- 27 Kasım 2017
- 1.309
- 2.413
- 133
Eğer doktor ısrarcıysa bence dinleyin onları para için insan kandıran bi hastane değil tabi siz bilirsiniz maddi açıdan da büyük külfet ve tutacak diye garantide yok. Allah yardımcınız olsun.Hyr yasim 30 esimde sperm azligi var sebep o dediler
Bende naturel surecte pgtli iyi kalite transferi oldum değerim azıcık yükseldi sonra düştü malesef..Kesinlikle size katılıyorum, hareket önemli bizde de ileri hareket %1 sayıdan ziyade hareket çok önemli yumurtayı bulamıyorlar ileri doğrusal hareketli olmadıkları için, ama o da bir yere kadar en kalitelisini bulup döllüyorlar ana rahmine yerleştiriyorlar gerisi bizim rahim içi yapımıza, hormon seviyelerimize ve en önemlisi nasibimize bağlı, Allahın taktiriUmarım kucaklarımız tez zamanda dolar hayırlısıyla
Var dondurulmuş embriyom hemen transfer olabilir isterseniz dediler ama ben bir ay ara vermek istedim mayıs ayında olmuştu temmuzda olcak inşallah, siz de naturelde sadece folik asit mi kullandınız peki ?Bende naturel surecte pgtli iyi kalite transferi oldum değerim azıcık yükseldi sonra düştü malesef..
olmadı.. sizin var mıydı dondurulmuş? Varsa hemen mi devam ettiniz olumsuzun ardından veya ara verdiniz mi?
Yani tüp bebek değil ama kuzenim hasımatolu doğal yoldan 1 çocuğu oldu.Hashimoto lu olup bebeği tutunanlar var mı arkadaşlar ya da örnek biliyor musunuz
Yok ben çatlatma iğnesi ve crinoneda kullandım bunlarsızda naturel yaptıran var.. banada aynısnı söylediler ne yapmak lazım kararda veremiyorumVar dondurulmuş embriyom hemen transfer olabilir isterseniz dediler ama ben bir ay ara vermek istedim mayıs ayında olmuştu temmuzda olcak inşallah, siz de naturelde sadece folik asit mi kullandınız peki ?
Ne kdr güsel pgt de yaptırmşsnz iyi kalitede de embriyo transferinz olmuş peki negatif sonuçlanınca doktor n açıklama yaptı, nasıl yönlendirdi çok merak ettim?Bende naturel surecte pgtli iyi kalite transferi oldum değerim azıcık yükseldi sonra düştü malesef..
olmadı.. sizin var mıydı dondurulmuş? Varsa hemen mi devam ettiniz olumsuzun ardından veya ara verdiniz mi?
Teşekkürler canım benm adet hala gelmediKızlar bgn muayenemi oldum rabbim hepimizin yüzünü güldürsün bu süreçte
İdil eczanesi; gonalf 400tl
Cetrotice 140tl bilginize kızlar...
Hayırlısı ile gelir, çok kafana takma yoksa gelmio..Teşekkürler canım benm adet hala gelmedi
Herşey iyi olsa ve öyle gitse bile nasip denilen kısma tıbbın müdahalesi yok embriyonun neden tutunamadığı henüz tıp açısından bulunmamış belki ileride o da bulunur dedi doktorumuz..Ne kdr güsel pgt de yaptırmşsnz iyi kalitede de embriyo transferinz olmuş peki negatif sonuçlanınca doktor n açıklama yaptı, nasıl yönlendirdi çok merak ettim?
Çok güsel açıklamış, rabbim hepimize tez zamanda bebişlerimize kavuştursunHerşey iyi olsa ve öyle gitse bile nasip denilen kısma tıbbın müdahalesi yok embriyonun neden tutunamadığı henüz tıp açısından bulunmamış belki ileride o da bulunur dedi doktorumuz..
Mikroenjeksiyonla yumurtaya nakledilmiyor mu neden hareket önemli? Morfoloji daha önemli olmaz mı bu konuda acabaKesinlikle size katılıyorum, hareket önemli bizde de ileri hareket %1 sayıdan ziyade hareket çok önemli yumurtayı bulamıyorlar ileri doğrusal hareketli olmadıkları için, ama o da bir yere kadar en kalitelisini bulup döllüyorlar ana rahmine yerleştiriyorlar gerisi bizim rahim içi yapımıza, hormon seviyelerimize ve en önemlisi nasibimize bağlı, Allahın taktiriUmarım kucaklarımız tez zamanda dolar hayırlısıyla
Ben normal yolla olabilmesi açısından ileri doğrusal hareketlilik önemli dedim yumurtayı bulamıyor diye de belirttim aslındaMikroenjeksiyonla yumurtaya nakledilmiyor mu neden hareket önemli? Morfoloji daha önemli olmaz mı bu konuda acaba
Pardon atlamışım orayı :)Ben normal yolla olabilmesi açısından ileri doğrusal hareketlilik önemli dedim yumurtayı bulamıyor diye de belirttim aslında
Evet spermler imsiyle seçildi ve embriyolarımız mikroenjeksiyon yoluyla döllendiPardon atlamışım orayı :)
Peki önceki transferlerinizde mikroenjeksiyon uygulandı mı?
Bizde de düzen lab yapılan testlerde sayı 150 milyon morfoloji 2yken. Memorial da 30 milyon morfoloji 0 çıkmıştı. Bizde zaten haraket yok denecek kadar az olduğu için. Heryerde o kısım aynı çıkıyor.Eşimde bir önceki sperm testi 80 milyon ve bütün değerler normal iken(Test medical de yapıldı)
Buradaki test sonucunda 12 milyon çıktı ileri hareketlilik 2, morfoloji 1. İlk teste göre hiçbir sorun yokken şimdikinde büyük bir problem mevcut. Herşey sil baştan oldu. Birçok kişinin başına bunun geldiğini duydum.
Bizimde ileri hızda ve volümde azlık vardı. Mikroenjeksiyon yapıldı. Birde normal kendi kendine döllemede yapılıyormuş burada.Mikroenjeksiyonla yumurtaya nakledilmiyor mu neden hareket önemli? Morfoloji daha önemli olmaz mı bu konuda acaba
Çok açıklayıcı ve faydalı bilgi oldu teşekkürler. Herkesin deneyimlerini paylaşması ve yardımlaşması çok güzel birşey. Birde herkesin istediği derdi aynı olunca sıkıntılar paylaşıldıkça azalıyor. Mesela tüp bebeğe başvurduğumuzu benim ve eşimin ailesi bilmiyor. Çünkü bu ekstra bir baskı oluşturuyor çevreyi demiyorum bile..Bizde de düzen lab yapılan testlerde sayı 150 milyon morfoloji 2yken. Memorial da 30 milyon morfoloji 0 çıkmıştı. Bizde zaten haraket yok denecek kadar az olduğu için. Heryerde o kısım aynı çıkıyor.
Ben söyledim tüp bebek için haraket önemli diye. Fakat ileri haraket değil. İleri haraket yavaş haraket yerinde haraket. Bunların toplamı önemli. Eğer %100 haraketsiz ise de gebelik sağlanıyor. Haraketsiz olması ölü olduğu anlamına gelmiyor fakat canlı olduğunu boyama tekniğiyle anlıyorlar ve boyama yapıldıktan sonra spermler kullanılamıyor. Boyama yapmazlarsa da hangisi canlı hangisi değil anlaması güç. Ama eğer yerinde haraketli bile olsa canlı ifadesi verdiği için seçimi ve kullanılması daha kolay demek istedim.
:)) güldürdün beni.Çok açıklayıcı ve faydalı bilgi oldu teşekkürler. Herkesin deneyimlerini paylaşması ve yardımlaşması çok güzel birşey. Birde herkesin istediği derdi aynı olunca sıkıntılar paylaşıldıkça azalıyor. Mesela tüp bebeğe başvurduğumuzu benim ve eşimin ailesi bilmiyor. Çünkü bu ekstra bir baskı oluşturuyor çevreyi demiyorum bile..
Eşim profesör bir üroloğa muayene oldu yukarıda anlattığım gibi test yapıldı ve bir sorun bulunmadı. Bende de bir sorun tespit edilmedi. (Şimdi pcos teşhisi kondu.) Aşılama yaptık ama tutmadı.
Şimdi ki sperm testine göre normal yolla gebe kalmam mümkün değil. Buradan iki sonuç çıkarıyorum ya laboratuarlar arasında birinde sorun var ya da eşimin spermleri bir yıl içinde soykırıma uğradı :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?