Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Slm kizlar gecen sende buraya yazmistim 2.ransferimde dusukle sonuclandi 3.transferim tutmadi insallah bu ay 4.transferim gerceklesicek yarin ilk kontrolum var ama bende hic eski heyecan istek yok sanirim artik grip olup doktora gitmek kadar normal geliyo bana bu asamalar Rabbim hayirlisiyla insallah hepimizin yuzunu guldursun

Sonucum 11 çıktı.
Elde değil insan üzülüyor manevi ve maddi kayıptır neticede şuan teselli eder mi bilmiyorum ama ben sonradan kendimi böyle avuttum tutunup büyüyüp düşseydi daha kötüydü hem bhcg pozitifliği gördük sayılır içimizde ilk defa bizden birşey vardı (senin daha önce deneyimin var mı bilmiyorum ama) rabbim bize ömrü uzun sağlıklı evlatlar versin arkadaşım bunuda yaşamamız lazımmış demekki inşallah daha güzel şeyler bizi bekliyordur..

Teşekkür ederim. Benim de ilk denemem ve transferim de. Sürecim çok da uzun oldu biliyorsun. Sabah 7 de idrar testi yaptım gittim geldim baktım spotu yaktım altına tuttum baktım. Elimden gelse bir kırmızı çizgi çizmek istedim. O kadar üzüldüm ki. Eşim de yanımda yoktu bugün. Sonra kan verdim. Sonucu almaya gittim ve 0 görmediğime o kadar sevindim ki anlatamam. İlk defa o değeri gördüm. Hep 0 görürdüm genelde. Beni motive etti diyebilirim. Bir sonraki için umut oldu. İnşallah allah bir sonraki tedavimde bana sağlıklı embriyolar nasip eder. İnşallah son tedavim olur. Bu kez pgt yaptırmayı düşünmüyorum. Beni en çok embriyolarımın bozulması üzmüştü. Allah tedavisi mümkün olmayan sorunlarla uğraşanlara yardım etsin. Bizlerin de dualarını kabul etsin. Desteğin için tekrar teşekkür ederim.

Bence d
Canım bence de pgt yaptırma.

Dedim ya üzülmemek elde değil,kendimde olumsuz düşünüyordum ama içten içede umut ediyordum işte bi kaç güne normale dönüyoruz ama.. inşallah can ı gönülden inşallah.. aminn.. aynen bende öyle 0 hariç sonuç gördük bn idrar testide yapmamıştım bilerek.. bide bilebilsek ya neden olmadı.. belki ona dikkat ederdik ne bileyim aslında tek cevabı şuan nasibi yokmuş.. bu bozulmaydı işte tutmamasıydı acaba yaz mevsimi sıcaktan mı diye bile düşündüm ama tutanlarda var.. pgt konusunda bizim sperm sıkıntımız olduğu için doktorlar önerdi ki elenenlerde olduğuna göre lazımdı.. dur bakalım o süreçte belki fikrin değişir oluşan embriyo sayısına göre.. belkide doğal yolla gelir kimbilir.. ne demek

Aynen canım her sey Allah'ın elinde su asamada tek yapmanız gereken tevekkül maşallah o da sizde var.
Bu arada pgt den sağlam gelen embriyon mu cozulurken bozuldu ? Bunun için ne dediler sana yani çözülme esnasında embriyoların bozulma ihtimali nedir?

Bana çift konmuştu nasip bu işlerkaliteli, kalitesi düşük, pgtli, pgtsiz, tek, çift hiç belli olmuyor
Embriyo kalitesi hakkında;

Bana embriyolog şöle açıklamıştı embriyo kalitesini 5aa evet kaliteli dedi, ama 3aa da kaliteli yani 3aa yı transfer ettigimizde hemen, 5aa olabilio dedi, yani aslında kalitede bir noktaya kdr, bnm bgüne kdr kaliteli embriyom tutmadı, kızım bile4aa dı ondan önce hamile kalıp düşük yaptıgımda 3aa yani bnce bunlara takılmamalıyız, saati dakkası geldimi hemencicik olur

Hiç sorunu olmayanlardan da pgt ile embriyolar eleniyor. Tüm embriyoların %50 si genelde normal gerisi problemli oluyormuş ben baya okudum. 5 tane gönderdim 5i de sağlıklı geldi binde bir kadar nadirmiş. Pgt asıl amacı genetik problemli hastalar için. Mesela ben 4 tane gönderdim 2 tanesi sağlıksız geldi ama tek bir sorundan dolayı değil. Yani bizim genetik bir rahatsızlığımız yok. Dizilimde sıkıntı olmuş embriyolog öyle dedi tek dizim yerine 2 dizim mi ne olmuş. O yüzden düşünmüyorum. Pgtli embriyolarımın biri bozulup diğeri bozulmasaydı sağlıksızlar elensin diye bir ihtimal düşünürdüm ama ikisi de bozulunca istemiyorum. Taktiri ilahi bundan sonrası diyeceğim. Genetiğe kadar irdelemeyeceğim.
Bende düşünüyorum çok sıcaktı gece vücudum alev alev yanıyordu karnım dahil. Çok dinlenmedim fazla yürüdüm tatlı yedim. Üstüne 7 kiloluk bebek taşıdım sevdim. Transfer günü benim berbat geçti zaten. Vücudum da kesin etkilenmiştir. Evde kalmak istemedim. Hakan bey birde bozulmayı yumurtaya bağladı o ayki yumurta kalitesinden falandır dedi tabi bende kesin diğeri de bozulacak dedim. Sağlıklı çözüldü ama ilerler mi diye hep düşündüm. Hani o ayki yumurtalar kötü olabilir dedi ya. Hiç evde durmadım. Bu kadar açık konuşmaları özellikle son saatler bence doğru değil. Ben çok etkilendim. Transferden çıktık akşam 7 de eşime demişki bu embriyo %100 sağlıklı ve canlı. Ben bunu transferden sonra öğrendim. 2 gün sürekli eşime Hakan bey sana ne dedi diye saat başı sordum. O kadar zordu ki benim için. Umut olsun mutlu olayım diye 2/3 gün tekrarlattım. Bizi motive amaçlı söylemiyor değil mi dedim. Embriyonun fotosuna baktım durdum . 3. Günden sonra bıraktım tevekkül ettim yapacak bir şey yoktu elden ne gelir ki o saatten sonra. Bunu da yaşayacakmışım dedim. İnşallah en hayırlıları iyileri bizi bekliyordur.

Memorial da bozulma çok ama çok nadir. 100 taneden belki 5 tane. Embriyolog da çok şaşkın ve üzgündü gerçekten şaşkınım dedi 2sinin de bozulması inanılmaz dedi. O ayki yumurta kalitesi olabilir dedi. Bizim spermelr haraketsiz dedim ki spermlerden mi hayır yumurtalardan olabilir dedi ama ben 4/5 ay hazırlandım tedavi için yumurtaların kaliteli olduklarını düşünüyorum. Tabi işin içini bilemem ama 30 yumurtamın 26sı dolgun işleme uygun çıktı. O zaman çok iyi konuşulmuştu. Acaba pgt için embriyonun bir kısmını kesip alıyoruz dedi o esnada mı sorun yaşandı embriyolog hatası mı bilmiyorum aklımdan herşey geçti o gün ama olması gerekiyormuş başka açıklaması yok.

Canim sadece stresten uzak durun başlamaya karar verdiğinizde ben ilk tedavilerimde çok stresliydim stres tedaviyi çok fazla etkiliyor Rabbim güç ve kuvvet versin maddi ve manevi yar ve yardımcınız olsun inşallah canim

Hiç bir genetik sorunu olmayıp embriyodan kaynaklı sıkıntılarda oluşabiliyor bende onu okumuştum herşeye rağmen olabilirde olmayabilirde işte takdir-i ilahi.. gönlün nasıl rahat ederse öyle yap bencede belki bu yol doğrudur bilemeyiz.. ya çok muallak bir konu geldi açıkçası kalitesiz olsa nasıl dölleniyor bu harflendirme sınıflandırma bu durumlar için değil mi.. o kadar çok bilinmeyen var ki.. benim mesela adet dönemi önceside adet dönemide sıcak basması durumum var bide havalar sıcak olunca iyice alevleniyor bende öyleydim bilemiyorum.. ilk 3-4 gün yattım bişeye tutmadım kaldırmadım yemek yediğim zaman oturdum sadece lavaboda aşırı olmamak kaydıyla afedersin biraz kastığım oldu o etkiledimi bilmiyorum.. ben forumda inşaat sahasında çalışan günde kaç km yol yürüyen kadınlar okudum sonuçları pozitifti.. stres olmamak bence mümkün değil istediğimiz birşey ister istemez takılıyoruz hamileler gibi kaç gün elim karnımda yürüdüm misal sanki tutucam onu oradan nasip işte nasip.. doktorunla görüştün mü herhangi birşey söylediler mi?

Canim sadece stresten uzak durun başlamaya karar verdiğinizde ben ilk tedavilerimde çok stresliydim stres tedaviyi çok fazla etkiliyor Rabbim güç ve kuvvet versin maddi ve manevi yar ve yardımcınız olsun inşallah canim
Memorial öyle bir yer ki beni hiç germiyor. Tedaviye başladığımda o kadar mutlu pozitif ve rahattım ki. Döllenme aşamaları biraz sıkıntıydı il tedavim olduğu için meraklıydım. Onun haricinde çok iyi geçmişti. Sonradan tabi. Yumurtlayamamam tedavinin uzaması rahim kalınlığı hep kafaya taktım. Hatta embriyolar ya çözülürken bozulursa diye bile eşime defalarca dedim. Aklıma gelen başıma geliyor sanki. :) allah yardım etsin ne diyeyim.

Pgd yapıldığında embriyo bozulma ihtimali artıyor mu

Hayır artmıyor neden artsın. Burada bir sürü pgtli embriyolar çözüldü gebelikler oluştu. Geçmişe dönerseniz embriyosu bozulanda Yok gibi ben sadece 1 kişi okumuştum. Bu bana özel bir durum oldu. Benim yaşamam gerekiyormuş. Sakın kimse acaba bizde de olur mu diye düşünmesin. Olacaksa pgtli pgtsiz fark etmez zaten.

Bende çok ama çok yürüdüm o konuda kendime kızıyorum bir daha o kadar yürümeyeceğim.
GÖnül hanım aradı bu değer bizim için düşük ama geçenlerde bir hastamızın düşüktü sonra yükseldi dedi. 2 gün sonra test yaptırıp bakalım dedi. Buradan yükselir mi bilmiyorum yükselecekse bu bana denk gelir mi ki bence hayır :) onu hiç bilmiyorum. Vakti gelince olacak inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…