- 27 Kasım 2017
- 1.309
- 2.413
- 133
Şikayet edip hakkımızı ne kadar ararsak bu arsızliğa aymazlığa o kadar engel oluruz. Eger ben vergimi verip devlete karşı görevimi yapıyorsam sgk primimi eşekler gibi ödüyorsam devletin bana verdiği hakkı kimsenin kıçının keyfine göre gasp etmesine izin vermem.Evet maalesefçoğu kadın Doğum uzmanı yazıyor..bazıları da neden işleri bu kadar çıkmaza sokarlar anlamış değilim
Benim bulunduğum ilde var eğitim araştırmada tüp bebek ama asla asla asla randevu yok ben ne yapacağım o da devlette çalışan memur digeri de valla benim aylık 130 tlyi verebilecek maddi gücüm var ama sıfırı tüketmiş insanlar ne yapacak. Ikisi de devletin kurumu biri kıçının keyfine göre benim hakkımı gasp edecek oldu ya. Öyle öfkelendim kiTüp bebek bölümü olan eğitim araştırma hastaneleri yazıyor.
Canım bir sıkıntı olduğu için degil dediğim gibi eğer ohss riskin olursa taze transfer olmaz ama eğer ohss riskin yoksa,rahim istenilen durumdaysa ve pgt istenmiyorsa taze veriliyor,yani bir sorun olduğu için taze veriliyor diye düşünme inşallah kaliteli sağlıklı genli embriyoların olur
Evet kullandım ben donduruldu 5. Gün ve şimdi naturel transfer olcak endişelenme
Evet banada böylr dendi. 4günlük o ilaçları aldım. Sonra dondurulunca .ilaçları bıraktım. Geçen histeroskopi oldum. Bir sonraki reglide naturel transfer olucam
Lutfen o doktoru şikayet edin lutfen lutfen. Sgk karşılaşıyorken o kim oluyordu tüp bebek ilacını karşılamıyor diyebilir? Zaten maddi manevi tükenmiş insanlara keyfi olarak uygulama yapabilir
Bu şekilde cevap veren doktorlar varmış evet..ben iki ayrı doktora gittim her seferinde yazdılar.bazen ters doktorlara denk gelinebiliyor maalesef
Arayın sorun sağlık bakanlığını her şeyi geçtim bu ilacı sadece tüp bebek tedavisi gören değil düşük tehlikesi olan da kullanıyor
Yani devlet böyle bir hak vermisken nasıl olur da keyfi olarak bunu söyleyebilirler bu nasıl bi aymazlık yemin ederim sinirim tepeme çıktı
Evet maalesefçoğu kadın Doğum uzmanı yazıyor..bazıları da neden işleri bu kadar çıkmaza sokarlar anlamış değilim
Bakın cahil bir insan değilsiniz şikayet edip sorsanıza böyle böyle dogru mu diye devlette yazan diğer doktorlar da yazmazdi o zamanBide bana hani bunu yazdıgımızı devlet anlarsa, büyük sıkıntı olur dedibni baya korkuttu çnkü sebebine ilacı yazarken tüp bebek tedavisi yazamazmışlar, çnkü dedi bunu devlet karşılamıo dedi
Bnde dedim saglık ocagıda yazıodu ama eczane kadın dogumcu yazmadan ilacı vermio dedim ozmn oraya yazdırın dio, adam çok tersti.. bna dioki bu yeni çıktı dio bu kanun yazamıorz artık dio, bnde güncel bilgim olmadıgı için n dicegimi şaşırdım..Bakın cahil bir insan değilsiniz şikayet edip sorsanıza böyle böyle dogru mu diye devlette yazan diğer doktorlar da yazmazdi o zaman
Yazdıkları her ilaç için tanı girmeleri gerekiyor. Gebelik durumunda zaten düşük tehdidi tanısı girilince sorun olmuyor. Önemli olan gebelik netleşene kadarki süreç. İnfertilite tüp bebek veya normal kadin dogum polikliniği farketmiyor doktorun karakterine kalmış bir durum. Uğraşmak istemiyor kimisi. Terslemekten zevk alıyor.Bnde dedim saglık ocagıda yazıodu ama eczane kadın dogumcu yazmadan ilacı vermio dedim ozmn oraya yazdırın dio, adam çok tersti.. bna dioki bu yeni çıktı dio bu kanun yazamıorz artık dio, bnde güncel bilgim olmadıgı için n dicegimi şaşırdım..
merhaba arkadaşlar, elbette herkesin tedavi süreci farklı ilerliyordur. Ancak az çok tedavi süresi aynıdır sanıyorum. İl dışından geleceğim, ortalama kaç gün bu tedavi için zaman ayırmalıyım. Mesela tedavi için şehir dışından 5 saatlik bir yoldan gidip gelebilir miyim? Ayrıca bu tedavi için sgk şartlarını taşıyorum. Sgk konusunda beni bilgilendirirseniz çok memnun olurum. Allah hepinize hayırlı evlat versin.
Hastanenin tüp bebek için sGk anlaşması yok rapor geçmiyor. Ancak raporu olanlara %20 gibi bir indirim yapıyorlardı. Hatta rapor şartlarını taşıyanlara da yapabiliyorlardı bu indirimi. Son durum nedir bilmiyorum bu konuyu görüşmeniz iyi olur.merhaba arkadaşlar, elbette herkesin tedavi süreci farklı ilerliyordur. Ancak az çok tedavi süresi aynıdır sanıyorum. İl dışından geleceğim, ortalama kaç gün bu tedavi için zaman ayırmalıyım. Mesela tedavi için şehir dışından 5 saatlik bir yoldan gidip gelebilir miyim? Ayrıca bu tedavi için sgk şartlarını taşıyorum. Sgk konusunda beni bilgilendirirseniz çok memnun olurum. Allah hepinize hayırlı evlat versin.
Var mı kalmak için önerebileceğiniz bir yer?SGK konusunda bir fikrim yok fakat şehir dışından git gel yapan biri olarak tecrübelerimi paylaşabilirim. Biz 2 buçuk saatlik yoldan gittik. Burda okuduğum çoğu kişi OPU ile beraber 4-5 defa gidip gelmiş bizimki 8 oldu. İlk hafta 2-3 sefer 3 günde bir gittik sonra 4 gün ard arda her gün çağırdılar. Ben özellikle tedavinin 2. haftası çok yoruldum. Yol masrafları da bizim hesabımızın 2 katına çıktı. Rahim dinlendirme yapıldı. Transfer süreci için de 5 defa gidip gelmiş olacağız. Sizin yolunuz bizimkinin 2 katı. Tedavinin İlk haftası gidiş dönüş yapılabilir ama 2. hafta merkeze yakın bir yerlerde kalırsanız yorulmamış olursunuz. Şimdiden hayırlı olsun ☺
Lucrin kullandım.Pcosu olanlar hangi çatlatma iğnesini kullanıyordu arkadaşalr
Opu dahil ben 4/5 kere gittim. Pcos olduğu için ilaçlar tedaviye erken cevap verdi. Kişiden kişiye değişiyor sanırım.Tedavi boyunca, opu dahil, kaç kere doktora kontrole gittiniz kızlar?
Benim yarın ilk kontrolum olacak, cok heyecanlı biraz da endişeliyimOpu dahil ben 4/5 kere gittim. Pcos olduğu için ilaçlar tedaviye erken cevap verdi. Kişiden kişiye değişiyor sanırım.
Bnde opu dahil 6kez gittimTedavi boyunca, opu dahil, kaç kere doktora kontrole gittiniz kızlar?
Hiç endişelenmeyin. Bende böyleydim. Kafamda deli sorular boğuşuyordum. Her kan tahlili verdiğimde bana sonuç kartı verin diyordum eve geliyordum sonucum çıkana kadar telefon başında kalıyordum. Çok iyi hatırlıyorum ilk değeri 730 falandı acaba normalmi diye içim içimi yiyordu sanki e2 yükselimyor gibi düşünüyordum. Yumurta başına 200/250 diyorlar ya benim en son ki e2 4100 falandı yanlış hatırlamıyorsam ama daha çok yumurtam oldu gerçekten özenle işlerini yapıyorlar herkese aynı doz ilaç vermiyorlar tek tek kontrol edip ayarlayıp size bilgi veriyorlar. Siz rahat olun hiç endişelenmeyin. Laboratuvarıda gayet başarılı.Benim yarın ilk kontrolum olacak, cok heyecanlı biraz da endişeliyim
Adetin 2.günü gidip tedaviye başladık, simdi ilk kontrol yarın olacak. Yani 6.günü oluyor. Bundan sonraki süreçte 2 günde bir cagıracaklar sanırım. İlk başta bu kadar aralıklı cagırmaları içime kurt düşürdü sadece. Off gercekten sanırım kafaya cok takıyorum her seyi, rahatlatan acıklamalarınız için çok tesekkurlerHiç endişelenmeyin. Bende böyleydim. Kafamda deli sorular boğuşuyordum. Her kan tahlili verdiğimde bana sonuç kartı verin diyordum eve geliyordum sonucum çıkana kadar telefon başında kalıyordum. Çok iyi hatırlıyorum ilk değeri 730 falandı acaba normalmi diye içim içimi yiyordu sanki e2 yükselimyor gibi düşünüyordum. Yumurta başına 200/250 diyorlar ya benim en son ki e2 4100 falandı yanlış hatırlamıyorsam ama daha çok yumurtam oldu gerçekten özenle işlerini yapıyorlar herkese aynı doz ilaç vermiyorlar tek tek kontrol edip ayarlayıp size bilgi veriyorlar. Siz rahat olun hiç endişelenmeyin. Laboratuvarıda gayet başarılı.
bende şehir dışından gelicem transfer için. dondurulmuş embriyoları enjekte edicekler bulunduğumuz yerden takip için devlet hastanesi de bakıyor mu. İlla özel mi olucakŞehir dışından gelip gitmis bir hasta olarak söylüyorum benim şehrim yakındı oyleyken bezdim. 5 saatlik yol gidip gelinmez en az bi 15 günü gözden çıkarın benim yumurtalarım erken cevap verdi 12. Gün toplandı gün aşırı yumurta takibi icin son günlerde sürekli gelip gittik. Ama sizin ki nasil cevap verir bilemeyiz. 2 ay sonra ( benim arada histeroskopim oldu 2 ay bekledim transferi) transfer için hazırlığa başladığınızda ayni sekilde ya bulunduğunuz ilde yaptıracaksanız takibi transfer için geleceksiniz memoriale ya da yine bi 4 kere gelmeyi göze alacaksınız ( benim ki öyle oldu sizin durumunuz farklı olabilir tabi ki) bi kaç gün arayla cağrıldım sona dogru 2 gün üst üste. Dediğiniz gibi gercekten kişisel oluyor toplam 2 kere çağrılan da var 6 kere de . Sgk hiç bir şeyi karşılamıyor. Çünkü hastanenin ve tüp bebek bölümünün sgk ile anlaşması yok. Ben yazılan bir jeli devlet ödediği halde neden para verip alıyorum diye hastaneyi arayinca bu yanıtı verdiler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?