Gerçekten kişiye göre galiba.. benim aslında belirli bi doktorum da yokSizin dr kim.?
Ben iptal Olan transferimin hazırlıklarına başladığım zaman sadece folik asit kullandırdılar hatta arayıp sadece folik asit kullanacaksınız dendi üstüne basa basa. Gerçekten kişiye yönelik bir tedavi uyguluyorlar galiba. Size verilen ilaçlar ne işe yarıyor bunu bile bilmiyorum. :)
Bizim problemimiz erkek kaynaklı olduğu için mi benim üzerime düşmüyorlar diye düşünüyorum bazen.
Clexane yerine oksapar ya da enox alabilirsin canım bende çok sıkıntı yaşadım sağolsun burada bi arkadaştan kalanları aldımHayırlı CUMALAR kizlar bugün yumurtam toplandı cleaxan yazmışlar eczaneleri arıyoruz üretilmiyor bu ilac diyorlar istanbul da bulabilen var mı yardım lütfen
Onlara güvenmek en iyisi galiba. Sorgula sorgula nereye kadar. :)Gerçekten kişiye göre galiba.. benim aslında belirli bi doktorum da yokipek soner beril... hemşirelerim doktora soruyor bana söylüyorlar
Amin inşallah,teşekkür ederim. Adetimin ikinci gün gittim 7 gün sonraya randevu verdi daha sonra 2 günde bir 3 sefer de hergün kontrole gittim ve kan verdim. Bu arada folik asit kullanmaya devam ettim. En son gittiğim de çatlatma iğnesi crinone jel rulid ve prednol reçete etmişlerdi. Çatlatma iğnesini yaptıktan 6 gün sonrada transfer oluyormuş bizimde pazar gününe denk geldi. Embriyolara pgt yaptırmadık. İlk denememiz düşük öykümüz yok semra hanımda çok gerek görmemişti. 5.gün embriyosu hepsi. Hakkımızda hayırlısıAmin ,inşallah tüm isteyenlere nasip etsin..sizin transfere hazırlık süreciniz nasıl geçti acaba,adetten sonra ilaç verdilermi ya da dondurulmuş embriyonuzun kalitesi nasıl,umarım hayırlı haberlerinizi alırız.
Climara fort olabilir mi acaba? Eğer öyle ise naturel olmuyor transferiniz. Climara fort bant östrojen hormonu. İlaçlı transferde bu veya estrofem kullanılıyor o ay doğal gelişecek yumurtayı baskılamak ve aynı zamanda rahmin kalınlaşmasını sağlamak için. Bayram ve tatil sürecine girdiğimiz için bi aksilik olasın diye böyle yapmış olabilirler. Veya adet düzensizliği varsa o ay yumurta gelişmeme ihtimaline karşı da vermiş olabilirler. Folik asit zaten herkes her şekilde kullanıyor. Glifor da daha önce hangi sebepten verilmişse gebelik durumunda 7+0 a kadar kullanılıyor.Bugün görüştüm merkezle doğal sirkulusla transfer hazırlığına başladım. Adetimin 2.günü. ilaç olarak sadece climona patch verdiler bant şeklinde...folik asit ve glifor kullanmaya devam ediyorum zaten.. başka bir ilaç vermediler ama aklıma takıldı yine
Hiç bu açıdan bakmamıştım çok açıklayıcı olmuş teşekkür ederim diğer kontrolümü de 8 haziranda yaptıracakmışım umarım her şey yolunda seyrederClimara fort olabilir mi acaba? Eğer öyle ise naturel olmuyor transferiniz. Climara fort bant östrojen hormonu. İlaçlı transferde bu veya estrofem kullanılıyor o ay doğal gelişecek yumurtayı baskılamak ve aynı zamanda rahmin kalınlaşmasını sağlamak için. Bayram ve tatil sürecine girdiğimiz için bi aksilik olasın diye böyle yapmış olabilirler. Veya adet düzensizliği varsa o ay yumurta gelişmeme ihtimaline karşı da vermiş olabilirler. Folik asit zaten herkes her şekilde kullanıyor. Glifor da daha önce hangi sebepten verilmişse gebelik durumunda 7+0 a kadar kullanılıyor.
Crinone vajinal jeli ne zaman kullanmaya başladınız..Climara fort olabilir mi acaba? Eğer öyle ise naturel olmuyor transferiniz. Climara fort bant östrojen hormonu. İlaçlı transferde bu veya estrofem kullanılıyor o ay doğal gelişecek yumurtayı baskılamak ve aynı zamanda rahmin kalınlaşmasını sağlamak için. Bayram ve tatil sürecine girdiğimiz için bi aksilik olasın diye böyle yapmış olabilirler. Veya adet düzensizliği varsa o ay yumurta gelişmeme ihtimaline karşı da vermiş olabilirler. Folik asit zaten herkes her şekilde kullanıyor. Glifor da daha önce hangi sebepten verilmişse gebelik durumunda 7+0 a kadar kullanılıyor.
Dondurulmuş embriyo transferi başka yerlerde genellikle ilaçlı yapıyorlar. Takibi merkez için ektra bir yük ama düzenli adet gören hasta için büyük şans. Yıllardır kısıtlı bir hasta grubunda ve transfer takibini kendilerinin yaptığı durumda uyguluyorlardı. 1-1,5 yıldır falan dışardan takiplilerde de uygulamaya başlandı. Ben çok istediğim halde ilk 3 transferim ilaçlı yapıldı. İlaçlının da kendine göre avantajları var tabi. Kalınlaşmada da problem görüldü ise tedavi sürecinde onun için de ilaçlı uygun görülmüş olabilir. Hayırlısı olsun inşallah.Hiç bu açıdan bakmamıştım çok açıklayıcı olmuş teşekkür ederim diğer kontrolümü de 8 haziranda yaptıracakmışım umarım her şey yolunda seyreder
Transfer günü belli olduğunda 5 gün önce başlanıyor jel ve diğer 2 ilaca. İlaçlıda 20.gün civarı gün verirler kalınlıkta problem yoksa. Yani diğer kontrolde dominant folikül var mı ona bakılacak yani büyüyen yumurta var mı. Büyümesi istenmiyor çünkü. Sonra rahim kalınlığı da yeterli ise tarih belirleniyor. 20. gün transfer diyelim 16.gün jel ile beraber prednol rulid başlanıyor. İkisi 4gün kullanılıp bırakılıyor jel devam ediyor test gününe ve pozitif sonuçta 12. haftaya kadar. Muhtemelen jeli günde 2 kullanacaksın.Crinone vajinal jeli ne zaman kullanmaya başladınız..
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun aklımdaki tüm sorular çözüldü.. 2.günüm adetimin bugün. Rahim kalınlığı şimdilik 5ml umarım kalınlaşır. İntten araştırdığıma göre en iyi kalınlık 9 ve 10 civarıymış tüp bebek için.. bakalım ayın 8inde ne kadar olacakTransfer günü belli olduğunda 5 gün önce başlanıyor jel ve diğer 2 ilaca. İlaçlıda 20.gün civarı gün verirler kalınlıkta problem yoksa. Yani diğer kontrolde dominant folikül var mı ona bakılacak yani büyüyen yumurta var mı. Büyümesi istenmiyor çünkü. Sonra rahim kalınlığı da yeterli ise tarih belirleniyor. 20. gün transfer diyelim 16.gün jel ile beraber prednol rulid başlanıyor. İkisi 4gün kullanılıp bırakılıyor jel devam ediyor test gününe ve pozitif sonuçta 12. haftaya kadar. Muhtemelen jeli günde 2 kullanacaksın.
Peki toplam bu süreç ne kadar sürüyor tahmini temmuz 1de regl başlayacak ne zamana kadar sürecek transfer ( tabi herkese farklıdır ama) ben bugün histeroskopi oldum Umut bey bana önümüzdeki ay naturel transfer olacak dedi. Tabi bir de ameliyat heyecani ayrıntı soramadım.Transfer günü belli olduğunda 5 gün önce başlanıyor jel ve diğer 2 ilaca. İlaçlıda 20.gün civarı gün verirler kalınlıkta problem yoksa. Yani diğer kontrolde dominant folikül var mı ona bakılacak yani büyüyen yumurta var mı. Büyümesi istenmiyor çünkü. Sonra rahim kalınlığı da yeterli ise tarih belirleniyor. 20. gün transfer diyelim 16.gün jel ile beraber prednol rulid başlanıyor. İkisi 4gün kullanılıp bırakılıyor jel devam ediyor test gününe ve pozitif sonuçta 12. haftaya kadar. Muhtemelen jeli günde 2 kullanacaksın.
Canım transfer aşamasında reçete verildiğinde banada ovitrelle catlatma ignesi ,crinone jel, rulid ,prednol birde folik asit al demişlerdi hepsini aldim 4 tane rulid 4 tane prednol kullandim çatlatma iğnesi ve jel kullanmama gerek olmadığını söylemişlerdi progesteron hormonum yüksek cikti 12.5 cikmisti transfer gunu tekrar baktilar ona gore kullanıp kullanmayacagim belli olacakti ve kullanmadim eski merkezdeki tedavilerde kutu kutu jel kullanıyordum hergunde progesteron iğne yaptiriyordum yüksek olan progesteronum iyice yükselirmiş memorial kesinlikle kişiye özel tedavi uyguluyorlar ve işine ayri ozen gosteriyorlar ayrıca umut hoca bize ilaçlar hakkında bilgi verdi o yuzden eğitim odasındaki hemşireye bişey sormak zorunda kalmadık birde daha önceden bildiğim için de sorgulamadımOnlara güvenmek en iyisi galiba. Sorgula sorgula nereye kadar. :)
Benim drum gönül hoca. Başka hiç bir dr görüşmedim desem yeridir. Semra hocayla görüştüğüm zaman Yücel beyde vardı. Yumurta toplama zamanı son kontrolü Semra hanımın isteği üzerine günseli hanımla yaptık. Onun harici hep irtibat halinde olduğun dr gönül hanım. Reçetem gittiğimde hazırdı sonra hemşire eğitim odasına geçebilirsiniz dedi bende birşey kullanacağım yüne sanmıştım oysa oradaki hemşire sadece folik asit kullanacaksınız dedi. Reçetede ki diğer ilaçları sorduğumda ise azarlar gibi onlarla işimiz Yok şimdi eczaneden sadece folik asit alacaksınız sadece onu kullanacaksınız dedi. Çok sinirlenmiştim. Artık hastalar nasıl bunaltıyorsa kadını herkese aynı azarlar muamele hatta orada bir tek o bayandan memnun değilim. Bende onu azarladım. Eşim çıkınca kadına neden öyle davrandın dedi. Eğer uğraşmamıyorsa o işi yapmasın. Benim merakım diğer yazılan ilaçları hangi safhada kullanacağım ne için kullanacağımı bilmek istemem. İstiyorlar ki sorgulamayalım onlar ne diyorsa onu yapalım. Sonra yapılan hataları anlamayalım. Ben de şaşırdım kaldım. Elimde değil korkuyorum kişi veya hastane hatasından dolayı negatif sonuç almaktan. Ama drlarına güveniyorum. :)
Ne güzelCanım transfer aşamasında reçete verildiğinde banada ovitrelle catlatma ignesi ,crinone jel, rulid ,prednol birde folik asit al demişlerdi hepsini aldim 4 tane rulid 4 tane prednol kullandim çatlatma iğnesi ve jel kullanmama gerek olmadığını söylemişlerdi progesteron hormonum yüksek cikti 12.5 cikmisti transfer gunu tekrar baktilar ona gore kullanıp kullanmayacagim belli olacakti ve kullanmadim eski merkezdeki tedavilerde kutu kutu jel kullanıyordum hergunde progesteron iğne yaptiriyordum yüksek olan progesteronum iyice yükselirmiş memorial kesinlikle kişiye özel tedavi uyguluyorlar ve işine ayri ozen gosteriyorlar ayrıca umut hoca bize ilaçlar hakkında bilgi verdi o yuzden eğitim odasındaki hemşireye bişey sormak zorunda kalmadık birde daha önceden bildiğim için de sorgulamadım
Keşke olsaydı çünkü gerçekten kişiye özel tedavi uyguluyorlar ve bütün detayları gözden geçiriyorlar semra hoca dosyaları inceliyor normalde benim yumurtam büyümemişti o ay doktorum Bu ay iptal edilebilir dedi ertesi gün semra hoca kan testi istemişti 3 defa kan verdim her kan verdiğimde muayenemi de yaptılar semra hoca karar verdi transfer gününe hiç sorgulamadım yumurtam büyümemiş neden transfer yapılıyor diye çünkü en son öyle neden yapılıyor dediğimde günseli hoca bana demiştiki profesör olan ve bu işin en iyisi olan semra hoca bence sorgulamayın ondan sonra neden demedim transfer esnasında günseli hocam rahmin biraz kucuk dedi herşey yolunda ama olurki tutmazsa histereskopi yapabiliriz not alıyorum dedi içimde dedim ki madem öyle önce histeroskopi yapılsaydı sonra dedim ki semra hocada beni muayene etmişti eğer transferden önce gerekli gorseydi yapardı şimdi niye kafana takıyorsun bebeğinle olan günlerini zehir ediyorsun ondan sonra aklıma bile gelmedi olumsuzluk olabilirdi hiçbirşeyin garantisi yok sonrasında histereskopi de yapılabilir dedim herşeyi gayet normal karşılamıştımNe güzelkeike transfer hazırlığını da merkezde yaptırma şansım olsaydı
Bakalım neler olacak ben de üzülüyorum keşke gidebilsem şehir farklı olunca çok zor oluyor ama aklımda hep orada.. şimdi yağıştırdım bantı ben de. Yan etkileri o kadar fazla ki keşke hiç kullanmak zorunda olmasak bu ilaçları.. normal yolla hamile kalanlar o kadar şanslı ki biz sağlığımızdan da oluyoruz ilaç ilaç derken... kıymetini bilsinlerKeşke olsaydı çünkü gerçekten kişiye özel tedavi uyguluyorlar ve bütün detayları gözden geçiriyorlar semra hoca dosyaları inceliyor normalde benim yumurtam büyümemişti o ay doktorum Bu ay iptal edilebilir dedi ertesi gün semra hoca kan testi istemişti 3 defa kan verdim her kan verdiğimde muayenemi de yaptılar semra hoca karar verdi transfer gününe hiç sorgulamadım yumurtam büyümemiş neden transfer yapılıyor diye çünkü en son öyle neden yapılıyor dediğimde günseli hoca bana demiştiki profesör olan ve bu işin en iyisi olan semra hoca bence sorgulamayın ondan sonra neden demedim transfer esnasında günseli hocam rahmin biraz kucuk dedi herşey yolunda ama olurki tutmazsa histereskopi yapabiliriz not alıyorum dedi içimde dedim ki madem öyle önce histeroskopi yapılsaydı sonra dedim ki semra hocada beni muayene etmişti eğer transferden önce gerekli gorseydi yapardı şimdi niye kafana takıyorsun bebeğinle olan günlerini zehir ediyorsun ondan sonra aklıma bile gelmedi olumsuzluk olabilirdi hiçbirşeyin garantisi yok sonrasında histereskopi de yapılabilir dedim herşeyi gayet normal karşılamıştım
Eğer naturel olacaksa ve adetlerin düzenli ise bi sonraki adet günün gebelik testi günün oluyor. Yani ortalama 28 günde adet görüyorsan 14.gün yumurta çatlarsa iğneyle veya kendiliğinden çatladığı tespit edilirse 5 gün sonra transfer oluyor yani 19.gün. 9 gün sonra 28.gün de test günün oluyor. Eğer çatlatma iğnesi kullanırsan da 6 gün sonra transfer oluyor. İğneden 36 saat sonra yumurta çatladığı için. Tam saati olmasının da çok önemi olmuyor.Peki toplam bu süreç ne kadar sürüyor tahmini temmuz 1de regl başlayacak ne zamana kadar sürecek transfer ( tabi herkese farklıdır ama) ben bugün histeroskopi oldum Umut bey bana önümüzdeki ay naturel transfer olacak dedi. Tabi bir de ameliyat heyecani ayrıntı soramadım.
Merhaba ; nasılsın? Uzun zamandır girmiyordum ne var ne yok diye bakayım dedim ve gebelik takvimini gördüm çok çok sevindim Allah tamamına erdirsin sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah.Eğer naturel olacaksa ve adetlerin düzenli ise bi sonraki adet günün gebelik testi günün oluyor. Yani ortalama 28 günde adet görüyorsan 14.gün yumurta çatlarsa iğneyle veya kendiliğinden çatladığı tespit edilirse 5 gün sonra transfer oluyor yani 19.gün. 9 gün sonra 28.gün de test günün oluyor. Eğer çatlatma iğnesi kullanırsan da 6 gün sonra transfer oluyor. İğneden 36 saat sonra yumurta çatladığı için. Tam saati olmasının da çok önemi olmuyor.
Merhaba benim tam da dediğiniz şekilde oldu 28gün de bir adet görüyorum ve 19. Gün transferim gerçekleşmişti geçen ay, naturel olduğu için çok umutlanmıştımEğer naturel olacaksa ve adetlerin düzenli ise bi sonraki adet günün gebelik testi günün oluyor. Yani ortalama 28 günde adet görüyorsan 14.gün yumurta çatlarsa iğneyle veya kendiliğinden çatladığı tespit edilirse 5 gün sonra transfer oluyor yani 19.gün. 9 gün sonra 28.gün de test günün oluyor. Eğer çatlatma iğnesi kullanırsan da 6 gün sonra transfer oluyor. İğneden 36 saat sonra yumurta çatladığı için. Tam saati olmasının da çok önemi olmuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?