Maalesef hem tedavide hemde transfer hazırlığı ilaçları , ek hormonlar kilo olarak geri dönüyor. Transfer olmadan önce mutlaka ideal kiloya gelmek gerekiyor. Sağlıklı hamilelik ve sağlıklı bebeklere kavuşalım da diyet yaparız sorun degil ♥Ben aldım. Ivf iğneleri, oral aldığım estrofem ler. Yumurta kalitesi artsın rahim kalınlaşsın diye aldığım takviyeler. Bunlar kilo olarak döndü maalesef.
Allah yardımcımız olsun kızlarBen aldım. Ivf iğneleri, oral aldığım estrofem ler. Yumurta kalitesi artsın rahim kalınlaşsın diye aldığım takviyeler. Bunlar kilo olarak döndü maalesef.
Amin inşallah süreç uzamaz. Zaten gebelik le kilo alınıyor bir de hazırlık döneminde kullandıklarımız da kilo yapıyor. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Bize de en kısa zamanda sağlıklı gebelik ve doğumlar nasip etsin. Crinone jel yerine duphaston tablet te veriyorlar merkezde. En son transfer hazırlığında duphaston istedim. Crinone topak topak kalıyor vajina da, mantar da yapıyor. Crinone yi bıraktıktan sonra 10 gün çamaşırıma döküldü kalıntıları. Ivf tedavisinde en sevmediğim ilaç.Maalesef hem tedavide hemde transfer hazırlığı ilaçları , ek hormonlar kilo olarak geri dönüyor. Transfer olmadan önce mutlaka ideal kiloya gelmek gerekiyor. Sağlıklı hamilelik ve sağlıklı bebeklere kavuşalım da diyet yaparız sorun degil ♥
Canim hayirli olsun. Insllah kaliteli bir embriyo olur ve sana tutunur. Belli olmaz uzulme. Dua edelimMerhaba arkadaşlar dun opu yapıldı 9 tane yumurta toplandı bugun aradım 6 tanesi olgunmuş sadece 1 tane döllenmiş bugün daha 1. gün hiç şansım varmı bilmiyorum çok üüzüldüm böyle bir şey yaşayan var mı aranızda 3. güne bile gidemeyeceğini düşünüyorum
2 dakika önce bi konudan dolayı başka bir forumda yorum okuyordum. Memorial da tedavi görmüş bi arkadaş şunu yazmış.Tek embriyo oluştu transfer ettiler içerde bölünmüş şimdi ikizlerimi bekliyorum diye. Velhasıl Allah büyük umudunuzu kaybetmeyin.Merhaba arkadaşlar dun opu yapıldı 9 tane yumurta toplandı bugun aradım 6 tanesi olgunmuş sadece 1 tane döllenmiş bugün daha 1. gün hiç şansım varmı bilmiyorum çok üüzüldüm böyle bir şey yaşayan var mı aranızda 3. güne bile gidemeyeceğini düşünüyorum
Embriyo transfer ettikten sonra da parmakla temizlenmeli mi? Sakıncalı olmasın. Su vajinanın pH değerini bozuyormuş ya.Ben defalarca ve uzun süre jel kullanmış olmama rağmen, hiç birisinde bende kilo yapmadı. Bünyeden bünyeye fark var. Topaklanma olayına gelince, temiz parmağınız ile içeride toplanan kitleyi temizlemek gerekiyor (geçmişte doktor söylemişti). Yoksa büyük kitle birikir içeride. Bir seferde topaklanan bile çok fazla oluyor.
Embrionun dış görünüşü sağlıklı görünüyor ola bilir. Embrio genetik sorununu hemen göstermiyor. Ya tutunma olmaz, ya da düşükle sonuçlanır. En sağlıklı görünen embriolarımız pgt'den hasta çıkmıştı. Ancak tek hücreye bakıldığı için mozaik sorunlarda sağlıklı ola bilecek embriolar da hasta görüne biliyor. Ya da tersine. 5 tedavisininden sadece ikisinde sağlıklı embrio buluna bilen bir arkadaşta (kızda mozaik genetik sorun vardı) hiç tutunma olmamıştı. Doğal yolla hamile kalıp sağlıklı çocuk doğurdu. Oysa genetik sorunu olduğu için her seferinde pgt yaptırıyordu.
amin canim masallah hayirli olsun cok sevindimBizim yaş faktörü ile beraber temel sorunumuz erkek faktörü idi. Varikosel ve dolayısı ile sayı hız morfoloji düşüktü. Ameliyat olmadan olduğumuz tedavilerde 4güne kadar çok iyi kalite gelen embriyolar 5.Güne geçerken fazla eleniyordu veya genetikten sağlıklı gelme oranı düşüktü. Son 4.tedavimizden önce varikosel ameliyatı oldu eşim. 9 yumurta toplandı hepsi döllendi 5.gün 6sı blast oldu. Genetiğe 4ü gitti 2si sağlıklı geldi. Aslında sperm değerlerimiz düzelme olmadı ama tedavi sonucunda çok ciddi fark oldu önceki tedavilere göre. Çok şükür gebelik oluştu bu haftalara gelebildim ilk defa 4.transferimde. yedekte de 1 pgtli 2 pgtsiz 1de mozaik embriyomuz var.
Allah isteyen herkese en yakın zamanda nasip etsin.
Teşekkür ederim. Darısı başına. İnşallah senin de güzel haberlerini okuyup seviniriz biz de en yakın zamanda.amin canim masallah hayirli olsun cok sevindim
Temizlenmediğinde daha büyük tahriş yapıyor. Bu yüzden kullanmayı bırakanlar bile oldu.Embriyo transfer ettikten sonra da parmakla temizlenmeli mi? Sakıncalı olmasın. Su vajinanın pH değerini bozuyormuş ya.
Ben kulak pamukcugu ile temizliyordum açıkcası cunku gerçekten topaklama oluyor temizlenmesi gerekiyor.Amin inşallah süreç uzamaz. Zaten gebelik le kilo alınıyor bir de hazırlık döneminde kullandıklarımız da kilo yapıyor. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Bize de en kısa zamanda sağlıklı gebelik ve doğumlar nasip etsin. Crinone jel yerine duphaston tablet te veriyorlar merkezde. En son transfer hazırlığında duphaston istedim. Crinone topak topak kalıyor vajina da, mantar da yapıyor. Crinone yi bıraktıktan sonra 10 gün çamaşırıma döküldü kalıntıları. Ivf tedavisinde en sevmediğim ilaç.
Geçmiş olsun. Test hakkında bilgim yok ama şunu sorayım sizinle paralel gitti için tedavimiz neden bu testi yaptirdiniz doktor mu istedi.ANA testim de pozitif çıktı. Ama sorun olmaz dediler. Yine de Ramatolojiye görünmem gerekmiş. Bitmiyor hastalıklar. ANAsı pozitif çıkan var mı? Ana testi kan pıhtılaşması için istenen testlerden biri sadece
18 yaşımdayken kan pıhtılaşmasıyla ilgili bi şey demişti doktor bana. Ama hiç hatıırlamadığımı söyledim. Doktorlarda nolur nolöaz diye bakmak istedi. Ama temiz çıktı. Pıhtılaşma sorunum yokmuş. Sadece ANA pozitif çıktı o da önemli değil dediler ama yine de ilerde ramalojiye görüneceğimGeçmiş olsun. Test hakkında bilgim yok ama şunu sorayım sizinle paralel gitti için tedavimiz neden bu testi yaptirdiniz doktor mu istedi.
Tabi transfer dönemine kadar süreniz var içiniz rahat etsin tekrar geçmiş olsun. Bu arada verdikleri folikasite devam ediyor musunuz?18 yaşımdayken kan pıhtılaşmasıyla ilgili bi şey demişti doktor bana. Ama hiç hatıırlamadığımı söyledim. Doktorlarda nolur nolöaz diye bakmak istedi. Ama temiz çıktı. Pıhtılaşma sorunum yokmuş. Sadece ANA pozitif çıktı o da önemli değil dediler ama yine de ilerde ramalojiye görüneceğim
Folic asit ve gliforu kullanmaya devam et demişlerdi bana. Kullanıyorum o yüzdenTabi transfer dönemine kadar süreniz var içiniz rahat etsin tekrar geçmiş olsun. Bu arada verdikleri folikasite devam ediyor musunuz?
Bi de omega 3 kullanıyorum ama o çiko kistim için. Günde 3 ilaç yaniFolic asit ve gliforu kullanmaya devam et demişlerdi bana. Kullanıyorum o yüzden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?