Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Sonuç pozitif ve 458.8 çıkmıştı ve eşim ağlayarak geldi ben şok inanamadım şuan evimizde mutluluk gözyaşlarımız var ..❤❤❤bebeğim benimle çok şükür çok şükür
Coook sevindim cokk Gecen sene birlikte beklemiştik sonuclarımızı, şimdi sen de anne olacaksın hayırlısıyla sağlıkla inşallahh

Merhabalar bana da birebir ayni sey soylendi ben de kararsizim, pgt yaptirabilmek icin yeterli sayida 5.gune giden embriyo olmali diye biliyorum benim zaten yasim 41, gecen ay 7 den 2 si gidebildi 5.gune onu da dusuk yaptim, bir de hastane bana pgt icin ayri embriyo biyopsi icin ayri fiyat vermis arada ne fark var acaba biliyor musunuz? Siz ne düşünüyorsunuz kafayi yicem ben..

Merhaba arkadaşlar bugün crinone jel yazdırmak için devlet hastanesinin kadın doğum bölümüne gittim.Kadın direk ben başka doktorun reçetesini yazmam diyerek geri çevirdi beni.Sağlık bakanlığını aradım durumu anlattım.Onlarda doktorun kararı olduğunu yapabilecekleri bir şey olmadığını söylediler.çok sinir oldum.Tıbbi bir gerekçe belirtmedi doktor diyorum 184 deki kadına hala doktorun kararı bizim yapabileceğimiz bir şey yok diyor. Muayene olmak isteseymişim de doktor muayene etmese şikayet edebilirmişim ama ilaç yazdırmak için gitmişim gerekli görmezse yazmazmış doktor. Her ay devlet kesinti yapmayı biliyor ama vatandaşın ihtiyacını gidermek yok.zaten sizin rezil devlet hastanelerinizde tedavi olamıyoruz bari ilaç konusunda masrafımız olmasın ama onda da yok.

Cnm bnm 5.güne 1embriyom gitti onada pgt yaptırmadık, dondurduk düşük kalite olan 2tane dha vardı onları pgt olmuo ztn, embriyo biyopsi düşük yapnlar için düşen embriyoya düşme sebebini ögrenmek için uygulanır diye biliorum, genelde kimsedede net bi sebep çıkmıo, bnce hiç kafanı şimdi takma, 5.güne kaç embriyon gelirse durumuna göre bakarsın az gelirse bnce degmez yaptırma, transfer et gitsin onca emek verilio hiç belli olmuo çok düşük kalitedeki embriyo tutabilio..

Valla cok haklisin pgt ye gitmesi ayri dert ordan sağlıklı dönmesi ayri dert bir de tum bu islem icin 5445 tl ilave para cikariyor hastane, değmez sanki ya dusundukce vazgeciyor gibiyim pgt den, cok tesekkur ederim yanit icin Allah senin de gönlüne gore versin

Bende pgt konusunda o kadar kararsizdimki ama 4 tane embriyomu pgt ye gonderdim semra hocaya tekrar tekrar sordum vw gerek goruyormusunuz diye her seferinde bbencr evet dedi ve bu kadar ugrasmiskenbpgt aklimda kalsin istemedim bildikleri bisi varki istiyorlar dedim ve yaptirdim kı 2012 de pgtfelan yoktu ilk denememde hamile.kaldim ama iste icimde supheyle duramazdim bu sefer yaptirdim

Sanırım baska bir yerde tedavi oluyorsunuz. Şişli Memorial'da biyopsi için ayrı pgt için ayrı ücret uygulaması yok farklı yerlerde talep edildiğini biliyorum ama burda yok. Ayrıca 1 embriyo bile 5.gün blastosist aşamasına gelmişse o tek embriyodan biopsi alınıp pgt yapılıyor embriyo donduruluyor. Mesela bu dondurma işlemi için de ücret alan merkezler var. Burda tedavi bu şekilde planlanmışsa bu dondurma çözdürme işleminden tekrar transfer sürecindeki takiplerden ücret alınmıyor ilk paket fiyatına dahil oluyor. Hatta başka yerlerde bunların üstüne bir de rahim dinlendirme ücreti alabiliyorlar. Bu merkezde tedavi paket ücreti haricinde pgt yapıldığında ekstra çıkan masraf sadece embriyo 295$ ve bu da diğer yerlere göre uygun çünkü kendi labaratuarlarinda yapılıyor. Benim fikrim 7 embriyo oluşuyorsa yaş gözönünde bulundurulduğunda iyi bir sayı. Burdaki uygulama seni transfere hazırlıyorlar embriyo takip sürecinde. Embriyo gelişimleri ile ilgili 5.güne ulaşmada ve blastosist e gitmede bir sorun olursa yine transfer ihtimali oluyor. Ama tek embriyo bile biyopsiye uygunsa pgt yapılıyor transfer iptal ediliyor. Amaç sadece gebrlik testinin pozitif olması degil. Canlı ve sağlıklı bebek sahibi olmak. Bu durumda gebelik elde etseniz de tarama testleri yaptırmanız gerekecek ve bunların maliyeti pgt yanında çok çok fazla. Psikolojik rahatlık da pgt nin ayrı bir artısı. Sağlıklı olup olmadığı bilinmeyen embriyolarin transfer ve sonuç bekleme sürecinin stresi de ayrı. Düşük kürtaj gibi durumlar daha farklı boyutu olayın. Hem maddi hem manevi hem ruhsal hem bedensel hem hızlı sonuca ulaşabilmek için şartları zorlayıp doğru merkezde pgt yapılması taraftarıyım hele hele yaş da ilerlemişse.

Eğer gebelik henüz yoksa ilaç yazma veya tahlil isteme işleri tamamen doktorun insafına kalmış. Aile hekimleri yazabiliyorken bile yazmayan doktorlar vardı ki zaten değişmiş uygulama artık yazamıyorlar yazsa da eczane vermiyor. Kadın doğumcunun da geçerli tanı girmesi gerekiyor her ılaca. Biraz alttan alıp ajitasyonla falan yumusayabilecek olan da olabiliyor. Ama mecburmuş gibi davranırsan ters tepebiliyor. Her türlü doktorla karşılaştım. En son biri yazamam tanı giremem yasak dedi gönderdi ertesi gün gittiğim doktor hadi inşallah bu sefer olur diye dua ede ede gönderdi başkalarını aradı bu ılaca ne gireyim diye diye yazdı.

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.İşte benim kızdığım da şu ben elimde pozitif gebelik testi sonucumla gittim.bu durumda tanı girme sıkıntısı yok.tamamen kişisel kapris yaptı yani.tedavi sürecinde yazmadıklarını duyduğum için zaten ücretini ödeyerek almıştım ama şimdi çok şükür gebelik elde ettik.zorluk çıkarmaya gerek yok diye düşünüyorum.zaten süreç hem maddi hem manevi olarak zor ve yıpratıcı daha da zorlaştıran insanlara tahammül edemiyorum.Kusura bakmayın size de içimi döktüm gibi oldu ama çok sinir oldum bu muameleye.

Cok cok tesekkur ederim detayli uzun uzun yazmissiniz, evet ben amerikan hastanesinde tedavi oluyorum aslinda saglikli dogumum olduğundan doktorum pgt onermemisti gecmiste de dusugum var ondaki genetik inceleme temiz cikmisti bu sefer ustuste iki dusuk yapinca ne yapabiliriz sorusuna doktorum pgt olabilir dedi, ben de arada kaldim fiyat da memorial a gore asiri yuksek anladigim kadariyla, ne yapayim bilemedim, o 7 yumurta oyle zor oldu ki ne ilaclar ne takviyeler ama suan elde sifir zaten ona da cok moralim bozuluyor, hastane degistirmek istiyorum esim yanasmiyor hersey tekrar baslamak tekrar anlatmaya gucumuz de tukendi ama böyle de olmuyor inanin cikmazdayim ama fikirlerinizi paylastiginiz icin cok tesekkur ederim kesinlikle dusunecegim, Allah hayirlisiyla bebeginizi size kavustursun saglikla mutlulukla....

Hayırlı olsun tebrik ederim inşallah sağlıcakla kucağınıza almak da nasip olur. Gebelik durumu olduğu halde böyle yapmışsa gıcıklığın boyutu daha ilerde demek ki. Başka bir doktorda daha şansını deneyebilirsin. Takip için gideceğin doktor sGk anlaşmalı olursa zaten o da yazabilir. 1 kere kadın doğumcu yazınca sonrasında aile hekimi de yazabiliyor mu demişlerdi tam emin değilim ben yazdırmadim hiç o şekilde ama belki tecrübesi olan arkadaşlar bilgi verir bu konuda.

Teşekkür ederim size de sağlıcakla evladınızı kucağınıza almak nasip olur inşallah.kendi doktorum sgk anlaşmalı değil ama yarın sgk anlaşması olan özel bir hastanede şansımı deneyeceğim bakalım hayırlısı.bu arada ankarada olup yazdıranlar varsa nerede yazdırdıklarını paylaşırlarsa gerçekten çok sevinirim.

Amin inşallah teşekkür ederim. Darısı bütün bekleyenlerin bu yolda çabalayanların başına.
Amerikan hastanesinin pgt ye yaklaşımı biraz daha farklı diye biliyorum.
Eşini ikna edip Semra hoca ile bir görüşmenizi tavsiye ederim.

Memorial’da pgt’den kaç günde cevap geliyor?
Benim toplanan 11 yumurtadan 4’ü döllendi, 2’si 5. güne gelebildi, dün biyopsi alınıp donduruldular bugün de muhasebe aradı ödememizi yaptık. (Evet Memorial’da pgt fiyatı nispeten uygun, embriyo başına 1.600 tl ödedik, Acıbadem’de 3 ay önce 2.100 tl ödemiştik)
Acaba ne zaman cevap gelir? Söylediler belki ama hiç hatırlamıyorum son günler geriden gelen 2 embriyom vardı onlara kitlendiğim için diğer detayları dinlememişim sanırım

3 hafta içinde sonuçlar çıkıyor.

20 gün civarında sonuçlanıyor. Burda ilk pgt sonucum için 12.günde aranmıştım kurban bayramının 2.günüydü 2 yıl önce. Sonrakiler 20 günde çıktı. Bir de sonuçlar cuma çıkıyor bunu ögrendikten sonra sadece cumaları stres oluyordu diğer günler kafam kısmen daha rahat ediyordu.
11 de kaç olgun çıktı da 4 döllendi? Yani problem olgun çıkmama mı döllenmeme mi? Benim en kötü sonuçlanan tedavim en çok yumurtam olan tedavimdı. 13 yumurtadan 1 tane kalmıştı pgtye uygun. O da mozaik geldi. Son tedavimde 9 yumurta toplandı hepsi olgun çıktı döllendi 6sı blast oldu 3 kayıp 4 den 5e geçerken oldu. Geçen burda yazmıştı bir arkadaş tek yumurta tek embriyo ile ikizleri oldu. Sayı burda sadece psikolojik bir ayrıntı. Nasipte varsa her türlü olacak. İnşallah güzel haberlerini alırız burdan.

Aa sadece Cuma günü mü dönüyorlar? İlginçmiş. Benim 27’si oluyor 20 gün sonra, 30 Ağustos’ta mı arayacaklar bu durumda?

Çok güzel bir soru ama bana 1. gün “4 tane yumurtanız döllendi” dediklerinde öyle bir afalladım ki soramadım kaçı olgundu kaçı değildi. Ama merak ettim bir ara sorayım.
Önceki tedavide 18’den 14 olgun çıkmıştı, aynı oranda çıktıysa 2-3 tane olgun çıkmayan olmuş olmalı. Biryerde birşey oldu ama ne oldu anlamadım
Bahsettiğin arkadaşı okudum, umut verici belki de yumurta sayısı az olunca kalite veya genetik iyi çıkma ihtimali yükseliyordur. İnşallah iyi haber alırız, dün hissiyatım iyiydi ama bugün yine umutsuzum. Allah hepimize hayırlısını nasip etsin

Ben 1 buçuk ay önce PGT sonucumu öğrendim. 13. gün dayanamayıp aramıştım onlar aramadan sonuç çıkmıştı. 20 gün diyorlar ama daha erken de çıkabilir.

23 ü 16.gün oluyor ya o gün çıkma ihtimali yüksek. Bilemiyorum öbür haftaya sarkar mı ama hani iş günü falan dedikleri için bayram tatilinin bir etkisi olur mu bilemiyorum. Düşük ihtimal sonraki haftaya kalması. 9 günde çıkan örnekler de vardı burda. Haftaya cuma da 9.gün oluyor aslında. Yani haftaya cuma çıkmazsa sonraki cuma öyle düşün beklemek daha rahat oluyor.
Yumurta sayısı fazla olunca irili ufaklı olabiliyor. Bizdeki durumda benim yaptığım çözümleme küçük yumurtalarım spermler de sorunlu olduğu için 5.günü göremiyor. Döllenen bütün yumurtalar 4 tedavimde de 4.güne gayet iyi kalite geldiler. Ama 4 den 5 e geçişte boyutu küçük olanlar elendi. Boyutu yeterli olsa da gelişimde yavaşlama olup 6.gün bekletilenlerden de blasta ulaşan hiç çıkmadı. Yani 5 gün olan oldu. Ama yumurta azsa onları homojen büyütmek daha kolay oluyor belki de bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…