısıyla uyandım ve sabah kalktığımda ağladım kesin olmadı dedim.yine adet belirtim olan sivilcem çıktı ve iyice umutsuz olmaya başladım.bu yüzden transferin 7.günü kan testi yaptırdım o kadar umutsuzum yani..belirtiler herkeste değişiyor deniliyor ama genel itibariyle adet ağrısına benzer ağrılar oluyor diye biliyorum.hiçbir ağrısı olmayıp pozitif sonuç alanlar da var.dediğim gibi tamamen kişiye göre değişiyor.hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.güzel haberlerinizi bekliyoruz
Memorial doğru tercih .ilgililer.her şey düzenli.asla paracı değiller.ngs pahalı bir uygulama .heryerdeki gibi.translokasyon mu var?Benim bu 4. Denemem olacak memoriale gitmeyi düşünüyorum . Bizim mutlaka embriyolara ngs yapılmak zorunda . Süreçten ilgiden memnun kaldınız mı ? Ekonomik olarak baya zorlayan bi merkez mi ? Bilgi verirseniz sevinirim .
Ben memnun kaldim kendi adıma söyleyeyim. Yani niye buraya geldim lanet olsun denilecek bi yer degil. Başarıları ortada. Tek bir hekim değil hastayi hem asistan doktorlar hem Semra hanım hem de kıdemli bir doktor muayne ediyor. Sizin gibi hassas durumları olan hastalar bence böyle dürüst merkezlere gelmeli. Para olarak evet biraz daha piyasaya göre pahali ama değiyor içiniz rahat. Burayı mi tercih edersiniz bilmiyorum ama lab çok önemli iyice araştırmadan hiç bir yere gitmeyin. Kafanızda soru işareti kalmasın. Muayene zaten ücretsiz gidin bi görünün bence.Benim bu 4. Denemem olacak memoriale gitmeyi düşünüyorum . Bizim mutlaka embriyolara ngs yapılmak zorunda . Süreçten ilgiden memnun kaldınız mı ? Ekonomik olarak baya zorlayan bi merkez mi ? Bilgi verirseniz sevinirim .
Mayıs ayının ortalarına doğru ön görüşme için randevu aldım . Beni tereddütte bırakan biraz da dondurma ücretleri bizim erkek kaynaklı olduğunden sperm biriktirip dondurmalıyız bu dA çok pahalı maalesef . Ve sonrasında ngs . İnsanın elini kolunu bağlıyor ama yapacak bir şey yok mecburuzBen memnun kaldim kendi adıma söyleyeyim. Yani niye buraya geldim lanet olsun denilecek bi yer degil. Başarıları ortada. Tek bir hekim değil hastayi hem asistan doktorlar hem Semra hanım hem de kıdemli bir doktor muayne ediyor. Sizin gibi hassas durumları olan hastalar bence böyle dürüst merkezlere gelmeli. Para olarak evet biraz daha piyasaya göre pahali ama değiyor içiniz rahat. Burayı mi tercih edersiniz bilmiyorum ama lab çok önemli iyice araştırmadan hiç bir yere gitmeyin. Kafanızda soru işareti kalmasın. Muayene zaten ücretsiz gidin bi görünün bence.
Maalesef çok pahalı haklısınız. Ama yapacak bir şey yok bizim de harcadığımız 20 bini geçecek tedavi sonunda. Sağlıklı çocuklarımız olsun gerisi önemli değil artık.Mayıs ayının ortalarına doğru ön görüşme için randevu aldım . Beni tereddütte bırakan biraz da dondurma ücretleri bizim erkek kaynaklı olduğunden sperm biriktirip dondurmalıyız bu dA çok pahalı maalesef . Ve sonrasında ngs . İnsanın elini kolunu bağlıyor ama yapacak bir şey yok mecburuz
Kesinlikle yeter ki sağlıklı evlatlarımız olsun . Benim ngs sonuçları hep hasta çıkıyor korkum çok büyük onun için .yani inşallah 4. Deneme son olur ama zor . Memorialin laboratuvarı oldukça iyi sanırım ngs de kendileri mi yapıyorlar acabaMaalesef çok pahalı haklısınız. Ama yapacak bir şey yok bizim de harcadığımız 20 bini geçecek tedavi sonunda. Sağlıklı çocuklarımız olsun gerisi önemli değil artık.
evet benim ohss riski olmuştuOhss riski olan var mı. Transferi ne zaman oldunuz. Yumurta toplandıktan ne kadar zaman sonra
Genetik bir problem mi var? Ayrıca hiç ama hiç kalbinizi karartmayın bence içlerinde sağlıklı muhakkak vardır. Lab gerçekten çok iyi Semra hocanın çok önem verdiğini lab için çok uğraştığını bi röportajında okumuştum. Ngsyi kendileri mi yapıyor bilmiyorum ama arayıp sorsanız cevap verirler.Kesinlikle yeter ki sağlıklı evlatlarımız olsun . Benim ngs sonuçları hep hasta çıkıyor korkum çok büyük onun için .yani inşallah 4. Deneme son olur ama zor . Memorialin laboratuvarı oldukça iyi sanırım ngs de kendileri mi yapıyorlar acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?