- 15 Eylül 2012
- 8.434
- 6.897
- 398
Bilmiyorum ama Semra hanımın bu politikaları bana yanlış geliyor neden böyle bi risk alıyor benim çocuğumun böyle olmasında onlarında suçu var deneme yanılma yapıyorkar bana demişti ki bunuda transfer edelim tutmaz veya düşerse pgt yaparız nasıl Bi zihniyet doğabileceğini hiç mi düşünmedi acaba. Canım kusura bakma bebeğimin down olduğuna üzülmedim kalbinde problem var kilosu artınca bi kaç ay sonra ameliyat dedi Dr o yüzden üzgünümTransfer zamanı çatlamamış 20mmlik yumurtam vardı. Semra hoca riske atmayalım pgtliyi dedi. Pgtsiz bu embriyonu transfer yapalım dedi. Biz de kabul ettik.. 3 tane pgtye yollamıştık 1 i sağlam gelmişti.. belki bu da sağlamdır ama bakalım nasip.. ❤
Aa şimdi gördüm. Senin toplama günün belli olmuş. Ben devammelih bey izinliymiş sanırım günseli hanım olabilir dediler bende biraz tedirginim o yüzden sormak istedim
Anlıyorum canım ilk duyduğumda çok üzülmüştüm pgtsiz transfer olacak diye.. çok riskli evet.. ve ailemde de down ve zihin engl. de var. Hepsini çok seviyorum orası ayrı. Uzak akrabam die önermediler bana da pgt. Korkuma yaptırmıştım ama yine de pgtsiz konuldu ve tuttu psikolojimiz ne olacak 9 ay bilmiyorumBilmiyorum ama Semra hanımın bu politikaları bana yanlış geliyor neden böyle bi risk alıyor benim çocuğumun böyle olmasında onlarında suçu var deneme yanılma yapıyorkar bana demişti ki bunuda transfer edelim tutmaz veya düşerse pgt yaparız nasıl Bi zihniyet doğabileceğini hiç mi düşünmedi acaba. Canım kusura bakma bebeğimin down olduğuna üzülmedim kalbinde problem var kilosu artınca bi kaç ay sonra ameliyat dedi Dr o yüzden üzgünüm
Benim yumurtalarımı Günseli hanım topladı. Enerjisini çok beğendimya kızlaer yumurtayı memorialde hangi doktor topluyor sizce hangisi daha iyi ya da fark ediyor mu o işlemde
Yerden göğe kadar haklısınız gerçekten. Bana da gerek yok yaptırma dedi beni takip eden doktor İpek hanim ısrarcı bi şekilde yaptir dedi. Iyi ki demis 2 tane 6aa embriyomuz pgtye gitti ( çok pişmanım daha fazla göndermediğim için) biri genetik kusurlu geldi. Ipek hanım eger pgt olmasaydi onu transfer etsek düşecekti dedi. Tamam şimdi de %100 kimse garanti vermiyor ama en azından elimizdeki böyle bilimsel bir metodu kullandık pgt ücreti 800 tl ama tekrar embriyo transferi 4 bin 500 tl. Maddi gücü olan herkes göndermeli bence daha sonrası daha da külfetli oluyor. Hele sizin durumunuz daha da hassas. Down sendromundan ziyade meleginizin acı çekmesini istemiyorsunuz çok geçmiş olsun şimdiden.Bilmiyorum ama Semra hanımın bu politikaları bana yanlış geliyor neden böyle bi risk alıyor benim çocuğumun böyle olmasında onlarında suçu var deneme yanılma yapıyorkar bana demişti ki bunuda transfer edelim tutmaz veya düşerse pgt yaparız nasıl Bi zihniyet doğabileceğini hiç mi düşünmedi acaba. Canım kusura bakma bebeğimin down olduğuna üzülmedim kalbinde problem var kilosu artınca bi kaç ay sonra ameliyat dedi Dr o yüzden üzgünüm
Sizin ne durumda tutundumu miniklerden biri sizeMerhaba
Benim de geriden gelen yumurta sayım çoktu. Öndekileri riske atıp(fazla büyüdüler 22-23 mm civarı) geriden gelenleri büyütmek için 3 gün daha fazla Gonal F oldum. Belki sizde de böyle bir şey yaparlar. Semra Hoca buna karar vermişti. Hayırlısı olsun hakkınızda
Aslında buraya yazıp yazmamakta çok tereddüt ettim ama yaşadığım acıları görünce yazayım dedim. Evet pgt çok külfetli ama sonrasında böyle oluncada bırak maddi külfeti manevi külfeti daha çok bebeğimin durumu şuan çok ciddi ilaçlara başladık kilo alması için elimizden geleni yapıyoruz ki bir an önce ameliyatını olsun inşaAllah herşey yolunda gider Rabbim hiç kimseyi ne evlatsızlıkla nede evladıyla sınamasın. Burada kötü bir örnek olabilirim herkesten özürde diliyorum. Herşey Allahtan bunu düşünüp üzüntümüzü hafifletmeye çalışıyoruz hakkımızdan hayırlısı olsun. Sen şuan hamile misin kafam bi dünya canım nolur sen bana bakmaAnlıyorum canım ilk duyduğumda çok üzülmüştüm pgtsiz transfer olacak diye.. çok riskli evet.. ve ailemde de down ve zihin engl. de var. Hepsini çok seviyorum orası ayrı. Uzak akrabam die önermediler bana da pgt. Korkuma yaptırmıştım ama yine de pgtsiz konuldu ve tuttu psikolojimiz ne olacak 9 ay bilmiyorum
İşte bizde de hata var sizin gibileri görünce iyice vicdan yapıyoruz sanki kebdş aklımız yokmuş gibiBenim yumurtalarımı Günseli hanım topladı. Enerjisini çok beğendim
Yerden göğe kadar haklısınız gerçekten. Bana da gerek yok yaptırma dedi beni takip eden doktor İpek hanim ısrarcı bi şekilde yaptir dedi. Iyi ki demis 2 tane 6aa embriyomuz pgtye gitti ( çok pişmanım daha fazla göndermediğim için) biri genetik kusurlu geldi. Ipek hanım eger pgt olmasaydi onu transfer etsek düşecekti dedi. Tamam şimdi de %100 kimse garanti vermiyor ama en azından elimizdeki böyle bilimsel bir metodu kullandık pgt ücreti 800 tl ama tekrar embriyo transferi 4 bin 500 tl. Maddi gücü olan herkes göndermeli bence daha sonrası daha da külfetli oluyor. Hele sizin durumunuz daha da hassas. Down sendromundan ziyade meleginizin acı çekmesini istemiyorsunuz çok geçmiş olsun şimdiden.
Sizin ne durumda tutundumu miniklerden biri size
Evet canım hamileyim 5 haftalıkAslında buraya yazıp yazmamakta çok tereddüt ettim ama yaşadığım acıları görünce yazayım dedim. Evet pgt çok külfetli ama sonrasında böyle oluncada bırak maddi külfeti manevi külfeti daha çok bebeğimin durumu şuan çok ciddi ilaçlara başladık kilo alması için elimizden geleni yapıyoruz ki bir an önce ameliyatını olsun inşaAllah herşey yolunda gider Rabbim hiç kimseyi ne evlatsızlıkla nede evladıyla sınamasın. Burada kötü bir örnek olabilirim herkesten özürde diliyorum. Herşey Allahtan bunu düşünüp üzüntümüzü hafifletmeye çalışıyoruz hakkımızdan hayırlısı olsun. Sen şuan hamile misin kafam bi dünya canım nolur sen bana bakma
İşte bizde de hata var sizin gibileri görünce iyice vicdan yapıyoruz sanki kebdş aklımız yokmuş gibi
Siz kaçıncı haftada öğrenmiştiniz down olduğunu..Aslında buraya yazıp yazmamakta çok tereddüt ettim ama yaşadığım acıları görünce yazayım dedim. Evet pgt çok külfetli ama sonrasında böyle oluncada bırak maddi külfeti manevi külfeti daha çok bebeğimin durumu şuan çok ciddi ilaçlara başladık kilo alması için elimizden geleni yapıyoruz ki bir an önce ameliyatını olsun inşaAllah herşey yolunda gider Rabbim hiç kimseyi ne evlatsızlıkla nede evladıyla sınamasın. Burada kötü bir örnek olabilirim herkesten özürde diliyorum. Herşey Allahtan bunu düşünüp üzüntümüzü hafifletmeye çalışıyoruz hakkımızdan hayırlısı olsun. Sen şuan hamile misin kafam bi dünya canım nolur sen bana bakma
İşte bizde de hata var sizin gibileri görünce iyice vicdan yapıyoruz sanki kebdş aklımız yokmuş gibi
Siz bu yaşadıklarınız hakkında memorial le konuştunuz mu?Aslında buraya yazıp yazmamakta çok tereddüt ettim ama yaşadığım acıları görünce yazayım dedim. Evet pgt çok külfetli ama sonrasında böyle oluncada bırak maddi külfeti manevi külfeti daha çok bebeğimin durumu şuan çok ciddi ilaçlara başladık kilo alması için elimizden geleni yapıyoruz ki bir an önce ameliyatını olsun inşaAllah herşey yolunda gider Rabbim hiç kimseyi ne evlatsızlıkla nede evladıyla sınamasın. Burada kötü bir örnek olabilirim herkesten özürde diliyorum. Herşey Allahtan bunu düşünüp üzüntümüzü hafifletmeye çalışıyoruz hakkımızdan hayırlısı olsun. Sen şuan hamile misin kafam bi dünya canım nolur sen bana bakma
Ben de tüm embriyolarımı pgt ye gönderdim. Endometriyum inceliği var tutunma olmuyor. Pgt gereksiz transfer ve ücretinden kurtarır zaman ve ekonomik olarak kazançlı olur diye düşündüm. Başlangıçta maddi olarak külfetli geliyor ama bir transfer ücreti nerdeyse 3 pgt işlem bedeli.Benim yumurtalarımı Günseli hanım topladı. Enerjisini çok beğendim
Yerden göğe kadar haklısınız gerçekten. Bana da gerek yok yaptırma dedi beni takip eden doktor İpek hanim ısrarcı bi şekilde yaptir dedi. Iyi ki demis 2 tane 6aa embriyomuz pgtye gitti ( çok pişmanım daha fazla göndermediğim için) biri genetik kusurlu geldi. Ipek hanım eger pgt olmasaydi onu transfer etsek düşecekti dedi. Tamam şimdi de %100 kimse garanti vermiyor ama en azından elimizdeki böyle bilimsel bir metodu kullandık pgt ücreti 800 tl ama tekrar embriyo transferi 4 bin 500 tl. Maddi gücü olan herkes göndermeli bence daha sonrası daha da külfetli oluyor. Hele sizin durumunuz daha da hassas. Down sendromundan ziyade meleginizin acı çekmesini istemiyorsunuz çok geçmiş olsun şimdiden.
Korkumdan sürekli ertledim ama cidden korkulacak bi şey yokmus bir de doktorlar gercekten çok iyi.Kızlar merhaba ben ilk defa tüp bebek tedavisi için gidicem ama çok stresliyim. Normal muayenede bile çok canım yanıyor. Süreç nasıl korkmakta haklımıyım acaba ?
Cevap için teşekkür ederimKorkumdan sürekli ertledim ama cidden korkulacak bi şey yokmus bir de doktorlar gercekten çok iyi.
Rica ederim. Vajinal ultrason yapılıp yanılmıyorsam kan veriyorduk. O gün ilaçlara başlıyorsunuz yani iğneye.Cevap için teşekkür ederimAdetin ikinci günü çağırdıklarında neler yapılıyor
Aynen öyle en iyisini yapmışsınız gerçekten.Ben de tüm embriyolarımı pgt ye gönderdim. Endometriyum inceliği var tutunma olmuyor. Pgt gereksiz transfer ve ücretinden kurtarır zaman ve ekonomik olarak kazançlı olur diye düşündüm. Başlangıçta maddi olarak külfetli geliyor ama bir transfer ücreti nerdeyse 3 pgt işlem bedeli.
Teşekkür ederimRica ederim. Vajinal ultrason yapılıp yanılmıyorsam kan veriyorduk. O gün ilaçlara başlıyorsunuz yani iğneye.
12. Haftada ikili testimiz çok riskli çıkmıştı ileri tetkikleri yaptırmadık amniyosentez fetal dna vs. Detaylıda kalpte parlaklık vardı bunlar sadece belirti doğunca net olarak öğrendikSiz kaçıncı haftada öğrenmiştiniz down olduğunu..
Henüz konuşmadık canımSiz bu yaşadıklarınız hakkında memorial le konuştunuz mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?