- 10 Mayıs 2019
- 71
- 42
- 3
- 37
Cnm sorunun ne bilmiyorum ama eğer genetik düşünüyorsan embriyolar donmadan pgt ye gitmeli ben 7 tane 5.gün embriyosu pgt ye gitti 3 tane sağlıklı geldi bazen nasip diyoruz kendini çok üzme akışına bırak yüreğini ferah tut çünkü herşey olacağına varıyor güzel düşün güzel olsunArkadaşlar merhaba, 10 tane 5. Gün embriyom donduruldu 6aa 5 aa 5 ab vb gibi. 2 tane 6aa olan embriyomu genetik teste gönderdik. Az önce aradılar 6aa olan 1 embriyom da 22. Gen kendini kopyalamamış. O kadar üzgünüm ki. Konuşan yetkili bunun bir genetik hastalık olamadığını diğer embriyolarimda da illa çıkacak diye bi sey söz konusu olmadığını söyledi ama ben o kadar üzüldüm ki. Eşim kromozom analizi yaptırmıştı temiz çıktı. Acaba diyorum bende mi bi bozukluk var. Diğer embriyolarimizi da dondurduk çözülüp genetiğe gönderirken bozula biliyormuş. Içim içimi yiyor şimdi birinci kalite embriyo böyle çıktıysa 5 aa 5 ab olanlar nasıl çıkacaktı acaba. Bu 6aa tutmazsa diğerleri pgtye gitmedi ne olur keşke hepsini gönderseydik diye kendimi yiyorum şimdi. Lütfen konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yazın ayni şeyler başına gelen var mı?
Genetik sorununuz olmasa da böyle olabiliyor malesef tüp bebekte. Doktorlar da%50 sağlıklı yı normal kabul eder coğu zaman. Bizde de eşimle ikimizde sorun yoktu ama sağlıklı embriyo yu çok zor bulduk.Arkadaşlar merhaba, 10 tane 5. Gün embriyom donduruldu 6aa 5 aa 5 ab vb gibi. 2 tane 6aa olan embriyomu genetik teste gönderdik. Az önce aradılar 6aa olan 1 embriyom da 22. Gen kendini kopyalamamış. O kadar üzgünüm ki. Konuşan yetkili bunun bir genetik hastalık olamadığını diğer embriyolarimda da illa çıkacak diye bi sey söz konusu olmadığını söyledi ama ben o kadar üzüldüm ki. Eşim kromozom analizi yaptırmıştı temiz çıktı. Acaba diyorum bende mi bi bozukluk var. Diğer embriyolarimizi da dondurduk çözülüp genetiğe gönderirken bozula biliyormuş. Içim içimi yiyor şimdi birinci kalite embriyo böyle çıktıysa 5 aa 5 ab olanlar nasıl çıkacaktı acaba. Bu 6aa tutmazsa diğerleri pgtye gitmedi ne olur keşke hepsini gönderseydik diye kendimi yiyorum şimdi. Lütfen konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yazın ayni şeyler başına gelen var mı?
Sorun eşim kaynaklı daha doğrusu eşimin sperm sayısında bozukluk var ama bunun nedeni yok bilimsel olarak şu yüzden denemiyor. Eşim kromozom testi yaptırdı hiç bir sorun çıkmadı. Ne yazik ki embriyorlar dondu içimi kemiren de bu ya onlarda da sorun varsa çözülüp teste göndermekte sakıncalı.Cnm sorunun ne bilmiyorum ama eğer genetik düşünüyorsan embriyolar donmadan pgt ye gitmeli ben 7 tane 5.gün embriyosu pgt ye gitti 3 tane sağlıklı geldi bazen nasip diyoruz kendini çok üzme akışına bırak yüreğini ferah tut çünkü herşey olacağına varıyor güzel düşün güzel olsun
İnsAllah öyle olur ne kadar zorlu bi süreç cidden patır patır sağlıklı 7 çocuğu olan neneme özenmiyor değilim. 1 tane çocuk için yok genetik yok imsi yöntemi donduralim öylesi daha iyi tutuyor şimdiden çok yorgunum çok. Sizin için de en güzeli olsun İnşAllahGenetik sorununuz olmasa da böyle olabiliyor malesef tüp bebekte. Doktorlar da%50 sağlıklı yı normal kabul eder coğu zaman. Bizde de eşimle ikimizde sorun yoktu ama sağlıklı embriyo yu çok zor bulduk.
Canınızı sıkmayın, bolca kaliteli embriyon uz var, içlerinden size evlatlar illa ki çıkacaktır. Dua edin.. Zaten ilk pgt den sağlıklı gelen transfer edilecek, o transfere odaklanın..
Geçmiş olsun canım. Bu ara hep negatif haberleri arka arkaya geliyor. Üzülüyoruz ama elimizden geleni yapıyoruz neticede gerisi takdiri ilahi. Hepimiz için hayırlısı olsun.Bugun test günümdü negatif çıktı, az önce de regl oldum, okadar yorgunum ki... Buraya yazmak istedim, kime ne desen ne anlatsam sizden başkası anlamaz ki...
Teşekkür ederim aminGeçmiş olsun canım. Bu ara hep negatif haberleri arka arkaya geliyor. Üzülüyoruz ama elimizden geleni yapıyoruz neticede gerisi takdiri ilahi. Hepimiz için hayırlısı olsun.
Üzülmeyin şuan orucluyum sizin için dua edeceğim hayırlısı buymus. Evet bizi bizden baska kimse anlamaz empati yapamaz.Bugun test günümdü negatif çıktı, az önce de regl oldum, okadar yorgunum ki... Buraya yazmak istedim, kime ne desen ne anlatsam sizden başkası anlamaz ki...
Allah çok büyük inş sağlıklı embriyo gelir benim ve eşimin hiç problemimiz yok bizde bile çıktı bir sürü sakın üzülme çünkü insan çok düşündükçe akıl sağlığını da kaybediyor hayırlısı allah hiç ummadığın anda çıkacakSorun eşim kaynaklı daha doğrusu eşimin sperm sayısında bozukluk var ama bunun nedeni yok bilimsel olarak şu yüzden denemiyor. Eşim kromozom testi yaptırdı hiç bir sorun çıkmadı. Ne yazik ki embriyorlar dondu içimi kemiren de bu ya onlarda da sorun varsa çözülüp teste göndermekte sakıncalı.
Tabi elimizde bildiğimiz 6aa pgt den temiz gelmis embriyomuz var ne kadar şükretsem az bu da umut ama şimdiden ya o tutmazsayi düşünüyorum. Bir de diger embriyodaki rahatsızlık korkuttu beni 22. Gen kendini tekrarlamamiş bu ne demek niye oldu çok merak ediyorum. Hayırlısı gerçekten çok fazla düşünce işin içinden çıkamayacak hale geliyorsunuz.Allah çok büyük inş sağlıklı embriyo gelir benim ve eşimin hiç problemimiz yok bizde bile çıktı bir sürü sakın üzülme çünkü insan çok düşündükçe akıl sağlığını da kaybediyor hayırlısı allah hiç ummadığın anda çıkacak
Allah kabul etsin oruclarınızı dualarınızı, çok teşekkür ederim Rabbim hepimizin kucaklarını doldursun inşallah hayırlı sağlıklı bebeklerleÜzülmeyin şuan orucluyum sizin için dua edeceğim hayırlısı buymus. Evet bizi bizden baska kimse anlamaz empati yapamaz.
Genetiklerini kanda bakılması gerekenleri üniversite hastanelerinde yaptır yoksa sana çok pahalıya çıkar yine de sen bilirsin ben öyle yaptım çünküMerhaba ben dün gittim memoriale ilk kez . Sizin de görüşlerinizin çok etkisi oldu . Önce Yücel bey sonra Semra hanımla görüştük . Benim ilk tüp bebeğimin kalbi durdu kürtaj oldum 2. Si hiç tutmadı 3. Sü de 6 embriyo ngs ye gitti 6 sı da hasta geldi . Semra hanım önce bunun sebeplerini araştıralım dedi . İşlerini profesyonel yaptıklarını düşünüyorum ancak bize bu araştırmalarla birlikte maalesef bir hayli pahalıya çıkacak . Maddi olarak insan yine bir şekilde toparlamaya çalışıyor ama psikolojik ve fiziki olarak artık yorgun hissediyorum ,son olsun istiyorum ,umarım doğru yerdeyimdir
Canim ne kadar cok ince dusunursen o kadar mutsuz ve huzursuz olursun. Maalesef bunlar elimizde olan seyler degil.oyle olsaydida soyle olurdu..... Bu dusunceler seni hem cok yorar hem de moralmen seni asagi ceker durur. Allah a teslim olmak lazim. O ol derse pgt li veya pgt siz embriyoda olsa tutunacaksa sana her halukarda tutunacaktir. Burda pgt den iyi gelip transfer olup tutmayan arkadaslarida biliyoruz. O yuzden sakin ol, canini sikmamaya calis, guzel dusun guzel olsun. Sonunda hayirli evlatlarin olsun insallah. Rabbim emeklerimizi bosa cikarmasin.Sorun eşim kaynaklı daha doğrusu eşimin sperm sayısında bozukluk var ama bunun nedeni yok bilimsel olarak şu yüzden denemiyor. Eşim kromozom testi yaptırdı hiç bir sorun çıkmadı. Ne yazik ki embriyorlar dondu içimi kemiren de bu ya onlarda da sorun varsa çözülüp teste göndermekte sakıncalı.
Canim yaaa. Inan ki aklimdaydin. Dun test gunun oldugunu biliyor ve guzel haberini bekliyordum. O yuzden sayfaya girdim. Uzulmu ne olur. Tabii insanin elinde degil mutlaka uzuluyor. Emek,zaman,beklenti.... Hepsi bosa gidiyor gibi gozukuyor ama biz sebeplere riayet edecegiz ki rabbim versin. Insallah ummadigimiz en yakin zamanda rabbim nasip eder diyelim bu mubarek gunlerde. Dua etmeye ve denemeye devam. Hersey cok guzel olur insallah senin icin ve bizim icin.Bugun test günümdü negatif çıktı, az önce de regl oldum, okadar yorgunum ki... Buraya yazmak istedim, kime ne desen ne anlatsam sizden başkası anlamaz ki...
Canim ne kadar cok ince dusunursen o kadar mutsuz ve huzursuz olursun. Maalesef bunlar elimizde olan seyler degil.oyle olsaydida soyle olurdu..... Bu dusunceler seni hem cok yorar hem de moralmen seni asagi ceker durur. Allah a teslim olmak lazim. O ol derse pgt li veya pgt siz embriyoda olsa tutunacaksa sana her halukarda tutunacaktir. Burda pgt den iyi gelip transfer olup tutmayan arkadaslarida biliyoruz. O yuzden sakin ol, canini sikmamaya calis, guzel dusun guzel olsun. Sonunda hayirli evlatlarin olsun insallah. Rabbim emeklerimizi bosa cikarmasin.
Canim inanki sayilarin coklugu bizi psikolojik olarak rahatlatmaktan baska bir ise yaramiyor. Kardesimin bir tane embriyosu vardi. Ilk denemesiydi. Pgt ye falan gondermeden embriyoya hic bir islem islem yapilmadan tutundu ve ikiye bolunup tek embriyodan ikiz kizlari oldu. Simdi 1 yasindalar. O yuzden sayiya takilma. Rabbim verecekse her halukarda olacak. Yeter ki O olmasini murad etsin. Sikma canini.Pgt için aradılar şimdi. 3 tane pgtye yollamıştık. 1 tanesi normal çıkmış çok üzhünüm moralim çok bozuldu
1 tanesinde 16. Trizomi geni kendini 3 kez kopyalamış. O çöp oldu. Dondurulmayacak.
1 tanesi mozaik dedi. Donduracaklarmış. Ama tutmaz diye düşünüyorum zatençok üzgünüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?